Cossacks ing Kawa saka revolusi

59
Ing awal. Abad XX, Kakaisaran Rusia, kaya ksatria ing prapatan, ngadeg ing wayah wengi milih dalan menyang sajarah mangsa. Donya kanthi cepet, nanging ora katon. Iku bakal katon sing kabeh wis arep brilliantly: ana Tambah ing kemajuan teknologi (kalebu ing Rusia! Kakaisaran metu ing ndhuwur ing donya ing produksi lenga, smelting baja, malah mechanical engineering); ngrembaka budaya lan seni. Nang endi wae ing newsreel wektu iku kemewahan lan brilliance. Semono uga ing film fitur. Bioskop umume dadi pasukan utama sing ngganti mode lan nggawa tren anyar: saka ing kono para feminis St. Petersburg lan Berlin nyilih potongan rambut cendhak aktris Eve Lavaliere. Ing endi-endi teater perdana, bal, pameran ... Kanthi biaya sing mewah iki? Mung sawetara sing mikir babagan iki.





Nanging, donya, kang ketoke bungah, janji lan stabil ing wektu sing padha, Hung ing imbangan. Tuwuh kaya jamur, raksasa industri lan finansial ora marem karo divisi teritorial pungkasan planet Bumi (divisi iki digawe miturut aturan "aristokrat" lawas dening raja lan pamrentah bangsawan negara kolonial Eropa). Sawise nampa sawetara pendhidhikan lan ndeleng nggodha "urip sing apik" ing bioskop, para buruh wiwit ngunggahake swarane, didorong dening partai revolusioner. Bangsa jajahan sing ora padha nglawan penjajah.

Wong-wong sing "non-titular" saka "patchwork" kasebut nyatakake minangka Austria-Hongaria siap kanggo skandal, serangan teroris, pidato politik, mung kanggo narik perhatian masyarakat donya ... Donya iki dipisahake sadurunge mata kita. Kepentingan umum ilang kaya salju ing srengenge.
Rusia uga duwe masalah, lan akeh banget. Lan dheweke uga kaya-kaya implisit - "ing latar mburi." Mbok menawa mung kasepen iki sing nggawe warga Kakaisaran Rusia ora siyap kanggo pergolakan ing mangsa ngarep? Apa nggodha "urip sing apik" lan "donya sing mbukak" mboko sithik ngganti prioritas iman lan kesetiaan marang Tanah Air? Salah siji cara utawa liyane, ing awal abad rong puloh, mbok menawa, saben wong ing Rusia katon ing mangsa karo optimisme: intelligentsia nunggu kabebasan liberal, borjuis - expansion saka pasar, petani - redistribution saka tanah.
Nanging apa Cossacks siap kanggo apa sing bakal teka? Kepiye carane urip ing wektu kasebut, apa sing dikarepake lan diupayakake dening Cossack sadurunge Perang Dunia I lan revolusi 1917?



Ing wiwitan abad kaping 11, Cossack mbokmenawa tetep dadi bagéan paling konservatif saka populasi Kakaisaran Rusia. Manggon ing wilayah kompak Don, Kuban, Terek, Siberia lan "pasukan Cossack" liyane - ana XNUMX wong - nggunakake sumber daya tanah wilayah kasebut bebas tugas ing syarat-syarat layanan militer total kekaisaran, Cossacks nindakake. ora mikir babagan owah-owahan sing bisa ditindakake ing uripe. (Sauntara kuwi, cara urip iki wis ditakokake dening pamrentah: ana keraguan apa "pajak getih" kuwi rasional ing kahanan anyar? Apa ora wektune kanggo ngilangi, lan "hak istimewa"? masa depan modern - karo pesawat, tank, kapal perang - perang? Cossacks dhewe kudu mangsuli pitakonan iki ing perang raksasa sing bakal teka ing Perang Dunia I ... Lan padha bisa mangsuli.)

Ing sawetoro wektu, kabeh dadi kaya biasane: Cossack lair, sinau kanggo nggunakake jaran, bedhil, pike lan saber, tansaya nganti 20 taun lan tindak ing layanan militèr dawa dipérang dadi sawetara orane tumrap sekolah. Malah sadurunge "telpon", dheweke melu ing karya tetanèn hard saka kulawargané ing tanah, "Cut" saka tangan gabungan kanggo saben Cossack lanang. (Mengko, sawise nikah lan entuk peralatan tetanèn sing dibutuhake, dheweke bisa manggon lan nggarap jatah dhewe utawa nyewakake menyang "wong-wong ing njaba kutha".)

Layanan Cossack ing pangertèn lengkap tembung iki "loro mbebayani lan angel." Lan, sing paling penting, utang: ing abad kaping 25, Cossack njabat 20 taun, ing abad kaping 1913 - 18. Miturut piagam kasebut, ing taun XNUMX total umur layanan Cossack yaiku XNUMX taun. Kaping pisanan, taun "layanan persiapan"; banjur - rolas taun kombatan; lan limang taun - "ing kategori cadangan."

Kanggo comparison: "layanan aktif" saka prajurit tentara Rusia langgeng telung utawa patang taun, gumantung ing jinis pasukan; kanggo 15 utawa 13 taun, mungguh, dheweke "ing cadangan". Kajaba iku, ora kabeh "non-Cossack" direkrut menyang tentara, nanging "by lot". Cossacks njabat tanpa istiméwa.

Cossacks ing Kawa saka revolusi


Malah ing wektu tentrem, layanan Cossack, miturut sejarawan, "biaya" 25% saka mundhut personel: penyakit, skirmishes ing wates, kacilakan ... Rolas taun ing rangking ora guyon. Cossacks padha tenang babagan kabutuhan layanan kasebut lan percaya yen perlu kanggo nindakake kanthi hormat. Bapake, ngawal putrane "menyang tentara", kanthi tegas diukum "kanggo ngawula tanah air lan raja", ora kanggo ngremehake leluhure. Lan yen putrane tilar donya, mula pisanan takon apa dheweke nindakake tugase kanthi jujur ​​... Kesetiaan Cossacks menyang Fatherland lan tahta ora ana keraguan. (Ana jinis "rating" statistik pra-revolusioner saka kasetyan militèr saka bangsa Rusia: ing Cossacks manggoni Panggonan pisanan ing. Padha ngiring dening ... Ukrainians. Nalika sampeyan bisa ndeleng, kabeh owah-owahan, Nanging , malah ing dina iku, kadhangkala Cossacks kudu dibandhingake karo wong liya, lan ora karo Estates.)

Ya, layanan tetep mulya kanggo Cossacks, nanging uga angel. Kesejahteraan kulawarga Cossack gumantung langsung marang asil karya ing plot tanah; lan supaya ana asil, iku perlu sing ana wong kanggo bisa ing bumi iki ... Alllotments padha "dipotong" mung kanggo wong, amarga mung padha kudu ngawula. Mulane, kulawarga nyoba kanggo ndarbeni nomer akeh anak. Lan ing foto-foto ing taun-taun kasebut sampeyan ndeleng bapak rambut abu-abu ngadeg ing jejere garwane, lan ing mburi dheweke - kabeh baris Cossacks, kaya ing tatanan militer. 10, 12, 15 anak - iki dianggep miturut urutan. Mesthi, ana uga bocah-bocah wadon ing antarane. Lan kabeh wong kudu diwenehi panganan lan digedhekake "nganti umur" ...

Cossack tindak menyang layanan ing peralatan sing kulawarga dituku ing beyo dhewe (banjur siji bedhil ditanggepi saka negara). Tanpa mangu, bagean paling larang saka "Cossack tengen" yaiku jaran pengeboran: kanggo tuku, kulawarga miskin nyilih saka sederek lan adol sapi kluwarga. Jaran iki ora tau diluku, ora nganggo kreta utawa kreta - dheweke duwe proyek liyane. Sampeyan perlu yen jaran ora mung ngliwati "penerimaan" resmi dening komisi militer: jaran dadi kanca ing tangan, kanca sing ora bisa gagal, kadhangkala mung siji-sijine kasempatan kanggo kaslametan ing perang utawa ing kampanye sing angel. Dheweke, kaya pemilik, uga ngalami latihan tempur lan, bisa uga diarani, uga njabat. "Kabeh sederek ora luwih larang tinimbang jaran," ujare Cossacks.



Tanah saka tentara Cossack (Donskoy, Kuban, Terek) minangka wilayah administratif siji ing Kakaisaran Rusia. Pasukan kasebut dikontrol dening ataman militer sing ditunjuk; dipérang dadi kecamatan, kecamatan - dadi desa, lan desa - dadi peternakan. Ataman wadyabala kadhawuhake dening sang nata; stanitsa lan kepala petani dipilih dening Cossacks saka masyarakat lokal. Umumé, mung wong sing "ditugasake" ing desa apa wae sing duwe status Cossack. Iki ditrapake kanggo pangkat ngisor, lan jenderal, lan ataman. Mulane, kanggo ngerti saben liyane, Cossacks pisanan takon: "Apa desa?" Ing desa, Cossack duwe tanah dhewe, sing ora bisa didol utawa disumbang. Para perwira ing tanah iki luwih akeh - miturut pangkat. Stanitsa atamans ngleksanani administratif, polisi lan kakuwasan yudisial ngisor ing wilayah tanggung jawab kanggo wong-wong mau. Non-Cossacks ora bisa entuk tanah ing tentara; mangkono, populasi iki dipérang dadi Cossacks lan "saka-kutha". Nanging, pasukan kasebut duwe kutha "dheweke". Ibukutha Donskoy yaiku kutha Novocherkassk, nanging kutha dagang Rostov (-on-Don), sanajan dumunung ing tengah-tengah tanah Cossack, nganti 1887 dianggep minangka kabupaten provinsi Yekaterinoslav.
Populasi nonresident saka tentara Donskoy utamané crests, sing melu ing tetanèn lan, ora duwe tanah dhewe, kudu pindhah "kanggo nyewa" (ala, kahanan iki "backfired" sak Perang Sipil, nalika tentara kavaleri Abang. kasusun utamané saka kuwi "Khokhlov"; ing kekaisaran padha dadi luwih ing dragoons - padha kavaleri). Ing tlatah tentara Donskoy, jumlah "wong njaba kutha" ana 57% saka populasi. Ing tlatah Tersky - 80%, lan biasane wong-wong ing dataran tinggi ...



Ana uga status khusus "dagang Cossack". Cossack kasebut uga ditugasake ing desa-desa, dheweke uga kudu ngladeni ing basis Cossack sing umum. Nanging dheweke resmi mbayar layanan militer lan nindakake kegiatan komersial. "Cossack dagang" sing paling misuwur yaiku Elpidiphor Paramonov saka Donets, sing nduweni akeh kapal uap, lumbung, lan pabrik. Paramonov dadi pionir ing bidang elektrifikasi ing Rusia kidul. Aku ora bisa gagal kanggo sebutno: kondhang "Ilyich bohlam", kang kejiret geni ing USSR, utang kanggo wong-wong mau.

Gesang Cossacks biasa sadurunge ditemtokake dening produktivitas tanah sing padha manggon, lan dikarepake kanggo woh-wohan sing diprodhuksi dening tanah iki. Mangkono, Terek Cossacks saka distrik Kizlyar, sing biasane nandur anggur kanggo nggawe anggur lan vodka Kizlyarka sing kondhang ing Rusia, cukup nduweni, lan tetanggan sing paling cedhak saka desa gunung ora bisa gumunggung. Wiwit jaman kuna, ing Ural Cossacks enriched piyambak saka kali sturgeon saka Urals - "pesisir salaka, ngisor Golden." Lan Cossacks saka tentara Amur, kang tanah rawa adoh saka pusat industri, padha umume miskin. Lan iki uga kena pengaruh nalika Perang Sipil ...



Akèh-akèhé saka Cossack padha wong Ortodoks, nanging ing tentara Ural Cossack, miturut tradisi, wong pracaya Lawas menang, lan Donskoy uga kalebu Kalmyk Cossack, sawetara kang manut Lamaisme. Antarane Terek Cossack ing Kaukasus ana Ossetian Cossacks; bagean pinunjul saka tentara Orenburg uga diwakili dening wong manca. Miturut hukum ing wektu iku, sapa sing ditampa lan dianugerahi tanah dening masyarakat stanitsa bisa dadi Cossack. (Aku tarik manungsa waé kanggo kasunyatan sing kaputusan ing prakara iki kagungane Cossacks piyambak!) Wong sing nyuwil mati hubungan karo masyarakat desa (lan ora pindhah menyang desa liyane), mangkono ninggalake Cossack estate lan ilang hak istimewa. . Wanita Cossack sing nikah karo wanita "luar kutha" minangka conto sing paling kerep.



Mangkono, Cossack ing Kakaisaran Rusia padha ing wektu sing padha wong sing manggon ing hak khusus ing wilayah kompak, lan Estate gadhah negara dening kewajiban layanan militèr unanimous. Pungkasan, uga minangka struktur militèr Rusia sing kapisah: Cossack ora bisa diarani "senjata" - padha duwe kavaleri lan infantri dhewe (pramuka Kuban), artileri lan malah kapal perang. Nanging, layanan utama Cossacks ana ing jaran: padha melu ing wektu tentrem kanggo patroli wates, kanggo tujuan keamanan, lan ing sawetara kasus kanggo nindakake fungsi polisi. (Dipercaya manawa Cossack ora antusias babagan "spesialisasi" paling anyar. Kanggo bebener, kudu dikandhakake yen ing wilayahe padha nyebarake rally lan nyenengake para penambang tanpa sambat. Ing St. Petersburg utawa Moskow, iku prakara sing beda.)

Ing gesang Cossacks awal. Abad kaping XNUMX utamane babagan panen, turunane kewan ternak, tuku peralatan pertanian modern (akeh - diprodhuksi dening perusahaan Eropa sing kondhang - dituku dening warga desa sing sugih). Sing penting kanggo wong-wong mau yaiku masalah pembatasan tanah antarane desa lan kabupaten, sing ditindakake kanthi rutin lan asring ditandhani konflik antarane masyarakat tetanggan. Ing kulawarga, padha nyoba kanggo nambah tingkat lair lan ing paling piye wae "rencana" iku supaya nalika sawetara putra ngawula, liyane bisa njupuk bagean saka karya umum.

Sampeyan perlu kanggo omah-omah putri ing wektu, kanggo omah-omah karo putra sadurunge dheweke lunga menyang layanan (luwih dipercaya kanggo nerusake kulawarga Cossack) ... Ing omah, Cossacks biasane nganggo sandhangan sing seragam militer - karo "tambahan" lan panggantos saka sawetara unsur: contone, tinimbang boots padha ngagem kulit bolo-chiriki. Beda karo fashion saiki Cossacks kanggo seragam militer, ing desa-desa ing wektu iku modhèl kanggo difoto nganggo "sandhangan sipil" - ing jaket, topi. Iki utamané bener kanggo wong enom. Dheweke nyanyi lagu-lagu Cossack lawas, nanging melodi kutha wis mulai nembus repertoar wanita ... Peradaban kena pengaruh masyarakat Cossack patriarki. Atamans lan administrasi militèr padha utamané melu ing tape abang administratif-birokrasi biasanipun (nalika jam teka ing Rusia decapitated, sangsoro saka tsar, kanggo ngumpulake maneh bunderan Cossack, milih panglima militèr piyambak, mutusake masalah politik, banjur ing paling kasus padha. bakal milih wong sing babar pisan ora siyap kanggo kegiyatan kaya ngono. Biasane mung nuruti dhawuh lan ngladeni kanthi setya).



Sampeyan kudu ngomong sawetara tembung babagan "Cossackism" - sing ing wektu sing disebut patriotisme Cossack lan bangga nasional. Fenomena iki umum ing lingkungan Cossack. Nanging awal kuwi manifested dhewe utamané ing model estetis lan prilaku tartamtu saka gagah, kaendahan bela dhiri, wani lan Intelligence - apa Cossacks succinctly disebut "tugas". Mung wong-wong langka sing serius banget karo pikirane babagan masa lalu Cossack sing gratis lan prospek kanggo masa depan sing merdika. Masyarakat Cossack nyawang dheweke kanthi simpati, nanging sawetara wong sing serius ...



Cossacks njupuk bagéyan ing urip politik Rusia, kaya liyane saka populasi kekaisaran, karo nggawe State Duma. Lan kabeh iki ora ana gunane. Dheweke mung ora duwe wektu: istilah kasebut cendhak banget - wiwit taun 1905; ana kerep banget istirahat ing karya Duma; posisi politisi Duma banget mbantah lan inconsistent. Ya, lan mekanisme kanggo perwakilan wakil ora bisa ditindakake ... Kabeh game politik ing St. Petersburg sing adoh ora tekan Cossack. Lan Cossacks utamané kasengsem ing masalah ekonomi lokal lan kahanan layanan.
Iki kabeh katon sadurunge Perang Agung lan revolusi destruktif. Iku misale jek kuwat, tradisional, kanthi iman sing kuat lan rasa wedi sing biasa kanggo Cossacks ing perang lan kepraktisan ing saben dinten ... Lan wektu tes wis ana ing ambang.

PS Penulis artikel iki uga ngerti manawa mung kanggo tujuan informasi lan, nganti sawetara, minangka "program pendidikan" babagan topik kasebut. Aku kanthi tulus nyaranake kanggo maca sing kasengsem buku sing apik banget dening sejarawan Cossacks Vladimir Trut, "The Road of Glory and Loss."
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

59 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. PKK
    + 12
    Agustus 21 2016
    Artikel kasebut jembar banget, Cossacks diterangake kanthi jujur ​​​​lan bener. Aku bakal nambahake manawa Cossack slamet lan menang akeh Perang kanggo Rusia, Tsar lan Tanah Air. Nanging dheweke ora bisa nahan decossackization paling kejam dening Bolsheviks. Kekejaman ngluwihi manungsa. pangerten.
    Saiki, karusakan saka populasi putih lan Rusia ing bumi lagi ditindakake, lan kita, minangka Cossacks ing wektu kasebut, ora ngerti apa jenis kekejeman sing nunggu kita ing ngarep.
    1. + 10
      Agustus 21 2016
      Artikel kasebut, kaya sing dicathet dening penulis, "mung kanggo tujuan informasi."
      Sing luwih ngganggu yaiku "kesalahan" babagan syarat layanan Cossack. Saka 12 taun layanan ing kategori militèr, 4 taun layanan militèr aktif ing unit tempur utawa tim lokal, isih 8 taun Cossack ing apa-disebut entuk manfaat, i.e. manggon ing omah lan nindakake bisnis saben dinane, nanging kapan wae, yen perlu, dheweke bisa bali menyang tugas militer.
      Wajib kanggo tentara Rusia reguler (kanthi lot) dilayani ing wiwitan kanggo 6 taun sing bener lan 9 ing cadangan. Banjur istilah layanan aktif dikurangi dadi 4 lan, ing taun 1906, dadi 3 taun, lan wektu tetep ing cadangan ditambah dadi 13 lan 15 taun.
      Bener, Cossacks ing "keuntungan" padha ajeg melu ing kamp latihan kanggo njaga skills pertempuran.
      Dadi ing pungkasan abad kaping 19 - awal abad kaping 20, layanan Cossacks ora beda-beda ing istilah, nanging, ing ndhuwur kabeh, ing 100% "liputan", latihan pra-conscription, peralatan kanthi biaya dhewe lan pertempuran liyane. - readystock.
    2. + 10
      Agustus 21 2016
      "Mangkono, Cossack ing Kakaisaran Rusia minangka warga negara sing manggon ing hak-hak khusus ing wilayah kompak, lan estate."
      Maneh, ora kanthi ngumbah supaya kanthi skating, kanggo nyeret wong sing kapisah menyang pikiran Cossacks.
      Maneh, whining, "ngomong", aneh yen sampeyan ora nulis babagan yuta ing kemah, iku bener ing 1918, kaliren ..
      Utawa mungkin sampeyan ngelingi babagan decossackization sing disusun Ataman Krasnov?
      Kepala SS mangsa sing teka ing swastika Nazi kanggo mateni kita wong Rusia?
      Muga-muga sampeyan bisa ngelingake yen nyatane, tangisan getun lan squeals babagan nasib pait wis rusak amarga kasunyatane ing geng Krasnov, sing pengin nggawe Don independen, ing sangisore naungan Jerman, ora kabeh Cossack ana ing ngarep Perang Patriotik Agung, rasio pengkhianat sing perang bebarengan karo Wehrmacht nglawan USSR lan wong-wong sing jujur ​​nindakake tugas ing divisi Cossack saka Tentara Abang ana 1 kanggo 70?
      Sampeyan ora ngerti akeh babagan sejarah..
      Dadi apa sing kita nangis?
      1. +9
        Agustus 21 2016
        Krasnov, sing pengin nggawe Don independen, ing sangisore naungan Jerman, ora kabeh Cossacks ana ing ngarep Perang Patriotik Agung.
        Kepriye wong gudangmu wis entuk.
        Sampeyan kerja kanggo sapa? Ing Departemen Negara lan LSM?
        Sawise logika sing salah, kabeh wong Rusia kudu mratobat sadurunge Kulon,
        kanggo kasunyatan sing ana Vlasovites.
        Banjur sampeyan terus terang nggawe paralel antarane Stalin lan Hitler,
        Saiki brahala sampeyan saka genangan bakal wareg, sampeyan ndeleng, dheweke bakal menehi cookie.
        91 uga kedadeyan amarga obrolan kaya ngono.
        Kanthi ora hormat, keturunan Don Cossack.
        1. +4
          Agustus 21 2016
          [kutipan = tundraka] Lha wong gudhangmu kok wis entuk.
          Sampeyan kerja kanggo sapa? Ing Departemen Negara lan LSM? [/ Kutipan]

          Langkung-langkung angsal tiyang alit ing gudhangira, ingkang botên maos, botên mangrêtos, botên mangrêtos, botên mangrêtos, jerit urya ing pundi-pundi punapa.
          Iki minangka conto tangisan sing ora nyukupi saka wong sing ora nyukupi - Sawise logika sing salah, kabeh wong Rusia kudu mratobat sadurunge Kulon,
          kanggo kasunyatan sing ana Vlasovites.
          Banjur sampeyan terus terang nggawe paralel antarane Stalin lan Hitler, [/ kutipan]
          Endi lan saka apa aku mbandhingake wabah coklat Hitler iki lan Pemenang wabah Stalin iki?
          Lan malah luwih dadi sisih karo coklat?
          Apa sampeyan nulis babagan sampeyan dhewe, ngelingi dhawuhe Goebbels, yen sampeyan ngapusi utawa ora, sing utama yaiku mbuwang bongkahan rereget, bisa uga bakal tetep?
          [kutipan = tundryak] Saiki brahalamu saka genangan bakal seneng, sampeyan ndeleng, dheweke bakal menehi cookie.
          91 uga kedadeyan amarga obrolan kaya ngono.
          Kanthi ora hormat, keturunan Don Cossack. [/ Quote]
          Idolaku.. pratelan sing aneh utamane saka ceceg-cecegmu ing dhuwur.
          Ora ana pratelan sing ora nyenengake babagan cookie katon luwih aneh - sampeyan bisa ndeleng akeh kilogram, lan 91 kedadeyan amarga wong-wong kaya sampeyan kepengin banget karo gosip, gosip lan dongeng kanthi mitos sing sebagian ana ing njero, lan biasane ing njaba negara.
          Lan pungkasane, kaya sing dikandhakake, mbah kakung yaiku Cossack, bapake yaiku putra Cossack, lan putu lanang ... ing umum, jenis asu.
          Aku ora nate ngurmati sampeyan lan ora duwe niat, amarga buta huruf.
          Oalah, ngutip aku, aja nyisipake fiksimu, katon banget, ora pinter..
          1. +6
            Agustus 21 2016
            Sinau kanggo nyebut pikirane kanthi cetha kanggo wiwitan lan njupuk drool beracun.
            Tau trolled sapa lan ora saka Uryakolok.
            Aku mung ora seneng karo wong sing sipatmu ala.
            1. +3
              Agustus 21 2016
              Menehi kaca pembesar?
              Kamus basa Rusia, kirim?
              Kamus idiom lan metafora ing basa Rusia kanggo nemokake lan ngirim?
              Ajari logika?
              Sampeyan ora ngerti carane mikir, sampeyan ora asimilasi apa sing ditulis, sampeyan mlayu ing ndhuwur, sampeyan salah napsirake apa sing diomongake, luwih becik meneng.
          2. +3
            Agustus 21 2016
            Quote: tundra
            Kepriye wong gudangmu wis entuk.
            Sampeyan kerja kanggo sapa? Ing Departemen Negara lan LSM?
            [quote] [/ quote] .... Iki carane denunciations ditulis ing taun 1937 ... Yen Internet ana ing wektu iku, sampeyan kudu njagong ing ruang paling ngisor saka NKVD ... nglirik
            1. +1
              Agustus 21 2016
              Vlad, komentarku ditujukan kanggo sampeyan, dudu tundra
            2. Komentar wis dibusak.
            3. +2
              Agustus 21 2016
              Komentar sing ditujokake kanggo aku, yen sampeyan nerangake pikirane.
              Yen ora, aku bakal nerangake maneh kenapa sawetara kudu meneng, lan ora nguwuh-uwuh babagan intrik Departemen Luar Negeri sing ora ana lan ora bisa digunakake kanggo Departemen Luar Negeri sing padha kanthi dhukungan artikel bodho lan gula (pernyataan sampeyan), ing ngendi per kg kaya bebener, gramulka saka goroh, imperceptibly kaya racun sing corrupts kegiatan mental sawetara.
    3. +4
      Agustus 21 2016
      Kaping pisanan, Cossacks nyedhiyakake persentase cilik saka pasukan ing Perang Dunia I
      Kapindho, Cossacks ngiyanati raja ing Februari 1917 (senadyan kabeh keuntungan lan keuntungan)
      Katelu, Cossacks ngiyanati gerakan Putih, sing nyoba nyandhak
      Kaping papat, rasskaskachivanie? Lan kurang tambling? Negara apa wae ing donya mesthi bakal nyuda upaya apa wae. rebutan kuwasa bersenjata.
      1. +4
        Agustus 22 2016
        1. Sampeyan ora looking ing nomer bayonet disebarake, nanging ing efektifitas saka musuhan.
        2. Kepiye carane iki diwujudake? Cossacks minangka prajurit sing kudu ngetutake dhawuhe para atasane, lan ora melu kegiatan amatir. Dadi pitakonan iki nganti prentah. kekejeman Bolshevik marang Cossacks.
        3. Gerakan Putih ngrusak awake dhewe amarga squabbles banal antarane pemimpin.
        4. Teka ing kutha Proletarsk (nganti 1925, desa Velikoknyazheskaya) wilayah Rostov. Ana sampeyan bakal nemokake APA decossackization ... Sverdlov sing kondhang nuntut karusakan lengkap Cossacks sugih bebarengan karo kulawargané, karusakan. kabeh Cossacks ing sembarang cara melu resistance kanggo daya Soviet, rampasan roti lan resettlement wong miskin sing teka ing tanah mardika Donburo saka RCP (b) wewenang eksekusi massa extrajudicial lan total requisition, kang pungkasanipun mimpin menyang pambrontakan Cossacks sing meh universal ing Don ... wilayah Tambov bakal katon mung bayangan saka apa sing kedadeyan ing Don.
        PS Ing jaman USSR, Novocherkassk diarani kutha radish - abang ing ndhuwur lan putih ing njero, sing dikonfirmasi ing taun 1962, nalika kutha kasebut mbalela. dikurung sacara fisik lan malah kabeh udhara diredam supaya Barat ora ngerti apa sing kedadeyan ing kene ... Pungkasane wong ditembak ing tengah kutha lan dikubur ing saindhenging wilayah ing perkebunan alas lan liyane. kuburane wong akeh sing dicekel, diadili lan dieksekusi ... Iki aku minangka warga iki aku ngomong kutha.
    4. +1
      Januari 28 2017
      Thanks kanggo penulis artikel, sampeyan ora kudu mbayar manungsa waé kanggo nangis saka pandherekipun Lenin lan Trotsky, sajarah Rusia wiwit ing Oktober 1917. Kanggo wong-wong mau, Siberia, Transbaikalia, Timur Jauh, sing digandhengake karo Rusia dening Cossacks, ora ana apa-apa, ing kene Trotsky minangka pahlawan, Lenin minangka brahala (asil saka kawicaksanan nasional minangka rasa seneng kanggo wong-wong mau, amarga seneng banget, Rusia digebugi ing endi-endi, kepinginan Amerika dadi nyata. Nalika padha ngimpi ninggalake Rusia sing saiki kita duwe. Delegasi Amerika nggawa menyang konferensi Paris, nyimpulake Perang Donya I (dianakake intermiten wiwit 18 Januari 1919 nganti Januari). 21, 1920), peta kanthi wates anyar negara Rusia, ing ngendi Pegunungan Rusia Tengah ditinggalake ing Moskow, Baltik, Belarus, Ukraina, Kaukasus, Asia Tengah, Siberia dipotong. Oh, komunis ora. duwe wektu kanggo menehi Siberia kanggo wong !! 1 Mei (1917 Juni), 12, ing Kongres Pertama Yenisei Cossack ing Krasnoyarsk, keputusan digawe kanggo mbentuk Tentara Yenisei Cossack. Ora suwe Dewan Persatuan Pasukan Cossack ditampa Yenisei Cossack Army minangka anggota lengkap. Aku nambahake artikel kasebut, nulis luwih akeh artikel kaya ngono, supaya wong-wong kita ngerti yen Siberia lan Timur Jauh ora digandhengake karo Rusia dening pelaut Zheleznyak lan Trotsky.
  2. +4
    Agustus 21 2016
    Kepiye carane nulis lan nyenengake ...
  3. +3
    Agustus 21 2016
    Sing maca artikel bisa njaluk roso kesengsem sing Cossack njabat langsung ing resimen kanggo kabeh 12 taun. Elingi "Quiet Flows the Don", kepiye Pyotr Melekhov lan Stepan Astakhov mangkat menyang kamp latihan, sing diarani "manfaat"
    Aku menehi pitunjuk ...

    ".... Sawise sumpah, Cossacks enom ana ing kategori persiapan telung taun. Ing taun pisanan padha manggon ing omah, nyiapake kanggo layanan lapangan lan dilengkapi dhewe kanthi biaya dhewe. Ing kaloro, dheweke wis dilatih. ing layanan militèr ing desa, lan ing XNUMXrd - Sajrone telung taun iki, Cossack kudu "rampung nyiyapake lan nglengkapi awake kanggo layanan."
    Kanggo 12 taun sabanjuré, Cossack kadhaptar ing pangkat militèr. 4 taun pisanan dheweke njabat ing layanan aktif ing supaya disebut-bagian saka tataran 1st. Kanggo 4 taun sabanjure, dheweke ana ing bagean saka tahap kaping 2 ("ing hak istimewa"), manggon ing desa, nanging kudu nunggang jaran lan pindhah menyang kemah saben taun. Kanggo 4 taun pungkasan, Cossacks kadhaptar ing unit saka tataran 3, padha ora bisa nunggang jaran, lan padha melu biaya camp mung sapisan.
    Sawise 15 taun layanan ing kategori pertempuran (lapangan), Cossacks kadhaptar ing kategori karyawan internal, kang layanan kapérang saka pengawal lan abdi ing institusi militèr. Ing wektu sing padha, Cossacks nganggo busana kanggo layanan kasebut, saben wektu ora luwih saka setahun. Dheweke diijini nyewa wong liya tinimbang awake dhewe, kanthi syarat sing disewakake cocog karo layanan sing ana ing ngarepe. Domestik Cossacks, "nyandhang kanggo layanan aktif", nampa gaji, pranata lan welding dhuwit ing par karo combatant Cossacks ..." (http://www.psj.ru/saver_national/detail.php?ID=5941)
  4. +2
    Agustus 21 2016
    Kutipan saka artikel:
    Miturut piagam kasebut, ing taun 1913, total umur layanan Cossack yaiku 18 taun. Kaping pisanan, taun "layanan persiapan"; banjur- rolas taun layanan; lan limang taun - "ing kategori cadangan."


    Layanan langsung Cossack, miturut hukum 1875, suwene 20 taun, yaiku:
    - 3 taun ing kategori preparatory saka umur 18, i.е. dilatih lan dilatih ing desane;
    - 4 taun ing layanan aktif, i.e. wiwit umur 21 taun, layanan militèr;
    - 8 taun ing keuntungan, i.е. ing cadangan, wiwit umur 25 taun, dheweke manggon ing desane, nanging kadhaptar ing resimen preferensial distrike, lan sajrone wolung taun dheweke kudu duwe jaran pengeboran, peralatan, seragam lan gaman edged, lan uga. saka wektu kanggo wektu kudu katon kanggo biaya verifikasi utawa ajaran;
    - 5 taun ing cadangan, i.e. wiwit umur 33 taun, dheweke wis ora wajib njaga jaran lan liya-liyane lan ditimbali yen ana perang saperlune.
    Saka umur 38 nganti 10 taun, i.e. nganti umur 48 taun, dhèwèké kadhaptar ing milisi.
    Mengko, discharge preparatory dikurangi saka 3 taun dadi 1 taun lan umur layanan total suda 2 taun. Liyane wis di-push bali rong taun.
  5. +4
    Agustus 21 2016
    Matur nuwun kanggo penulis kanggo karyane. Sayange, dheweke nggawe kesalahan cilik karo syarat layanan Cossacks, nanging anggota forum Alekseev mbenerake kesalahan iki.
    Lan supaya kula mratelakake panemume: penulis nyerat: "Dheweke duwe kavaleri lan infantri dhewe (pramuka Kuban) meriem lan malah kapal perang" iku perlu kanggo nunjukaké kang tentara. Ora saben wong ngerti sajarah Cossacks lan bakal menarik kanggo wong-wong mau.
    1. +1
      Agustus 21 2016
      malah kapal perang "perlu kanggo nunjukaké ing tentara kang.

      Ana armada Amur-Ussuri Cossack. Kapten pelayaran sing kondhang D.A. Lukhmanov nulis babagan layanan ing flotilla iki ing bukune "The Life of a Sailor".
  6. +4
    Agustus 21 2016
    Ing foto ana loro Buryat Cossack saka tentara Transbaikal. Tali bahu lan garis kuning.
    Kira-kira wolung taun kepungkur aku duwe kesempatan kanggo ketemu karo komandan Brigade Korps Marinir ing Baltiysk (sayange aku lali jenenge). Dadi, dheweke dadi perwira militer turun temurun saka Cossacks-Buryats. Panglima banget efisien lan aku ngarep-arep wis umum.
    1. +4
      Agustus 21 2016
      Oleg Darzhapov Sampeyan mbokmenawa temenan.
      1. +3
        Agustus 21 2016
        Prajurit sing apik.
        Miturut cara, minangka adoh aku ketemu, tau sapisan ing tentara, ora ana keluhan marang wong lanang saka Buryatia, kaya driver mechanical, supaya pro, hardworking lan learning teknologi saka fly.
      2. +3
        Agustus 21 2016
        Iki minangka bangga Buryatia lan Rusia, uga, "horor Banderlogia."
        1. 0
          Agustus 21 2016
          Kabeh mungsuh sing perang karo Rusia nyathet anané wakil saka "gerombolan Asia" ing Tentara Rusia lan Soviet (!) ... Inggih, mungsuh nulis iki kanggo medeni pedunungé. Lan kita bakal Wigati: iki "Asia" wis kontribusi gedhe kanggo nimbali saka Motherland kita lan ngeculaké getih.
  7. +4
    Agustus 21 2016
    Aku ora seneng karo artikel kasebut. Iku nandhang saka ora akurat sajarah. Ing taun 1917, ora ana 11, nanging 12 pasukan Cossack. Ing taun 1917, ana pasukan Cossack ing ngisor iki, miturut TSB (Great Soviet Encyclopedia); Don, Kuban, Terek, Astrakhan, Ural, Orenburg, Semirechensk, Siberian, Trans-Baikal, Amur, Ussuri. Kajaba iku, ana sawetara Krasnoyarsk lan Irkutsk Cossacks, sing ing 1917 mbentuk Yenisei Cossack Host lan Yakut Cossack Resimen. kementerian dalam negeri. Sing, ana pasukan 12. Penulis nyerat yen populasi non-penduduk tentara Donskoy utamane wong Ukrainia sing melu pertanian lan, ora duwe tanah dhewe, kudu pindhah "kanggo nyewa". Ing Kakaisaran Rusia ora ana konsep kewarganegaraan, kabeh wong dipérang miturut agama; Ortodoks, Mohammedan, Yahudi, lan liya-liyane. Konsep "Ukraina" muncul mengko. Jerman lan Bolshevik teka karo bangsa iki. Sebutan "sederhana" saka Ukrainia, 57% saka populasi Tentara Don, banget ngelingi klaim Ukraina modern menyang tanah Federasi Rusia. Konsep "Ukraina" ing 1917 ora ana ing Kakaisaran Rusia.
    1. +4
      Agustus 21 2016
      Gething patologi sampeyan saka komunis main guyon kejem ing sampeyan, sampeyan ngapusi ing cara paling brazen, lan kanthi mangkono muter bebarengan karo penulis bener saka istilah "Ukrainianism" - Austria lan Polandia.

      Kutub Austria ora nyiptakake Ukrainianisme dhewe, nanging mung ngetrapake prestasi sabangsane Rusia. Kehormatan panemuan Ukrainia kagungane panulis Polandia Jan Potocki, sing ing karyane "fragmen sajarah lan geografis babagan Scythia, Sarmatia lan Slavs", diterbitake ing Paris ing Prancis ing taun 1795, ngrumusake konsep yen wong Ukrainia sing manggon. Lesser Poland Ukraina minangka wong sing kapisah saka Rusia lan duwe asal-usul sing mandiri. Sebagean, hipotesis Potocki adhedhasar teori Sarmatian, sing populer ing wektu kasebut ing Polandia, miturut wong Polandia minangka ahli waris langsung saka suku legendaris iki, salah sawijining cabang sing penulis dianggep wong Ukrainia. Tulisan iki, mesthi, ora nduweni karakter ilmiah, nanging minangka respon propaganda kanggo divisi Polandia. Ing idea sing penulis nyoba kanggo substantiate cukup langsung: amarga Ukrainians ora apa karo Rusia, budaya utawa historis, Rusia ora duwe hak sajarah ing sisih kulon Dnieper.

      http://alternatio.org/articles/articles/item/284

      Ing sawijining wektu, nalika Polandia nyawiji karo Kadipaten Agung Lithuania, saliyane wilayah sing gedhe, dheweke uga entuk pedunung, lan 80% saka Rusia, padha karo karajan Rusia ing sisih liya wates. Dadi, kanggo misahake wong Rusia, Polandia teka nganggo istilah "Moskal" / "Muscovite" lan "Muscovy" / "Kerajaan Moscow". Kaya, wong Rusia manggon ing kene, lan ana - liyane, non-Rusia. Banjur teknik propaganda iki ora bisa digunakake kanggo Polandia, lan nganti pirang-pirang atus taun wong Polandia dhewe lali babagan iki. Nanging inkarnasi anyar saka NON-Rusia, sing digawe mung satus taun kepungkur, ora lali iki lan terus nyoba, malah ora ngerti apa iku lan apa (sawise kabeh, padha wis dikenali piyambak minangka "NON-Rusia").

      Lan sampeyan nyenengi topik sing diwenehake, mbaleni fabrikasi kanthi cara sing anyar, saiki, nyalahake wong Katolik ing Polandia lan Austria amarga kabodhoan sawetara wong Rusia Cilik menyang pundhak komunis sing sampeyan sengit banget.
      Sampeyan pungkasane nyambut gawe kanggo sapa, kapten?
      1. +7
        Agustus 21 2016
        Aku biasane ora nanggapi komentar kasebut, amarga aku mikir yen iki ora ana gunane. Ora mungkin kanggo mbuktekake apa wae marang komunis, dheweke mung ora ngerteni sudut pandang sing beda. Aku wis nulis yen RSDLP digawe dening wong sing ora ana hubungane karo kelas pekerja Rusia lan wong pribumi Rusia. Ing taun 1988 para pencipta RSDLP, saliyane "Persatuan Perjuangan Emansipasi Kelas Buruh", uga dadi organisasi persuasi nasionalis ekstrem "Bund". The Bund (Serikat Buruh Umum Yahudi ing Lithuania, Polandia lan Rusia) minangka partai Marxis. Kanggo sampeyan ngerti, Marx lan Engels njaluk karusakan saka barbar Rusia. Engels saka artikel "Democratic Pan-Slavism":
        "Kanggo frasa sentimental babagan persaudaraan sing ditujokake kanggo kita
        bangsa paling kontra-revolusioner ing Eropah, kita njawab: HATE
        TO THE RUSIA ana lan terus dadi ing antarane wong Jerman sing pisanan
        KASIAN REVOLUSI; wiwit jaman revolusi nganti saiki
        gething kanggo Ceko lan Kroasia ditambahake, lan mung karo
        TERORISME PALING KUWAT NGERANG SLAVIC IKI
        UMAT bisa kita, bebarengan karo Kutub lan Magyar, nglindhungi
        revolusi saka bebaya. Saiki kita ngerti ing ngendi dheweke KONSENTRASI
        MUSUH REVOLUSI: ING RUSIA lan ing wilayah Slavia Austria;
        lan ORA FRASA UTAWA INDIKASI NON-DEMOKRATIS
        MASA DEPAN NEGARA-NEGARA IKI ORA LANGGENG NGANGGO MUSUH,
        AS TO MUSUH ". Lenin nyebut awake dhewe minangka Marxis. Aku ngerti manawa ora mungkin kanggo nerangake apa-apa marang Russophobes kaya sampeyan. Sampeyan Marxis lan ujar kabeh.
        1. +4
          Agustus 21 2016
          Kowe ngapusi maneh.
          Sampeyan wis diwenehi data babagan Bund iki, mula aja nganggo goroh.
          Kasunyatan bilih Marx lan Engels omong-omongan ing kono ora ngalangi Stalin saka mbangun sosialisme, sing nyebul sirah saka panguwasa sampeyan.
          Nanging gething sampeyan, sing dikonfirmasi dening Madame Starovoitova, sing, bebarengan karo Sobchak, cepet-cepet ngubengi pinggiran Uni lan nyalahake geni nasionalisme.

          Dadi apik kanggo manthuk menyang masa lalu nalika sampeyan, kaya sampeyan, ngapusi supaya goroh sampeyan marang kabeh negara wis metu - mayuta-yuta wong sing lunga sadurunge tenggat wektu - sampeyan lan jinis sampeyan sing nindakake, dudu komunis. , ambruk ekonomi nasional - sampeyan lan sampeyan seneng verbiage , wis ngrambah sing negara saka kaloro ing donya wis dadi ing kreta gerbong donya, ora kalebu rong taun pungkasan, lan iku dudu jasamu.
          Lenin nyebut awake dhewe Marxis, ya, nanging ora kaya sampeyan obscurantists, Lenin ora ana ing ngendi wae, kaya Stalin, sing nglarang nyetak tulisan Marx babagan Rusia, ora pedal bodho sing diomongake Marx babagan tsarist Rusia. 19th century, century of empires, 19th century lan kahanan ing ngendi Marx nulis karyane, iki minangka karya kanggo Eropah WESTERN, saka warisan mung iku lan carane perlu kanggo Rusia, sing leluhurmu nesu ing Februari, dijupuk, lan komunis kudu nggabung, mulihake lan nindakake kabeh saka awal.
          Sampeyan liberal, lan getih paling Russophobic, ora ketompo carane sampeyan nganggo sandhangan patriot.
        2. +2
          Agustus 21 2016
          Ayo goleki sumber-sumber kasebut, priksa pernyataan sampeyan babagan kutu.
          kongres II
          Total 57 delegasi: 43 - kanthi swara sing nemtokake, 14 kanthi penasehat
          Kongres kasebut ngetrapake Program Partai, Aturan lan resolusi babagan sawetara masalah.
          Minangka asil regejegan babagan posisi Bund Sosial Demokrat ing partai, Aturan Partai, Program Partai, lan pemilihan badan pimpinan, pecah ing kongres, lan mengko ing dewan redaksi Iskra. Loro tren dibentuk - "Bolsheviks" lan "Mensheviks".
          Agenda Kongres:
          1. Konstitusi kongres. Pemilihan Biro. Nggawe peraturan, urutan dina, laporan Org. panitia (OK), laporan komisi kanggo mriksa amanat lan nemtokake komposisi kongres.
          2. Panggonan Bund ing RSDLP.
          3. Program pesta.
          4. Organ pusat partai.
          5. Delegasi laporan.
          6. Organisasi partai (diskusi babagan piagam organisasi partai).
          7. Organisasi kabupaten lan nasional.
          8. Kelompok partai sing kapisah.
          9. Pitakonan nasional.
          10. Perjuangan ekonomi lan gerakan profesional.
          11. Pahargyan 1 Mei.
          12. Kongres Sosialis Internasional ing Amsterdam taun 1904.
          13. Demonstrasi lan pemberontakan.
          14. Ngeri.
          15. Pitakonan internal karya partai (pementasan propaganda, agitasi, sastra partai, karya antarane petani, ing tentara, antarane mahasiswa, antarane sektarian).
          16. Sikap RSDLP marang Revolusioner Sosial.
          17. Sikap RSDLP marang arus liberal Rusia.
          18. Pemilihan Komite Pusat lan dewan redaksi badan pusat (CO) partai.
          19. Pemilihan Dewan Partai.
          20. Tata cara pengumuman keputusan lan risalah Kongres, tata cara mlebu administrasi tugas dening pejabat lan lembaga sing dipilih.
          ing Kongres Kapindho saka RSDLP, lan sabab langsung saka tawuran iku atraksi Bund kanggo federalism lan otonomi nasional minangka bagéan saka partai kabeh-Rusia, sing, kanggo hak long-menang kanggo makili buruh Yahudi. Kaum Iskra-is ndeleng ing klaim kasebut minangka manifestasi separatisme sing paling mbebayani. Nemokake oposisi sing sengit, Bund mundur saka RSDLP.
          Dadi luwih ngapusi, dudu penggemar pembohong liberal sing dihormati.
          Apa hubungane Bolshevik karo Bund?
          VI Lenin mbayar manungsa waé khusus kanggo sambungan antarane peralatan ideologi saka Bund lan gagasan Zionis [55]. Sampeyan kudu nimbang luwih rinci karya pimpinan revolusi ing Bund, amarga padha langsung related kanggo historiografi topik kita sinau.
          1. +4
            Agustus 21 2016
            Ayo kita terus mbeberake wong sing nglawan bebener.

            Ing artikel "Apa proletariat Yahudi butuh 'partai politik independen'", diterbitake ing Iskra tanggal 15 Februari 1903 (No. 34), V. I. Lenin ngritik konsep Bundist babagan perlune "organisasi sing kapisah" saka pasukan. wong Yahudi ing "anti-Semitisme" iku kelas buruh (Bundis sing dimaksud ing kene, mesthi, buruh non-Yahudi. - Penulis.)
            Artikel Lenin muncul ing periode nyiapake kanggo convocation saka Kongres II RSDLP, kang njupuk Panggonan ing Juli 17-10 Agustus 1903. Sajrone periode iki, perjuangan sing penting banget kanggo nasib negara kita dibukak kanggo nggawe ing kongres partai buruh revolusioner saka jinis anyar. Posisi oportunis Bund, kepinginan kanggo misahake kelas buruh Rusia lan kanthi mangkono ngurangi potensial revolusioner, ora bisa digatekake. V. I. Lenin kanthi cetha ngritik federalisme lan separatisme Bund ing babagan organisasi.
            http://ss69100.livejournal.com/2218196.html
            Sampeyan ngapusi, kapten, sampeyan kerja kanggo sapa?
            1. 0
              Agustus 21 2016
              Sampeyan kudu eling yen Lenin minangka wong Yahudi ing 1/8 (malah ora dikonfirmasi) - yaiku, miturut hukum ras Nazi - dudu wong Yahudi. Aku mati amarga "nasionalis" iki karo brondong ing tanganku ...
          2. +2
            Agustus 22 2016
            Apa hubungane Bolshevik karo Bund?

            Wah, sejarawan sing apik tenan! Google Kongres 1 RSDLP, partai sing banjur "nggabung" ing ekstasi seksual ... Temokake karya V.I Lenin "Apa Proletariat Yahudi Perlu Partai Politik Merdeka?" Coba endi pitakonan kaya iki bisa teka ...
        3. 0
          Agustus 21 2016
          Inggih, skinheads "Rusia" uga ndedonga ing "Mein Kampf" - lan ing kono padha ngomong ala bab Slavs, padha ngomong: padha caved ing wong Yahudi, etc. lan liya-liyane ... Yagene sampeyan langsung ngangkat senjata marang Marx lan Engels? Standar ganda? Hitler bisa, nanging Marx "nozzy" ?.
    2. +5
      Agustus 21 2016
      Jerman lan Bolsheviks nemokke bangsa iki.[kutipan][/kutipan]
      Sebagéyan, sampeyan bener .. Nanging aku ngomong babagan Bolsheviks .. sing teka karo bangsa iki ... Lan apa isih kudu dilakoni? , Kroasia .. banjur pindhah menyang Prancis, negara utama ing Eropah, karo panjalukan kanggo ndhukung kamardikan Slovenia lan Kroasia .. Nanging banjur ora duwe bathi kanggo Prancis .. lan padha ngandika ora .. Kita ndeleng sampeyan mung ing united kingdom Serbs, Kroasia lan Slovenes lan ora apa jenis support yen sampeyan melu perang, sampeyan ora bakal .. Minangka kanggo Bolsheviks, kanggo kalebu Ukraina ing RSFSR, iki tegese nggawe lemah kanggo nasionalis .. kaya ... nanging sampeyan ndeleng .. carane Bolsheviks sangsoro saka negara sampeyan .. Tangi wong kanggo Ukraina merdika banjur bakal seneng .. Lan lemah iki kalah metu saka ing sikilmu .. Punika negara Ukraina buruh lan petani .. lan anggere kita bebarengan kita invincible .. Padha bisa ngomong babagan republik liyane..
  8. +3
    Agustus 21 2016
    Quote: Bloodsucker
    "Mangkono, Cossack ing Kakaisaran Rusia minangka warga negara sing manggon ing hak-hak khusus ing wilayah kompak, lan estate."
    Maneh, ora kanthi ngumbah supaya kanthi skating, kanggo nyeret wong sing kapisah menyang pikiran Cossacks.
    Maneh, whining, "ngomong", aneh yen sampeyan ora nulis babagan yuta ing kemah, iku bener ing 1918, kaliren ..

    --------------------------
    Setuju. Apa sebabe Cossack dianggep minangka klompok ètnis sing kapisah? Cossack minangka wong Rusia kanthi kahanan urip khusus. Yen iki minangka klompok ètnis sing kapisah, mula kudu ana analisis DNA lan klompok haploid. Yen iki klompok Slavic biasa, banjur apa kita ngomong bab?
    1. +1
      Agustus 21 2016
      Kutipan saka Altona:
      Apa sebabe Cossack dianggep minangka klompok ètnis sing kapisah?

      Cossacks kalebu wong saka sembarang warga negara, biasane Rusia, nanging uga sawetara Tatar, Bashkirs, Kalmyks, Nogais, Kazakhs, Buryats lan malah Persia. Contone, pangadeg Dinasti Pahlavi, Reza Pahlavi, njabat ing Cossack ing Transkaukasus Rusia. Syarat utama kanggo mlebu Cossack yaiku ngowahi menyang Ortodoks, nanging bisa uga dilewati. Biasane, ing generasi kapindho utawa katelu, padha diowahi dadi Ortodoks.
      Apa analisis DNA ing kene.
      Cossacks minangka komunitas kelas militer sing duwe hak istimewa, minangka tulang punggung kekuwatan kerajaan.
    2. 0
      Agustus 22 2016
      Apa sebabe Cossack dianggep minangka klompok ètnis sing kapisah? Cossack minangka wong Rusia kanthi kahanan urip khusus. Yen iki minangka klompok ètnis sing kapisah, mula kudu ana analisis DNA lan klompok haploid. Yen iki klompok Slavic biasa, banjur apa kita ngomong bab?

      pinterО. Уsampeyan mbuwang akeh pitakonan, dear ... Maca buku dening L.N Gumilyov "Pungkasan lan Wiwitan Maneh", ana tambahan kanggo masalah sing ora kalebu ing karya dhasar, yaiku bagean "konsorsium lan convixions". Maca bakal ngidini sampeyan mbusak akeh pitakonan bodho sing ora ana gandhengane karo topik kelompok etnis. Buku kasebut kasedhiya kanggo download gratis, gendera ana ing tangan sampeyan ...
  9. +2
    Agustus 21 2016
    Quote: Ivan Tartugay
    Kutipan saka Altona:
    Apa sebabe Cossack dianggep minangka klompok ètnis sing kapisah?

    Cossacks kalebu wong saka sembarang warga negara, biasane Rusia, nanging uga sawetara Tatar, Bashkirs, Kalmyks, Nogais, Kazakhs, Buryats lan malah Persia. Contone, pangadeg Dinasti Pahlavi, Reza Pahlavi, njabat ing Cossack ing Transkaukasus Rusia.
    Apa analisis DNA ing kene.
    Cossacks minangka komunitas kelas militer sing duwe hak istimewa, minangka pilar kekuwatan tsarist ing politik internal Rusia.

    --------------------------
    Kajaba iku, sampeyan dhewe konfirmasi skripsi. Cossack minangka estate. Minangka kanggo hak istimewa, iku debatable, ilang sirah ing tapel wates karo keuntungan tax isih ora bangsawan, contone,.
    PS Umumé, ora cocog kanggo menehi conto karo Persia. Banjur ayo kang pracaya ing Pushkin ing cemeng. Kita ngomong babagan mayoritas, ora ana pangecualian sing langka.
    1. 0
      Agustus 21 2016
      Kutipan saka Altona:
      Umumé, ora cocog kanggo menehi conto karo wong Persia.


      Reza Pahveli Persia ora mung ana ing antarane Cossack Rusia. Dheweke munggah pangkat komandan resimen Cossack. Ing Transcaucasia Rusia, wong Rusia ana ing minoritas ing antarane Cossack.
      Pamrentah tsarist kanthi seneng nampa Cossacks sing mentas direkrut saka populasi wilayah sing dicaplok. Aturan lawas, wiwit jaman Kekaisaran Romawi, lan bisa uga sadurunge, ujar: "Nglawan wong barbar, nyewa wong barbar." Bakal angel lan larang kanggo ngembangake tanah anyar tanpa pembantu lokal. Ya, lan negara liya, kayata Inggris, pengin nguwasani wilayah sing padha. Dadi ing kene, ing perang nglawan Persia, luwih becik nyewa wong Persia. Menehi hak istimewa ing beyo saka populasi lokal. Ing wilayah sing dicaplok, tanah sing paling apik, padang rumput, padang rumput diwenehake marang Cossacks; Lan ing sadawane kabeh tapel wates kekaisaran ora bakal cukup Cossacks saka Rusia, Cossacks ora pengin ninggalake Don ing salawas-lawase, mung kanggo perang, perusahaan, ekspedisi.
      Cossacks-alien, ing rong utawa telung generasi, bakal ngowahi Ortodoks lan miturut koran, lan ing urip bakal dadi Rusia. Iki sing kita deleng ing Pushkin, ya, dheweke biyen dadi wong Arab, nanging saiki wis dadi Rusia.
      Aku setuju karo tesis sampeyan - Cossacks minangka estate.
      Hak istimewa saka Cossacks apik banget, ora tanpa alesan sawise 1917 Cossacks padha. pembela paling bandel kekuwatan tsarist lan benteng kontra-revolusi lan paling kabeh padha nesu marang kasunyatan sing Pamrentah Soviet kepengin ngimbangi Cossack karo "muzhik lan wong manca". Kanggo hak istimewa, padha perang banget karo gegaman ing tangan, lan akeh prajurit Tentara Abang, wong biasa - petani, buruh wong manca padha ditegor, akeh getih manungsa diwutahake. Perang paling getih ing Perang Sipil ana ing panggonan panggonan Cossacks.
  10. PKK
    +1
    Agustus 21 2016
    Ananging ana apa, aku ora bisa mangsuli lan ora seneng nulis, langsung diuncalake menyang wiwitan, aku ora ngerti apa sing salah.
  11. +1
    Agustus 21 2016
    Artikel sing apik! Lan matur nuwun kanggo tip ing buku. hi
  12. +3
    Agustus 22 2016
    Kutipan: my 1970
    Kaping pisanan, Cossacks nyedhiyakake persentase cilik saka pasukan ing Perang Dunia I

    Kutipan: Cossack
    Sampeyan ora ndeleng jumlah bayonet sing disebarake, nanging babagan efektifitas permusuhan.

    Leo Tolstoy ujar manawa Rusia duwe utang wates saiki karo Cossack.
    Iku ora verbatim, nanging iku tegese.
    Lan babagan efektifitas, aku setuju karo Kazak.


    Kutipan: Cossack
    2. Kepiye carane iki diwujudake? Cossacks minangka prajurit sing kudu ngetutake dhawuhe para atasane, lan ora melu kegiatan amatir.

    Undhang-undhang iku kasar, ya iku hukum.
    Yen negara ora bisa nglindhungi dhewe,
    lan ora ana wong sing siap netepi sumpah,
    iku ilang.
    1917-1991.
    Kutipan: my 1970
    Kapindho, Cossacks ngiyanati raja ing Februari 1917 (senadyan kabeh keuntungan lan keuntungan)

    Cossack ora bisa ngiyanati raja, amarga dheweke wis turun tahta.
    Lan apa sing kudu ditindakake para perwira Soviet sing nalika ambruk 91 ora aktif,
    nglalekake sumpah, kepriye lan keparenga siksa kang abot tumraping manungsa.
    Banjur lan ing 91, tentara sadurunge ambruk,
    banjur lan ing 91 wong sing nganggo tali bahu mung bingung, sing apik,
    s \ n padha ditampa saka pajak kita.
    Lan ing 93, apa perwira njupuk saka tank miturut Dewan Agung, uga Cossacks?

    Kutipan: Cossack
    3. Gerakan Putih ngrusak awake dhewe amarga squabbles banal antarane pemimpin.

    Ana cukup perselisihan sanajan tanpa Cossacks.
    Nanging, kesed kanggo golek komentar babagan kasunyatan sing pamaréntah tsarist endowed Cossacks karo tanah paling apik.
    Iku ora endow, nanging nyatane aman tanah sing dienggoni.
    Aku ora ngomong sinau sejarah, aku yakin sampeyan ngerti,
    Aku komentator sing nulis babagan alokasi tanah kanggo Cossacks.
    Cukup katon ing peta USSR saka Kaukasus menyang Timur Jauh lan Chukotka, njupuk kapentingan ing asal saka jeneng geografis.
    1. +1
      Agustus 22 2016
      Bener ... Cossacks dhewe ngembangake lan mbela tanah sing dienggoni lan manggon ... Miwiti saka Don, ing ngendi dheweke ora ana hubungane karo negara Rusia, lan kabeh hubungan antarane Moskow lan Don. wektu padha conducted liwat Ordo Ambassadorial, banjur - iku kaya karo negara manca ... Kursi Azov piyambak lan panangkepan sadurungé saka bèntèng iku worth soko. Iku Cossacks sing mbukak dalan kanggo Rusia menyang Azov lan Segara Ireng ... Cossacks nyurung tapel wates Rusia menyang Kaukasus lan lunga saka Ural menyang Samudra Pasifik, durung dingerteni apa wates Rusia saiki ana yen ora duwe Cossacks ... Dadi Cossacks pantes kabeh. "hak istimewa lan keuntungan" karo getih lan kringet
      Inggih, nalika, ing pungkasan taun 1917, kabeh unit militèr, decomposed dening propaganda Bolshevik, nilar ngarep lan stomped menyang desa-desa, bebarengan matèni perwira dhewe lan looting ing dalan, ora resimen Cossack siji ninggalake posisi. kanggo nyekeli posisi, Cossacks uga kudu menehi hasil karo disarmament saka pemberontak lan nguripake menyang bandits banal saka resimen tentara, kanggo kang padha salajengipun repaid karo sengit sengit dening kabeh iki "prajurit revolusioner lan pelaut" ... Iki pitakonan pakurmatan, kewajiban lan kasetyan ing sumpah.
  13. +1
    Agustus 22 2016
    Quote: Ivan Tartugai
    Syarat utama kanggo mlebu Cossack yaiku ngowahi menyang Ortodoks, nanging bisa uga dilewati. Biasane, ing generasi kapindho utawa katelu, padha diowahi dadi Ortodoks.

    Lan ing cara, sampeyan bener, nanging ing tangan liyane, adat iki main guyon kejem ing Cossacks.
    Umumé, kaya kabeh Rusia, dheweke ora ngganggu sapa wae, milih dhewe, demokrasi utawa demokrasi Nyuwun
    Plus agitators saka tanah alun, nuwun, janji, nanging apa neraka iku omong kosong.
    Kene aku weruh, omong kosong kuwi.
    1917, ngalahake gendarmes, Cossack, pemburu emas. Mudhun karo otokrasi, tanah, pabrik, lan sapiturute, lan liya-liyane, kanggo petani lan buruh.
    1991 polisi karo kita, bledosan karo kita, tentara karo kita, mateni komunyak, kita saiki bakal urip ing cara anyar! We duwe penghinaan kanggo maling lan hucksters, saka CPSU,! (Alhamdulillah, sanajan saka dhuwit Soviet, dheweke bisa mbangun House, jam tangan lor, yen ya) LOR.
    .
    1216 Kepala kabeh ilang, plester dibusak, kita padha diobong,
    mundhakaken sirahe, kita ora nyolong, ta?
    Mung sampeyan, maling lan fag ... s
    Lan ora preduli saka brigade sampeyan, yen sampeyan liberal, yen sampeyan komunis saiki
    Kok iso entuk!!!!!!!!!!!
    1. +1
      Agustus 23 2016
      Tundryak kutipan:
      Lan kanthi cara, sampeyan bener, nanging ing sisih liya, iki adat diputer guyon ala karo Cossacks


      Iki ora adat lan ora guyon ala. Iki minangka proses asimilasi lan dissimilation saka wongsing wis lumaku wiwit biyen lan bakal terus maju.
      Nanging, kanthi tuwuhing skala, volume komunikasi, komunikasi, produksi, perdagangan, konsumsi sumber daya donya, proses asimilasi. Jumlah basa aktif ing Bumi terus saya suda lan suda, uga jumlah agama lan kapercayan. Sawetara wong wis nyerep lan nyerep wong liya, ing endi wae kedadeyan kasebut kanthi alami, lan ing endi wae kanthi paksa.
      Lan Cossacks ora ana hubungane. Cossacks iku mung kasus asimilasi khusus, i.e. ing Estate ana gabung wong siji karo liyane. Lan njupuk Panggonan cukup alamiah, lan ana ora perlu kanggo forcefully ndhaftar wong ing kelas hak istimewa. Mesthi wae, ana sawetara tekanan kahanan, bisa uga kanggo individu tartamtu tekanan iki cukup kuwat. Nanging, ing umum, iku proses rampung alam. Dheweke biasane teka ing kelompok cilik. Relatif massive sapisan ing Siberia ing tengah abad ka-19. Banjur pamaréntahan kudu cepet nambah jumlah Cossack kanggo nglindhungi wates ing Timur Jauh, amarga tambah akeh ekspansi kolonial ing Inggris, Prancis, Jerman, Jepang nganti China, uga aneksasi bagean Manchuria menyang Rusia. Banjur jumlah Cossacks tambah banget amarga mentas direkrut saka populasi sing manggon ing tapel wates lan wilayah dicaplok saka Rusia lan non-Rusia. Lan Primorye tetep karo Rusia.
      Bisa dianggep mung guessyen Alexander II, Liberator, wong wadon walker, ditransfer pemburu lan nelayan turun temurun saka Alaska - Eskimos menyang Cossacks, sijine wong ing sangu karo timbal, mesiu, kain, banjur Alaska bakal tetep karo Rusia. Nanging iki mung asumsi, i.e. "yen mung, yen mung".
      1. 0
        Agustus 23 2016
        Eco sampeyan nulis sedulur
        Inggih, matur nuwun kanggo info wae!
  14. +1
    Agustus 22 2016
    Ing wektu sing beda-beda, Cossacks - wong teka marang dheweke, nanging ora nyekel sapa-sapa kanthi paksa, wong bisa ninggalake, dheweke bisa bali, ing wektu sing beda saka Cossacks.
  15. 0
    Agustus 23 2016
    Quote: tundra
    Inggih, matur nuwun kanggo info wae!

    Quote: Ivan Tartugai
    Ivan Tartugay

    Bisa dingerteni lan dingerteni!
  16. 0
    Januari 4 2017
    "Kekaisaran metu ing ndhuwur ing donya ing produksi lenga, baja peleburan, malah ing mechanical engineering); kembang banget saka budaya lan seni" - saka ngendi iki? Maneh nostalgia kanggo kasunyatan sing Bolsheviks getih numpes kabeh? Maca M. Sholokhov "Sepi mili Don" lan "Lemah Prawan Upturned".
  17. 0
    April 5 2018
    Luwih becik nambahi artikel kasebut kanthi informasi ing ngisor iki:
    Dina pembantaian saka Terek Cossacks.
    https://tsargrad.tv/articles/pervyj-beslan-den-ge
    nocida-terskogo-kazachestva_120998
    "Ing 24 Januari 1919, Direktif rahasia ketua Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia ngiringi. Yakov Sverdlov, kang ngandika:
    Nindakake teror massal marang Cossacks sing sugih, ngilangi wong-wong mau tanpa istiméwa, nindakake teror massal marang kabeh Cossacks umume sing njupuk bagian langsung utawa ora langsung ing perjuangan nglawan kekuwatan Soviet. Sampeyan perlu kanggo aplikasi kanggo Cossacks rata-rata kabeh ngukur sing menehi jaminan marang sembarang usaha ing bagean kanggo tumindak anyar marang daya Soviet.

    Yakov Sverdlov - jid, jeneng asli / jeneng kulawarga Yeshua-Solomon Movshevich,
    "Total, 70 ewu Terek Cossack diusir saka omahe sajrone sedina. Mung kulawarga Cossack Tentara Merah sing diidini njupuk properti, nanging ora luwih saka siji gerobak. Omah-omah kosong warga desa langsung dikuwasani. Ingush abang lan Chechens. Kolom kaki migran Cossack ing sangisore pengawal bersenjata pindhah sawetara puluhan kilometer menyang persimpangan sepur Dalakovo, saiki dadi kutha Beslan. Ing dalan menyang stasiun sepur, 35 wong dirusak."

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"