Loro dering - siji mburi

20
Kanggo wektu sing suwe, salah sawijining pratondho utama kahanan ing Suriah yaiku kahanan ing kutha paling gedhe ing sisih lor negara kasebut, Aleppo. Kekalahan kelompok Islamist ing provinsi iki tegese titik balik radikal ing perang lan awal saka bertahap nduwurke tumpukan mudhun, kalebu amarga kanggo nglumpukake utama sawijining - Qatar, Turki lan Arab Saudi - dadi pancen ora duwe pengarep-arep.
Wigati banget yen think tank Cina ngetutake apa sing kedadeyan ing Aleppo kanthi rapet kaya Amerika, lan kesimpulane kudu digatekake adhedhasar non-partisanship RRC, sing ora duwe kepentingan dhewe ing konfrontasi Siria lan njaga keseimbangan. hubungan karo kabeh pihak kanggo konflik, kalebu ora mung negara sponsor Islamists, nanging uga Iran lan Rusia. Artikel iki, darmabakti kanggo perang kanggo Aleppo, adhedhasar materi saka ahli IBV M.V. Kazanin lan Yu.B. Shcheglovin.

Prakiraan lan petungan analis Cina

Analis saka Akademi Ilmu Sosial Cina lan perwakilan layanan intelijen Cina wis ngawasi perkembangan kahanan ing sekitar Aleppo wiwit Juli 2012, nalika kutha iki sebagian nyerah dening tentara Siria. Pesawat Angkatan Udara SAR mung bisa nindakake serangan sing ditargetake, ora efektif kanthi amunisi sing wis kadaluwarsa marang para militan. Miturut ahli China, 25-27 ewu militan ditransfer liwat Aleppo menyang wilayah liyane ing negara kasebut sajrone konflik bersenjata ing Suriah. Kanggo kahanan saiki ing kutha kasebut, miturut informasi saka sumber sing padha, wiwit 31 Juli nganti 9 Agustus, sajrone periode permusuhan aktif ing wilayah Aleppo, Angkatan Bersenjata Siria lan kelompok anti-pemerintah ngalami kerugian sing signifikan. ing tenaga kerja.

Miturut analis intelijen militer PLA, pasukan anti-Assad saka 15 kelompok sing beda-beda ngumpulake saka limang nganti pitung ewu militan kanggo mbukak blokir arteri transportasi ing wilayah Aleppo, nanging upaya kanggo serangan balik ora kasil utamane amarga dhukungan geni aktif saka pasukan pemerintah Rusia. penerbangan. Pejuang lan pengebom Rusia nyedhiyakake unit tentara Assad kanthi bantuan "bedah". Kajaba iku, pengebom strategis Tu-22M3 wis nindakake serangan kuat marang target Islam sajrone rong minggu kepungkur, sing ndadekake para komandhane waspada marang operasi darat ing arah liyane. Kajaba iku, negara-negara sing nyeponsori kelompok anti-Assad menehi tugas sing beda kanggo protégé, sing nyuda tingkat koordinasi tumindak ing lapangan.

Miturut karyawan Institut Hubungan Internasional Kontemporer Republik Rakyat China, peran Ankara ing kahanan ing sekitar Aleppo pancen apik banget. Ana sawetara atus "sukarelawan" - personel militèr saka unit pasukan khusus saka Angkatan Bersenjata Turki - ing kutha. Mbokmenawa, amarga bom kasebut, wong Turki mung tiwas watara satus wong. Analis Cina uga nggawe kesimpulan tartamtu saka kasunyatan manawa Rusia nampa panjaluk paling akeh kanggo ngatur gencatan senjata jangka panjang lan mbukak luwih akeh koridor kamanungsan tinimbang saiki saka wakil Amerika Serikat, Inggris Raya lan Prancis. Iki nuduhake anané penasehat militer utawa perwira intelijen ing Aleppo saka negara kasebut, sing wis nggawe interaksi karo sawetara kelompok Islam ing Suriah.

Miturut pengamat Cina, sajrone nem wulan kepungkur, Aleppo kena kekurangan pangan lan obat-obatan. Kabeh pitung rumah sakit kutha mandheg nyedhiyakake perawatan kanggo wong lara lan tatu. Ana laporan saka Palang Merah lan Bulan Sabit Merah sing isih ana populasi ing kutha iki keluwen amarga fraksi sing ngontrol Aleppo wis nyetel rega dhuwur banget kanggo panganan sing teka liwat Irak lan Turki. Dana sing ditampa saka adol produk digunakake kanggo senjata, amunisi lan gaji kanggo militan. Ing wektu sing padha, salah sawijining depot amunisi utama para Islamis dumunung ing Aleppo, ing ngendi senjata anti-tank, mortir lan senjata liyane disebarake kanggo detasemen Negara Islam (IS) lan Jabhat Fatah al-Sham dilarang. ing Rusia. Miturut China, sajrone rong taun kepungkur, militan ing Suriah wis nampa senjata lan amunisi kanthi total luwih saka £ 1,15 milyar saka Qatar, Arab Saudi lan Turki.

Anane lan tuwuhe kelompok Islamis, miturut analis Cina, amarga kurang intensitas tumindak koalisi Barat, sing sawetara taun nyerang infrastruktur IS, nyebabake pati luwih akeh warga sipil tinimbang militan. PLA nyathet: kanthi limang pangkalan udara - Al Dhafra (UAE), Al Udeid (Qatar), Isa (Bahrain), Ali al-Salem (Kuwait) lan Incirlik (Turki) pesawat berawak lan tanpa awak saka negara-negara Barat sing bisa nindakake. sawetara atus serangan udara saben dina ing posisi lan infrastruktur militan. Angkatan Laut AS bisa luwih intensif nglibatake kelompok serangan operator ing tugas tempur permanen ing Teluk Persia lan Segara Mediterania.

PLA uga nunjukake efektifitas pengintaian modern lan nyerang UAV MQ-1 Predator lan MQ-9 Reaper, sing makarya kanggo kepentingan Komando Operasi Khusus Gabungan (JSOC), digawe ing Amerika Serikat kanggo ndeteksi lan numpes teroris ing ngendi wae. ing planet. Staf OKSO kalebu karyawan pusat kontra-terorisme CIA lan petugas KSSO. Kacathet yen UAV nggunakake rudal lan bom mung ing 20 persen misi, nanging sajrone kabeh panggunaan luwih saka 1500 warga sipil tiwas, lan kerugian militan ora ngluwihi sewu. Ing wektu sing padha, media Barat melu disinformasi babagan "serangan udara sing salah dening Angkatan Udara Rusia marang warga sipil ing Suriah."

Pakar China percaya yen karya intensif Angkatan Udara Rusia bakal ngidini Angkatan Bersenjata Siria bisa nglawan militan kanthi efektif. Padha nyathet yen layanan intelijen Rusia lan Siria kudu ngupayakake luwih akeh kanggo mblokir pasokan senjata lan amunisi kanggo kelompok Islam, lan uga kudu netepi rencana operasi kamanungsan ing wilayah Aleppo.

Publikasi media Cina nyathet yen mundhut helikopter Mi-8 Rusia sing anyar minangka asil saka tumindak kelompok sing nampa bantuan teknis lan informasi saka layanan intelijen Amerika Serikat. Analis militer Cina nyatakake yen UAV Angkatan Udara AS asring nindakake pengintaian marang militer Rusia, sing nyebabake sawetara operasi sukses dening militan marang Angkatan Udara Rusia, spesialis lan penasihat saka negara kita.

Demarkasi ing paprangan

Sawise nyerang seminggu suwene, panyengkuyung Jabhat Fatah al-Sham (biyen Jabhat al-Nusra), kanthi biaya kerugian gedhe, bisa nangkep kompleks sekolah teknik militer ing cedhak persimpangan Rasmus tanggal 6 Agustus. Iki ndadekake iku bisa kanggo mbukak koridor (kira-kira 1,2 kilometer) kanggo Islamists dikepung ing sisih wétan Aleppo lan kanggo mblokir dalan utama liwat kang bala lan amunisi diwenehake kanggo pasukan pamaréntah Siria ing sisih kulon kutha. Mangkono, rong dering dibentuk. Ing siji ana pasukan pemerintah, ing liyane ana Islamists. Nanging dering iki saratipun, utamané kang pasukan pamaréntah. Fungsi koridor ing wilayah wétan Aleppo ora bisa diarani sustainable - iki kena geni saka pasukan Siria. Transfer bala bantuan lan amunisi sing signifikan ora mungkin, posisi militan sing diubengi tetep ora bisa ditindakake.

Loro dering - siji mburiIng tanggal 9 Agustus, pasukan Siria lan sekutu-sekutuné bisa nguwasani tlatah Tell Snowbarat ing sisih kidul Aleppo, ngethok militan saka koridor menyang sisih wétan kutha, lapor stasiun televisi Al-Manar. Miturut data dheweke, tentara meriem nembak ing mungsuh, nyegah saka nyedhaki pinggiran Rasmus. Miturut intelijen Amerika, ora bisa nutup koridor kanthi lengkap, nanging sawise njupuk dhuwur, gerakan kasebut ora mungkin. Ing wektu sing padha, Amerika ngrekam konsentrasi militan ing arah kidul-wétan Aleppo, sing nuduhake yen dheweke wis siyap kanggo serangan anyar. Kajaba iku, pasukan Negara Islam nyedhaki kutha saka sisih lor lan bisa dadi aliansi sementara karo Jabhat Fatah al-Sham.

Saka iki, tugas militèr utama saiki yaiku kanggo netepake kontrol stabil ing koridor logistik cedhak Rasmus kanthi solusi tugas maksimal - bali saka kompleks sekolah teknik militer menyang pasukan Assad. Sampeyan perlu, ing minimal, kanggo njaga tingkat impact geni ing baris kontak pertempuran lan ing mburi cedhak saka Islamists, nyegah saka konsentrasi pasukan kanggo serangan anyar. Perlu diwiwiti kanthi bertahap saka klompok pasukan pemerintah sing kapisah ing jero Aleppo Wétan saka arah sing beda kanthi dhukungan artileri lan tank. Iki bakal nyegah mungsuh, dikepung ing wilayah iki, saka ndhukung Islamists nyerang saka njaba karo tumindak nyerang. Ing skenario iki, partisipasi penerbangan strategis Rusia kanggo nindakake serangan udara karpet ing njaba Aleppo nglawan pusat konsentrasi utama militan ing mburi cedhak lan adoh bisa dadi peran penting kanggo nyegah rencana para Islamis kanggo ngluncurake serangan anyar.

Saiki pasukan tambahan saka sekutu Assad konsentrasi ing Aleppo - pejuang Hizbullah saka Divisi Radwan elit, milisi Irak saka Harakat al-Nujaba lan Palestina saka Brigade Al-Quds. Pasukan pamrentah Siria uga mlebu - Batalyon Pasukan Khusus 15, unit Macan lan bagean saka Divisi Lapis Baja kaping 4. Iki nuduhake preparation saka counterattack, tujuane kanggo mbusak pasukan mungsuh saka kidul-wétan sabisa. Intelijen militer AS ngevaluasi kahanan pasukan anti-Assad minangka nguwatirake.

Analis DIA percaya yen militan ora bakal bisa ngembangake inisiatif strategis sing dicegat sawise 6 Agustus, amarga kerugian, penipisan cadangan, posisi ambivalen Ankara sawise kudeta lan perjanjian karo Rusia (dina iki aliran bantuan materi lan teknis saka wilayah Turki. wis suda, lan militan biasane nggunakake arsenal sing diklumpukake sadurunge ing Idlib, sing ngrusak pertahanan provinsi iki), uga kauntungan gedhe saka pasukan pemerintah ing senjata api. Upaya anyar kanggo nyerang bisa nyebabake kerugian para Islamis ora mung ing tenaga kerja, nanging uga ing kabeh peralatan militer lan artileri. Ora bakal bisa ngisi defisit kasebut ing kahanan saiki.

Amerika percaya yen tugas utama sing diadhepi para Islamis yaiku kanggo njaga citra "pembela tunggal" saka populasi Sunni ing Aleppo, sing menehi akeh cadangan manungsa. Ing wektu sing padha, Washington ora duwe kesempatan kanggo misahake front united mungsuh rezim Assad dadi "teroris" lan "moderat", sing tetep dadi aspek paling rentan saka kebijakan AS ing arah Siria. Ancaman utama kanggo pasukan Assad nggayuh sukses ing Aleppo tetep kampanye sing diwiwiti dening Amerika lan Prancis ing PBB kanggo ngumumake jeda kamanungsan 48 jam kanggo pasokan pangan, ndandani jaringan listrik lan sistem pasokan banyu, lan liya-liyane. skenario temen maujud, bakal ana regrouping pasukan Islamist, lan sing ndhukung wong populasi bakal nampa impetus kanggo nolak ninggalake Aleppo.

Kanggo dialog antarane Ankara lan Damaskus

Krisis ing Suriah ora bisa dirampungake kanthi cara militer. Iki wis ditemtokake dening disproportion demografi lan agama ing negara kasebut lan amarga konfrontasi Sunni-Syiah ing jagad Muslim. Dhukungan sing ditargetake kanggo sponsor utama gerakan Islam Sunni ing Suriah, sing diwakili dening Saudis, Qatar lan Turki, bakal terus. Link sing rawan ing aliansi kasebut yaiku Ankara, sing, kanthi latar mburi ningkatake hubungan Rusia-Turki lan pendinginan karo Kulon, bakal nuduhake keluwesan ing Suriah sesuai karo kahanan politik. Faktor Kurdi tetep dadi sarana utama kanggo mengaruhi posisi Ankara. Penting ora mung kanggo ndhukung Unit Self-Defense Rakyat nglawan Islamists ing Suriah, nanging uga posisi Rusia ing resuming sumber lenga smuggled saka Kurdistan Irak kanggo Turki, kang rombongan Erdogan kasengsem ing.

Antarane liyane, penguatan Tehran ing otonomi Kurdi ing Irak kanthi prospek sekutu utama Erdogan ing wilayah iki, Presiden M. Barzani, ninggalake kanggo oposisi iku arang banget ora dikarepake kanggo Ankara. Dialog karo Ankara babagan konflik Siria kudu dibangun kanthi tujuan kanggo mungkasi dhukungan kanggo Jabhat al-Nusra, jenenge Jabhat Fatah al-Sham. Bisa uga Assad lan Angkatan Udara Rusia bakal nolak ngebom posisi kelompok pro-Turki sing durung dikompromi kanthi partisipasi ing kekejaman jihad. Ing mangsa ngarep, kita bisa ngomong babagan penggabungan tokoh politik moderat pro-Turki menyang struktur administratif negara Siria. Iku cukup kanggo menehi inisiatif kanggo mbangun arsitektur daya ing Suriah ing syarat-syarat partisipasi tokoh pro-Turki ing lan pangembangan kompromi ing prakara iki kanggo tangan Ankara lan Damaskus, nalika Moscow nahan peran saka mediator utama. Ing kasus iki, dhukungan Qatari-Saudi kanggo pasukan anti-Assad bakal mudhun sacara signifikan, yen ora kanthi urutan gedhene, untunge, ana kontradiksi antarane Saudis lan Turki babagan peran Ikhwanul Muslimin ing urip politik Islam. donya, aliansi kasebut sauntara lan didikte mung dening kepentingan umum ing arah Siria. Dasar umum antarane Ankara lan Damaskus yaiku ambisi separatis Kurdi lan mokal kanggo Turki manggon ing kahanan teror Kurdi lan kiwa.

Tumindak militèr nglawan para Islamis kudu nduweni tujuan utama kanggo nggawe kahanan kanggo nerusake rembugan saka titik pandang Damaskus lan Moskow. Ing babagan iki, ahli Amerika sing cedhak karo Pentagon netepake perang kanggo Aleppo minangka kunci ing babagan prospek pengaruh oposisi ing proses negosiasi lan kemampuane kanggo tumindak kanthi sejajar karo Damaskus. Tesis iki sing nemtokake posisi Amerika Serikat lan Uni Eropa (utamane Prancis) babagan kejatuhan Aleppo Wétan. Dheweke ngupayakake apa wae kanggo ngreksa perlawanan Sunni, sanajan jihad, minangka pasukan mandhiri sing nyata. Ing wektu sing padha, padha nerusake saka gagasan ngemot pengaruh Iran ing saindhenging Timur Tengah.

Sistem mriksa sing dilanggar Amerika Serikat kanthi nggulingake Saddam Hussein ing Irak dibangun maneh dening Washington. Iki uga nerangake kesepakatan babagan program nuklir Iran. Panangkepan Aleppo nandhani titik balik ing kampanye kasebut, kanthi dramatis nambah kemungkinan Assad tetep kuwasa. Skenario iki ora cocog karo AS lan Uni Eropa amarga pengaruh Rusia lan Iran sing saya akeh ing wilayah kasebut. Mula upaya Washington kanggo beku kahanan ing Suriah nganti tekan administrasi anyar.

Ing kahanan iki perlu:

terus perang cedhak Aleppo karo pamindahan bertahap saka Islamists saka kutha. Penangkapan Aleppo lan saubengé bakal nggawe rumit logistik Jabhat al-Nusra (apa wae sing diarani) ing Idlib. Iku bakal wicaksana kanggo nggunakake usaha militan kanggo badai Aleppo kanggo exhaust wong ing geni, kalebu nggunakake pesawat strategis Rusia. Njupuk kauntungan saka konsentrasi militan cedhak Aleppo, dislodge wong-wong mau saka posisi sing dikuwasani ing Latakia, Hama, Homs lan Deir ez-Zor, nalika bebarengan ngontrol konsentrasi bisa saka panyengkuyung IS cedhak Palmyra nggunakake aviation;
Penting kanggo mblokir upaya PBB kanggo ngenalake jeda kamanungsan sing dawa kanggo para militan, kanthi penekanan kanggo ngrampungake krisis ing Aleppo sacara eksklusif liwat operasi kamanungsan sing dipimpin dening Rusia. Ing wektu sing padha, pertempuran kudu ora mandheg lan kudu disiapake kanggo eksodus massal warga sipil saka Aleppo, sing mbutuhake keterlibatan PBB ing karya ing kamp pengungsi lan organisasi intervensi kamanungsan;
terus interaksi karo Kurdi ing Suriah lor kanggo nggedhekake zona pengaruh ing sadawane keliling tapel wates Turki kanggo ngiyataken "penyangga keamanan", kang bakal nggawe alangi kanggo support logistik kanggo militan. Ing Suriah, ora kaya Afghanistan, ora bisa nggunakake tentara pemerintah kanggo tujuan kasebut. Ing wektu sing padha, perlu kerja sama karo Turki kanggo nyilikake partisipasi ing nyedhiyakake para Islamis lan nyengkuyung Damaskus lan Ankara kanggo melu dialog langsung. Entuk kompromi ing antarane yaiku cara sing paling optimal kanggo ngatasi krisis;
nyedhiyakake Amerika Serikat kanthi kesempatan kanggo operate ing Raqqa lan wilayah saubengé, amarga panangkepan resmi kutha iki minangka tugas utama administrasi AS sing metu. Dheweke ora mikir babagan geopolitik liyane saiki. Obama kudu ninggalake minangka "presiden kuwat," lan sukses pasukan pamaréntah cedhak Aleppo lan Gagal saka Amerika cedhak Raqqa neutralize gambar iki;
terus tekanan diplomatik marang para patron oposisi Siria, nuntut supaya dibagi pasukan anti-Assad dadi teroris lan "moderat", ngelingi yen Amerika Serikat ora bisa nindakake iki amarga pemilihan presiden sing cedhak lan kanggo ngatasi masalah kasebut. tugas utama - ngreksa potensial militèr saka resistance Sunni;
nindakake praktik sing wis kabukten kanggo nggayuh persetujuan karo kelompok suku lan klan kanggo mlebu ing gencatan senjata.
Nalika nindakake negosiasi utawa operasi militer, ngleksanakake proyek ekonomi lan nindakake intervensi budaya ing njaba Rusia, kita kudu ora lali yen pungkasane tujuane kanggo manggoni posisi strategis sing paling nguntungake kanggo negara kanthi biaya minimal, tanpa kompromi hubungane karo mitra. Ing Suriah, kahanan kaya mangkene, nanging mung mbangun.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Agustus 18 2016
    Satanovsky ora turu, dheweke kerja ing wayah esuk.
    1. +2
      Agustus 18 2016
      Inggih, aku uga ora krungu ngorok saka sisih sampeyan hi. Aku maca artikel saka sumber liyane, wingi utawa dina sadurunge wingi.
  2. 0
    Agustus 18 2016
    Amnesti internasional nambah gelombang liyane marang Assad. Sawise maneh dheweke nulis babagan penyiksaan para oposisi ing pakunjaran Siria.
    1. 0
      Agustus 18 2016
      Analis saka Akademi Ilmu Sosial Cina lan perwakilan layanan intelijen Cina wis ngawasi perkembangan kahanan ing sekitar Aleppo wiwit Juli 2012, nalika kutha iki sebagian nyerah dening tentara Siria.
      ----------------------------
      Padha nonton ... Ya, kaya entomologists liwat anthill.
    2. 0
      Agustus 18 2016
      Kutipan: Evil543
      Amnesti internasional nambah gelombang liyane marang Assad. Sawise maneh dheweke nulis babagan penyiksaan para oposisi ing pakunjaran Siria.

      Ya, dheweke kesel nulis babagan penyiksaan Amerika ...
      Nanging, ora ana owah-owahan ing Guantanamo.
      Lan ora menarik kanggo nulis babagan batalyon sukarelawan UPA.
      Lan ing perang kaya perang. Nalika dheweke kecekel, dheweke ngandhani kabeh. hi
      Aku disenengi artikel. Tenang lan cukup.
  3. +1
    Agustus 18 2016
    Analitik luwih akeh, luwih akeh artikel kaya iki.
  4. + 12
    Agustus 18 2016
    Artikel-artikel Evgeniy Satanovsky tansah nggugah minatku, lan iki ora ana sing istiméwa. Ngelingi kahanan ing Suriah saka sudut pandang China minangka "seger" ing aliran informasi umum babagan konflik iki.
    Nanging ing umum, apa Appeals kanggo kula bab Satanovsky iku malah yen sampeyan ora setuju karo sudut pandang, sampeyan isih seneng njaluk kenalan karo materi. Penulis nyedhiyakake materi kanthi cara sing unik nanging menarik, kanthi jelas nyatakake panemune babagan topik kasebut.
    Aku disenengi artikel, thanks kanggo Evgeniy. hi
  5. PKK
    +3
    Agustus 18 2016
    Ya, rasa syukur marang Evgeniy Yanovich ora ninggalake aku, amarga karya sing akurat lan rinci babagan masalah strategis sing penting. Ora ana pitakonan sing isih ana, kabeh wis jelas banget.
  6. +1
    Agustus 18 2016
    Evgeniy Yanovich, kaya biasane, "ing ngerti," lan aku ora bakal kaget yen agensi militer lan intelijen kita takon karo dheweke. Wangsulan: Bab ingkang utama iku analisis sober, njupuk menyang akun akeh faktor, tanpa galur patriotik, nanging jero Iman sing posisi Russian bener lan sukses, lan sing paling Jahwéh, Suriah uga perlu.
  7. +7
    Agustus 18 2016
    Apa Rusia pengin perang
    Takon "Sleep"
    Liwat jembare tanah sing subur lan "Sawah",
    Lan ing "Birches" lan "Topols",
    Uga takon marang prajurit
    Apa jenis spatula "Pilihan",
    Apa jenis "Sepatu" ing sikil,
    Carane "Wedhus" nyekel karo wedi.
    Apa mambu "Fly" lan "Tulip",
    Lan apa sing diisi "Kaca" kita,
    Ing endi "Angin Pusaran" lan "Val" kita?
    Kang "Kapustnik" aturan "Ball",
    "Phantasmagoria" apa
    "Bassoon" muter lan "Oboe".
    Apa sing dikirim "Kurir" kita,
    Ing ngendi Barrier?
    Takon "Metis" karo "Mulato" carane
    We menyang Rusia "Zoo",
    Apa sing ana gandhengane karo "Pinocchio" "Bumblebee",
    Lan apa bakal nyimpen "Svirel" saka
    Saka "Peonies" lan "Carnations"
    Taman kembang kita wangi.
    Apa "Cacti" tuwuh,
    Apa "cornflowers" mekar.
    Apa jenis "Acacia" ing alas,
    Lan apa sing bakal "Woodpeckers" nggawa sampeyan.
    Apa "Flame" saka "Bonfire"
    Kaya "Cranberry" abang Rusia,
    Apa wong Rusia pengin masalah?
    Takon "Chrysanthemums"
    Ing "Forget-Me-Nots" lan "Showcases"
    Takon, apa Rusia butuh perdamaian?
    Lan "Janggut" bakal mangsuli sampeyan
    Lan, bebarengan karo dheweke "Vampire" lan "Rook",
    "Foundling", "Maria" lan "Ivan",
    "Jepit Rambut", "Goblin", "Guardian",
    Lan "Chipmunk" lan "Cypress",
    Lan "Kanaria" lan "Narcissus",
    Lan "Celina" lan "Hyacinth"
    Lan "Mummy" lan "Gnome" lan "Screw",
    Lan "Chernomorets" lan "Gelombang"
    "Rakun", "Squid" lan "Flounder"
    Lan malah "Amethyst" lan "Tick"
    Sampeyan bakal marang bab prasaja.
    Lan sampeyan bakal ngerti pikiranku
    Kita, Rusia, ora seneng perang.
    (Penulis dudu aku, nanging Mikhail, ora dingerteni aku, nuwun sewu aku ora ngerti jenenge mburi ...)
  8. +1
    Agustus 18 2016
    ora ana alesan kanggo ora ngandelake analisis kahanan ing Suriah sing ditindakake dening E. Satanovsky, pancen wong Tionghoa kasebut kanthi teliti nyinaoni taktik Pasukan Aerospace Rusia, tumindak operasi khusus lemah dening kelompok darat lan segara, ing sawijining tembung padha sinau, padha isih duwe kabeh iki kanggo nindakake ing segara kuning sing, lan Yankees Padha nonton tumindak kita karo passion, padha uga kepingin weruh apa apa, sanajan padha nindakake jumlah cukup saka telek, padha ketoke kudu njaluk pukulan ing pasuryan nalika teka wektu ...
  9. +1
    Agustus 18 2016
    Artikel punika plus, Aku wis suwé penggemar karya Evgeniy Yanovich Satanovsky, etc. hi
    total luwih saka £ 1,15 milyar

    Padha nandheske peran Inggris, ca.
    kerugian anyar saka helikopter Mi-8 Rusia minangka asil saka tumindak kelompok sing nampa pitulungan teknis lan informasi saka badan intelijen Amerika Serikat.

    Tuduhan serius. Yen iki bener, banjur Angkatan Aerospace Rusia dhewe ngerti?
    Posisi Rusia kanggo nerusake pasokan minyak sing diselundupake saka Kurdistan Irak menyang Turki, ing ngendi rombongan Erdogan kasengsem.

    Pangiriman kasebut nyebabake rusake hubungan antarane Federasi Rusia lan Turki; Aku ora weruh perlu kanggo spekulasi luwih akeh babagan topik iki.
    Ing kasus iki, dhukungan Qatari-Saudi kanggo pasukan anti-Assad bakal mudhun sacara signifikan, yen ora kanthi urutan gedhene.

    Iki minangka salah sawijining tugas paling penting ing pemukiman ing Suriah.
    Sistem mriksa sing dilanggar Amerika Serikat kanthi nggulingake Saddam Hussein ing Irak dibangun maneh dening Washington.

    Dheweke luwih apik nggawe kekacauan. Program minimal kasebut katon kanggo nggabungake divisi Suriah dadi sektor, kaya ing Jerman pasca perang.
    Obama kudu ninggalake minangka 'presiden sing kuwat'

    Artine? Iki bakal bantuan Hillary menang, kang bakal menehi impetus getih anyar kanggo perang ing Suriah, lan ngawula minangka vindication kanggo Obama. Kenapa Rusia butuh iki?
    terus tekanan diplomatik marang patron oposisi Siria

    Dheweke dikendhaleni dening AS, ora bisa ditindakake
  10. +3
    Agustus 18 2016
    Yen Rusia wis njupuk tanggung jawab kanggo numpes bandit ing Suriah, mula kudu diganggu dening wong sing nggawe masalah kaya Amerika Serikat lan "penasihat" liyane lan nindakake kabijakan karusakan nganti pungkasan dhewe. Yen ora, kita risiko tenggelam ing kana.
  11. +2
    Agustus 18 2016
    Peta posisi cedhak Aleppo ora owah sanajan siji kilometer sajrone seminggu.
    Kabeh serangan saka Tentara Siria lan sekutu, lan
    organisasi militan.
    1. +2
      Agustus 18 2016
      Ing tingkat iki, kutha bakal rauh mung reruntuhan.
      1. 0
        Agustus 18 2016
        Kutipan: Evil543
        Ing tingkat iki, kutha bakal rauh mung reruntuhan.

        Ing kana sampeyan isih kudu mbangun maneh kabeh saka awal, amarga ... paling kutha dumunung ing reruntuhan. Minangka Assad ngandika, kabeh kontrak kanggo mulihake infrastruktur Suriah lan lapangan gas lan minyak bakal disebarake antarane Rusia lan China, nggawe cetha yen bisnis Eropa lan AS ora ana apa-apa ing Suriah.
        Kutipan: Evil543
        Yen Rusia wis njupuk tanggung jawab kanggo numpes bandit ing Suriah, mula kudu diganggu dening wong sing nggawe masalah kaya Amerika Serikat lan "penasihat" liyane lan nindakake kabijakan karusakan nganti pungkasan dhewe. Yen ora, kita risiko tenggelam ing kana.

        Kang apa kita apa. We ngebom jenggot lan nambah ngarsane ing wilayah, senadyan "prihatin lan uneg-uneg" saka kasur lan co.
        1. 0
          Agustus 18 2016
          Kutipan: Nyrobsky
          Assad ngandika, kabeh kontrak kanggo mulihake infrastruktur Suriah lan lapangan gas lan minyak bakal disebarake antarane Rusia lan China.



          Minangka kanggo China, iku cukup bisa.

          Lan wong Tionghoa wis apik.
  12. +1
    Agustus 18 2016
    ...sing nampa bantuan teknis lan informasi saka badan intelijen Amerika Serikat...

    Kasunyatan bilih militan nampa bantuan saka Amerika Serikat ora dingerteni, ing panemuku, mung Amerika Serikat.
  13. 0
    Agustus 18 2016
    Kita kudu tumindak kanggo kepentingan kita lan Siria
    lan aja ngrungokake pitutur apa wae sing ambune ora jelas.
  14. 0
    Agustus 18 2016
    Evgeniy Yanovich, minangka tansah, ing paling apik - inti lan analisis "kadhemen" - mung kasunyatan, tanpa rasah "banyu ing mortir"? Iku langsung cetha: Wong ing Topik mangertos APA ANA? lan "Apa sing kudu dak lakoni?" Thanks kanggo editor kanggo artikel!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"