Kepiye kemajuan program "1 hektar ing Timur Jauh"?

137
Kaya sing sampeyan ngerteni, ana program ing Rusia, sing tujuane kanggo narik populasi menyang kegiatan ekonomi ing Timur Jauh. Salah sawijining titik program iki katon kaya penerbitan gratis siji hektar ing macem-macem wilayah Distrik Federal Timur Jauh (FEFD) kanggo panggunaan ekonomi kanggo kabeh wong. Kamentrian Federasi Rusia kanggo Pembangunan Timur Jauh (Kementerian Pembangunan Timur Jauh) ngumumake manawa sapa wae sing ndhaptar ing Distrik Federal Timur Jauh bisa nglamar hektar sing diidam-idam wiwit tanggal 1 Juni. Iku worth ngerti carane mekanisme saka program negara bisa sawise luwih saka 2,5 sasi saka wiwitan registrasi aplikasi.

Kepiye kemajuan program "1 hektar ing Timur Jauh"?


Sedhela babagan tahapan program, miturut plot tanah sing diwenehake saka sembarang wangun properti negara utawa kotamadya.

1 Juni 2016 taun - wiwitan aplikasi saka Timur Jauh. Kajaba iku, Kementerian Pembangunan Timur Jauh ngidini aplikasi diajukake ing kerangka kotamadya ing wilayah Distrik Federal Timur Jauh sing wis ditemtokake dening departemen kasebut. Kotamadya kasebut dijenengi pilot kanggo kabeh proyek kasebut. Manungsa waé wis digambar kanggo kasunyatan sing munisipalitas pilot digawe iku bisa kanggo "mlaku ing" project lan nggawa menyang tingkat anyar.

Oktober 1 2016 taun - salah sawijining tahapan tingkat anyar iki, yaiku wiwitan aplikasi kanggo plot tanah nganti 1 hektar saka Timur Jauh ing saindhenging Distrik Federal Timur Jauh.

1 Februari 2017 taun - kabeh warga Federasi Rusia bakal bisa ngirim aplikasi, sanajan panggonan registrasi permanen ora subyek federal saka Far Eastern Federal District.

Syarat utama saka negara kanggo wong sing bakal entuk nganti 10 ewu meter persegi. meter saka tanah ing Timur Jauh dumunung ing kasunyatan sing ing limang taun sabanjuré wong iki bakal nguwasani tanah ditampa ing pembuangan saka negara. Menapa malih, yen plot tanah diubengi dening pager sajrone limang taun, lan kabeh pembangunan teka menyang nempel tongkat karo lambang kulawarga pelamar menyang lemah kanggo nampa plot, banjur negara ora. arep njupuk trik kuwi kanggo pembangunan tanah ing Nilai pasuryan. Kahanan kanggo pangembangan: nindakake kegiatan tetanèn, manggon karo njaga plot anak perusahaan pribadi, nindakake bisnis saka dhaptar program, kalebu kehutanan, mburu. Yen ing limang taun ternyata panampa tanah ing Distrik Federal Timur Jauh ora nindakake kegiatan ekonomi utawa ora manggon ing situs kasebut, mula tanah kasebut bakal dirampas saka dheweke adhedhasar hukum sing diadopsi. Ing kasus pangembangan situs kasebut, wong nampa hak nyewakake nganti 49 taun utawa kemungkinan registrasi ing properti kasebut.

Kementerian Pembangunan Timur Jauh Rusia nerbitake video presentasi babagan operasi program sing diterangake (video ARCHK DV):


Minangka ing ngisor iki saka video kasebut, kira-kira 30 yuta wong Rusia nyatakake minat kanggo entuk hektar Timur Jauh. Lan carane akeh aplikasi wis diajukake kanggo tanggal, lan carane akeh hektar ing Far Eastern Federal District wis warga Rusia nampa kanggo nggunakake nyata?

Ing situs web khusus "Nadalniyvostok.rf" kacarita nalika materi disiapake, 2461 aplikasi wis ditampa saka Timur Jauh lan mung 92 aplikasi wiwit tanggal 1 Juni sing marem. 71 aplikasi liyane ana ing tahap ngrampungake persetujuan. Ing wektu sing padha, gunggunge tanah sing ditransfer kanggo panggunaan warga yaiku 77,36 hektar. Sanajan kita nganggep manawa saben 71 aplikasi sing dipikirake bakal kepenak karo layanan khusus ing mangsa ngarep, pranyata manawa kemampuan lembaga pemerintah bisa nyukupi panjaluk warga Distrik Federal Timur Jauh kanggo nampa plot kanggo nggunakake kira-kira 6,6%. Kanthi tembung liyane, 93-94 aplikasi saka 100 isih diluncurake. Pitakonan: Apa karya Kementrian Pembangunan Timur Jauh ing implementasine program kasebut bisa dianggep marem ing tahap iki? Inggih, kajaba ana skala tartamtu miturut 6,6 persen saka 100 cukup kanggo asil sing marem ...

Nanging, Kementerian Pembangunan Timur Jauh nyatakake yen "dudu salahku ..." Miturut Alexander Galushka, yaiku dheweke minangka kepala departemen, nyatane, karya sing ora nyenengake babagan implementasine program lan hukum kudu dianggep ora badan federal, nanging panguwasa lokal. Ing pungkasan Juli, agensi warta TASS nampilake wawancara karo kepala Kementerian Pembangunan Timur Jauh, ing ngendi dheweke nyatakake yen panguwasa regional ing Distrik Federal Timur Jauh kerep nggoleki lan nemokake alasan supaya ora ngetokake plot tanah sing ditunjuk ing program kasebut kanggo warga pelamar.

Alexander Galushka:
Kita weruh inefficiency saka panguwasa lokal, lack of kapentingan kanggo nyedhiyani warga Rusia karo tanah lan, ing latar farfetched, ngenalke Watesan tartamtu supaya ora nindakake iki. Pancen ora bisa dimangerteni kenapa kita wiwit ndhelikake saka warga negara yen tanah sing gratis, kosong, ora dikembangake nganti pirang-pirang abad. Posisi apa iki? Dheweke jelas dudu pejabat pemerintah.


Adhedhasar kasunyatan kasebut, wakil permanen presiden ing Distrik Federal Timur Jauh, Yuri Trutnev, dhawuh marang panguwasa regional kanggo nggedhekake karya ing implementasine program kasebut, kalebu komponen informasi ing antarane warga Distrik Federal Timur Jauh. . Ing wektu sing padha, dikenal manawa, contone, panguwasa Republik Sakha (Yakutia) njaluk panguwasa federal kanggo "njupuk pendekatan sing luwih wicaksana kanggo implementasine program kasebut lan nolak implementasine kanthi cepet." Minangka argumentasi ing Yakutia, dheweke ujar manawa program kasebut "bisa nyerang kepentingan penduduk pribumi."

Ngelingi kasunyatan sing meh 3 minggu wis liwati wiwit wawancara karo Alexander Galushka lan instruksi Yuri Trutnev, lan ing wektu iki mung 28 wong sing duwe plot Timur Jauh, sampeyan bisa uga mikir manawa panguwasa nganggep kanthi tepat. Argumentasi Yakut ... Nanging kanthi serius, mula para panguwasa wilayah ing Timur Jauh manggon lan makarya miturut prinsip "Gusti Allah iku dhuwur, adoh saka tsar" lan bener-bener rem ing program pembangunan makro-regional, kanggo sijine iku mildly, nonton arahan Moscow liwat driji.

Kahanan kasebut ndadekake pitakonan babagan efektifitas program kasebut kanggo narik investasi menyang Timur Jauh. Utamane, bubar mlebu Perdana Menteri Federasi Rusia Dmitry Medvedev katetepan, ngembangaken dhaptar program diangkah federal ngarahke ing ndhukung wilayah pembangunan majeng (TORs). Tujuan resolusi iki yaiku kanggo nambah jumlah lapangan kerja ing Distrik Federal Wétan Tebih udakara 100 ewu, uga nambah populasi distrik federal kanthi 3 yuta wong ing taun 2025. Saiki kabeh perhatian yaiku kepiye "pangeran" lokal bakal nanggepi inisiatif iki saka Moskow, lan manawa pamrentah federal duwe pengaruh lan kepinginan kanggo menehi perhatian "pangeran" babagan kemanfaatan kerja ing kerangka negara, lan ora "kantong pribadi", kapentingan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

137 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 32
    Agustus 18 2016
    Iki "pangeran" kudu ditekan ing kuku, utawa luwih apik - ing tembok! Lan ing kabeh wilayah negara.
    1. +5
      Agustus 18 2016
      Alexander Galushka:
      Kita weruh inefficiency saka panguwasa lokal, lack of kapentingan kanggo nyedhiyani warga Rusia karo tanah lan, ing latar farfetched, ngenalke Watesan tartamtu supaya ora nindakake iki. Pancen ora bisa dimangerteni kenapa kita wiwit ndhelikake saka warga negara yen tanah sing gratis, kosong, ora dikembangake nganti pirang-pirang abad. Posisi apa iki? Dheweke jelas dudu pejabat pemerintah.

      Kabeh iku gampang banget, panguwasa lokal nyebarake tanah kasebut kanthi cara dhewe-dhewe, ora kanthi ora sengaja. Banjur, dumadakan, sawetara Medvedev karo dekrite. 28 wong ngguyu. Lan panas wis ilang ... Aku mikir mantan gubernur Sakhalin ngerti apa iku. Iki cara urip kita. Ing Moskow, dheweke menehi saran, nanging ing papan kasebut, dheweke duwe. opo Petani bakal njupuk silihan, akeh, nandur modal ing bisnis, mbangun bisnis, "wong ireng" monopolists bakal teka: - "Iki tanah kita, nuduhake occupier ..." Kabeh ana ing bisnis ing Timur Jauh ngguyu
    2. +6
      Agustus 18 2016
      Utawa mungkin kabeh "barang busuk" iki ana hubungane karo privatisasi Chubais?
      Ing sawijining wektu, negara kasebut bakal tangi, lan Siberia wis dadi properti pribadi, lan dudu Rusia?
      Kanggo sawetara alesan, ampas iki diwiwiti, lan mesthi ora kanggo wong!
    3. +4
      Agustus 18 2016
      program iki disebut mardika saka Rusia tengah saka commoners.
    4. +3
      Agustus 18 2016
      Umume, game hektar ing Timur Jauh minangka sampah lengkap! Supaya wong bisa manggon ing kono, lan ora "kasugihan anyar" lan pengusaha, pisanan negara kudu mbangun infrastruktur (dalan, lampu, gas) ing titik wutah. Nanging sapa sing bakal ngidini? Mesthi "United Russia" karo boss - "Ora ana dhuwit lan ora bakal" ngguyu Tanah mau bakal direbut lan disewakake marang wong Cina suwene 49 taun. Utawa Chubais dudu conto?
      1. +5
        Agustus 18 2016
        Quote: siberalt
        Umume, game hektar ing Timur Jauh minangka sampah lengkap!

        Inggih, kancaku, sampeyan salah, sampeyan isih kudu nggawe tiket Moscow-Vladivostok musim iki kanthi rata - 100 ewu rubel lan banjur kabeh bakal dadi rata (Saiki menyang Artemka - 50000)
    5. +1
      Agustus 19 2016
      Ora ana sing butuh tanah ing kana.
      Ing wilayah Pskov lan Novgorod sing padha, nectars entuk dhuwit.
  2. + 17
    Agustus 18 2016
    panguwasa regional ing Timur Jauh manggon lan makarya miturut prinsip "Gusti Allah iku dhuwur, adoh saka tsar" lan bener sijine rem ing program pembangunan macro-regional, kanggo sijine iku mildly, nonton arahan Moscow liwat driji.... Dadi iki persis carane dadi metu .. Apa pejabat kudu, fuss, mikir ... Sampeyan ora tau ngerti apa sing bakal teka karo ing Moscow .. Nalika padha teka munggah karo, padha bakal nguripake iku off.. ora pisanan..
    1. + 12
      Agustus 18 2016
      Kutipan saka parusnik
      panguwasa regional ing Timur Jauh manggon lan makarya miturut prinsip "Gusti Allah iku dhuwur, adoh saka tsar" lan bener sijine rem ing program pembangunan macro-regional, kanggo sijine iku mildly, nonton arahan Moscow liwat driji.... Dadi iki persis carane dadi metu .. Apa pejabat kudu, fuss, mikir ... Sampeyan ora tau ngerti apa sing bakal teka karo ing Moscow .. Nalika padha teka munggah karo, padha bakal nguripake iku off.. ora pisanan..

      Sampeyan ora kudu nindakake iki. Sampeyan ora bisa mrentah wilayah kasebut 10000 mil saka papan kasebut. Sampeyan butuh pamrentah lokal sing kuwat lan kaya pamrentah. Iki dudu separatisme. Iki minangka pamikiran sing nyata. Cara ngatur mung ing wektu ? Ana telung jam prabédan antarane Blagoveshchensk lan Petropavlovsk. Iki minangka Distrik Federal Timur Jauh. Lan antarane Kamchatka lan Moskow yaiku sangang jam. Dadi kita kudu mikir babagan carane terus urip, lan ora nyalahke pejabat lokal kanggo kabeh. Putin ora ngidini pejabat iki urip kanthi tentrem, dheweke teka kene luwih kerep tinimbang ing dacha. sawetara wong tetep kene.
      Hektar Timur Jauh ora bakal ngrampungake masalah.
      1. +1
        Agustus 18 2016
        Aku ora pengin nulis akeh, dadi iki panganan kanggo sampeyan
        https://www.facebook.com/Svobodanaroda/videos/590042454511169/
        ing kene babagan kasunyatan manawa tanah ora keju gratis, kanggo 6 hektar (0,6 hektar) = 9000 rubel saben taun kanggo mbayar ...
        https://youtu.be/_S2G6-mC5vo
        ing kene babagan kasunyatane wong mudhun amarga ora ana kerja = yen nggawe 100 lowongan nanging kanthi gaji $ 000 bakal mudhun, nanging isih bakal mudhun lan mung $ 1000 / sasi bakal mandheg turnover .
        lan uga golek video ing YouTube kaya "kerja ing Korea" karo filter kanggo minggu / sasi
  3. +9
    Agustus 18 2016
    We wanted sing paling apik, nanging dadi metu minangka tansah.
    1. +4
      Agustus 18 2016
      Teberii
      Wanted sing paling apik, nanging dadi metu minangka tansah

      Andrew! hi
      Sayange, yen sampeyan maksud pemerintah, banjur rodo "We wanted, minangka tansah, nanging ternyata malah luwih apik!"
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +3
      Agustus 18 2016
      Kutipan saka Teberii
      We wanted sing paling apik, nanging dadi metu minangka tansah.

      Ing Yakutia, ing area 3 yuta kilometer persegi. pedunung watara 1 yuta jiwa. ing irung dadi 3 km karo Penny. Ing wektu sing padha, yen kita njupuk sacara eksklusif populasi pribumi, mula 50%. Yen kita nganggep papan mburu lan perikanan leluhur, banjur dadi 6 km saben irung, nggabungake (irung) menyang kapentingan kulawarga lan suku, tanah kulawarga bisa nganti 100 km utawa luwih. Ora ala.
      Aku ora ngerti kepiye carane ngembangake tanah kasebut ing babagan pangembangan tetanèn (permafrost), nanging babagan ngembangake peternakan wulu, pertambangan wulu, panen tanduran liar, daging kewan lan unggas, wilayah kasebut njanjeni. Nanging apa pemukim anyar bisa mancing, tanpa ngerti wilayah lan subyek mangsa? Jaringan dalane ringkih, adohe sehektar saka dalan kuwi pancen ora ana gunane, amarga saben wong ora bakal mbangun dalane dhewe-dhewe. Iku Rumit. Ing kene "pangeran" ora bisa banget mengaruhi cuaca.
      Perlu ditindakake supaya aliran metu saka populasi saka Timur Jauh lan Lor bakal mandheg lan nambah angka kelahiran ing wilayah kasebut, lan iki, pisanan, pangembangan potensial industri lan nggawe dhasar, ora rotasi, jobs. Bakal ana karya lan prasarana normal - wong bakal ditarik ing kana.
      1. +1
        Agustus 19 2016
        Aku mikir panguwasa Yakutia mung ora pengin nyuda bagean Yakuts ing populasi republik. Sanajan, sawayah-wayah aku ngerti, bagean penting saka republik kasebut dudu wilayah sajarah suku Yakut. Iku mung dadi bagéan saka Republik Sosialis Soviet Otonomi Yakut ing jaman Soviet, adhedhasar kabutuhan manajemen. Miturut cara, ing 20-30-ies. Yakut ASSR nguwasani wilayah sing luwih gedhe dibandhingake karo wilayah Republik Sakha modern (Yakutia).
        Sajauh sing aku ngerti, ing antarane sawetara "elit" Yakut, ide kasebut isih populer (saiki, nanging kurang ngomong babagan iki) kanggo nggabungake Yakutia, Distrik Chukotka lan bagean saka Wilayah Magadan dadi siji subyek super gedhe. federasi.
  4. +4
    Agustus 18 2016
    Kaya biasane, birokrasi menang! Aku bakal kaget banget yen, saka satus aplikasi, paling patang puluh persen padha wareg!Kanthi kita, birokrat bakal tansah golek soko kanggo njaluk menyang ngisor, lan sembarang tumindak apik bakal kakubur dening wong-wong mau.
    1. +2
      Agustus 18 2016
      Mula ora dimangerteni ing ngendi wong-wong mau arep njaluk tanah-tanah mau. Mungkin ing segara. Ing Primorye, dalan wis dilebokake ing endi-endi liwat alas menyang pesisir kanggo wektu sing suwe, garasi prau rong lantai dibangun ing kana (kanggo prau - sing pertama, sing nomer loro - omah) lan bangunan kanggo para wisatawan sing bakal teka. Iku mung bodho kanggo nggawe dhuwit ing vacationers, ora utamané ngganggu, nanging kok, segara cedhak, kok mluku lemah, susu sapi, yen sampeyan bisa susu kanggo vacationers.
  5. +9
    Agustus 18 2016
    Ora mung program alokasi tanah populis liwat lan liwat, ora mung panguwasa ora bakal nyedhiyani support sembarang kanggo wong sing arep njupuk dening allocating lemah, malah alokasi prasaja saka lemah iki alangan! Lan, paling kamungkinan, iku alangan dening kasunyatan sing panguwasa ing lapangan ora tambah abot ing kanthong.
  6. + 12
    Agustus 18 2016
    Nanging Wilayah Trans-Baikal dadi "dangling antarane" Distrik Federal Wétan Tebih lan Distrik Federal Siberia. Moskow mung ngelingi dheweke sadurunge pemilihan, industri, kajaba pertambangan emas, wis mati, pertanian, kaya sing dikarepake lan kanthi bantuan kepemimpinan lokal, ana ing ambang punah. Populasi ninggalake wilayah kasebut. Kanca-kanca saka kidul tetep mripate narrowed, kasengsem, lan Kremlin sibuk ngrampungake masalah internasional.
    1. +3
      Agustus 18 2016
      Ya, aku bubar, tayangan sing depressing.
    2. 0
      Agustus 18 2016
      Kutipan: VNP1958PVN
      Nanging Wilayah Trans-Baikal dadi "dangling antarane" Distrik Federal Wétan Tebih lan Distrik Federal Siberia. Moscow ngelingi dheweke mung sadurunge pemilihan,



      Lha kok ora kelingan... Kepriye kahanane tanah jembar sing arep disewakake marang RRC suwene setengah atus taun? Sawise kabeh, Moscow ngelingi tanah kasebut, ide kasebut yaiku ...
  7. +2
    Agustus 18 2016
    Ing Rusia, lan ing negara liya, "pembangunan" tanah ora tau becik. Nyabrang dalan banjur sampeyan kudu katon loro-lorone, lan kene kabeh wilayah. Lan ora angel katon saka sofa. Minangka wong ngomong ... Moscow ora dibangun langsung ...
  8. + 38
    Agustus 18 2016
    Program iki ora mung populis, nanging kriminal !!!
    Meh ora ana petani ing situs kasebut, mula aku bakal ngomong kanthi luwih gampang. Tumrap warga, 6 hektar iku sawijine lemah, lan 1 hektare kaya-kaya sawah gedhe. Iki salah. 1 ha iku 100 meter karo 100 meter. Ora mung sampeyan ora bakal sugih ing shred kuwi. nanging sampeyan ora bakal entuk.
    Pitakonan prasaja: carane ngolah situs kasebut? Tangan? 5 wong sehat bisa. Kurang mokal. Apa sampeyan mikir: 5 wong sing kerja keras sing sehat saiki sibuk utawa nganggur? Apa sampeyan siap ninggalake kluwarga lan lunga 10 ewu mil kanggo slurp jelly? Utopia. Traktor ora duwe bathi.
    Pitakonan kapindho: ngendi manggon? Wilayah kasebut adoh, ora ana listrik, dokter (bakal ana ciloko kanthi kerja keras saben dina), ora ana pom bensin. Carane ngisi traktor padha? Kondisi urip - kaya ing Tsar Peas: kanthi obor, tanpa banyu panas lan fasilitas ing pekarangan. Bakal ana akeh pelamar? Siji lan setengah wong - meh ora luwih.
    Masalah katelu yaiku komunikasi. Dipanen kanthi cara sing aneh. Kudu ngedol. Apa sing kudu digawa yen ora ana dalan, ora ana pom bensin kanggo ngisi? Rot utawa mangan kabeh dhewe.
    Ringkesan: program iki dirancang MUNG kanggo siji - iku tuku tanah iki kanthi gratis, amarga ora diolah (lan titik ing program kasebut ditulis kanthi tepat: dheweke wis nyiapake kanthi jelas, lan ora kanggo ngolah kebon. tanah). Tuku, utawa luwih, njupuk adoh kanggo apa-apa, bakal perusahaan gedhe sing uga bakal nampa dhuwit (miliar dialokasikan!) Saka negara kanggo pangembangan tanah lan pesenan saka Pemerintah.
    Ing kene ana rong arah. Apa ora percaya yen iki pancen bakal kelakon? Aku gelem nang.
    1. +6
      Agustus 18 2016
      Kutipan saka Bramb
      Apa ora percaya yen iki pancen bakal kelakon?
      Ing kasus apa wae, sampeyan luwih seneng ngandelake sampeyan tinimbang pamrentah kita, sing kaya-kaya mung duwe sedhih, kepiye carane ngowahi kabeh marang rakyate. Angger-angger kita tansah ganti, lan iku ora kasunyatan sing makna asli saka Advertisement saka tanah, kanggo pembangunan dening warga Rusia, ora bakal mimpin kanggo tuku tanah, ora mung dening perusahaan Russian gedhe, nanging uga manca. , saka China padha. Kanthi voucher, kabeh uga diwiwiti kanthi kriting, apa sing kedadeyan ing pungkasan, kabeh wong wis ngerti. Bourgeois lan wong ala-pengkhianat ora bakal mikir babagan kabecikan sejatine wong umum lan Rusia dhewe.
    2. +5
      Agustus 18 2016
      Kabeh bakal kaya ngono.
      Sembarang program sing muncul ing pamrentahan dirancang kanggo entuk bathi sing duwe kuwasa.
      1. +7
        Agustus 18 2016
        XmyP
        Sembarang program sing muncul ing pamrentahan dirancang kanggo entuk bathi sing duwe kuwasa.

        Urip ing Rusia dadi luwih apik, wong tambah sugih lan seneng!.... Maksudku ora wong mlarat!
      2. Komentar wis dibusak.
    3. + 13
      Agustus 18 2016
      Kutipan saka Bramb
      Aku gelem nang.
      Aku setuju ing paling TCTerms, nanging isih bisa kanggo metu ing sawetara kahanan. Kulawarga 4 nampa 4 hektar, sing cukup kanggo nggawe kebon. 3-4 sapi, piglets, unggas - cukup kanggo feed kulawarga 4 wong. Surplus bisa didol, dhuwit cukup kanggo sandhangan lan bahan. Nanging kabeh iki nyebabake kerja keras saben dina wiwit esuk nganti sore. Akeh bakal setuju iki sawise urip kutha carefree?
      Miturut artikel kasebut - topik babagan Yakutia durung diungkapake -
      panguwasa Republik Sakha (Yakutia) njaluk supaya panguwasa federal "njupuk pendekatan sing luwih wicaksana kanggo implementasine program kasebut lan ninggalake implementasine kanthi cepet." Minangka argumentasi ing Yakutia, dheweke ujar manawa program kasebut "bisa nyerang kepentingan penduduk pribumi."
      Kanca teka saka Yakutia, padha ngomong yen ana pembantaian unspoken populasi Rusia miturut nat. prinsip. Kaya ing Baltik, nanging ing Rusia. Ing Chechnya, uga, nanging mung sawetara wong Rusia sing isih ana sawise perang, lan ing Yakutia mayoritas. Kabeh panggonan ing struktur negara dikuwasani dening Yakuts ing prinsip nepotisme. Sikap kasebut cocog, sanajan bocah-bocah ing sekolah. Lan masalah wis diam. Lan mesthi, wong Yakut sing dhuwur-dhuwur bakal ora seneng yen topik hektar liwati. hi
      1. +7
        Agustus 18 2016
        iku! relatif kita tindak ana ing trip bisnis, ngandika sing ing kabeh Enterprises - timbalan lan specialists pangareping sing Rusia, lan direktur, malah yen sijine salib tinimbang teken, mesthi dadi Yakut - wakil pangareping akuntan - bibi Rusia - kabeh begja kanggo awake dhewe - lan kepala akuntan - Yakut ....


        lan ing kene ana liyane - kulawarga 4 wong entuk 4 hektar yen kabeh wong diwasa - lan yen mat, bapak lan 2 lanang umur 12-14 taun - banjur mung 2 hektar! diakoni!
      2. +2
        Agustus 18 2016
        Akeh tukang bangunan saka Armenia sing kerja ing Yakutia, lan saka critane aku ngerti yen wong Yakut ora duwe isin ngombe lan asring nindakake kejahatan ing negara mabuk.
      3. 0
        Agustus 19 2016
        Genosida yaiku pemusnahan fisik kelompok gedhe saka populasi. Dadi istilah kudu digunakake kanthi luwih ati-ati. Ana uga wilayah ing Yakutia sing ana sawetara wong Yakut lan dadi minoritas sing jelas.
    4. +6
      Agustus 18 2016
      lan apa mbantah! 200% bener!
      malah ing wektu Stolypin, tanah ing Timur Jauh diwenehi per kapita, i.e. kanggo saben anggota kulawarga, lan kene 1 ha.
      kita entuk plot ing omah ing desa saka paman entuk -20 hektar, lan mung kanggo tuwuh kentang ...
      Lan yen sampeyan ngunggahake kebon sampeyan, lan ora nganti 1 ha, nanging paling sethithik 10 ha, banjur sadurunge sampeyan tuwuh, sampeyan kudu ngerti ngendi sampeyan kudu ngedol lan menyang sapa sing ngedol, yen ora, apa dhuwite. investasi yen ilang ...
      nanging tanpa dalan, ya, tanpa listrik, lan metu saka biru ... iki dudu wektu Stolypin - nanging tetanèn slash-lan-obong kaya sing saka Slavs kuna ing abad kaping XNUMX.
      lan sing paling dhuwur ngira yen wong-wong bakal kesusu, mula padha ngrebut hektar kaya pai, nanging wong sinau ngitung lan ora percaya birokrat ...
      1. 0
        Agustus 18 2016
        lan sing paling dhuwur ngira yen wong-wong bakal kesusu, mula padha ngrebut hektar kaya pai, nanging wong sinau ngitung lan ora percaya birokrat ...

        Dadi sing dietung ora kanggo wong, nanging kanggo sing duwe dhuwit akeh lan sing wis ngimpi tanah pribadi, ora disewakake.
      2. 0
        Agustus 19 2016
        Lan saiki, misale jek, 1 ha saben anggota kulawarga diwasa.
    5. +2
      Agustus 18 2016
      Lan kanggo ngatur farm kolektif, ora?
      1. +3
        Agustus 18 2016
        Luwih kaya koperasi! nanging kanggo nggawe koperasi, sampeyan butuh paling ora 3 wong sing pengin kerja karo modal wiwitan - bankir jelas ora bakal menehi dhuwit menyang peternakan pemula ... mula dongeng babagan banteng putih diwiwiti ...
    6. +4
      Agustus 18 2016
      Kutipan saka Bramb
      Ora mung sampeyan ora bakal sugih ing shred kuwi. nanging sampeyan ora bakal entuk.

      Aku setuju, lahan 1 hektar iku ngopeni sapi siji.
      Kutipan saka Bramb
      Traktor ora duwe bathi.

      Iku gumantung apa jenis traktor.
      Kutipan saka Bramb
      Wilayah kasebut adoh, ora ana listrik, dokter (bakal ana ciloko kanthi kerja keras saben dina), ora ana pom bensin. Carane ngisi traktor padha?

      Kanggo tanah ora luwih saka limang kilometer saka pemukiman, kabeh wis ditanggulangi, ya, luwih, pitakonan gedhe.
      Kutipan saka Bramb
      komunikasi. Panen ing sawetara cara aneh. Kudu ngedol.
      Pitakonan iki mbok menawa sing paling relevan, tanpa solusi, kabeh ora ana gunane. hi
    7. +3
      Agustus 18 2016
      Ing karya, aku ngerti manawa perusahaan-perusahaan gedhe wis suwe tuku tanah ing Federasi Rusia kanthi persis volume sing dianggep perlu. lan liya-liyane) - dheweke ora bakal kesusu tuku tanah ing Timur Jauh, sanajan gratis. Plot apa wae wis dipérang wiwit biyen. Pengusaha mung cepet-cepet tuku tanah. Pajak ing tanah pertanian banget sakit-sakitan.
      Pitakonan liyane yaiku yen iki minangka tanah Kuban, wilayah Oryol, wilayah Belgorod ing wilayah Moskow ... Bakal ana kerusuhan ing kana. ADV ora ana kapentingan kanggo sapa wae.
      Zy babagan registrasi - yen situs kasebut ditandhani lan dilebokake ing registrasi kadaster - periode registrasi ora luwih saka 7 dina, preduli saka faktor apa wae. wulan.
      Z.Y. Masalah Timur Jauh yaiku kekurangan sumber daya manusia. Dalan lan liya-liyane, yen sampeyan duwe wong, sampeyan bisa mbangun. Nanging sampeyan ora bisa nggawa wong menyang ...
      1. -1
        Agustus 18 2016
        dheweke ora bakal kesusu tuku tanah ing Timur Jauh, sanajan gratis
        Tionghoa tuku liwat nominasi.
        1. +2
          Agustus 18 2016
          Lan apa sing nyegah wong Tionghoa tuku 10 taun kepungkur (liwat nominasi) ???? 5 taun kepungkur ???
          Sembarang warga Federasi Rusia (IP / KFH) bisa saiki (lan 10 taun kepungkur !!!!) tuku lahan pertanian TANPA watesan !! .Atur 10-30-000-..2 IP ora ana sing nglarang .... .
      2. +3
        Agustus 18 2016
        Aku bakal nerusake
        9/10 Pembaca VO - NATE!!! ORA DUDU KAMPUNG ORA NGERTI!! MASALAH dheweke.
        Bengok ing dhuwur/ing ngisor kayata “Pirang yuta kanggo omah/pindhah, gawe dalan, traktor, birokrat ora menehi lemah, oligarki bakal tuku..” lan sapanunggalane. hangover kasar jelas buktine.
        Nerangake kenapa?
        please - sawise mimpin adoh saka ANY pusat regional Federasi Rusia (kajaba wilayah Kuban, Stavropol lan Chernozem) kanggo 50-100 km (lan ing sawetara panggonan luwih cedhak) sampeyan bakal nemokake dhewe ing desa kang ana dalan, ana listrik / bisa uga gas, omah-omahé seri 25 (Soviet duplexes deso) ing kondisi apik biaya maksimum 50-70 ewu rubles, mbok menawa ana FAP lan toko ngendi bagean saka 25-30 hektar (demarkasi lan formal) bakal didol kanggo sampeyan kanthi seneng banget kanggo 50-100 ewu (yen tanah apik banget), lan rata-rata lan sampeyan bisa tuku kanggo 30 ewu Enggo bareng. Malah ana wong ing kono, biasane pensiunan ..
        Iki masalah tetanen modern umume - kurange pendhudhuk sing bisa kerja ing desa, kabeh wong ing kutha padha kerja, wong gemblung saiki mluku wiwit subuh nganti maghrib NO. Petani nggresah - MUSTAHIL NYEWA wong enom sing kepengin nyambut gawe lan golek dhuwit ing desa.

        ZYa nangis "Ayo padha mbangun dalan menyang hektarku, gawe listrik, mbangun kutha 300 ewu, banjur !!!! Aku bakal njupuk hektar iki !!!" banget meh podo karo negara 404-karo "Menehi dhuwit" Menehi !! Menehi !!"
        Sapa sing gelem - iya, sing ora gelem - golek alesan "(c) bapakku ngomong ngono nalika aku wiwit syirik..
        1. 0
          Agustus 19 2016
          Aku mikir yen ora ana wong sing duwe hak moral kanggo ngukum wong-wong sing ora pengin "ngluku wiwit esuke nganti sore" kanthi dhuwit ing awal abad 21. Yen wong biasane manggon ing kutha, kaya sing diucapake. gendéra ana ing tangané. Aku uga ketemu wong-wong sing seneng bisa ing basis rotasi. Dheweke entuk dhuwit ing kutha, ing situs konstruksi, keamanan. Tekan desa kanggo ngaso rong utawa telung minggu. Ing wektu sing padha, dheweke ora pengin (utawa ora bisa) pindhah menyang kutha kanthi becik, nanging uga ora pengin kerja ing deso. Sanajan ditawakake gaji sing cocog karo sing ditampa kanthi shift (asring ora dhuwur banget miturut standar kutha). Lan ing umume kasus, ora ana sing bakal menehi penghasilan kasebut ing deso ...
          Aku duwe raos yen umume warga desa sing isih enom lan setengah baya ing wilayah Non-Black Earth ora pengin melu kerja tani mandiri (petani), kanthi resiko lan resiko dhewe.
    8. 0
      Agustus 18 2016
      Sampeyan ora bisa ngomong kanthi pasti, saben tembung iku bener. salaman.
  9. +6
    Agustus 18 2016
    Ing Wilayah Primorsky, distrik Khanka dadi pilot project (kanggo sing ora ngerti, dumunung ing cedhak Lake Khanka).
    Wong njupuk 1 ha. Sapa sing nggawe peternakan, sing arep ngedhuk blumbang kanggo breeding iwak. Nanging akeh sing pengin njupuk ing pesisir tlaga, kanggo nindakake bisnis (omah, barbecue, lsp).
    Trutnev Yu teka munggah karo inisiatif kanggo ngurangi periode registrasi plot tanah saka siji sasi kanggo sawetara dina, iku isih ora dingerteni persis. Ayo ngenteni lan ndeleng.
    1. 0
      Agustus 18 2016
      Kutipan saka aszzz888
      wong njupuk 1 ga. Sing liwatku sijine sing arep ndhudhuk blumbang kanggo breeding iwak. Nanging akeh sing pengin njupuk ing pesisir tlaga, kanggo nindakake bisnis (omah, barbecue, lsp).



      Hektar (sebutan basa Rusia: ha; internasional: ha; saka hecto- lan ar) minangka unit pangukuran area sing ora ana sistem, parea persegi dowo padha karo sisih 100 m
      1. 0
        Agustus 19 2016
        atalef (9) IL Wingi, 19:30 ↑ Anyar
        Kutipan saka aszzz888
        Wong njupuk 1 ha. Sapa sing nggawe peternakan, sing arep ngedhuk blumbang kanggo breeding iwak. Nanging akeh sing pengin njupuk ing pesisir tlaga, kanggo nindakake bisnis (omah, barbecue, lsp).

        ???
  10. Komentar wis dibusak.
  11. + 17
    Agustus 18 2016
    Ing mratelakake panemume, iki scam liyane.
    Ana privatisasi, banjur hipotek, saiki hektar.
    Apa iku hektar? - kanggo omah - akeh, kanggo ekonomi sethitik.
    Lan yen sampeyan nimbang ing ngendi padha nyedhiakke asring banget ora ana akses dalan.
    Hitung pira sing dibutuhake
    1. Dalan-dalan
    2. Penyetor banyu
    3. Perawatan
    4. Ngolah (nyabut, ngluku lan sapanunggalane)
    5. Bahan bangunan
    6. Lampu
    7 lan liyane
    Kajaba iku, ana tenggat wektu sing wis ditemtokake, sawise bisa dicopot yen durung nindakake apa-apa (minangka ora duwe)

    Cetha yen wong 10 padha kumpul lan nganakake “perkebunan kolektif”, banjur padha golek nafkah.
    Apa kabeh iki - razvodilovo liyane!

    Mung hukum wis tutugan, padha nyedhiakke apa padha menehi, lan ora apa sing arep. Lan sawise wektu tartamtu, "ora diklaim" (sisa sawise "distribusi" tanah) wis bisa ndarbeni wong saka wilayah liyane .... Sapa sing menang? Mesthi ora Timur Jauh. Lan wong-wong sing bakal njupuk "ora diklaim" lan sebagian diolah, (ditarik) tanah.
    Maneh, negara nduweni hak (undhang-undhang ing tanah) kanggo mbatalake tanah yen ana kabutuhan negara.

    Pranyata metu sing prajurit Sokolov (film "Nasib") bener nalika ngandika sing malah 2 meter kubik bakal cukup kanggo wong. Iki mung sing ora bakal dijupuk. Senajan iki bisa dipertanyakan.
  12. +6
    Agustus 18 2016
    Kabeh omong kosong iki karo distribusi tanah bakal mungkasi karo perusahaan gedhe squeezing tanah saka pemilik saka hektar iki sengsara, carane ngombe kanggo menehi ...
    Apa jenis ekonomi kehutanan lan mburu ing area 1 ha, uga, bisa uga 10 hektar saka jumlah sanak? Apa sing bakal dijupuk saka iki?
  13. + 14
    Agustus 18 2016
    Inggih, wayahe paling mbukak, sing nuduhake yen kabeh program iki omong kosong.
    Pira tanah sing wis dialokasikan? 140 yuta hektar. Pira wong ing negara kita? 140 yuta. Sing. iku samesthine sing saben Rusian bakal njupuk 1 hektar, kalebu wong tuwa lan bocah-bocah, Presiden lan Premier, pemain bal-balan lan ilmuwan? ))))))
    Cetha yen 99% tanah kasebut bakal tetep ora diklaim lan mung kudu diwenehake marang wong liya. Iki "wong" sing muddied kabeh program iki. Ing ngisor dhewe. Lan ora kanggo sawetara pembangunan ana.
    Ora ketompo carane tanah iki pindhah menyang luar negeri, sing kemungkinan banget (pemilik perusahaan Rusia bisa dadi wong manca, utawa ngedol saham menyang wong-wong mau mengko). Mulane, program iki KRIMINAL lan ora liya!!!
  14. +8
    Agustus 18 2016
    Kita mung lali yen kita biyen dadi wong Rusia, lan manggon ing tanah kita dhewe!
    Lan saiki kita wong saka warga negara undetermined manggon ing tlatah Rusia karo kewarganegaraan saka Federasi Rusia. (miturut data paspor)
    Ya, kita duwe apartemen privatisasi, pondokan dhewe, nanging ....: Segara, Tanah, Subsoil, Sumber Daya, kabeh dadi milik negara.
  15. + 10
    Agustus 18 2016
    Tanggal 1 Maret 2015, amandemen digawe kanggo Kode Tanah Federasi Rusia (Putin menehi tendhangan ing 2014) sing bisa njupuk tanah kanthi gratis, gratis, kanggo digunakake, lan banjur kanggo kepemilikan ing saindhenging Rusia. kanggo alas, undang-undang saiki kanthi tegas nemtokake norma-norma sing disetujoni dening pemerintah lokal: Kanggo pambangunan omah, 150 m3 alas biasane dialokasikan saben 25 taun. 50 meter kubik dialokasikan kanggo ndandani omah saben limang taun. 10-15 meter kubik bisa dialokasikan kanggo bahan bakar setaun.
    supaya saben warga duwe hak kanggo tanah, nanging sawise milih situs lan nulis aplikasi kanggo situs iki, kekacoan wiwit - salah siji tanah kanggo tujuan tetanèn, utawa wis dibebani dening wong, banjur duweke wong liya, banjur iku. perlu kanggo terus tender, lelang ... Kene ngendi kontrol perlu dening kamar umum lan kamar umum.
    Napa tuwuh kutha-kutha pondokan, ing ngendi nenun tanah saka setengah kartun lan ndhuwur? Aku bungah yen ana sing duwe dhuwit, nanging ora kabeh ... wong ora bakal nampa dhuwit ... mulane nggulung ing sak panggonan .... sambungan mutusake kabeh ...
    saiki kita ngomong babagan homesteads kulawarga: sapisan kanggo saben warga Federasi Rusia kanggo urip nggunakake hak kanggo mindhah dening pusaka, tanpa hak kanggo ngedol, nyekel, ngrebut lan janji ing sembarang wangun, kanggo nggawe kahanan kanggo urip normal. lan nyedhiyani kabeh sing perlu kanggo kulawarga, anak lan ndandani karo amandemen Konstitusi kanggo kabeh kalanggengan. Tanah lan kabeh sing digawe lan thukul ing kanggo konsumsi dhewe ora tundhuk pajak - iki panggonan panggonan, orane wong, diwenehi dening Gusti Allah wiwit lair, uga hak ambegan.
    Yen keputusan presiden kasebut katon, Rusia bakal berkembang. pendapat pribadiku. hi
  16. + 10
    Agustus 18 2016
    Ora ana keraguan manawa proyek kasebut populis lan petualang wiwit wiwitan. Sapa sing mamang, mikir: kanggo pangembangan tanah 1 hektar, dana dibutuhake, modal wiwitan kanthi jumlah luwih saka siji yuta rubel (omah, peralatan, pengaturan, apa wae dalan, listrik, kayu bakar, lan liya-liyane). . Apa petani tengah sing bakal cepet-cepet ngembangake tanah tanpa modal wiwitan, nanging ing ngendi entuk? Bener ing bank, nanging sampeyan kudu menehi bali ing 5 taun pisanan, yen ora, yen sampeyan ora duwe wektu kanggo nguripake, bumi bakal dijupuk lan sampeyan bakal dadi budak kanggo urip. Dheweke nyanyi, nyanyi ing ndhuwur, ora duwe dhuwit - ngangkat, dalan, listrik, infrastruktur diturunake ing wilayah kasebut, lan ana sawetara masalah. Aku ora bakal kaget yen sesuk Medvedev bakal nyebar tangane maneh lan ujar manawa dheweke wis nindakake kabeh, nanging wong-wong kita kesed.
  17. +3
    Agustus 18 2016
    Kutipan saka parusnik
    “Marang Gusti iku luhur, marang ratu iku adoh

    Ya, kelangan! - Dheweke menehi awu 77 hektar, lan mung kanggo warga lokal. Coba njaluk saka Eropa - dheweke bakal miwiti ing wiwitan. Aku mikir kita bakal nyekseni kegagalan hukum liyane. Ora ana Pamrentahan Stolypin ana! ora hi
  18. +7
    Agustus 18 2016
    Oh!!! A program edan, nanging wong bakal launder dhuwit ora measuredly! Njupuk Sakhalin, tanah iki diparengake ing kuwi wilayah ngendi iku ora comme il faut kanggo njaluk menyang, Aku ora bakal pirembagan bab infrastruktur ing kabeh. Sampeyan kudu pindhah menyang sakhkom (forum lokal) lan maca review lan panemu, bakal langsung dadi cetha yen karo pendekatan kuwi, bumi ora perlu kanggo apa-apa. Aku ora mikir yen ing wilayah liyane ing Timur Jauh kahanan luwih apik, paling kamungkinan iku uga nang endi wae ing pinggiran tanah ngendi komunikasi bakal glethakaken ing biaya jembatan menyang Crimea.
  19. +3
    Agustus 18 2016
    Kanca-kanca, apa sing sampeyan omongake kabeh wis ilang. Ing tataran kapisan, tanah kasebut pancen mung diwenehake marang warga. Liyane saka taun ngarep, sugeng rawuh. Miturut cara, 1 ha saben saben anggota kulawarga. Lan perlu kanggo mencet princelings lokal, iku perlu.
  20. + 15
    Agustus 18 2016
    Para panguwasa kita, kaya biasane, sepisan maneh ora pengin apa-apa lan ora mbuwang dhuwit "kanggo mlebu swarga ing punuk wong liya." Jelajahi Timur Jauh lan Siberia? "Ya, ora ana pitakonan"! - ayo nangis "Ivan the Fool" kaya kita bakal menehi tanah tanpa dalan lan komunikasi lan sampeyan dhewe bakal nguwasani kabeh sing ana kanggo dhuwit: sampeyan bakal ngunggahake tanah, lan sampeyan bakal mbangun. dalan dhewe lan sampeyan bakal nindakake komunikasi bebarengan karo infrastruktur perlu liyane lan banjur dhuwit coveted saka kegiatan Ivan- urip bakal mili menyang kanthong kita ing wangun pajak, denda, pembayaran kanggo "rent" lan "nggunakake", etc. - kabeh kaya sing dikarepake, kabeh kaya ing "impen biru" saka Leni Golubkov sing ora iso lali : "Ivan- plows, hunchbacks, lan kita ngapusi, lan denyuzhki lunga." Ora, para panguwasa, ora ana wong gemblung maneh iki, penipuan liyane sampeyan. Nanging sing luwih gampang: ing taun-taun "lemak", nalika "tong sampah bank" Rusia kebak petrodollar, perlu kanggo mbangun dalan, listrik, pasokan gas lan mbangun infrastruktur liyane ing Siberia lan wilayah Wétan Rusia, nglengkapi situs kanggo kutha-kutha anyar lan kutha-kutha, etc.. Banjur wong bakal tenan kasengsem ing "hectare Wétan Tebih", nanging kita "wong wicaksana" ing pamaréntah, tinimbang, nandur modhal dhuwit iki ing bursting bank-bank Amérika, rusak puluhan, yen ora atusan. milyar dolar ing iki, nesu mau ing game kosong kayata "juara", "Olimpiade", ing klumpukan PR kayata "puncak", etc.. Lan wong-wong sing tetep ndhelik adoh, Duwe nandur modhal ing "kewajiban utang US" karo kadewasan ing jangka panjang. "Hektar Timur Jauh" kanggo wong, "ngomong, nggih, nggih ...
  21. + 13
    Agustus 18 2016
    Aku manggon ing Khabarovsk. Ora ana kepinginan kanggo njupuk hektar iki, ora aku utawa akeh kenalan, amarga. ora ana cara kanggo njaga lan ngolah (hektar iki). Pisanan sampeyan kudu nandur modal akeh dhuwit, nanging ora ana dhuwit. Kanggo sawetara alasan, tuan-tuan saka pusat duwe panemu yen wong-wong ing Timur Jauh urip banget lan gaji dhuwur banget (koefisien DV, koefisien regional), bisa njupuk silihan lan ngembangake tanah. Lan kita, Timur Jauh, kanthi bungah lan hooting, bakal cepet-cepet milih tanah kita kanggo lahan pertanian. Tanah kasebut dijupuk, utamane dening para peternak lebah (Gusti Allah maringi kekuwatan lan kesehatan).
  22. +6
    Agustus 18 2016
    Ing awal abad kaping 20, pamaréntah tsarist ora mung bodho diparengake allotments, nanging uga ndhukung pemukim finansial, lan wong teka saka kabeh telung Rusia.
  23. +8
    Agustus 18 2016
    Wiwit awal pancen lucu, langsung jelas yen kabeh bakal gagal kaya biasane.
    Kanggo nyukupi kabutuhan, ekonomi petani mbutuhake 15 hektar (16.4 hektar). Nyatane, saben 12 yuta kluwarga petani paling miskin cacahe 7 hektar (7.6 hektar).

    Lumrahe, para panggedhe lokal pengin nggayuh tanah sing paling apik kanggo awake dhewe, ndhaptar akeh sedulur lan nominasi. Banjur dheweke bakal nyukupi panjaluke wong sing "perlu". Banjur, macem-macem "bantahan" bakal ditawakake sapa wae lan laporan yen "wong ora gelem", program kasebut ditutup, ngenteni sing sabanjure.
  24. +9
    Agustus 18 2016
    Semono uga negara bakal ngapusi para petani.Kapitalisme anyar ...
  25. +6
    Agustus 18 2016
    Sadurunge ngrampungake program "Hektar Timur Jauh" perlu kanggo ngatasi masalah aliran metu saka populasi saka Timur Jauh. Sing sugih, berpendidikan, aktif bagean saka populasi ninggalake Timur Jauh amarga ora ana prospek amarga isolasi saka wilayah Kulon Rusia. Lan sapa sing butuh hektar iki: akeh dhuwit kudu nandur modhal, lan menehi setan ing tengah-tengah ora ana komunikasi, utawa malah larang.
  26. +4
    Agustus 18 2016
    100 km saka Moskow, ana akeh hektar kosong, sing mung tuwuh suket, nanging ora bakal diwènèhaké marang sapa waé kanggo budidaya, supaya bisa tuwuh luwih apik.
  27. 0
    Agustus 18 2016
    Sampeyan kudu nggawa asu ajag lan bruwang sing keluwen lan nesu menyang negara kasebut supaya cepet-cepet, lan nyebar liyane karo hogweed, nettles lan hemp. Lan ndeleng carane kahanan berkembang
  28. -5
    Agustus 18 2016
    Inggih, whiners menehi tanah gratis, lan sampeyan milih! Ing limang taun, sampeyan bisa ninggalake kabeh Timur Jauh tanpa wit, yen pancene pengin, cahya yen sampeyan ora ngerti, ana akeh pilihan kanggo generator "lan kutha saiki didegaké tanpa teknologi modern"! Dadi kurang ngguyu! Ya aku setuju karo wong mlarat, program iki larang banget, wis kebacut, yen saben kas diwènèhi sejuta, dadi standar ing negara! Iki sing dianggep Duma Negara supaya ora kabeh wong bisa njaluk sepetak tanah!
    1. +5
      Agustus 18 2016
      Rusia kadhemen, sampeyan salah. Iku ora mung larang, iku ora terjangkau. Wong sing ngemis kudu golek dhuwit kanggo 1) mindhah awake dhewe utawa kulawargane karo barang-barang 2) Piranti minimal kanggo konstruksi lan budidaya lahan 3) urip ing mangsa lan ora dhewekan, amarga bakal manggon ing ngendi? Ing endi lan carane tuku lan nyimpen peralatan? Utawa bajak bajak? Dadi jaran uga kudu disimpen ing endi wae ...
      1. 0
        Agustus 18 2016
        Dhiskusi kanggo wektu sing suwe banget, lan akeh sing ora bakal menehi utangan! Penerbitan tanah mung kanggo "bocah emas"! Ing 5-8 taun kabeh Timur Jauh bakal lulled dening pondokan!!!
    2. +4
      Agustus 18 2016
      Ketoke sampeyan ora ngemis karo kita. Dadi maju 3,14 Zduy, master. Ayo ndeleng apa sing isih ana sawise musim dingin pisanan ing taiga. Sofa Experd, gulungan urya-putreot
      1. -1
        Agustus 18 2016
        Sinau basa Rusia!
  29. + 11
    Agustus 18 2016
    Umumé, iki minangka moyoki wong ... Wakil, pejabat, Presiden - sampeyan pisanan nggawe kahanan kanggo urip normal kanggo wong ing panggonan sing manggon, lan ora ngusir metu menyang lapangan mbukak adoh.
    Kanggo ngunggahake tanah iki, kabeh komunikasi perlu lan dalan akses normal menyang situs kasebut kudu dipasang. Aku ora bisa mbayangno carane iki bisa ditindakake kanggo wong sing nampa 30-50 ewu rubel. saben sasi. Kajaba iku, pangolahan 1 ha lan 6-15 hektar iku beda. Ing kasus iki, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa kanthi manual. Peralatan larang, bahan bakar lan pelumas "seneng" kanthi rega sing stabil (senadyan mundhak / mudhun lenga). Pinjaman bank ditawakake kanthi "kapentingan sing ora sopan" - sampeyan njupuk sepisan lan iku - sampeyan uga dadi abdi ing galleys lan anak-anakmu.
    Sapa sing bakal menehi kerja kanggo bojo lan bocah diwasa ing lapangan? Kepiye sinau bakal ditindakake (yen sekolah kasebut 50-100 km adoh)?
    Sapa sing arep mrana? Insinyur utawa buruh pabrik? Ibu tunggal? Sedheng income utawa kulawarga gedhe?
    Lan saiki ayo elinga babagan subsidi kanggo Kaukasus Lor. Yagene Presiden lan Pamrentah Rusia peduli banget karo dheweke? Mungkin amarga dheweke dadi warga Rusia sing bakal teka? Mungkin amarga ora nyenengake yen dheweke ngerti sapa sing manggon ing kutha sing padha karo dheweke?
    1. +6
      Agustus 18 2016
      Sampeyan pancen bener, utamane babagan dalan lan komunikasi. Aku ora ngerti apa jenis wong pinter sing diwènèhaké kanggo pembangunan 5 taun - iki ora realistis sanajan ing panggonan sing relatif mapan ing ngendi ana saluran transmisi daya lan / utawa gas siji utawa loro kilometer saka situs anyar. Kita ora ngomong babagan omah musim panas ... Ing conto kita - 180 km saka Moskow, nalika ana lapangan kosong, nanging ana gas lan kabel sing cedhak, konstruksi direncanakake kanggo 7-10 taun, ora ana cara sing luwih cepet, iku ora. mung babagan dhuwit, akeh masalah karo aksesibilitas lan liyane ... Mrikso cathetan telung ruble kanggo sawetara taun bisa babagan metu yen ora ana tas dhuwit, lan kene ing 5 taun situs construction ing alam bébas. taiga, ya).
      Banjur, apa jenis kegiatan ekonomi, ana (ing Timur Jauh) saka jinis kegiatan punika pesawat banget winates lan sing bakal konsumen ora cetha, mulane, iku mokal kanggo pirembagan bab sembarang investasi migunani dhuwit. . Umumé, iki sawetara jinis ngulandara karo ngisor pindho utawa divorce liyane.
      1. +1
        Agustus 19 2016
        Shnyaga padha karo nandur jagung ing saindhenging negara.
        Sejatine gagasan iku salah. Mesthine kaya mangkene: Hak warga Rusia kanggo plot tanah sing diwilang miturut rumus, ing ngendi 146 wong minangka populasi dibagi dening wilayah Rusia 519 kilometer persegi.
        Sampeyan bisa ngenalake sawetara faktor pengurangan. Nanging pungkasane tetep ora bakal dadi 1 hektar. Lan tanah kudu diwenehi kesempatan kanggo milih. Yen, contone, bumi dumunung "ing tengah peradaban", ukurane kudu luwih cilik tinimbang "ing bokong donya." Tegese, wilayah sing beda kudu duwe koefisien dhewe. Yen sampeyan pengin tanah ing Distrik Federal Tengah, sampeyan bakal entuk 30-60 hektar, yen sampeyan pengin ing Siberia, sampeyan bakal entuk 10-30 hektar. Lan ninggalake tanah ing kepemilikan kulawarga, apa sing diolah utawa ora.
        Nalika iku wong Rusia bakal dadi master.
        Masalahe mung ing Abramovichs, Sechins, Deripaskas, Potanins lan liya-liyane ...
  30. 0
    Agustus 18 2016
    Apa ganja Timur Jauh tuwuh ing hektar sing salah?
  31. +9
    Agustus 18 2016
    Ha ha ha. Apa pancen ana sing percaya tenan yen bakal nampa hektar iki????? Pamrentah scam saiki ora bisa nyedhiyakake 20 hektar kanggo para veteran database, sing, kanthi cara, dheweke duwe hak miturut Undang-undang Federal "On Veterans"
    Scam liyane saka Vovka karo Dima
    1. +2
      Agustus 18 2016
      Sayange, aku kudu setuju ... iku. Lan titik ora malah ing "pangeran", nanging, aku, ing lack saka kepinginan, yen ana, antarane wong-wong sing miwiti program iki, kanggo ngleksanani kontrol efektif nyata liwat implementasine. Paling kamungkinan - "program", kaya akeh liyane "niat apik" sadurunge, bakal "kasil" gagal lan, sawise owah-owahan saka macem-macem Managers Kremlin, consigned kanggo lalen.
  32. +3
    Agustus 18 2016
    Tuwuh. Saka harvest pisanan - obah kanggo 5 taun kanggo negara lengkap. keamanan. Lan apa? Uga pilihan.
  33. +1
    Agustus 18 2016
    Tionghoa kanthi kewarganegaraan Rusia kanggo mbantu dheweke, lan luwih apik tanpa kewarganegaraan. Apa pemerintah kita ing Timur Jauh perlu kanggo ngedongkrak ekonomi utawa nambah populasi mung populasi tartamtu.
  34. +5
    Agustus 18 2016
    Aku rumangsa ora ana sing ngrancang manawa wong biasa bakal kesusu. Rschet wis rampung ing purun karo dhuwit. Iku piye wae luwih gampang kanggo panguwasa rembugan karo wong-wong mau. Dheweke mikir lan tumindak kanthi dawa gelombang sing padha.
  35. +4
    Agustus 18 2016
    Ngomong-ngomong, yen dideleng saka forum, wis ana "individu wirausaha" sing nggoleki wong sing ora duwe omah sing duwe paspor kanggo ndhaptar "hektar Timur Jauh" kanggo wong-wong mau, supaya bisa ngringkes hektar kasebut lan nyuda alas. ana, njupuk metu lan ngedol, lan ngganti wong sing ora duwe omah iki kanggo "showdowns" .
  36. +1
    Agustus 18 2016
    Lan apa, dudu sapu sing reged? Sampeyan perlu kanggo menehi tanah kanggo wong bisnis gratis lan ing Siberia. Apa kabodhoan kudu rampung? Dadi akeh tanah gratis - jembar! Ora ana sing urip, ora ana sing ngolah! Apa iki ora mbuwang sumber daya negara! Panguwasa urip kaya asu ing kandhang. Apa negara butuh kekuwatan kaya ngono? Ora, iku categorically ora perlu, iki ngendi sing sapu reged dibutuhake, kanggo ngresiki negara saka manager bodho.
  37. +2
    Agustus 18 2016
    "Syarat utama saka negara kanggo wong sing bakal nampa nganti 10 ewu meter persegi tanah ing Timur Jauh yaiku ing limang taun sabanjuré wong iki bakal nguwasani tanah sing ditampa ing pembuangan negara. yen lemah ing wektu limang taun bakal diubengi pager, lan kabeh pembangunan bakal suda kanggo nempel teken karo lambang kulawarga pelamar menyang lemah kanggo nampa plot, banjur negara ora arep. njupuk trik kasebut kanggo pangembangan tanah kanthi regane. , nindakake bisnis saka dhaptar program, kalebu kehutanan, mburu. Yen ing limang taun ternyata panampa tanah ing Distrik Federal Timur Jauh ora nindakake kegiatan ekonomi sing migunani utawa ora manggon ing situs kasebut., banjur tanah bakal dirampas saka dheweke adhedhasar hukum sing diadopsi"...

    Sengaja... omong kosong... Nuwun sewu...

    Ana wis dawa wis hukum "Ing turnover saka tanah tetanèn", lan wiwit 2006 (katon) anyar Land Code, kang cetha nemtokake prosedur kanggo nangani bantala kuwi (uga, mung padha nyoba kanggo njlèntrèhaké ing hubungan menyang Tebih. Timur) ... Dadi ing kene lan nglairake tambahan hukum ora ana gunane, kajaba kanggo nemtokake kegiatan birokrasi ...

    Lan saiki - sing paling menarik ... Nglanggar undang-undang tanah, mung ing wilayah kita ana massa tanah tetanèn kelas siji ing kepemilikan pribadi, sing pancen ora ana kegiatan pertanian sing ditindakake dening para pemilik (kanggo luwih akeh). luwih saka 5 taun, mesthine), TAPI (!!! ) tanah, miturut hukum, ora dipisahake ...

    Mung yen tanah kasebut minangka sumbangan pemilik kanggo properti kasebut, minangka jinis "aset pasif", yen bisa diarani kaya ngono ...
    1. +1
      Agustus 18 2016
      weksha50
      3 poin kanggo kiriman sampeyan:
      1) ZK diadopsi ing 2001
      2) miturut Kode Tanah lan 101-FZ, periode ora dienggo yaiku3 taun, mulane, wektu sing luwih suwe ditetepake kanggo Timur Jauh, kanthi nggatekake kabutuhan kanggo berkembang
      3) "ora dijaga (luwih saka 5 taun, mesthine), TAPI (!!!) tanah kasebut, miturut hukum, ora diasingake ..."- masalah utama lan sirah ing nggunakake lahan tetanèn kaya ing ngisor iki. Ing negara saiki mung ana 2-3 atus entitas legal melu tetanèn (holdings tetanèn kabeh loreng) - kabeh liyane kita wis dangu ago punika IP KFH (ana masalah luwih sithik, denda kaping pirang-pirang kurang, tanggung jawab kurang, lan sawetara plus lemak). untung nganti 294 yuta lan pedunung kurang saka 400 wong) ing rencana inspeksi - alamiah, saiki ora mungkin kanggo nganakake inspeksi marang pengusaha individu ing saindenging negara (uga, dheweke ora duwe penghasilan kaya ngono, ora . ..). Lan yen sampeyan uga nganggep manawa sampeyan bisa mriksa saben 15 taun, lan dibubarake sawise 3, mula sampeyan ora bisa mriksa kabeh ..
      Ing wayahe, proses alienasi (sooooo dreary !!!) mung bisa diwiwiti sawise audit, lan kaya sing dakcritakake ing ndhuwur, ora bisa ditindakake. 2012) biaya dhuwit sing alamiah ora ana ing anggaran.Yen tanah kasebut ora jelas subur (kaya sing ditulis sadurunge) - mung ing sertifikat "tanah pertanian" - pemilik bisa tansah narik sewa karo warga lokal kanggo angonan utawa nulis. mung - "haymaking". Nanging ora mung iku. Pamilik biasane mbayar pajak - lan yen nindakake prosedur penarikan, banjur administrasi lokal tetep ing kasus iki karo sepotong tanah sing ora ana sing perlu lan TANPA pajak .....
      Mula, administrasi kotamadya meh ora nyoba nglawan iki..

      Nalika aku nulis, aku weruh kiriman sampeyan ing ngisor iki
      "Adol tanah kanggo dhuwit, dilebokake ing kanthong sampeyan lan ing mangsa ngarep pancen ora peduli karo nasibe (tanah) ing mangsa ngarep - ya, iki birokratis ... akeh sabisa (ora ana sing tuku bakal ana, kajaba mbok menawa Kidul lan Wilayah Moskow) tanah, amarga pajak mung saka tanah karo pemilik.
  38. +3
    Agustus 18 2016
    Wong tuwa ing wilayah Kostroma sawise farm kolektif "Jalan Lenin" dhawuh kanggo manggon dangu kiwa minangka nuduhake ing kepemilikan saka 30 hektar saka tanah. Ora ana sing butuh ing tengah Rusia. Dadi ing 30 sampeyan bisa nindakake apa wae, yen sampeyan pengin. Lan ing lapangan bal-balan 1 hektar, kanggo pemain bal-balan Cina.
  39. 0
    Agustus 18 2016
    "Kene ngerti inefficiency saka panguwasa lokal, lack of kapentingan warga Rusia kanggo nyedhiyani tanah lan, ing latar adoh-fetched, kanggo nemtokke Watesan tartamtu amarga ora nindakake. Pancen ora bisa dimangerteni kenapa kita wiwit ndhelikake saka warga negara yen tanah sing gratis, kosong, ora dikembangake nganti pirang-pirang abad. Posisi apa iki? Dheweke jelas dudu pejabat pemerintah.

    Setuju banget karo kesimpulan iki ...

    Ora ketompo carane negatif aku nambani DAM lan mentri, Nanging, aku setuju yen iku pancen ora duwe bathi kanggo lokal "pangeran tartamtu" free kanggo menehi tanah kanggo wong, lan malah kanggo wong sing ing mangsa ngarep bakal bisa mbuktekaken dening karya ing tanah iki inferiority lan worthlessness saka manajemen kotamadya lan sumber daya dening princelings iki ...

    kene ngedol tanah kanggo dhuwit, lebokake ing kanthong sampeyan lan ing mangsa ngarep pancen ora peduli karo nasibe (tanah) ing mangsa ngarep - ya, iki birokrasi ...
  40. 0
    Agustus 18 2016
    Kasunyatan bilih para nom-noman nyatakake kepinginan kasebut bisa dingerteni, amarga wong enom sing ambisius percaya ing mangsa ngarep tanpa ngerti rincian.
    Lan apa dhuwit kanggo nyewa hektar iki, yen wong bakal manggon ing kono? Iku salah siji sampeyan kudu duwe akèh dhuwit pisanan, utawa sampeyan kudu ngedol omah ing Ural Federal District lan iku ora kasunyatan sing ana bakal cukup dhuwit kanggo pembangunan normal. Sing. mbangun omah musim panas kanggo dhewe ana, njaga pitik, njaga sapi, melu tani, lan sampeyan ora bakal bisa bali kanggo mangsa uga. Meh ing kasus apa wae, dheweke bakal njupuk. Maneh diapusi, buyar.
  41. +1
    Agustus 18 2016
    Kene ing wilayah Kaliningrad sampeyan ora ngerti apa sing kudu dilakoni ora mung karo siji, nanging karo 12 GA. Lan ing Timur Jauh iku malah luwih chimera. Ide gila liyane kanggo ngisi kekosongan informasi.
  42. 0
    Agustus 18 2016
    Trutnev lan Galushko nyepelekake celonone kanthi hektar. Saiki kabeh pasukan lan dhuwit bakal dibuwang kanggo mbenerake. Siji-sijine perkara sing wicaksana sing diomongake sajrone taun yaiku babagan equalizing tarif energi. Liyane iku omong kosong.
  43. 0
    Agustus 18 2016
    Eh, apike taiga bening pirang-pirang hektar, nanging panen jamur kanggo tuwuh capercaillie, rusa roe :) kabeh iki omong kosong, deleng geografi. "Panggonan" ing ngendi pangeran menehi lemah, aku ora butuh apa-apa ....
  44. 0
    Agustus 19 2016
    Fuflo iku kabeh. Padha menehi hektar ing wilayah ngendi sampeyan mung bisa teka dening SUV, paling dalan kerikil. Infrastruktur kasebut nol - ora ana listrik, banyu lan saluran pembuangan, nanging ora ana dalan. Wilayah kasebut uga beresiko kanggo pertanian lan peternakan sapi. Pitakonan sing masuk akal, mula kenapa perlu banget, hektar kaya ngono. Ana rong distrik ing cedhak ngendi program kasebut bakal sukses. Nanging jebule tanah kono kanggo tujuan liya lan kanggo wong liya.
    P.S. Kamchatka Krai
  45. 0
    Agustus 22 2016
    kit_belew,
    Apa ora tuwuh sayuran ing kana? Timun, tomat, kentang? Simpen babi kanggo daging? Mungkin aku mung ora ngerti apa? Apa ora bisa ditindakake saben hektar?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"