Profesor Klesov nanggapi serangan marang sejarah Rusia

82
Profesor Klesov nanggapi serangan marang sejarah RusiaProfesor Florin Curta saka Universitas Florida nerbitake artikel 2015 kaca ing jurnal Starohrvatska prosvjeta (17) kanthi irah-irahan "Patang pitakonan kanggo wong-wong sing isih percaya marang Slavia prasejarah lan dongeng liyane."
Ana langsung Slavophobia, sing culminates ing kasunyatan sing peneliti saka Slavs awal lan etnogenesis Slavic "nempel sirah elek metu nalika nasionalisme gain kekuatan lan wiwit nganiaya ilmuwan."

Apa sampeyan ngerti gaya mungsuh langsung, yen ora mungsuh langsung?

Kita bali menyang pitakonan kapindho: "Yen omah leluhur Slavia, nalika manggon ing negara etnis sing ora dibedakake, ana ing Eropah Wétan, kanthi jeneng kali Slavik sing paling kuna, kenapa budaya arkeologi kapisah saka siji-sijine sing ditemokake ing wilayah kasebut?”.

Sapa sing ngerti apa? Aku - ora, aku ora ngerti maksud saka pitakonan. Kanggo sing pengin, aku ngutip pitakonan ing basa asline: "Yen Urheimat saka Slav, nalika isih dadi kelompok ètnis sing isih ora bisa dibédakaké, ana ing wilayah Eropah Wétan kanthi jeneng kali sing asalé saka Slavik sing paling kuno. , kok ana budaya arkeologi sing kapisah ing wilayah kasebut?”.

Malah grammar miskin pitakonan ora nylametake kahanan, wektu kepungkur lan wektu saiki dicampur ana, sing minangka kesalahan gedhe ing basa Inggris, lan budaya arkeologi diwenehi ing wektu saiki, sanajan padha jelas ing jaman kepungkur. Lha oke, senajan dikoreksi, soale isih durung jelas.

Ing cendhak, penulis, ketoke, takon - yen omah leluhur saka Slavs ana ing Eropah Wétan, ngendi jeneng kali-kali Slavic kuna, banjur kok ora ana siji budaya arkeologi, nanging sawetara? Kang siji bisa takon bali - apa kudu mung siji budaya?

Nanging kasus penulis luwih elek. Kaping pisanan, ora ana "omah leluhur Slavia" lan ora bisa. Iki minangka salah pangerten dhasar penulis babagan kasunyatan. Yen kita miwiti karo budaya Corded Ware (sanajan bisa uga sadurungé), banjur pindhah menyang Fatyanovo, sing liwati menyang Trzynetsk, banjur menyang Lusatian, banjur menyang Pomeranian, banjur menyang budaya burials wangun lonceng, Przeworsk, Zarubinets, lan supaya ing, karo metu wis ing jaman anyar. Lan kabeh, pikiran sampeyan, ing Eropah Wétan, lan kabeh budaya arkeologi sing beda. Dadi kenapa kudu mung siji - apa, saka Jerman menyang Ural?

Lan bab kali, V.V. wangsulane wis suwe. Sedov ing bukunipun "The Origin and Early sejarah Slavs" - "Nganti saiki, literatur ilmiah didominasi posisi sing salah, miturut wilayah panggonan wiwitan Slavia dianggep minangka wilayah konsentrasi hidronim Slavik utawa wilayah sing paling akeh. jeneng banyu murni Slavic. Nyatane, gambar ngelawan diamati ... ", yaiku, iki minangka wilayah migrasi, kalebu migrasi anyar.

Atas jenenge dhewe, kita nambahake manawa, yen pengamatan sing padha bisa diinterpretasikake minangka kuno utawa anyar, mula nilai interpretasi kasebut ora gedhe. Kajaba iku, kaya sing kacathet dening V.V. Sedov, "hydronymy Proto-Slavia durung amenable kanggo divisi stratigraphic."

Nanging, adhedhasar pengamatan T. Ler-Splavinsky lan S. Rospond babagan jeneng banyu ing spasi antarane Oder lan Dnieper lan alokasi zona hidronim primer (baskom Oder lan Vistula) lan zona kanthi tembung turunan- wangun bangunan (Dnieper Tengah), V. AT. Sedov percaya yen "interfluve Vistula lan Oder kudu dianggep minangka wilayah Slavik sing luwih tuwa."

Elinga yen "luwih kuna", lan ora "omah leluhur". Interfluve Vistula lan Oder, lan sisih kulon Oder minangka wilayah budaya Lusatian lan Pomeranian, pancen, Slavia awal. Lan Florin Curta takon - kenapa ana sawetara budaya? Ya, kedaden, arkeolog dibagi dadi, ketoke, ora tanpa alesan.

Nanging maneh - ngendi "dongeng saka Slavs prasejarah"? Yen jaman prasejarah ora ditulis, ya, prasejarah, tulisan Lusatian, lan sadurunge budaya Trzynec lan Fatyanovo ora dingerteni. Iku misale jek sing Professor Kurt ora kaya Slavs, supaya adoh mung siji panjelasan mathuk.

Ing kene penulis karya complains sing ana akeh ambiguities karo budaya Slavic pungkasan jaman pungkasan - awal jaman kita. Dheweke ora ngerti ngendi budaya Zarubintsy (tanggal antarane abad kaping 3 SM - abad kaping 1 Masehi) ilang, sing para sejarawan nganggep Proto-Slavia "ing etnis lan basa", lan sing, minangka penulis kuotasi, Sarmatians diduga numpes, lan nyebutake. longkangan 200 taun antarane budaya Zarubintsy lan Kievan (sing terakhir tanggal antarane 3rd lan 4. abad Masehi), lan nyebut sing terakhir dianggep minangka "Slavic Venets".

Salajengipun, penulis nyebataken bilih ing paling abad misahake budaya Kievan saka budaya Praha sakteruse, lantaran kanggo Slavs awal. Penulis ora ngerti ngendi Slavs tindak sawise abad ka-1 Masehi, lan kok padha bali rong abad mengko menyang panggonan sing padha ing ngendi leluhure manggon, lan carane padha dadi Slavs saka budaya Prague, kang ora ngerti apa migrasi. saka Slavs ing arah ngisor Danube lan Balkan ora ninggalake jejak budaya Praha ing saiki Romania, kang kuotasi minangka "wilayah putative saka budaya Slavic".

Penulis ora ngerti basa apa sing diucapake dening pedunung saka budaya Zarubintsy lan Kievan antarane abad kaping 3 SM. lan abad kaping 3 Masehi, amarga ora ana tilas sathithik saka basa iki lan ora ana sumber tinulis sing isih ana, mula wong-wong mau ora bisa digandhengake karo etnis apa wae.

Ora ana tandha-tandha materi saka budaya Zarubintsy, Kievan lan Praha babagan kemajuan sing diduga ing arah kidul lan kidul-kulon saka migrasi Slavia menyang Danube nalika Kakaisaran Romawi. Nanging, kabeh informasi sing kasedhiya nuduhake kemajuan Slavia ing arah sing ngelawan, ing sisih lor lan lor-wétan (kabeh kutipan ing ndhuwur digandhengake karo penulis karya babagan "dongeng babagan Slav prasejarah" menyang peneliti siji, Pole A. Pletersky, 1990s).

Iki tegese, minangka F. Kurta nyimpulake, Slavs awal ora bisa dadi klompok ètnis sing nyata, amarga padha duwe kakehan budaya arkeologi, sing, luwih-luwih, ora bisa dadi milik Antes utawa Sclavens, miturut sumber sing ditulis, lan mulane ora ana. cara kanggo njlèntrèhaké sajarah Slavs prasejarah antarane pungkasan Iron Age lan awal abad tengahan, iku mung ora ana.

Kanggo kula, sing melu genealogi DNA, depravity saka "logika" profesor sajarah lan arkeologi F. Kurt cukup ketok. Umumé, ing ngendi ana "logika" ing pangerten "kritik", ora ana panemuan sing dikarepake. "Logika" kritikus nyambungake rong titik kanthi garis lurus, sing asring ora kedadeyan ing jagad nyata.

Kurta nerusake saka kasunyatan manawa ing transisi jaman lawas menyang anyar mesthine kudu ana siji lan mung siji etnos Slavik, lan siji lan mung siji budaya arkeologi kudu cocog karo iku. Yen ana loro, banjur padha kudu strictly disambungake karo saben liyane dening pratandha materi, lan ing wates cetha siji "etnos Slavic". Lan arkeologi nuduhake yen, ternyata, ana bagean sing beda-beda, ora disambungake dening pratandha materi awal, lan dipindhah kanthi kapisah saka siji liyane - siji ing sisih lor lan lor-wétan, sing liyane - ing sisih kidul-kulon, ing Danube.

Sampeyan kudu nyatakake yen upaya kanggo nggabungake rong bagean sing beda iki umum banget ing ilmu sejarah lan linguistik modern.

IS HE. Trubachev nulis ing karyane "Etnogenesis lan budaya Slavia kuna. Riset linguistik": "Apa sing nyebabake invasi Slavia ing abad VI. menyang tanah Danubian lan luwih kidul? Alliance karo Avar? Kelemahane Roma lan Konstantinopel? Utawa apa impetus diwenehi kanggo wong-wong mau dening legenda stabil bab urip kuna ing sadawane Danube? Mungkin banjur kabeh migrasi Danube-Balkan Slavs sing misuwur iki bakal entuk makna reconquista, penaklukan sing mbalikke, nanging amarga kahanan sing nyenengake lan ketagihan saka Slavs, rada kebanjiran ... lagu lawas babagan Danube antarane Slavs Wétan - bangsa, kita Wigati, ing memori saka sajarah ditulis, tau urip ing Danube (scil. - Tengah Danube) lan ora pindhah menyang kampanye Balkan abad tengahan awal ... ".


Kaya sing sampeyan ngerteni, kita duwe kontradiksi sing jelas. Sejarawan nyatakake, kanthi referensi kanggo karya sajarah, ora ana migrasi saka Slav saka Dnieper menyang Danube, arkeologi ora nuduhake pratandha materi kanggo iki. Ahli linguistik, ing nalisir, claims sing Slavs nyerbu tanah Danubian lan luwih kidul, senajan luwih laporan sing Slavs Wétan, ing memori saka sajarah ditulis, ora pindhah menyang Balkan lan Danube.

Ing wektu sing padha, sejarawan nyimpulake yen wiwit Slavs beda-beda, pedhot, lan ora ana hubungan material ing antarane, ora ana siji-sijine klompok ètnis Slavik, sing tegese ora ana Slav kuna, padha "dongeng". dongeng”.

Lan kene genealogi DNA teka menyang muter, kang wis nemokake jawaban kanggo iki "conandrum", utawa teka-teki Komplek karo masukan konflik utawa anggit. Kasunyatane yaiku yen Slavia Wétan lan Slavia Kidul pisanan dipérang, iki minangka kulawarga sajarah sing béda, kanthi sajarah sing béda. Slavs Wétan - haplogroup R1a, kidul, ing Danube - haplogroup I2a. Operator saka haplogroup I2a meh rampung dibasmi, wiwit saka tengah milenium kaping 1 SM, nalika pemukiman Eropah dening erbins, operator saka haplogroup RXNUMXb.

Dheweke wiwit urip maneh, sawise ngliwati "bottleneck populasi", mung ing pungkasan jaman pungkasan, wiwit saka abad kaping 2 SM. Sadurunge iki, kabeh donya Slavia awal, wiwit saka budaya Fatyanovo, liwat Lusatian, Pomeranian, budaya burials underklesh, Przeworsk, Zarubinets, ora ana hubungane karo operator Danube saka haplogroup I2a, sing terakhir ora ana ing kabeh, kaya ora ana Slavs awal saka haplogroup R1a ing Danube.

Wiwit pungkasan jaman kuna, operator haplogroup I2a wis munggah, lan wutah, ketoke, cepet. Ing wektu sajarah tartamtu, operator haplogroup I2a gabung karo komunitas Slavia, pindhah menyang basa Slavia, lan dadi Slavia Kidul. Saiki, bagean saka haplogroup I2a yaiku 71% ing Kroasia Bosnia, 56% ing Bosnia-Herzegovina, 33% ing Serbia, 30% ing Montenegro, 26% ing Romania, saka 11% nganti 21% ing Rusia, Belarus lan Ukrainia, nanging mung 1.5% ing Jerman lan Swedia, 3% ing Prancis lan Belgia, lan ora ing Finlandia.

Mulane, ing pungkasan jaman pungkasan - wiwitan jaman kita, ora ana "etnis umum" saka Slavia Wétan lan Kidul, nanging iki ora ateges ora ana Slav kuno, sing ana. ora ana sejarahe. Slavs ing "periode prasejarah", yaiku, miturut konsep Florin Kurt sadurungé saka abad kaping 2 Masehi, mung R1a haplogroups, padha ora Danubian, padha asalé wétan, karo werna ing budaya Fatyanovo, ngiring. kanthi owah-owahan ing sisih kulon lan lor-kulon, menyang Baltik, menyang wilayah Vistula-Oder lan ing sisih kulon, menyang wilayah budaya Lusatian.

Ilmu sajarah, ing pangaribawa saka uncritically wikan "Tale of Bygone Years", digawe gagasan bab "Danubian leluhur saka Slavs", Ngartekno distorting konsep etnogenesis Slavic.

Nyatane, sajarah haplogroup R1a ing Balkan, Adriatik, Asia Minor lan Apennines luwih tuwa lan luwih rumit lan luwih dramatis. Bagéyan saka operator haplogroup R1a-Z280 saka budaya Fatyanovo, yaiku cabang Carpathian Wétan, pindhah menyang Balkan, banjur menyang Asia Minor, menyang Paphlagonia (sisih kidul Segara Ireng) lan Lydia, lan sawisé tiba Troy ing pungkasan milenium kaping XNUMX SM e. dijupuk kanthi jeneng Aenetes utawa Venets menyang Apennines lan Illyria, ing sisih lor Adriatik.

Nelpon wong-wong mau Slavs, utawa Venets, utawa liyane - pitakonan kanggo spesialis ing etnogenesis, sanajan, jujur, konsep lan cara saka karya ora inspire kapercayan. Nanging, siji bisa ngrujuk marang The Tale of Bygone Years kaya sing diwenehake dening V.N. Tatishchev, miturut teks "padha Slavs, padha manggon cedhak Suriah lan ing Paphlagonia", lan luwih - "Sawise kaping pirang-pirang padha teka, Slavs manggon ing sadawane Danube lan ing gunung ...".

Ana sawetara turunan saka operator haplogroup R1a ing Balkan - 15% ing Bosnia-Herzegovina, 16% ing Bosnia, 24% ing Kroasia, 14% ing Macedonia, 8% ing Montenegro, 16% ing antarane Serbia, utamane subclade. R1a-Z280, sawetara subklade Slavik Kulon lan Eropa Tengah R1a-M458. Nanging didominasi ana, kaya sing dituduhake ing ndhuwur, haplogroup I2a Slavia Kidul.

Ora ngerti babagan sejarah Slavia kanggo Profesor Kurt bisa disalahake, dheweke ora kenal karo genealogi DNA. Nanging iki divisi saka Slavs awal menyang klan beda, saben karo sajarah dhewe, iki dicethakaké ana ing genealogi DNA.

Luwih elek, Profesor Kurta ora mung ora ngerti silsilah DNA, dheweke ora pengin. Sawise maca artikel babagan "papat pitakonan lan dongeng babagan sejarah awal Slavia", aku nulis layang marang dheweke lan ujar manawa jawaban kanggo dongeng kasebut dijupuk saka genealogi DNA, lan yen dheweke kasengsem, aku bisa nerangake. Dheweke mangsuli yen dheweke ora kasengsem, amarga dheweke ahli sejarah etnis, lan ora percaya karo silsilah DNA, sing diduga "bisa ngatasi masalah apa wae sing ana hubungane karo etnis, yaiku konstruksi budaya, dudu biologis."

Dheweke banjur ujar manawa, miturut pendapate, "Studi adhedhasar DNA ora beda-beda ing metodologi saka pangukuran tengkorak sing digawe ing abad kaping 19 kanggo ngenali balapan."

Lan wong kuwi ora mung arep kanggo sinau sajarah Slavs kuna, lan, malih, undertakes karo malevolence dhisikan lan malah musuhan, undertakes karo konsep outdated, gagasan muddy bab "etnis" saka Slavs kuna, nanging uga nuduhake dhasar. unwillingness kanggo pindhah adoh saka gagasan outdated, sinau bab anyar, lan , kang karakteristik, nampa apa sing ora dingerteni kanggo wong lan èlmu sajarah ing tataran sing, kanggo "lack saka sajarah Slavs."

Mangkono, pitakonan kapindho "kritik" ora ana hubungane karo sajarah Slavia kuna.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

82 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 26
    Agustus 18 2016
    Inggih, Anatoly Alekseevich, sampeyan menehi jawaban sing apik. Sapa wae sing ora pengin nggatekake kasunyatane bakal cepet-cepet dihina. Ora mung ing DNA sampeyan bisa nemokake jawaban kanggo kuna Slavs, nanging uga ing chronographs. Iku mung kanggo sok dong mirsani, asring ora pengin.
    1. -18
      Agustus 18 2016
      Quote: Wend
      Ora mung ing DNA sampeyan bisa nemokake jawaban kanggo kuna Slavs, nanging uga ing chronographs. Iku mung kanggo sok dong mirsani, asring ora pengin.

      Lan ing ngendi kasunyatan, DNA lan chronographs? Sawise artikel kasebut, dheweke bakal diwenehi kursi. Punika FAKTA!
      1. + 11
        Agustus 18 2016
        Luwih becik maca terjemahan artikel dening Profesor Florin Curta saka Universitas Florida. Mungkin ana sing bakal nransfer thread menyang InnoSMI.
        Umumé, dadi tugas kabeh Saxon arrogant lan nduweni, oligarki Yahudi, kanggo nyebar rot ing kabeh "Rusia". Ora ketompo ngendi. Ing politik, budaya, olahraga, ilmu.
        1. 0
          Agustus 18 2016
          Kok mangkat manca? Penggemar Fomenko, Rezun, Zadornov lan omong kosong liyane isih bakal menehi kemungkinan atusan poin.
          1. +9
            Agustus 18 2016
            padha duwe alasan kanggo iki, Aku duwe mitologi wiwit cilik lan wis maca kathah, saka kabeh limo Mahabharatas kanggo Eddas, Avesta lan Indian Vedas (ora kabeh). lan ora ngandel, kabeh padha ngomong yen urip iku asale saka Lor.
            lan aku luwih percaya mitologi tinimbang para sejarawan modern, sing wis kaping telu ngganti pandangan babagan sejarah sajrone SATU ABAD.
            banjur apa sing bisa kita ucapake kanggo millennia.
          2. + 15
            Agustus 18 2016
            Lan apa hubungane Zadornov karo Rezun? Miturut cara, sejarah resmi ora bisa menehi jawaban sing migunani kanggo Fomenko utawa Levashev. Mung siji jawaban: "Iki ora bisa, amarga ora bisa ......
            Kangge, ing sekolah, kita padha sak tenane dipeksa kanggo sinau Sajarah Mesir kuna, Yunani kuna, Roma, nanging ora ana sajarah kuna Rus', supaya superficially kasual.
            1. 0
              Agustus 19 2016
              Kutipan: maksimal 2215
              Miturut cara, sejarah resmi ora bisa menehi jawaban sing migunani kanggo Fomenko utawa Levashev.


              Iki amarga sampeyan durung maca, sampeyan duwe cukup mie kanggo kuping saka freaks iki - sing paling penting kanggo sampeyan yaiku yen leluhurmu mabur saka Orion lan mbangun piramida Mesir miturut Levashov, banjur sampeyan bisa mateni otak! ngguyu
              Dadi puncak ora adoh saka sampeyan karo segara sing digali ...
            2. +1
              Agustus 19 2016
              Kowe ngapusi! Sajarah resmi nyedhiyakake akeh jawaban kanggo Fomenko nganti dheweke ngowahi panemune sing disebarake kaping papat. Deleng paling ora laporan Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia kanggo 2000.
            3. 0
              Agustus 22 2016
              Nanging sejarah kita kanthi gelar ilmiah sing dhuwur bisa ngirim teleportasi Mongol saka abad kaping 19 nganti abad kaping 13, sadurunge, sanajan ing omah gila biasa, ora ana sing duwe imajinasi sing cukup, mung cukup kanggo Napoleon ..
          3. +2
            Agustus 18 2016
            Lan apa hubungane Zadornov karo Rezun? Miturut cara, sejarah resmi ora bisa menehi jawaban sing migunani kanggo Fomenko utawa Levashev. Mung siji jawaban: "Iki ora bisa, amarga ora bisa ......
            Kangge, ing sekolah, kita padha sak tenane dipeksa kanggo sinau Sajarah Mesir kuna, Yunani kuna, Roma, nanging ora ana sajarah kuna Rus', supaya superficially kasual.
          4. +3
            Agustus 18 2016
            Lan kenapa sampeyan nyeret Zadornov menyang juru crita iki?
          5. 0
            Agustus 19 2016
            Daftar sampeyan ora ana Putin, Margaret Thatcher lan Kolobok.
            Asem karo fluffy? Apa sampeyan, ketoke, wong Yahudi lemu, yen sampeyan nggunakake pendekatan ala?
            Lan gendéra sampeyan pancen awon - gendéra mungsuh utama wong Rusia. Mangkono, replika banget sengsara.
        2. kap
          +1
          Agustus 18 2016
          Kutipan: Cossack Ermak
          Luwih becik maca terjemahan artikel dening Profesor Florin Curta saka Universitas Florida. Mungkin ana sing bakal nransfer thread menyang InnoSMI.
          Umumé, dadi tugas kabeh Saxon arrogant lan nduweni, oligarki Yahudi, kanggo nyebar rot ing kabeh "Rusia". Ora ketompo ngendi. Ing politik, budaya, olahraga, ilmu.


          +++ Mung dibusak saka ilat.
        3. +2
          Agustus 18 2016
          Nanging carane padha rush karo Stonehenges sing. Ing Rusia --- uga, ana watu sing ngadeg ing bunder, dumunung ing Siberia, ing Semenanjung Kola, ing Crimea, lan Arkaim minangka kutha sing unik !! Kita ora bisa crita! Saxon sing ora sopan duwe jerawat ing zh.ne mlumpat-Ajaib-ajaib !! Pimple paling apik ing donya! Unik ... Kita ora ngerti carane nampilake sejarah kita - kamulyan kita kanthi bener .. Dadi kita ngujo kukul ing jo.e saka Saxon sing ora sopan ...
          1. +1
            Agustus 18 2016
            ora kita ora bisa, iku dilarang. yen nemu sing kaya ngono kuwi tetep kudu mbelani, amarga bisa teka ana rombongan sing bakal niliki kabeh, sinau lan ngrusak. lan sampeyan bakal nemokake cathetan babagan iki mengko.
          2. 0
            Agustus 19 2016
            Sayange, sampeyan ora bisa nggawe chip turis saka Arkaim
          3. 0
            Agustus 22 2016
            .. bubar ana artikel sing nuduhake sapa sing nggawe kompleks iki 100 taun kepungkur .. Lan sapa sing dadi pelanggan ..
      2. +5
        Agustus 18 2016
        Kutipan saka tiredwithall
        Lan ing ngendi kasunyatan, DNA lan chronographs? Sawise artikel kasebut, dheweke bakal diwenehi kursi. Punika FAKTA!

        Aku bakal pitutur marang kowe persis ing negara kang padha bakal nyumerepi tsatsk ing dodo lan nelpon wong akademisi ngguyu
        Lan institut utawa akademi iki bakal dumunung ing Kueva wassat
    2. + 23
      Agustus 18 2016
      Kolesov bener. Malah ing Siberia, Rusia tansah ana ing kene, sing ora bisa dicritakake babagan Cyril lan Methodius (sing mung ngrusak alfabet kita kanggo wong Yunani). Budayane beda, ya. Dadi apa? Kita ora padu karo suku tetangga lan ora ngetrapake ideologi kita. Tembung ROOT Rusia minangka basis kabeh basa ing donya! Kanggo USE-shaped, iki topik tabu. Nanging sampeyan kudu terus? hi
      1. +8
        Agustus 18 2016
        Quote: siberalt
        Budayane beda, ya. Dadi apa? Kita ora padu karo suku tetangga lan ora ngetrapake ideologi kita.



        Ayo profesor ing Universitas Florida ngomong luwih apik, lan apa lapisan budaya ing Amerika Serikat - khusus - ing Florida - wis ditemokke?
        Lan apa padha ngomong bab?

        Mbokmenawa babagan kasunyatan manawa ameroras AS saiki ora nate ana ...
        Ayo padha nindakake riset ing wilayahe, ing Amerika - iku gedhe ...
        1. +7
          Agustus 18 2016
          Kutipan saka weksha50
          Ayo profesor ing Universitas Florida ngomong luwih apik, lan apa lapisan budaya ing Amerika Serikat - khusus - ing Florida - wis ditemokke?
          Lan apa padha ngomong bab? Mbokmenawa babagan kasunyatan manawa ameroras AS saiki ora nate ana ...
          Ayo padha nindakake riset ing wilayahe, ing Amerika - iku gedhe ...

          Ora ana apa-apa kanggo "njelajah" khusus. USA - sarang Zionis saka Anglo-Saxon nduweni sejarah sing cendhak. Nanging ing seluk beluk Sion wanderers, supaya luwih ngerti jero bosok lan inti saka rabble manggon ing tanah India sing dikuwasani, iku worth "ngeduk" ...
        2. +7
          Agustus 18 2016
          Ayo profesor ing Universitas Florida ngomong luwih apik, lan apa lapisan budaya ing Amerika Serikat - khusus - ing Florida - wis ditemokke?
          Lan apa padha ngomong bab?

          Populasi pribumi ing Amerika Serikat, kaya budayane, bosok ing kuburan, lan wong-wong sing cukup beruntung bisa urip ana ing leladen.
      2. -2
        Agustus 19 2016
        Quote: siberalt
        Malah kanggo Siberia, Rusia tansah ana ing kene


        Iki "tansah" mung diwiwiti kanthi kolonisasi Siberia nalika jaman Strogonov. Aja kaya wong aneh ...
        1. +1
          Agustus 22 2016
          Sajrone penggalian gundukan Scythian ing Mongolia, ternyata wong Eropa dikubur ing kono ...
    3. +2
      Agustus 18 2016
      http://knigavelesa.narod.ru/asov/sviato-russkie_vedy_kniga_velesa/ogl.html

      Waca, mbok menawa ana sing minat. Menapa malih, sajarah Slav wis ditulis maneh luwih saka sapisan "kanggo wong".
      1. 0
        Agustus 18 2016
        Kutipan saka Deniska
        http://knigavelesa.narod.ru/asov/sviato-russkie_vedy_kniga_velesa/ogl.html

        Waca, mbok menawa ana sing minat. Menapa malih, sajarah Slav wis ditulis maneh luwih saka sapisan "kanggo wong".

        Tafsiran S. Lesnoy luwih cocog kanggo aku.
    4. +5
      Agustus 18 2016
      apa iki ing bagean warta? sejarawan Western liyane ing kuotasi nyebar ing kene, ayo nggawe rubrik "Mratelakake panemume" lan rampung karo.
    5. +3
      Agustus 18 2016
      Quote: Wend
      Inggih, Anatoly Alekseevich, sampeyan menehi jawaban sing apik. Sapa wae sing ora pengin nggatekake kasunyatane bakal cepet-cepet dihina. Ora mung ing DNA sampeyan bisa nemokake jawaban kanggo kuna Slavs, nanging uga ing chronographs. Iku mung kanggo sok dong mirsani, asring ora pengin.

      Florin Curta (rom. Florin Curta) (lair tanggal 16 Januari 1965) iku sawijining sejarawan, arkeolog lan ahli abad pertengahan asal Romania. Sinau sejarah wilayah Balkan. Dheweke mulang babagan sejarah Abad Pertengahan lan arkeologi ing Universitas Florida (Gainesville, AS) Sejarawan Amerika, Romania, mulang ing Florida. Dadi apa? Kerjane mbah-mbah. Ya, lan Kurt, jelas asal Jerman.
      1. 0
        Agustus 19 2016
        Siji tembung - Romania!
    6. +1
      Agustus 18 2016
      Ya, nah, "Profesor" Kurt mung ora rampung ngomong! Miturut kapercayan sing jero, Slavs kuna mung orc, goblin lan troll (saka legenda Jerman kuna), sing teka langsung saka Morder (sing yakin, ing mratelakake panemume, Hollywood mbuktekaken) lan banjir kabeh Eropah Wétan !!!
      1. +3
        Agustus 18 2016
        Kutipan saka dedal
        teka langsung saka Morder

        Yen Mordor minangka Rusia, banjur Tolkien ora bakal populer
        Isi Rusia karo rong hobit? Ora bakal edan
    7. 0
      Agustus 19 2016
      Apa ana sing maca "Keahlian Kitab Veles" dening Klyosov. Apa sampeyan mikir?))
  2. + 14
    Agustus 18 2016
    Profesor Amerika Florin Kurta minangka putrane "wong kuna lan mulya" ing Romania, sawijining Russophobe sing kondhang kanggo dangu. Iku mung nggawe dheweke lara nalika krungu tembung "Rusia". Bajingan iki ngentekake kabeh uripe nglawan sejarah kita.
    1. +5
      Agustus 18 2016
      Kutipan: Valery Valery
      Profesor Amerika Florin Kurta minangka putrane "wong kuna lan mulya" ing Romania, sawijining Russophobe sing kondhang kanggo dangu. Iku mung nggawe dheweke lara nalika krungu tembung "Rusia". Bajingan iki ngentekake kabeh uripe nglawan sejarah kita.

      Aku ora ngerti sapa Florin Kurta, lan aku ora pengin ngerti, gumantung ing kawruh sampeyan. Mung siji kecenderungan katon: ora ketompo carane padha puff munggah, iku mokal kanggo nulis ulang sajarah Rusia modern lan anyar. Supaya padha njaluk menyang ngisor Slavs kuna. Yen dheweke ngerti babagan iki, aku rumangsa ora bakal ngadeg ing upacara, dheweke langsung nyerah ...
      1. +4
        Agustus 18 2016
        Mung siji tren sing katon: ora preduli carane padha puff, mokal kanggo nulis ulang sajarah modern lan anyar Rusia.
        Kenging punapa? iku malah bisa metu. Malah ing Rusia. Ora kanggo sebutno AS, Eropa, lan Ukraina. Saben negara wis sajarah dhewe (minangka ilmu), kang ditulis minangka ngandika ing topik dina, lan saben wong nulis iku kanggo awake dhewe minangka kepengin. Kelingan mantan "sedulur" Sekutu, sing saben-saben nambah "sejarah" sajrone 20 taun kepungkur nganti pirang-pirang millennia (sawetara nganti 100000 taun, bisa uga amarga ora sopan), malah sing ora ana sing krungu 150 taun kepungkur. Kanggo sawetara alasan, statement Svidomo "sejarawan" babagan Ukrainians kuna, kang mudhun langsung saka dinosaurus 40 yuta taun kepungkur, Profesor Florin Kurt pancen ora isin.
    2. +8
      Agustus 18 2016
      sing persis ora ana sing krungu bab PENdos kuna
    3. -3
      Agustus 18 2016
      Kutipan: Valery Valery
      Profesor Amerika Florin Kurta minangka putrane "wong kuna lan mulya" ing Romania, sawijining Russophobe sing kondhang kanggo dangu. Iku mung nggawe dheweke lara nalika krungu tembung "Rusia". Bajingan iki ngentekake kabeh uripe nglawan sejarah kita.

      Ya, wong Dacian iku wong kuna, aku ora ngerti carane kamulyan, nulis macem-macem.
      http://www.excursiaromania.ro/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%B4%
      D0%B0%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8B%
      D0%BD.html
      http://dic.academic.ru/dic.nsf/sie/5051/%D0%94%D0%90%D0%9A%D0%98
    4. +1
      Agustus 19 2016
      Iku bakal luwih apik yen Kurta Romania miwiti nggoleki werna sajarah saka wong Romania - rabble saka atusan suku sing wis liwat Transylvania liwat telung ewu taun kepungkur.
      1. 0
        Agustus 22 2016
        .. chi Romania, chi gypsies - siji ROOT - mbentang saka India ... suku Hindu iki kesel - padha ngusir hotel amarga lara dipenggal ..
  3. +5
    Agustus 18 2016
    Profesor Florin Curta saka Universitas Florida
    Mung mbah profesor dagang kulit sirah India, dadi kepengin lunga.
    1. +2
      Agustus 18 2016
      Dakkira mbah kakunge mung nyambut gawe ing kana gawe rel sepur.
  4. + 28
    Agustus 18 2016
    Maneh regejegan karo Russophobes ing bathuk! sad Mesthine luwih gampang: "Ya, 500 taun kepungkur kita lungguh ing wit-witan, ya, wong-wong Norman ngusir kita metu lan mbangun negara kanggo kita, ya, kabeh budaya kita diimpor, Eropa! Saiki mikir: kita padha kaloro nggawe bom nuklir, termonuklir pisanan, pisanan teka ing angkasa lan kabeh iki ing sawetara 500 taun, bisa mbayangno apa sing bakal kelakon sabanjuré? ngguyu
    Р РњРҐРћ
    1. + 10
      Agustus 18 2016
      Lan pungkasane, kita mulang wong Eropa homo iki carane ngumbah ya
      1. +2
        Agustus 18 2016
        Padha mulang tanpa guna - padha mandheg ngumbah nalika kabeh alas ditegor. Banjur kayu bakar dadi larang banget lan banyu panas dadi "barang mewah".
      2. +5
        Agustus 18 2016
        Lan pungkasane, kita mulang wong Eropa homo iki carane ngumbah

        Sing mesthi! Sadèrèngipun Perang Salib, para satriya wau botên adus babar pisan sawatawis taun, wêkdalipun tiyang Arab anggènipun adus tuwin adus, sarta ing Rus', wiwit jaman rumiyin, adusipun anggèning anggènipun anggèning anggènipun adus! Miturut cara, wong Prancis nyipta rambut palsu lan minyak wangi kanggo nglawan kutu, nyukur rambute gundul, lan minyak wangi kanggo ngilangi bau taunan saka awak sing reged!
        1. +2
          Agustus 18 2016
          Inggih, ing kaadilan, kudu dicathet yen nalika paganisme padha ngumbah, nanging Katulik nglarang ngumbah, amarga ora kaya ningkatake kultus awak, nanging awak sing resik kaya jinis kultus. banjur obat-obatan kasebut duwe gagasan yen sampeyan adus, pori-pori mbukak liwat sing infèksi njaba nembus awak.
          lan ora ana wong Arab sing mulang wong-wong mau ngumbah, dheweke ora ngumbah nganti pirang-pirang abad sawisé Perang Salib.
          lan banjur, karo Kurangé populasi saka Katulik, kayata ilmu wiwit nonton carane ambassador Russian wisuh ajeg lan sakperangan alesan ora lara karo apa Eropah lara, senajan kudu cara liyane watara. Inggih, ing ngendi iku pindhah ing. senajan kanthi higienis, dheweke isih duwe jahitan. Bener, wektu iki amarga dhuwit, larang kanggo ngumbah karo wong-wong mau.
    2. +5
      Agustus 18 2016
      Lomonosov ora bakal lara!
    3. +2
      Agustus 18 2016
      Kutipan: engineer74
      Saiki kita bakal "ngrokok", clone Stalin, lan sampeyan umume pipa!"


      Lan Stalin ora mati, kita mung sijine eling ing awak liyane keprungu Lan umume, yen sampeyan percaya bukti foto saka jaman sing beda-beda, mula sawetara kita bakal urip, yen ora ing salawas-lawase, banjur suwe banget!

      [media=http://kp.kg/share/i/12/9481997/wr-720.sh-18.jpg]
    4. kap
      +3
      Agustus 18 2016
      Kutipan: engineer74
      Maneh regejegan karo Russophobes ing bathuk! sad Mesthine luwih gampang: "Ya, 500 taun kepungkur kita lungguh ing wit-witan, ya, wong-wong Norman ngusir kita metu lan mbangun negara kanggo kita, ya, kabeh budaya kita diimpor, Eropa! Saiki mikir: kita padha kaloro nggawe bom nuklir, termonuklir pisanan, pisanan teka ing angkasa lan kabeh iki ing sawetara 500 taun, bisa mbayangno apa sing bakal kelakon sabanjuré? ngguyu
      Р РњРҐРћ


      Tanpa tembung apik
  5. +6
    Agustus 18 2016
    Genealogi DNA minangka ilmu. Lan disambungake menyang arkeologi, umume dadi akurat banget. Lan kabeh jinis Russophobes ... Iki ora disebut ilmu, nanging tulisan pseudo-ilmiah ing topik GIVEN (lan mbayar). Kajaba iku, pembayaran ora kudu khusus ing amplop kanggo tulisan tartamtu. Bisa dadi gaji profesor lan cookie liyane.
    1. 0
      Agustus 19 2016
      Quote: penembak gunung
      Genealogi DNA minangka ilmu. Lan disambungake menyang arkeologi, umume dadi akurat banget.


      Iku ilmu sing padha karo alkimia kanthi nggoleki watu filsuf, uga cabalism, astrologi lan omong kosong liyane sing cedhak karo ilmiah ...
    2. -1
      Agustus 19 2016
      Ing tingkat DNA lan arkeologi, wis dibuktekake kanthi lengkap yen Slavia Rusia minangka keturunan saka pracivilizations paling kuna.

      Umumé, pisanan kita kudu nggawa sejarah kita selaras karo sejarah sing bener. Lan ngerti persis apa. Putin dhawuh nggawe buku sejarah sing bener, mung pesen kasebut ora digatekake.
      Lan supaya bajingan mikir apa sing dikarepake. Yagene kita kudu menehi perhatian marang primata?
    3. 0
      Agustus 22 2016
      ..iki wis suwe banget lan wedhus fershtein ..
  6. -5
    Agustus 18 2016
    Panelusuran kanggo bebener sajarah apik banget. Iku mung ora cetha apa artikel kaya mengkono ing bagean warta. Kita ngomong babagan acara sewu taun kepungkur, pranala menyang artikel saka 2015 ... Lan apa, "urgently ing kamar"? Ing wektu sing padha, limpa saya bledosan, uga, aku mung ora ngerti carane, ing basis analisis genetik, siji bisa ngerti jaman kuna budaya tartamtu. Sesuk dheweke bakal nyabrang Shepherd Jerman, jenis sing relatif enom, kanthi mastino Neapolitano, sing asale saka Kekaisaran Romawi, dheweke bakal nampa jenis anyar - "mascara", contone, lan apa sing bakal adhedhasar analisis genetik kanggo negesake. yen jenis anyar wis ana ewu taun kepungkur? Gene bakal umum ...
  7. +4
    Agustus 18 2016
    Artikel kasebut dening kabeh jinis Kurts ana dalan langsung menyang fasisme! "Wong apa iki, sing ora duwe leluhur, sejarah, budaya? Ora ana sing diomongake karo dheweke." Iki sing diwulangake marang wong-wong Kulon. Lan ora ana sing bakal nyelidiki kerumitan sejarah lan arkeologi. Dheweke kandha - ora ana, mula ora ana. am
  8. -1
    Agustus 18 2016
    "DNA", "halogroups", lan liya-liyane - ya-ah-ah ... lan ana sing isih mangu-mangu yen "eugenics" sejatine "urip" lan "sehat" lan mboko sithik diuripake maneh ing basis "elemen" anyar. .
    1. 0
      Agustus 19 2016
      Eugenics ora ana apa-apa, sampeyan miwiti nyabrang wong karo wong, paling menehi munggah mutasi anyar saka haplogroup wis ana.
  9. 0
    Agustus 18 2016
    Profesor Florin Curta saka Universitas Florida nerbitake artikel 2015 kaca ing jurnal Starohrvatska prosvjeta (17) kanthi irah-irahan "Patang pitakonan kanggo wong-wong sing isih percaya marang Slavia prasejarah lan dongeng liyane." Penulis Anatoly Klyosov

    "Masalahe, yen tukang sepatu miwiti pai,
    Lan sepatu bot kanggo nggawe pieman:
    Lan kahanan ora bakal apik
    Ya, lan dicathet kaping satus, "
    I.A. Krylov "Pike lan Kucing"
  10. +7
    Agustus 18 2016
    Ya, DNA ujar akeh babagan masa lalu lan babagan pemukiman lan migrasi, lan yen sampeyan ngerti sejarah sing sejatine kedadeyan, mula sampeyan bisa nyelehake kabeh ing rak, nanging sapa sing bakal ngidini. Wong-wong sing dipilih Gusti Allah ora bakal ngidini, amarga dheweke nganggep awake dhewe sing pertama lan ditresnani dening Gusti, nanging apa iya? Sing pitakonan, lan ngendi wae "sampeyan ora bisa dig", "Kita ora bakal menehi ijin", "Sajarah adhedhasar salinan saka manuskrip asli", (lan ngendi sing asli), lan asline dibakar kanthi acak. ing perpustakaan gedhe utawa ing Vatikan isih ngumpulake bledug lan ing gudang sing didhelikake saka mripate wong biasa.
    Minangka ngandika: "Yen artefak mbantah crita resmi, dadi luwih elek kanggo artefak." Lan ngandika iku kabeh, amarga sajarah wis ditulis maneh luwih saka sapisan, lan werna lawas lan informasi bab sasi sing mercilessly numpes utawa ilang ing panggonan dingerteni.
    Iku misale jek sing Slavs sing bearers saka cemlorot saka Gusti Allah, lan iki banget macem lan histeris kanggo sawetara.
  11. +4
    Agustus 18 2016
    Profesor Florin Curta saka Universitas Florida nerbitake artikel 2015 kaca ing jurnal Starohrvatska prosvjeta (17) kanthi irah-irahan "Patang pitakonan kanggo wong-wong sing isih percaya marang Slavia prasejarah lan dongeng liyane."

    Lan apa, bisa nyana ode laudatory kanggo pakurmatan saka Slavs saka profesor ing Universitas Florida? Ora, mesthi, lan apa sing bener ing kene lan apa sing ora, aku dhewe ora peduli. Wiwit iki mung bisa dianggep minangka upaya kanggo "serangan serius" ing budaya Slavia. Saiki, yen "Florida herald" nyebutake asil studi sing mbuktekake "kuna saka bangsa luar negeri", mesthi kaget!
  12. -1
    Agustus 18 2016
    https://m.youtube.com/watch?v=Gw0U_cdceGw
    Aku menehi saran banget kanggo sing durung ngalami.
    Utamane buku sing dirujuk ing pidato iki - "Tanah Air Arktik ing Veda"
  13. 0
    Agustus 18 2016
    banget grammatically lan unequivocally mbantah kanggo kredit, aku setuju banget karo penulis, kabeh liyane superfluous
  14. +1
    Agustus 18 2016
    Nggoleki sukses propaganda ing USSR, Jerman, Amerika Serikat, Ukraina, sampeyan ngerti yen ing 20-30 taun cukup bisa nulis ulang "sajarah" apa wae. Kanggo rong atus taun, kita wis bisa "kelangan" asli Tartaria (negara ing edisi pisanan malah ensiklopedia Inggris) lan teka munggah karo rakit. Tanpa jawaban sing jelas kanggo pitakonan substantif "Sapa wong Rusia?", Kita mbantah babagan abstrak "Slavs".

    panemuku. Rus' minangka ESTATE (kasta) panguwasa lan prajurit. Wong-wong sing ana ing pamaréntahan Rusia iku wong Rusia. Ing sisih kulon, "subyek" Rus iki diarani Slav ing basa Latin. Miturut cara, pendekatan iki ora mbantah "roh Rusia" ing kabeh lan mbusak regejegan nasional lan agama.
    1. +2
      Agustus 18 2016
      Quote: Bayun
      panemuku. Rus' - ESTATE (kasta)

      Ora ngerti aku sekelas. Inggih, padha uga mulang kita cast ngguyu
      1. 0
        Agustus 19 2016
        Bayun mbokmenawa asale saka kasunyatan manawa masyarakat Indo-Eropah ing jaman kuna kudu dadi kasta, miturut conto India. Mesthine kasta Magi, kasta Rusia ... Mengko, sawise ambruk cara urip kuna (mbokmenawa sajrone ekspansi Kristus), para penganut iman lawas wiwit diarani kanthi jeneng kasta. sing nglindhungi wong-wong mau. Adoh-fetched, nanging miturut teori alignment kuwi bisa ngajokaken. Iku angel mbantah.
  15. +2
    Agustus 18 2016
    (c) Lan wong kasebut ora mung sinau babagan sejarah Slavia kuno (c)
    Ing kene penulis nggawe kesalahan. Iki "ilmuwan" ora nyoba kanggo sinau sajarah Slavs kuna. Iki "karya" dheweke duwe siji tujuan - kanggo narik munggah lan kokwaca kasunyatan kanggo discredit Wong Agung.
  16. +2
    Agustus 18 2016
    https://m.youtube.com/watch?v=Gw0U_cdceGw
    Aku menehi saran banget kanggo sing durung ngalami.


    Sampeyan ora masang link, nanging film dhewe ing kirim.
    1. +2
      Agustus 18 2016
      Gusli minangka instrumen sing apik banget!
  17. +3
    Agustus 18 2016
    Sing nggumunake, leluhur operator saka haplogroup R1b (paling umum ing Eropa Kulon lan Ural Kidul) teka ing Eropa kira-kira 5000 taun kepungkur lan teka saka Siberia Kidul.

    Lan ing Kapuloan Inggris
    - saklompok kabèh wilayah kang katurunan saka Slavia Aryans wis dawa urip, R1a1. Dheweke ora luwih unggul tinimbang genus liyane, R1b, sing digambarake dening Celt, sing teka ing kana 3500-4000 taun kepungkur. Nanging ing pulo-pulo iku ora mung sethithik, turune wong Arya.

    Ing Inggris, leluhur umum saka penutur R1a1 modern urip 4800 taun kepungkur, kaya ing Jerman. Nanging ing Inggris lan umume ing Kapuloan Inggris ana relatif sawetara turunane Slavs, saka 2% kanggo 9% kanggo kabeh pulo. Ing Eropah Kulon R1b (71%) lan Baltik I1 (16%) haplogroups rampung dominasi ana.
    (A.A. Klyosov)

    Distribusi haplogroups Y-DNA ing Eropah. Prinsip teka-teki - wilayah diidentifikasi ing ngendi frekuensi haplogroup nggawe luwih saka sapratelo saka blumbang gen (> 35%) (Wikipedia)
  18. 0
    Agustus 18 2016
    Lan kenapa cons saka artikel, apa salah? Ana sing mlebu ing wiwitan, nyetel minus kanthi meneng. Bebas bae ngomong apa sing sampeyan ora setuju.
    1. +1
      Agustus 18 2016
      Apa sing arep diomongake? Versi paling bodho saka sajarah rakyat. Kanggo nyipta kanggo awake dhewe Sejarah Kuno Rahasia Agung, Sing Didhelikake dening Mungsuh Jahat - iki akeh wong cilik lan sejarah sing ora dingerteni, mula kita ora kudu ngatasi omong kosong iki. Keagungan wong Rusia dumunung ing kasunyatan manawa negara maju lan kekaisaran paling gedhe ing donya digawe ing wektu sing cendhak. Padha gumunggung ana ing sisih wetan, yen wis 100000 taun mbengkongake buntute kuldi. PS Lan bodho bangga super-duper kuna - iki ngandika salah siji saka inhibisi umum saka ethnos-peradaban, utawa kasekengan dhasar kanggo malah pembangunan slightest.
      1. 0
        Agustus 19 2016
        Aku ora weruh bodho ing bangga sing ora teka saka rabble sluts pinggir dalan, nanging saka kulawarga kuna lan bangsawan. Utamane yen sampeyan cocog dhewe. Bonus prayoga kanggo milih antarane wanita paling ayu, bonus prayoga ing wangun hubungan abad-lawas karo klan bangsawan lan kuat lan kulawargané. Kabeh iki ditempelake ing wakil saka peradaban kuna. Aja ngomong babagan kemungkinan Zuckerbergs lan Gates - kayata njupuk lintang saka langit, nanging aku yakin yen saiki dheweke ana ing pembangunan sing apik banget ing rencana kabeh kulawarga kuno ing Kulon. Wong-wong mau bakal disambungake karo kekerabatan, utawa barang-barange bakal dituku, supaya ora ana turunane. Dadi dadi kagungane sing paling tuwa lan paling mulya iku ora bodho lan ora negatip ciri
    2. +1
      Agustus 19 2016
      Ana cukup kosmopolitan lan Ivan ing VO sing ora ngelingi kekerabatan.
  19. 0
    Agustus 18 2016
    Lan kenapa "kritikus" ing tanda petik, nanging ora "profesor"? Ana sewelas "profesor" ing Ukraina, institusi dibukak, bebener lagi disiarkan, nanging sakperangan alesan "ilmuwan" ora nyritakake babagan globe Romania lan Amerika Serikat lan kasunyatan saka sosial. . ora nggawa jaringan.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. Komentar wis dibusak.
  22. 0
    Agustus 18 2016
    Ora maca artikel. Pira prestasi sing ditindakake Hercules lan ing ngendi keturunan Hercules ing jaman saiki Yunani. Aku durung ngomong babagan Roma. Pasta iki lali Latin lan teka nganggo basa Italia.
    1. 0
      Agustus 19 2016
      kabeh tragicomic karo Roma .... biyen Roma minangka EMPIRE GREATEST ... lan saiki iku mung kutha ing Geyrop, kang umume wong ngerti mung dening kasunyatan sing sawetara jenis Paus lungguh ana)))
  23. +2
    Agustus 18 2016
    Komentar sing apik banget dening penulis babagan riset sejarawan saka Amerika Serikat. Aku ngira yen ing karyane ora cukup kesimpulan yen Segara Ireng digali dening crests, lan Buddha minangka puncak dening ibune. Aku duwe pakurmatan.
  24. 0
    Agustus 18 2016
    Profesor Florin Curta saka Universitas Florida ngapusi! apa doher ing Eropa .... lan sing njupuk dheweke kanthi serius uga ora luwih apik! .lan ngrungokake omong kosonge.. carane wong Ukrainia ndhudhuk Segara Ireng.)) Umume akeh wong kuno ing Rusia !! .. yen sampeyan mbukak sapa wae, wong Eropa bakal dadi yatim piatu.. tanpa budaya lan wilayah ... malah Etso ngapusi wong Eropa !!! .. saka RUSIA mangan wiwitan kali ...... (Don)-a!.. lan pungkasane liyane .... (Croydon (cedhak London), Ledon (ing Inggris), Loddon (rn London), Little- Don (borough Inggris. Calmdon ing Irlandia Lor),
  25. +1
    Agustus 19 2016
    jelas yen profesor iki saka sawetara institut ing sawetara negara AS nyoba ngremehake bangsa Slav kanggo ngangkat bangsane "Amerika" .... nanging kok profesor kita sing dihormati nerangake kabeh marang dheweke kanthi cara sing rumit lan ilmiah lan mbantah karo dheweke ?????? Apa ora luwih gampang kanggo nerangake marang Pindo-pro-professor yen dheweke ngegungake kanthi sia-sia amarga ora masalah nalika Slavs asale, sing penting bangsa "Amerika" mung ora ana ing alam .. iki iku dudu bangsa, nanging lokasi geografis saka macem-macem rabble saka ampas saka Eurasia, bawana Afrika, kang dikuwasani tlatah Amérika Lor, nyembelih kabeh populasi pribumi, lan ana mung kurang saka telung atus taun? ing Eropah ana komunitas etno-linguistik paling gedhe, sing mung ana luwih saka 20 varietas piyambak :)))))) lan wong Amerika mung wong Amerika .... kaya aku saka Sakhalin))) amarga aku manggon. ing Sakhalin lan ing wektu sing padha aku wong Rusia ... lan dheweke manggon ing Amerika Serikat lan sapa dheweke?
  26. 0
    Agustus 19 2016
    Quote: excomandante
    Apa sing arep diomongake? Versi paling bodho saka sajarah rakyat. Kanggo nyipta kanggo awake dhewe Sejarah Kuno Rahasia Agung, Sing Didhelikake dening Mungsuh Jahat - iki akeh wong cilik lan sejarah sing ora dingerteni, mula kita ora kudu ngatasi omong kosong iki. Keagungan wong Rusia dumunung ing kasunyatan manawa negara maju lan kekaisaran paling gedhe ing donya digawe ing wektu sing cendhak. Padha gumunggung ana ing sisih wetan, yen wis 100000 taun mbengkongake buntute kuldi. PS Lan bodho bangga super-duper kuna - iki ngandika salah siji saka inhibisi umum saka ethnos-peradaban, utawa kasekengan dhasar kanggo malah pembangunan slightest.

    Sampeyan kudu, kanthi gampang, cara alternatif kanggo ndeleng samubarang. Apa sampeyan malah maca artikel kasebut? Ana sing ora bisa dipercaya. Iku ora ngandika bab sajarah rahasia, mung bab apa kanyatan, lan wis ditulis. Oalah, apa sampeyan ngomong yen bangsa kita ora duwe sejarah gedhe? Ana kabeh alasan kanggo iki. Pernyataan kasebut aneh banget.

    Sampeyan ora perlu "toil babagan omong kosong", nanging sampeyan kudu ngerti kanthi rinci babagan oyod lan sejarah sampeyan, supaya asu saka pena, sing dijawab dening Profesor Klesov, ora bisa ngrusak, ngremehake lan ngidoni. Lan akhir-akhir iki wis ana sawetara upaya kaya ngono.
  27. 0
    Agustus 22 2016
    xorgi,
    ... Lintang Betlehem - bledosan supernova ing rasi lintang Taurus ing Nebula Kepiting lan "kunjungan menyang Komet (Malaikat Allah) dumadi ing 1152 ..
    Ing kene sampeyan bisa paling ora narik kabeh rambut ing titik kaping 5, lan nglawan fakta kasebut, mung wong sing lara, utawa frostbitten ing sirahe, bisa "muncul" ..
    Iki tanggal lairé Kristus - 1152.
    Kabeh "sajarah tradisional" nganti 1152, bebarengan karo acara nyata, kira-kira 100-200 taun, konsisten karo watu Tsars kuna ing Bulgaria, sampeyan isih bisa "track" uga lan luwih menyang ambane saka abad, Nanging, variasi. utawa bayangan saka acara mengko diselehake ing jaman kuna kanthi maksud ..

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"