Interaksi partisan wilayah Chernihiv karo Tentara Abang

3
Interaksi partisan wilayah Chernihiv karo Tentara Abang


Secara harfiah wiwit dina pisanan pendhudhukan, partisan wilayah Chernihiv wiwit operasi aktif, ngewangi unit Tentara Abang. Dadi, partisan saka detasemen Reimentarovsky ing komando B.S. Tunik mbantu pasukan Soviet ing aktivitas intelijen lan perang nglawan agen fasis. Ing wiwitan taun 1942, komando detasemen partisan united regional (komandan A.F. Fedorov), liwat grup pengintaian V. Grigorenko, ditinggalake ing mburi garis musuh, nggawe kontak radio sing tetep karo markas Front Southwestern. Ing April 1942, komunikasi radio diadegaké karo markas Front Bryansk. Perjuangan saya tambah akeh nalika musim panas taun 1942. Tanggal 30 Mei, Markas Pusat Gerakan Partisan (TSSHPD) digawe ing Markas Komando Tinggi Tertinggi, lan Markas Besar Gerakan Partisan Ukraina (USHPD) digawe ing Dewan Militer Arah Kidul-Kulon. Miturut prentah saka UShPD, gugus tugas karo rong operator radio dikirim kanggo nggawe komunikasi langsung karo markas unit partisan regional.



Ing wulan Juni, komando Front Bryansk, kanthi bantuan penerbangan ditransfer 37 wong demolition lan pramuka kanggo pembuangan saka detasemen regional. Spesialis sing teka nglatih partisan ing karya subversif. Salajengipun, padha mbentuk penyangga saka kelompok sabotase kawangun, kang aktif dioperasikake ing jalur sepur Kyiv - Nizhyn, Gomel - Bakhmach lan Gomel - Novozybkov. nampa gaman, amunisi, obat-obatan, komando detasemen partisan ngirim bali sing tatu parah, uga wong tuwa lan wanita sing duwe bocah saka desa sing diobong.

Netepake instruksi saka TsSHPD lan UShPD babagan nggunakake taktik gropyokan, partisans wilayah Chernihiv, nampa bantuan reguler saka fronts, terus-terusan perang lan nindakake sabotase. Sajrone serangan kasebut, kelompok partisan sing kiwa khusus nggawe detasemen partisan anyar ing Semenovsky, Shchorsky, Novgorod-Seversky lan wilayah liyane ing wilayah kasebut. Serangan sing terus-terusan ing mungsuh, sing ditindakake dening detasemen Chernigov nalika serangan ing wilayah tetanggan RSFSR lan Belarus, ngidini para partisan kanggo njaga inisiatif kasebut ing tangane. Kajaba iku, serangan nyuda ancaman kanggo ngalahake pasukan partisan ing perang sing ora padha, nalika mungsuh duwe kaunggulan numerik lan pertempuran.

Dadi, nggawe gropyokan saka alas Bryansk, detasemen regional Chernigov (komandan A.F. Fedorov), ing wengi Juli 2, 1942, ngalahake sawetara garnisun mungsuh ing pamukiman distrik Kholmensky. Kepala polisi keamanan Jerman ing Ukraina nglaporake menyang Berlin ing kesempatan iki: "Serangan utama dening partisan Fedorov ditindakake ing wilayah Kholmi ... Fedorov duwe hubungan sing cedhak karo ngarep, lan dheweke terus-terusan dilaporake babagan dalane. gelut ... A komunikasi udhara pancet lan kuat. Panitia daerah bawah tanah partai, sing dumunung 200-300 km saka distrik wilayah kasebut, kanthi sistematis ngirim kelompok partisan ing kana kanthi tugas khusus - kanggo mobilisasi populasi kanggo nglawan para penjajah, kanggo nindakake aktivitas intelijen atas jenenge fronts. Data intelijen partisan babagan gerakan pasukan mungsuh, pambangunan lapangan udara dening Nazi, gudang, garis pertahanan ing sadawane Dnieper lan Desna, dikirim dening radio menyang markas ngarep lan tentara.



Tanggal 28 Juli 1942, Detasemen Gabungan Daerah Chernigov sing dijenengi sawise Stalin digabung karo detasemen sing dijenengi Voroshilov (komandan P.A. Markov), Kirov (komandan N.M. Nikolenko) lan Shchors (komandan F.F. Tarasenko) saka wilayah Oryol, ing formasi gedhe. (Komandan A.F. Fedorov) cacahe luwih saka 1200 wong. Sajrone serangan liwat wilayah Mogilev lan Gomel, detasemen sabotase formasi iki, dipimpin dening G.V. Balitsky, bebarengan karo klompok pengintaian saka Tentara Abang N. Korobitsyn (Leo), derailed sangang sepur mungsuh, kalebu loro pemerintah. Minangka asil saka kacilakan eselon karo perwira Angkatan Udhara lan tank prajurit, jendral lan 372 perwira tiwas, 380 tatu.

Sambungan kasebut nduweni rong arah komunikasi sing stabil karo NKVD saka SSR Ukrainia, loro karo markas South-Western lan siji karo markas ngarep Bryansk. Nalika nyambungake, pengintaian lan sabotase klompok Direktorat Intelijen Tentara Merah lan departemen intelijen ing ngarep sementara disebarake, sing nduweni sarana komunikasi jarak jauh dhewe. Ing ngarsane komunikasi radio stabil karo markas wis bisa kanggo koordinasi tumindak formasi partisan lan detasemen, karo tumindak garis ngarep lan operasi tentara.

Kasuksesan pasukan kita ing ngarep ing awal 1943, kamenangan ing Stalingrad nyebabake upsurge anyar ing pangembangan gerakan partisan. Tanggal 11 Maret 1943, kanthi prentah saka UShPD, pasukan utama unit regional kanthi jumlah 1400 wong wiwit nyerang ing Tengen-Bank Ukraina. Kanggo nerusake karya tempur ing wilayah Chernihiv, detasemen (300 wong) ditinggalake, miturut pimpinan N.N. Popudrenko. Ing tanggal 1 Mei 1943, kekuatane mundhak dadi 1200 wong, lan banjur diowahi dadi formasi.



Bantuan penting kanggo partisan lan buruh lemah ing sisih kidul wilayah kasebut diwenehake dening kelompok pengintaian lan sabotase Tentara Merah, Mayor K. S. Gnidash (Kim). Dheweke mbantu para komandan detasemen partisan kanggo nggawe lan njaga kontak karo UShPD lan komando ngarep. Personil grup, bebarengan karo partisans, melu ing perang, lan uga diatur sabotase. Dadi, April 24, 1943, garnisun Jerman gedhe ing desa Pirnovo Vyshe-Dubichansky dikalahaké distrik wilayah Kiev. Luwih saka 300 prajurit mungsuh dirusak, piala gedhe dijupuk.

Ing mangsa panas saka 1943, ing Kawa saka acara nemtokake cedhak Kursk Markas saka Supreme Command marang pesenan kanggo intensify aktivitas tempur partisan lan nindakake perang ril. Panitia partai regional Chernihiv nyuwun marang populasi supaya nggedhekake perang nglawan Nazi. Ing arah UShPD, para partisan wiwit nindakake sabotase kanthi skala gedhe ing komunikasi sepur sesuai karo operasi sing dikembangake "Perang Rel" kanggo melumpuhake gerakan pasukan mungsuh, uga ngirim peralatan lan amunisi. menyang wilayah Orel, Belgorod, Kharkov, sing mbantu tumindak pasukan Soviet kanggo ngusir serangan Jerman. Akeh klompok sabotase saka formasi partisan N.N. Popudrenko, uga detasemen A.S. Yarovoy, operasi ing jalur sepur Novozybkov - Novgorod-Seversky, Gomel - Bryansk, Kyiv - Nizhyn, Gomel - Bakhmach. Jerman kepeksa nggawe benteng lan bunker ing sadawane ril sepur, kanggo nyedhiyakake bagean saka pasukane kanggo nglindhungi komunikasi. Ing perang karo partisans, unit Jerman nandhang mundhut gedhe. Mung ing resimen keamanan 930th saka divisi keamanan 231st, minangka asil saka perang karo partisans, 11-12 wong ninggalake saben perusahaan. Ing Mei-Agustus 1943, para pejuang detasemen partisan Chapaev ing komando G.S. Artozeeva lan klompok sabotase saka senyawa regional njeblug 40 eselon sepur.

Sawise kasil nolak serangan Jerman cedhak Kursk, Tentara Abang banjur nyerang. Komando Nazi nyoba nggunakake garis ing sadawane kali Desna, Sozh, Dnieper, lan Pripyat kanggo nggawe pertahanan sing kuat. Ing kahanan kasebut, kanggo nambah interaksi detasemen partisan karo unit Tentara Merah, sawijining klompok operasional diorganisir miturut dewan militer Front Voronezh, dipimpin dening kepala UShPD, Mayor Jenderal T.A. Strokach, sing wiwit koordinasi serangan saka partisans karo tumindak pasukan biasa ing ngarep. Klompok operasional ngembangake rencana kanggo nyekel pasukan partisan saka nyebrang ing Dnieper, Desna lan Pripyat, disetujoni dening dewan militer ngarep. Kajaba iku, iki ngrancang kanggo nggunakake pasukan partisan ing wilayah Kyiv, kang mestine kanggo bantuan pasukan kita ing mardika saka ibukutha Ukraina.



Ing wektu iku, para partisan uga nggedhekake kegiatan intelijen kanggo kepentingan pasukan sing mimpin serangan kasebut. Dadi, kanthi bantuan, klompok pengintaian Mayor K.S. Gnidasha mbukak sistem benteng Jerman ing garis banyu. Partisan saka distrik Kozeletsky dikirim menyang data komando ngarep babagan akumulasi eselon militer ing stasiun Darnitsa, sing pesawat kita banjur dibom.

Kira-kira 12 partisan langsung melu nyekel, mbangun lan nyebrang nyebrang Dnieper, Desna lan Pripyat. Tanggal 11 September 1943, resimen partisan A.I. Shevyrev, tatanan "Kanggo Motherland" cedhak desa Senozhatskoye, Smolin sank kafilah fasis dumadi saka telung steamships, loro prau militèr lan sawetara tongkang. Dicekel siji tongkang, partisans ngatur nyebrang pasukan Soviet liwat Desna. Sadurunge nyedhaki Tentara Abang, para partisan saka tatanan kasebut nyebrang loro nyebrang Dnieper cedhak desa Terentsy, ing ngendi unit Pengawal kaping 17 banjur diangkut. korps bedhil. Personil unit partisan "Kanggo Tanah Air" mbantu pasukan kanggo meksa Pripyat lan Dnieper, perang bebarengan karo Unit Tentara Abang lan nyekeli bridgehead dijupuk.

Ing pertengahan September 1943, para partisan saka formasi M. Kotsyubinsky nggawe kontak permanen karo markas Divisi Infanteri 8. Ing instruksi saka printah, padha nindakake pengintaian saka mungsuh, ngresiki dalan. Nalika unit Soviet nyedhaki Desna, tatanan diatur nyebrang saka prau gedhe tengen Desna, lan banjur liwat Dnieper lan Pripyat. Detasemen partisan, bebarengan karo unit militer, uga melu perang ing Khoromnoe, wilayah Chikalovichi lan ing Kali Pripyat.

Detasemen partisan E. Kh. Senyawa Shchors ngatur nyebrang kanggo pasukan Soviet sing maju ing cedhak desa Sivki, Okuninovo lan Navozy.

Dewan militèr Voronezh lan Front Tengah, nyathet kaluwihan gedhe saka partisan ing ngewangi pasukan ngliwati alangan banyu lan mbebasake kutha lan desa, matur nuwun marang kabeh personel saka formasi partisan. Miturut prakiraan paling konservatif, ing rong taun perang, partisans wilayah Chernihiv numpes luwih saka 32000 fasis, derailed 389 sepur musuh, klelep 34 kapal lan 22 barges, ditembak mudhun 7 pesawat, mbledhosake akeh militèr warehouses lan penting liyane. obyek.



Perwakilan saka 47 warga negara perang ing formasi lan detasemen sing perang ing wilayah Chernihiv. Nalika wilayah kasebut dibebasake, mung 5 formasi lan detasemen independen gedhe sing cacahe kira-kira 22000 partisan. Kanthi transfer permusuhan menyang Bank Kanan Ukraina, bagean penting saka partisan wilayah Chernihiv gabung karo pasukan reguler. Kegiatan tempur partisans wilayah Chernihiv digandhengake karo operasi sing ditindakake dening pasukan Tentara Soviet. Ing pandhuan saka UShPD lan printah saka fronts, partisans nindakake sabotage ing komunikasi dina sadurunge lan sak nyerang, lumpuh mburi mungsuh, nindakake pengintaian kanggo kapentingan pasukan, smashed garnisun mungsuh ing mburi, mangkono narik maneh bagean saka pasukan tentara Jerman.

Sumber:
Kizya L. Ukraina ing geni perang rakyat // partisan Soviet. Koleksi. Moscow: Sastra Politik. 1961. S. 467-539.
Kovpak S. perang partisan ing Ukraina. Diaries komandan detasemen partisan lan formasi. 1941-1944. M.: Tsentrpoligraf, 2010. S. 163-242.
Semenchuk L. Tumindak saka partisan Chernihiv // Military Thought. 1979. No. 3. kaca 31-42.
Naida S., Melnik S. Interaksi partisans karo Tentara Soviet // VIZH. 1971. No. 7. kaca 93-97.
Bahu kanggo pundhak / Kelompok penulis. Tula: Approx. buku. ed., 1970. S. 171-173.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Agustus 22 2016
    Sayange sumber sing dituduhake kanggo artikel saiki praktis ora dicithak maneh .. Bibliografi langka ..
  2. +1
    Agustus 22 2016
    Iku mbokmenawa ing getih kita, pisanan numpes, banjur kanggo mbangun cara anyar. Ing pungkasan 30s, depot senjata lan amunisi, bahan peledak, pengintaian disiapake lan sabotase detasemen NKVD (sing kudu dadi inti saka formasi partisan. ) ditata ing saindhenging tapel wates Kulon. Ya, ora, prentah teka saka kepala "sakit" - padha ngrusak gudang, mbubarake detasemen (sing malah dipenjara) - lan miwiti maneh - kanthi senjata sing ditawan, kanthi partai lan ekonomi. Pimpinan, wong tuwa, sprouts sing oncat saka panangkaran.
    Kehormatan lan pangeling-eling marang wong-wong sing nglawan mungsuh ing mburi! Dheweke menehi pitulung gedhe marang Tentara Abang. prajurit hi
  3. +1
    Agustus 23 2016
    Aku tansah maca babagan partisans karo kapentingan. Jarang ana sing nulis bab mau. Kajaba iku, ing taun-taun pungkasan, ana kecenderungan kanggo nggawe wong-wong mau dadi rampog, ngrusak wong Jerman lan populasi. Mula, artikel-artikel kuwi tikel larang regane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"