Kerjasama militer-politik antarane Rusia lan Iran ing konteks kabijakan regional Moskow

50
Kemitraan antiteroris Rusia-Iran bubar entuk format liyane. Sadurungé, unit militer Iran melu operasi darat bebarengan karo unit tentara reguler Republik Arab Suriah. Saiki, panggunaan pangkalan udara Noji ing Hamadan minangka lapangan udara lompat wis ditambahake.

Kanggo mangerteni apa tegese nggunakake pangkalan militer iki. Iki sejatine:

- penyebaran personel teknis sing nglayani pesawat tempur Rusia ing situs fasilitas militer Iran;

- panggonan seko saka gudang komponen kanggo tujuan ndandani penerbangan teknologi;

- penempatan amunisi sing digunakake ing operasi pertempuran;

- organisasi sistem logistik permanen kanggo pasokan amunisi lan komponen teknis;

- organisasi sistem navigasi lan layanan pengiriman kanggo penerbangan pesawat Rusia;

- modernisasi sistem pengawasan lokasi fasilitas militer;

- panggonan seko kontingen kanggo nglindhungi fasilitas;

- penempatan komponen layanan konsumen kanggo kontingen militer winates sing dipasang ing pangkalan militer (pawon, kamar mandi, unit medis, lan liya-liyane);

- njamin pangayoman fasilitas militer kanthi pertahanan udara.

Mangkono, infrastruktur militer lengkap Angkatan Udara digawe ing pangkalan udara Noji. Paling anyar warta disambungake karo kasunyatan sing rudal S-400 Rusia lan sistem anti-pesawat dumunung ing fasilitas Iran. Kanthi penyebaran kasebut, meh kabeh wilayah Suriah, Irak lan bagean penting saka wilayah Iran kalebu ing zona operasi sistem pertahanan udara Rusia. Mesthi wae, iki ora bisa ngganggu "mitra transatlantik", lan upaya kanggo ngetrapake tumindak Rusia minangka nglanggar resolusi Dewan Keamanan PBB sing nemtokke sanksi marang Iran cukup dingerteni lan bisa dingerteni. Nanging, sayangé, dheweke ora ana dhasar, lan, mula, bakal diabaikan dening Rusia, sing diumumake ing statement dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia.

Aspek liyane saka munculé wangun anyar kerjasama militèr antarane Rusia lan Iran. Iki minangka efek geopolitik.

Kerjasama militer antarane Rusia lan Iran ing perang nglawan kelompok bersenjata teroris ing wilayah kasebut tegese nguatake peran Iran ing penyelesaian konflik regional lan nguatake pengaruh Rusia ing wilayah kasebut. Nyatane, Moskow ora mung nyatakake kepentingan strategis ing Timur Tengah, nanging uga ngetrapake kepentingan kasebut ing praktik. Minangka konfirmasi iki, sampeyan bisa ngomong babagan pembangunan bareng proyek kanggo rute transportasi anyar ing sadawane saluran banyu Rusia liwat Segara Kaspia lan wilayah Iran kanthi akses menyang Samudra Hindia, ide sing dibahas ing patemon trilateral anyar saka kepala negara Rusia, Iran lan Azerbaijan ing Baku. Aktivitas tambah saka kontak politik Rusia karo negara-negara wilayah uga ngandika ing sih saka tatanan saka Alignment politik anyar pasukan. Perwakilan pemerintah lan kepala negara Israel, Yordania, Mesir, Arab Saudi, Bahrain, Irak, Suriah, lan liya-liyane saiki wis kerep dadi tamu ing Moskow. Fenomena sing padha penting kanggo nguatake peran Rusia ing wilayah kasebut yaiku giliran hubungan Rusia-Turki menyang kerjasama ekonomi lan politik.

Nyatane, saiki kontur pusat pengaruh anyar sing dikumpulake, sing bakal kalebu Rusia, China, Iran, Turki kanthi prospek Irak lan Suriah gabung. Lan iki njanjeni owah-owahan radikal ing imbangan kekuwatan ing peta geopolitik wilayah kasebut. Kabèh logika saka apa wis kedados nandheske tesis bab giliran nyata saka Rusia menyang Wétan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

50 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    Agustus 20 2016
    sistem anti-pesawat S-400.

    Oops Videoconferencing ora mung teka lan bener. Tanpa guna chtoli Angkatan Udara lan Pertahanan Udara nyabrang. Campuran mbledhos kanggo mungsuh. Bener, pilot pertahanan udara digunakake kanggo nyukur saben wong
    1. +1
      Agustus 20 2016
      Oops Videoconferencing ora mung teka lan bener. Tanpa guna chtoli Angkatan Udara lan Pertahanan Udara nyabrang. Campuran mbledhos kanggo mungsuh. Bener, pilot pertahanan udara digunakake kanggo nyukur saben wong

      Velmy luwih apik. Nerangake cons Panjenengan
  2. +4
    Agustus 20 2016
    Aneh! Kepiye S-400 rampung ing Iran? Dakkandhani. Apik banget.
    1. 0
      Agustus 20 2016
      Kutipan saka klas000000
      Aneh! Kepiye S-400 rampung ing Iran? Dakkandhani. Apik banget.

      Dadi cukup lan Soviet. Flyers nglindhungi kita, kita nglindhungi flyers. Pilot larang banget lan mobil-mobile mabur tanpa tutup
    2. +1
      Agustus 20 2016
      Aneh! Kepiye S-400 rampung ing Iran?

      Aku uga mikir babagan iki, miturut konstitusi dilarang nyebarake peralatan militer asing.
      1. +1
        Agustus 20 2016
        Kutipan saka: sanja.grw
        Aku uga mikir babagan iki, miturut konstitusi dilarang nyebarake peralatan militer asing.

        Tanpa dhukungan saka ngisor, kemungkinan kerugian 90 persen. Priksa latihan pilot lan biaya pesawat, utawa sampeyan ora percaya ing departemen Lavrov?
      2. +2
        Agustus 20 2016
        Kutipan saka: sanja.grw
        Aneh! Kepiye S-400 rampung ing Iran?

        Aku uga mikir babagan iki, miturut konstitusi dilarang nyebarake peralatan militer asing.

        Dilarang duwe pangkalan militer asing. Kanggo Hamadan, kabeh gumantung ing persetujuan antarane Iran lan Federasi Rusia babagan panggunaan infrastruktur militer lapangan udara kanggo kepentingan Angkatan Bersenjata Rusia: suwene suwene, pirang-pirang pesawat, pinten materi lan sarana teknis, kepiye carane? akeh personel lsp. Lan apa sing ditampa dening pihak Iran?
        Kanggo ngisi bahan bakar, iki dudu warta kanggo wektu sing suwe: sajrone penerbangan pesawat saka Rusia menyang Suriah lan kosok balene, Hamadan digunakake minangka titik transit kanggo pangopènan (isi bahan bakar lan ndandani) penerbangan kita. Iki logis, amarga jarak penerbangan sing dawa, wis direncanakake lan disepakati. Persetujuan anyar ngembangake fungsine, ngidini serangan udara marang target teroris ing Suriah saka kana.
    3. +2
      Agustus 20 2016
      Aneh! Kepiye S-400 rampung ing Iran? Dakkandhani. Apik banget


      ngguyu Lan ora mung S-400. Kajaba iku, Pertahanan Udara lan Angkatan Udara Iran saiki dibangun maneh miturut arsitektur Angkatan Udara. Malah luwih menarik, malah luwih menarik tinimbang peti mati ireng ing rodha ... nglirik
      1. +1
        Agustus 20 2016
        Quote: Asadullah
        Lan ora mung S-400. Kajaba iku, Pertahanan Udara lan Angkatan Udara Iran saiki dibangun maneh miturut arsitektur Angkatan Udara. Malah luwih menarik, malah luwih menarik tinimbang peti mati ireng ing rodha ...

        Lan arsitektur iku prasaja. Saka telung divisi ing tugas, eksekusi, yen soko tindak menyang sirine lan ora cathetan telung ruble tugas, standar 4 menit. Nanging falcon sing cetha, pancen "ora profesional" ngusir dheweke.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. +4
    Agustus 20 2016
    Minangka bagéan saka negara partner Rusia, China, Iran, Turki, Suriah, karo prospek saka Irak gabung, iki njanjeni owah-owahan dhasar ing imbangan saka daya karo koalisi Amérika, kang, mesthi, persetujuan kemitraan. kaya balung ing tenggorokan Amerika Serikat.Amerika Serikat wiwit kelangan pengaruh ing kabeh wilayah!Kamenangan tanpa syarat kanggo korps diplomatik Kementerian Luar Negeri Rusia!
  5. +2
    Agustus 20 2016
    Ing Amerika Serikat ing taun 80-an ana film kayata: "RED COMING!"
  6. 0
    Agustus 20 2016
    Sampeyan perlu kanggo drive Turki metu saka Kaukasus hi
  7. +2
    Agustus 20 2016
    Rusia kanthi yakin bisa ngranggeh pengaruhe ing acara planet, sing umume ilang kanthi ambruk USSR.
    Lan ora ana sing bisa nyegah ...
  8. +5
    Agustus 20 2016
    Ora ana konfirmasi ing ngendi wae babagan S-400. Mesthine, iki ora ateges dheweke ora ana. Iki 50/50. Amerika ngawasi kabeh.
    1. 0
      Agustus 20 2016
      Kutipan saka Knight Rider
      Ora ana konfirmasi ing ngendi wae babagan S-400

      Miturut S-400 ing Iran, mung ana:
      Iran ora duwe rencana tuku S-400 saka Rusia
      Menteri Pertahanan Iran, Hossein Dehghan, ujar manawa Tehran ora duwe rencana ndarbeni sistem rudal anti-pesawat (SAM) S-400 saka Rusia.
      "Pihak Rusia wis nawakake sistem S-400 Iran, nanging kita ora duwe program kanggo ndarbeni," ujare Dehgan ing pratelan.
      http://ria.ru/world/20160820/1474853559.html

      Nyatane, karo S-400, ana antrian ing mburi, lan Iran kudu cepet nganyari pertahanan udara, mulane tuku S-300PMU sing luwih elek, nanging kasedhiya.
  9. 0
    Agustus 20 2016
    Yen kita sukses ing babagan sing positif, kayata nggawe kontak karo militer Iran, mula iki apik banget. Iran dudu sekutu kita, nanging minangka kanca lelungan sing duwe pandangan sing padha karo kita, kita butuh dheweke.
  10. 0
    Agustus 20 2016
    "Sistem rudal anti-pesawat S-400 Rusia dumunung ing fasilitas Iran. Kanthi penyebaran meh kabeh wilayah Suriah, Irak lan bagean penting saka wilayah Iran kalebu ing wilayah jangkoan sistem pertahanan udara Rusia."...

    Apik banget ...

    Lan nggarap rute logistik kanthi akses menyang Samudra Hindia uga apik ...
  11. 0
    Agustus 20 2016
    Kutipan saka: sergey2017
    Minangka bagéan saka negara partner Rusia, China, Iran, Turki, Suriah, karo prospek saka Irak gabung, iki njanjeni owah-owahan dhasar ing imbangan saka daya karo koalisi Amérika, kang, mesthi, persetujuan kemitraan. kaya balung ing tenggorokan Amerika Serikat.Amerika Serikat wiwit kelangan pengaruh ing kabeh wilayah!Kamenangan tanpa syarat kanggo korps diplomatik Kementerian Luar Negeri Rusia!

    Kamenangan apa iki? China, kaya biasane, mikir, sanajan ngerti kabeh kaluwihan saka aliansi iki, wong Cina bakal tumindak mung kanggo wong-wong mau. push pasukan Kurdi lan Assad lan informasi wis ilang ing sawetara dina. Dadi sadurunge kamenangan kita isih adoh banget.
  12. 0
    Agustus 20 2016
    Kutipan saka atalef

    Inggih, tanpa ndemek IDF,:

    Apa ora ndemek IDF? Apa sampeyan bakal tangi maneh? lol
    1. 0
      Agustus 20 2016
      Menteri Pertahanan Iran: Yen perlu, kita bakal nyedhiyakake Rusia karo pangkalan udara Iran liyane
      Menteri Pertahanan Iran Hossein Dehghan ujar manawa Iran bisa nyedhiyakake pangkalan udara Iran liyane ing Rusia. Dheweke uga ujar manawa pesawat Rusia bakal nggunakake pangkalan Shahid Knife ing Hamadan sajrone dibutuhake.

      Yen kahanan mbutuhake, kita bakal njelajah kemungkinan menehi Rusia kesempatan kanggo nggunakake pangkalan Iran liyane, TASS ngutip menteri. Kajaba iku, Hossein Dehghan nerangake yen keputusan Iran kanggo nyedhiyakake Angkatan Udara Rusia kanthi lapangan udara ing pangkalan udara Shahid Nozhe digawe minangka bagéan saka kerjasama kanggo nglawan kelompok teroris Negara Islam (IS), sing ditindakake kanthi panyuwunan saka Siria. pamrentahan. Kaputusan militer iki digawe minangka bagean saka kerjasama kanggo nglawan ISIS lan teroris liyane, sing ditindakake kanthi panjaluk pamrentah Siria, ujare. Kaya sing ditulis Kommersant, panggunaan penerbangan jarak jauh Rusia saka lapangan udara Hamadan Iran, sing penting banget kanggo operasi nglawan pasukan anti-pemerintah ing Suriah, ngganti imbangan ing kabeh Timur Tengah.
      http://www.fair.ru/ministr-oborony-irana-esli-potrebuetsya-predostavim-16082012
      030034.htm
  13. 0
    Agustus 20 2016
    Kutipan: Alexander Romanov

    Saiki, yen ing Hitler ora ana wong Yahudi (miturut jaket quilted), mesthine kudu ngerti lan ngapura dheweke.
    Ngomong-ngomong, saka ngendi asale omong kosong babagan getih Yahudi Hitler, teori adhedhasar Adam lan Hawa? Lan sapa sing dadi wong Yahudi, Adam utawa Hawa?

    Iki ora saka tembung saka jaket quilted, nanging saka tembung saka saluran warta kita Rusia 24, sing ngirim warta saka ilmuwan manca sing nindakake DNA saka individu iki..
  14. 0
    Agustus 20 2016
    [Ing kasunyatan, dina iki outline saka pusat aggregated pengaruh anyar muncul, kang bakal kalebu Rusia, China, Iran, Turki, karo prospek saka Irak lan Suriah gabung. Lan iki njanjeni owah-owahan radikal ing imbangan kekuwatan ing peta geopolitik wilayah kasebut.]

    Iku banget awal kanggo pirembagan bab aliansi kuwi (timur iku masalah alus, Petruha ...), nanging rapprochement nyata karo Tehran ing pangertèn militèr-politik menehi pangarep-arep (ora dina iki, nanging ing mangsa).
  15. 0
    Agustus 23 2016
    Kabeh, rampung. Wong Iran maen maneh kahanane .... Diusir kita ... Sayange ora suwi bungah .....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"