Kebebasan, kesetaraan, angka

26
Kanggo ngobrol saiki babagan masyarakat informasi, terobosan teknologi komunikasi digital, lsp. piye wae wis uninteresting, iki kabeh dikenal kanggo bocah sembarang. Nanging aku isih katon, nyatane, manungsa durung ngerti apa sing kedadeyan. Ora bakal kelakon nang endi wae ing mangsa ngarep, nanging wis kelakon, wis dadi diwenehi. Lan meh ora ana dalan bali.





Aku ngomong babagan komunikasi, sambungan. Kabeh dadi sesambungan karo siji liyane lan liyane. Manungsa wis urip lan berkembang nganti pirang-pirang ewonan taun, nanging iki durung nate kedadeyan, kaya sing kedadeyan sadurunge mripat kita sajrone limalas taun kepungkur. Mesthine, tekane televisi, radio, lan telpon ing sawijining wektu uga nggawe revolusi ing urip kita, nanging isih, metamorphoses saiki uga mbayangi iki.

Apa televisi, yen ora majalah biasa? Koran sing padha, mung diterbitake kanthi format sing beda. Ya, liwat sampeyan bisa ngirim informasi sing dibutuhake utawa pesen tartamtu kanggo akeh wong lan kanthi mangkono mengaruhi swasana ati, mbentuk sikap menyang soko, nemtokake taksiran.

Apa telpon nanging mail biasa? Huruf sing padha, mung minangka sinyal audio sing dikirim kanthi cepet ing wektu nyata. Ya, iku ndadekake iku bisa kanggo krungu swara saka wong tengen, kanggo ngganti informasi urgent, kanggo mesthekake yen sampeyan wis krungu ing wektu lan ngerti.
Nanging apa internet? Apa komunikasi seluler? Apa internet seluler? Iki ora mung kesempatan kanggo ngobrol karo wong sing bener saka ngendi wae ing donya, ora preduli apa sing ditindakake saiki. Iku ora mung TV ing kanthong. Iku ora mung kemungkinan telas komunikasi. Iku soko liyane. Nanging apa?

Sapa ing antarane kita sing durung weruh pemandangan nalika ana ing restoran ana perusahaan telu utawa papat wong lungguh ing meja, lan ora ana sing ngomong apa-apa, kabeh wong jero gadget? Lan sapa ing antarane kita sing ora ana ing panggonane? Yagene iki kedadeyan? Komunikasi tegese pertukaran informasi antarane wong. Lan yen sawetara wong sing ngerti saben liyane seneng kanggo ijol-ijolan informasi liwat saluran sambungan Internet, lan ora manggon karo wong lungguh ing jejere wong, iku tegese iku luwih menarik, luwih trep, luwih penting kanggo wong-wong mau.

Ponsel, sanajan ing wilayah miskin kita, katon suwe banget, rong puluh taun kepungkur. Sepuluh taun kepungkur, akeh banget populasi wis duwe. Ing wektu sing padha, Internet wis nembus umume omah. Nanging mung sawetara taun kepungkur, Internet wiwit massively nggabung karo komunikasi seluler, mbentuk matriks nyata sing cepet lan pesti nembus gesang kita lan rajutan tangan lan sikil. Lan umume wong ora ngerti yen ana kedadeyan khusus, utawa kanthi sadar ora mikir babagan iki.

Ing sawetoro wektu, sawetara kedadeyan sing serius banget. Ing ngisor iki mung sawetara pengamatanku dhewe.

1. Sadurunge, Internet mung minangka gudang informasi sing ageng lan global sing sapa wae, ing prinsip, bisa diisi maneh. Nanging isih padha digunakake luwih. Ana cara komunikasi Internet, kayata e-mail utawa instant messenger, nanging iki ora beda karo surat utawa telpon biasa. Apa iku kacepetan transmisi. Handphone mung minangka sarana komunikasi. Sanajan dheweke bisa tansah bisa digayuh, ora kaya piranti kabel lawas, dheweke tetep mung telpon. Saiki, Internet lan telpon wis digabung dadi siji. Pay manungsa waé menyang Viber utawa WhatsApp padha. Iki minangka pesen cepet adhedhasar buku telpon pangguna. Ora perlu nelpon saiki. Piranti portabel, smartphone, wis dadi jendela pribadi kanggo donya. Ing kombinasi karo jaringan sosial, dadi organ saka "indera enem" - jenis superpower saka wong kanggo nampa lan ngirim informasi tanpa matesi jarak. Tembung "organ" cocog banget ing kene. Aku manawa ing mangsa communicator bakal malah luwih pribadi lan ditempelake ing operator, bakal dadi bagéan integral saka wong, organ ing pangertèn harfiah saka tembung, mripat katelu.

2. Sadurungé, Internet minangka tlatah kamardikan, jenis "Pleasure Island", ing ngendi kabeh diijini, kabeh gratis, kabeh anonim. Sawise Internet, wong bisa nemokake lan ngundhuh gratis meh kabeh buku, film, musik. Dina iki luwih lan luwih angel kanggo nindakake iki. Pangembangan teknologi pembayaran elektronik ndadekake perdagangan barang digital (musik, buku, film, aplikasi) gampang banget. Iki tegese konsumsi barang-barang kasebut saya tambah akeh lan bakal terus berkembang, lan uga pasokan. Nanging gratis dadi kurang lan saya suwe ora bakal ana apa-apa.

3. Ana wektu nalika, ngomong, nalika ndhaptar ing sawetara forum serius, utawa nalika nggawe tuku online ing toko serius, nalika ngubungi koran serius, iku mokal kanggo nunjukaké alamat email ing sawetara layanan mail free, kaya mail .ru utawa hotmail, sampeyan kudu nemtokake kothak layang ing hosting serius. Iki bisa dingerteni: sapa wae bisa nggawe kothak gratis anonim kaya sing dikarepake sajrone telung menit. Dheweke ora menehi personifikasi, ora ngidini kanggo ngenali wong yen perlu. Nanging saiki iki ora ana maneh. Tanpa masalah, nindakake tindakan apa wae ing Internet, nganti hubungi agensi pemerintah, wong bisa nemtokake kothak layang apa wae, iki ora ngganggu sapa wae. Kenging punapa? Ya, amarga dina iki ora mungkin kanggo nunjukake jeneng sampeyan ing layanan surat gratis minangka "Ivan Ivanovich Ivanov" lan mikir yen ora ana sing ngerti sapa sejatine sampeyan. Amarga sampeyan bakal nggunakake kothak iki, tegese sampeyan bisa uga ngetik saka smartphone, sing bisa uga duwe akun Google utawa Apple. Amarga sampeyan bakal mlebu saka komputer ing kantor, sing email kerja disambungake. Amarga sampeyan isih bakal tuku soko ing toko online, nuduhake kothak iki bebarengan karo alamat omah kanggo pangiriman. Lan sateruse. Yaiku, saiki identifikasi pangguna digawe kanthi gampang supaya ora masalah apa wae sing dituduhake pangguna babagan awake dhewe ing jaringan. Kita mbukak kunci smartphone kanthi sidik jari sapisan, kita njupuk selfie bebarengan, kita mlebu menyang internet banking sapisan lan mbayar sewa online. Apa bedane apa sing kita tulis ing kolom "jeneng"?

4. Saiki, présidhèn lan perdana menteri ngandhani posisiné marang publik liwat kaca Facebook, jaringan sing diduga digawé lan diduweni sawetara wong enom saka negara liya. Administrasi jaringan iki nduweni akses lengkap menyang kaca apa wae lan ora dikontrol dening sapa wae, nanging iki ora ngganggu sapa wae. Coba pikirake: presiden, kepala negara lan penjamin konstitusi bener-bener nggawe pernyataan resmi ing situs web pribadi sawetara remaja! Lan sing padha ditindakake dening perdana menteri, anggota parlemen, utawa wong negara sing luwih penting. Ing kabeh negara ing donya! Menika sami kaliyan ngandharaken kalenggahaning nagari ing serat-serat ing pager.

5. Pangguna nggawe volume informasi sing ora cocog karo memori gadget. Foto lan video kanthi format 4K, salinan musik lan film sing ora kaetung, prestasi sing disimpen ing game - kabeh wong pengin nyimpen kabeh, nanging ora ana memori sing cukup. Akibaté, layanan panyimpenan awan sing diarani saya tambah akeh. Napa ngisi panyimpenan piranti nganggo foto lan musik yen sampeyan bisa dadi tuan rumah ing iCloud utawa layanan liyane? Ora masalah yen gadget sampeyan rusak, utawa ilang, utawa dicolong. File sampeyan tetep bisa diakses mung saka piranti apa wae. Nyaman? temtunipun. Nanging liwat wektu, sampeyan dadi gumantung ing server iki, amarga kabeh urip disimpen ing. Aku malah ora ngomong bab kasunyatan sing sapa wae sing ora ngerti bisa duwe akses menyang file pribadi. Nanging tanpa sambungan menyang layanan iki, sampeyan bakal kelangan akses menyang kabeh. Saiki, akeh wong (utamane remaja) ngalami rasa ora nyaman sacara serius nalika ninggalake area jangkoan jaringan Internet, lan nalika, liwat wektu, akses menyang kabeh data pribadhi - foto, musik, film, buku harian, asil karya - bakal mung liwat jaringan, banjur ilang komunikasi bakal padha karo amputasi sirah.

6. Sapa wae kita ngadhepi masalah pirang-pirang akun lan sandhi sing kudu dieling-eling utawa disimpen ing endi wae. Kothak layang, forum favorit, perbankan online, akun pribadhi ing situs sarana, server ing karya, lan akeh liyane akun beda ing situs kapentingan. Iki pancene masalah. Lan wis diputusake. Luwih saka sepisan aku wis maca lan krungu sing Apple padha ngembangaken konsep "single id", yaiku, akun siji sing nyedhiyani akses menyang akun, email, panyimpenan maya, online banking, etc. Aku yakin Google ora adoh. Aku yakin wong liya uga nyoba. Aku ora mangu sing rauh bakal sukses, lan sistem bakal Integrasi menyang siji jaringan global. Akun siji, "multipass", minangka karakter "Elemen Kelima". Iku trep banget! Bayangake: sampeyan entuk login lan sandhi siji, dilindhungi, mesthi, kanthi cara sing paling maju. Akun kasebut disambungake menyang smartphone sampeyan, disinkronake karo komputer pribadi, tablet, jam tangan elektronik - umume, karo kabeh gadget sampeyan. Kertu bank, alamat email, akun apa wae kanggo tagihan sarana lan utangan uga disambungake. Lan kabeh iki, mesthi, dilindhungi kanthi cara sing paling ati-ati. Sampeyan mung ora bakal mikir babagan kapan lan carane mlebu menyang akun endi, jeneng pangguna lan sandhi sing ana ing kono. Sampeyan terus-terusan mlebu - ing omah ing komputer, ing dalan ing telpon. Lan ora ana sing bakal nggunakake akun iki kajaba sampeyan. Amarga identifikasi dumadi kanthi sidik jari, utawa kanthi foto, utawa sacara biometrik - ing kene ilmu bakal ditindakake. Tambah ing kene yen kabeh file pribadhi disimpen ing server remot lan uga disambungake menyang akun sampeyan. Banjur dadi ketok yen id siji kasebut bakal dadi perkara sing luwih serius tinimbang paspor warga negara! Ing pungkasan, paspor bisa dipalsukan, nanging ora ana siji-sijine id. Lan majikan, mriksa sampeyan kanthi id, kanthi cepet bakal nampa kabeh informasi sing dibutuhake liwat database komputer.

Dadi apa sing kita duwe? Ing mangsa ngarep, kabeh umat manungsa maju bakal disambungake kanthi rapet menyang sistem elektronik sing bakal nyimpen kabeh informasi pribadhi, menehi akses menyang, uga komunikasi karo wong liya, nggawe legal eksistensi ing masyarakat, njamin keamanan lan akeh liyane.. Digabungake karo pangembangan sistem nelusuri satelit lan akeh nggunakake UAV kanggo tujuan keamanan, kita duwe sistem elektronik global sing ngontrol urip manungsa. Lan iki dudu fantasi, saiki wis bisa teknis! Mung butuh wektu kanggo implementasi global.

Ana rong poin sing menarik lan penting kanggo dicathet ing kene. Kaping pisanan, wong bakal nyambung menyang sistem iki kanthi sukarela, kanthi jelas lan jelas nampa syarat-syarat kasebut. Saiki, program apa wae sing paling ora penting kanggo smartphone, ing wiwitan, njaluk sampeyan "nyedhiyakake akses menyang panyimpenan file lan data ing piranti sampeyan". Sanajan mung ramalan cuaca. Saiki, nalika ndhaptar ing forum utawa blog apa wae, sampeyan kudu setuju karo sawetara jinis "ngolah data pribadhi". Mesthine, sistem global sing manunggal bakal mbutuhake pangguna supaya ora ambigu, langsung lan jelas setuju karo pangolahan data, akses menyang kabeh file, ngidini geopositioning ing lemah, lsp. Lan wong bakal nindakake kanthi sukarela. Lan sapa sing ora pengin, dheweke bakal ora duwe pilihan. Dheweke kudu setuju kanthi sukarela, utawa ... lan iki minangka titik kapindho.

Kasunyatane manawa akeh pedunung ing saindenging jagad ora bakal bisa melu sistem kasebut, amarga ora duwe smartphone, akeh negara sing durung berkembang durung dilindhungi Internet seluler, akeh sing ora duwe komputer ing omah. lan padha nampa gaji paling apik ing awis, lan uga beras. Lan ing kene donya bakal dipérang dadi disambungake menyang sistem - warga, lan ora nyambung - non-warga. Ing wiwitan, ora bakal ana sing salah, amarga iki mung sistem elektronik, Internet, sing saiki digunakake. Iki dudu konsolidasi resmi saka hak utawa hak istimewa. Iki minangka keputusan sukarela khusus saka wong sing bisa mbayar. Mung mengko bakal dadi cetha yen kasunyatan sing disambungake menyang sistem menehi wong kesempatan kanggo bisa normal lan nampa kabeh keuntungan saka masyarakat modern - dhuwit, insurance, informasi, keamanan. Iki, lan dudu paspor warga negara, sing bakal dadi "dokumen" sing paling penting kanggo urip normal, pass menyang jagad iki. Iki bakal dadi jelas mengko, nanging ora ana sing bisa ditindakake. Lan divisi djalmo manungso dadi warga elektronik sing lengkap lan wong sing ora duwe daya, ora ana hubungane karo kelas paling murah bakal dadi kasunyatan sing objektif.

Lan sing paling awon, aku mbaleni, iki dudu skenario hipotetis. Iki kasunyatan saiki, lan ora ana cara liya. Kajaba ana sawetara lampu kilat ing srengenge, lan kabeh jaringan komputer bakal diobong, utawa bakal ana perang nuklir global sing bakal mimpin manungsa menyang Zaman Watu, utawa es bakal nyawiji lan segara bakal nguntal paling akeh manungsa sing dikembangake.

Lan ing babagan iki, aku takon dhewe: patriotisme apa sing bisa diomongake saiki? Apa kita ora manggon ing konsep sing wis suwe, nalika awake dhewe wis urip ing kasunyatan sing beda?

Kanthi pangembangan acara kasebut ing ndhuwur, ora masalah apa sampeyan manggon ing Rusia utawa ing Australia, ing dolar sampeyan duwe nol ing akun bank utawa rupee, apa sampeyan pracaya marang Kristus utawa monster pasta - kabeh iki bakal dadi ora perduli.

Siji-sijine perkara sing bakal dingerteni yaiku apa sampeyan wis nyambung utawa ora. Iku bakal nemtokake orane sampeyan lan ora liya. Kita kabeh wis nyambung, nyatane. Ayo sapa sing maca artikel iki nyoba mbusak kabeh akun email, nyerahake ponsel, nutup akun kertu ing bank (kalebu kertu gaji) lan mateni Internet ing omah. Lan supaya dheweke nyoba kanggo njaluk proyek mengko. Aja ndhudhuk bolongan, nanging kanggo "normal" proyek, supaya ora kringet lan njaluk dhuwit prayoga lan paket sosial. Diwakili? Malah saiki iki ora bisa ditindakake maneh. Lan ing rolas taun bakal njupuk formulir sing luwih ketat, personified, united, united, deepened menyang massa, lan banjur bakal mung siji alternatif - kanggo tiba metu saka urip lan dadi outcast disenfranchised tanpa kesempatan kanggo nampa pejabat. gaji, tanpa akses menyang asuransi lan perawatan medis, tanpa jaminan, hak lan safety. Lan apa bakal katon kaya, ngomong? Matriks saka sedulur Wachowski. Gadget elektronik bakal dadi pin kasebut, nempel ing mburi sirah, wong entuk akses menyang jagad normal kanthi karya, restoran, hiburan lan atribut sosial liyane. Lan tanpa pin iki, mung ana kasunyatan abu-abu, ing ngendi ora ana institusi umum, ora ana karya, ora ana mata uang, ora ana pangan, ora ana keamanan.

Aku wis weruh manawa akeh sing bakal nyalahake aku amarga paranoid lan ujar manawa iki minangka cara pangembangan normal, iki minangka kemajuan teknis lan liya-liyane. Ya, aku ora bakal kaget. Ing pungkasan, ing "Matrix" padha karakter kondhang ngandika: "Akeh sing dadi poisoned lan dadi hopelessly gumantung ing sistem sing padha bakal perang kanggo iku."
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

26 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    Agustus 23 2016
    "Apa urip elek", uh-huh.
    Umumé, iku ing simpsons Kabèh wis ditulis ing Kitab Suci. Lan suwene. Luwih tepate, ing Apocalypse of John the Theologian.
    Mung mengko bakal dadi cetha yen kasunyatan sing disambungake menyang sistem menehi wong kesempatan kanggo bisa normal lan nampa kabeh keuntungan saka masyarakat modern - dhuwit, insurance, informasi, keamanan. Iki, lan dudu paspor warga negara, sing bakal dadi "dokumen" sing paling penting kanggo urip normal, pass menyang jagad iki. Iki bakal dadi jelas mengko, nanging ora ana sing bisa ditindakake. Lan divisi djalmo manungso dadi warga elektronik sing lengkap lan wong sing ora duwe daya, ora ana hubungane karo kelas paling murah bakal dadi kasunyatan sing objektif.

    "Lan dheweke bakal nggawe manawa saben wong, cilik lan gedhe, sugih lan mlarat, wong mardika lan batur, bakal duwe tandha ing tangan tengen utawa ing bathuk, lan ora ana wong sing bisa tuku utawa ngedol, kajaba sing duwe. iki tandha, utawa jenengé kéwan, utawa nomer jenengé."
    1. +2
      Agustus 23 2016
      Kutipan saka Fei Wong
      "Lan dheweke bakal nggawe manawa saben wong, cilik lan gedhe, sugih lan mlarat, wong mardika lan batur, bakal duwe tandha ing tangan tengen utawa ing bathuk, lan ora ana wong sing bisa tuku utawa ngedol, kajaba sing duwe. iki tandha, utawa jenengé kéwan, utawa nomer jenengé."

      "Iki kawicaksanan. Sapa sing duwe pikiran, wilangane kewan, amarga iku wilangan manungsa, nem atus sawidak enem."
      "Mungsuh utama sampeyan ing ngendi sampeyan paling ora nggoleki dheweke" - sampeyan. Konsumen.
      1. +4
        Agustus 23 2016
        Secara pribadi, aku yakin banget yen ora ana sing penting - panggunaan penting.
        Ora ana sing meksa pangguna kanggo nguripake Cloud utawa nggunakake akun Google, ta?
        Masalah kasebut yaiku kebebasan milih. Lan rampung diwatesi dening kesadaran umum. Sapa sing mbentuk sing pungkasan? - sing bener, sing ngasilake obyek sing dipilih, dadi piranti lunak, televisi utawa saklar telpon.
        Mulane, perkara kasebut ora gumantung ing anane utawa ora ana Jaringan, nanging ing tujuan eksistensi kasebut. Ing tembung liya: sapa sing duwe informasi sing duwe jagad, nanging mung sing ngasilake informasi kasebut.
        Nah, yen informasi wis dadi komoditas lan, miturut, dadi subyek hubungan komoditas-dhuwit, banjur goleki jawaban kanggo pitakonan: "Sapa sing entuk manfaat saka anane kamp konsentrasi informasi global?" perlu sabenere ing ekonomi lan ekonomi politik kapitalisme.
        Sistem kasebut kudu diganti.
    2. +1
      Agustus 23 2016
      Nanging kita ora bakal nglilani sampeyan chip utawa sijine stroke sembarang ing tangan. Yen, mesthi, kabeh bakal teka.
      Iki carane padha chipped wong, lan iku ing tampilan lengkap. Kepiye carane dheweke bakal dadi tentara?
      Ora, ora dina iki. Nalika loro utawa telung pamrentahan, utawa sing kaya ngono, tetep ana ing lemah, mula bisa uga bakal ngontrol kabeh wong lan mbusak watese.
      1. 0
        Agustus 24 2016
        Pranyata sistem loro pribadine.
        Identitas saka smartphone. Wong sing ditinggal pinter ing omah.
  2. +1
    Agustus 23 2016
    ...Deus mantan...
    Ana game kaya ngono, kanthi sekuel ...
    1. +2
      Agustus 23 2016
      Kepiye babagan Assassin's Creed? Uga kontrol total manungsa lan Orde Baru.
  3. +4
    Agustus 23 2016
    Muga-muga penulis artikel kasebut ngapura aku, apa sing sampeyan ucapake, apa sing sampeyan gunakake, bali menyang switch manual - "lady, menehi Smolny", mbuwang TV lan PC, utawa dheweke nyoba narik perhatian liyane. masalah sumber daya jaringan? Aku tau krungu gagasan utama.
    Lan makna, miturut pendapatku, prasaja - koran (kaya sing diwulangake), pisanan diwaca diagonal lan banjur diwaca menyang teks sing sampeyan minati. A TV karo satus saluran utawa ora kanggo nonton ing kabeh, utawa milih apa kapentingan sampeyan, lan ora klik saluran ing bunder. INTERNET lan jaringan sosial dudu dolanan, nanging minangka gudang pikiran lan sarana komunikasi karo bunderan sampeyan. Ora ana budaya nggunakake keuntungan saka kemajuan, mbuwang, utawa dadi apikan, sinau nggunakake supaya ora lara banget nalika otak metu.
    1. +1
      Agustus 24 2016
      Penulis ora nelpon sapa wae. Sampeyan ora maca artikel kasebut.
  4. +1
    Agustus 23 2016
    Kita kabeh wis nyambung, nyatane

    Bener ya. Sawetara wong saka generasi lawas ora disambungake, nanging wis pensiun, lan disambungake liwat sistem pensiun. Aku duwe komputer, tablet. Nalika sampeyan nyambungake tablet, kabeh setelan saka komputer ditransfer menyang tablet kanthi otomatis. Aku ora nganggo awan. Kanggo nyimpen data sing larang regane, ana sawetara remot hard.
  5. APS
    +1
    Agustus 23 2016
    Nyambung - ora nyambung, banjur chipped - ora chipped, lan banjur kloning ing dalan. Ing kene sampeyan bisa wedi, gumantung ing tangan apa kabeh bakal ...
  6. +2
    Agustus 23 2016
    Ing kawitan padha wedi dening televisi; lan - ana sing kudu wedi! Ing TV, sampeyan ora bisa mbangun aliran informasi sing dikonsumsi; nonton apa sing ana ing program lan saluran ... Pasif supaya ... Dinamika aliran informasi asring kaya sing ora saben wong (... mung ora ngutip Klitschko!) bisa kanthi sadar ngerteni - gagasan, makna. ; ora kanggo sebutno kemajuan pikiran counter ing kesempatan iki - lan ing basis. Kita meneng nganggo "TV" tanpa bisa mengaruhi ... Lan - akses menyang "pengaruh" ing TV meh ora mungkin kanggo mayoritas; nanging bakal bisa ("kelangan sampeyan entuk TV ...") - bakal kaya kelangan - "otpezhen" (tanpa petunjuk censorship - dicet ing warna piebald ... babagan jaran kaya ing abad kaping XNUMX ...) diowahi.
    Ing Internet - lafa! Awake dhewe mbangun aliran informasi ("kebebasan milih" sing kondhang); kita bisa nggarap informasi ing mode trep (ngaso ana, capslock ... werna, etc., etc.), maca, katon, bali ... ngevaluasi (kaya, plus ... ora seneng.. .) . Kita bisa menehi komentar, lan nyemak ... lan nyuwun marang para admin ... kanthi pangarep-arep sing bener bisa diwaca, dirungokake lan dimangerteni - disetujoni utawa dikutuk ... paling "ora bisa" ...
    Akhire - oh!oh!oh! Internet kasedhiya kanggo sapa wae !!! Saben uwong duwe seluler, tablet lan PC ... lan dheweke - Internet - angel disensor, sing ora bisa dikandhakake babagan TV!
    Ana siji masalah serius ing kene (maneh, bener miturut Klitschko ...): kabeh ing ndhuwur babagan Internet uneg-uneg wong saka subspesies saiki praktis ilang - utawa jenis - cukup (digunakake kanggo ngomong "cantik" ...) educated , uga (... "banget" ...) educated, lan ya! - kuwat-karep ... Bisa mbedakake ala saka apik, apik saka ala, karo stabil goal-setting - lan kemampuan kanggo nggayuh gol.
    Yen ora, pangguna Internet iku bocah! - mrodhuksi isi dumadi saka stream telas saka kabodhoan, interjections incoherent lan prilaku boten cecek rampung uncontrollable!
    ... Menowo, kan?
    Umume "pangguna" iki emosional lan impulsif sing ora bisa dikendhaleni, kanthi kapentingan primitif, kepengin banget karo penampilane, mimpin gaya urip konsumtif lan terus terang. Kajaba iku, dheweke makmur kanthi finansial - amarga "leluhur" utawa "jaran", kaya sing diarani, lan banget populer ing antarane bagean tartamtu saka "penonton" - biasane padha degenerasi, remaja: kanggo dheweke dadi peran. model-model.
    Lan Internet uga nyumbang kanggo iki - kanthi tombol "nuduhake karo kanca", "nyaranake" ... lan liya-liyane. Win10 lan Edge kabeh diarahake menyang iki!
  7. +8
    Agustus 23 2016
    Artikel apik. Iku lucu sing kabeh iki pungkasanipun wiwit tekan "anak saka tokoh"! Kanggo wong sing pinter, kabeh wahyu kasebut dadi jelas ing taun 60-an abad kasebut. Sebagéyan wong sing pinter sing ora pengin "perbudakan digital" bisa mblokir lan nundha mangsa iki, sing bisa uga wis dikenalake ing jaman biyen.
    Sebagean, cara lan cara kasebut alon-alon dikembangake, amarga para wong pinter ngarep-arep bisa nunggang tokoh kasebut lan mbangun "swarga kanggo wong bodho" liyane. Kaya biasane, rencana sing apik ora bisa urip karo mungsuh.
    Ing kene sampeyan bisa muter-muter nganti suwe ... Aku bakal njupuk sawetara perkara sing bisa digayuh. Kaping pisanan (lan iki, cukup aneh, wong wicaksana ora nyana) informasi "konektivitas" nyebabake ambruk gedhene pikirane wong. Wong sing ngambang ing samodra informasi terus-terusan, kanthi bencana dadi bodho, ora saben dina, nanging saben jam! Iku konyol sing kabeh genius iki ora weruh bab pancen ketok lan malah ora nyoba kanggo nyiapake kanggo iku piye wae.
    Lan kapindho. Dene sing pinter. Sembarang wong sing komunikasi karo wong-wong sing mbangun masa depan digital kita ora bisa gagal kanggo nyathet dinamika negatif ing pikirane uga! Paradoks, bener? Spesialis paling apik, aces, master sing wis nembus jero banget saka pikiran mesin ... ana sing salah karo dheweke, lan iki "salah" tambah akeh. Ana apa? Uga, sampeyan ngerti, sing ora ana sing weruh ing jagad iki.
    Apa komputer? Umumé, iki minangka emulator saka sawetara fungsi pikiran manungsa. Mikir bab iku. Ilmuwan komputer metu saka cara kanggo nyetel otak supaya otak iki luwih cocog kanggo salinan miskin sawetara FUNGSI saka otak lengkap. Kepiye cara otak dhewe, sing dirusak kanthi kabeh kekuwatane, nyoba nggawe potongan sing ala? Elingi Procrustes? Mung awake dhewe, tanpa Wikipedia? Piyé perasaané wong-wong sing ”diuntungké” karo dhèwèké?
    Lan ora ana sing mikir babagan iki. Guru digital mung ora weruh apa-apa sing ora biasa babagan awake dhewe. Padha nindakake kabeh karo komputer, lan kabeh iku luwih apik! Inggih, paling ora ana sing weruh. Aku bakal nyedhiyakake popcorn lan ndeleng kepiye proses kesadaran maju ing otak sing shrunken ing jaman digital.
  8. +5
    Agustus 23 2016
    Siji liyane titik - ing sambungan karo Unified State Examination lan produk utama - "konsumen qualified"!
    Apa ana jenis anyar - subspesies? - wong: "wong layanan", fungsi wong, digawe sadurunge mripat kita kanthi bantuan "absolutization kebebasan individu" lan "introduksi menyang kesadaran massa gagasan sing mbantah sing alami", padha karo kulawarga tanpa anak lan LGBT. nilai-nilai.
    Ing September 2015, Mikhail Kovalchuk, salah sawijining pimpinan ing donya ilmiah, direktur Institut Kurchatov, ngomongake para wakil ing Dewan Federasi Rusia. Ing wicara, dheweke nyatakake apa sing dianggep minangka teori konspirasi ... Kovalchuk, utamane, nyathet telung sifat populasi "wong layanan": kesadaran diri sing winates, kontrol reproduksi lan panganan sing murah, yaiku, GMO. Yen kabeh wis jelas karo reproduksi lan GMO, banjur apa sing diwatesi kesadaran diri? Nyatane, iku gampang banget kanggo ndeleng iki - sampeyan mung kudu mbukak lan maca komentar ing video saka akeh pangguna jaringan sosial. pangandikan lan phrases, sawetara tembung dawa, karo nulis kang, ketoke, proses mikir mung ora melu. Mayuta-yuta pelanggan jaringan sosial iki, umume, wong-wong sing duwe kesadaran sing winates, mesthi, akeh sing isih bocah-bocah, nanging bocah-bocah sing wis dicuci otak, terus-terusan disambungake liwat telpon. tablet lan komputer, piranti lunak sing dianyari, sing mboko sithik mbatesi jagad batine menyang kapentingan sing paling primitif lan ngowahi dadi "fungsi manungsa", aplikasi menyang piranti lunak. Wong sing winates kuwi gampang banget dimanipulasi, amarga ora bisa ngontrol awake dhewe, kepinginan lan emosine.
    ... Ana uga kartun lan seri sing ora ana pikirane sing bisa nggawe prilaku impulsif lan ora cocog, lan acara televisi sing promosi freaks, lan majalah nggilap sing ngrembug babagan bintang lan sandhangan, lan game komputer kaya Pokemon Go, lan uga pahlawan super kaya Deadpool utawa Pasukan Bunuh Diri. Kabeh iki ditampilake kanthi terang, apik, kanthi pariwara sing apik lan gedhe ing media resmi lan ing saluran YouTube sing padha supaya bisa narik kawigaten wong-wong sing ora bisa mbedakake sing apik lan sing ala, lan sing paling penting yaiku bocah-bocah.
    (c)
    1. +1
      Agustus 23 2016
      Nyuwun pangapunten. Yen sampeyan ngerti apa sejatine GMO lan asal saka perusahaan protes kasebut, mula komentar sampeyan bakal beda-beda. Dadi mung sakumpulan psikovirus kanthi gampang diproses dening kesadaran sampeyan.
      Goleki teks kanthi irah-irahan "Mesin Bintang". Ana katrangan babagan "woh daging" tartamtu. Delengen kanthi cetha. Cukup aja goleki teks ing net, ora ditemokake kanthi telusuran.
  9. +2
    Agustus 23 2016
    ...lanjutane...
    Begjanipun, ing bagean Russian-speaking Internet wis mboko sithik ing ngarep informasi alternatif, kang bisa kanggo pembangunan, lan ora degradasi wong, lan ana liyane lan liyane proyèk kuwi.
    "CARA RESPONSI KETERLIBATAN AUDIEN ING KONTEN DEGRADASI YOUTUBE
    1. Nggawe lan nyebarake konten sing bakal nyumbang kanggo pambentukan tampilan jagad sing holistik lan nyukupi ing antarane para pamirsa, uga mbantu pangembangan moral.
    2. Rembugan topik iki ing kulawarga, sekolah, institusi; mulang bocah-bocah nggunakake Internet sing bener, lan utamane YouTube.
    Ayo maneh nyathet bab utama: kecemplung mandiri bocah ing bidang iki ing 90 persen kasus bakal nyebabake penutupan psyche kanthi konten sing ngrusak, kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake.
    Kovalchuk, ing wicarane, ujar manawa "ora ana sing bisa ngganggu penciptaan fungsi manungsa, iki minangka pangembangan ilmu pengetahuan, iki pancen kedadeyan." Miturut dheweke, Rusia mung bisa pas karo sistem saiki lan nyoba nindakake kanthi syarat sing luwih apik.
    Kita pitados bilih nyoba kanggo Book Panggonan nyedhaki feeder cetha ora goal sing meets cita-cita saka peradaban Russian, kang raos kaadilan wis mesthi wis ing Panggonan pisanan.
    (c)
  10. 0
    Agustus 23 2016
    Aku manawa ing mangsa communicator bakal malah luwih pribadi lan ditempelake ing operator, bakal dadi bagéan integral saka wong, organ ing pangertèn harfiah saka tembung, mripat katelu.
    Banjur virus bakal diluncurake menyang mripat iki utawa dipateni liwat jaringan. Bakal sijine metu saka tumindak.
    Lan luwih elek, dheweke bakal mateni wong.
    Apa sing bakal dikira utawa diomongake saiki babagan wong sing ora duwe ponsel? We manggon menarik.
  11. +1
    Agustus 23 2016
    Siji-sijine perkara sing bakal dingerteni yaiku apa sampeyan wis nyambung utawa ora. Iku bakal nemtokake orane sampeyan lan ora liya. Kita kabeh wis nyambung, nyatane. Ayo sapa sing maca artikel iki nyoba mbusak kabeh akun email, nyerahake ponsel, nutup akun kertu ing bank (kalebu kertu gaji) lan mateni Internet ing omah.
    Saiki aku lungguh lan ngelingi.
    10 kothak kasebut bakal ditinggal dening mesin kasebut bakal dibusak (diverifikasi). Jaringan sosial, kabeh gampang ing kene, dibusak bebarengan. Aku duwe paspor lan kabeh dokumen. Telpon. Ana omah lan sampeyan bisa mateni yen ana kedadeyan. Mobile, mblokir kertu SIM utawa mung ora sijine dhuwit ing akun. Mrikso. Kabeh data ana. Ing cendhak, aku madhangi khusus. STOP! Aku resik! Tukang Kunci. Apa penting aku ngerti lan carane aku bisa nyetel ing jam H? Sapa sing butuh? Produk ora kanggo dolar ing desa kita. Lan kertu ora perlu nalika mbayar ing checkout.
  12. -1
    Agustus 23 2016
    Kutipan saka avg-mgn
    Muga-muga penulis artikel kasebut ngapura aku, apa sing sampeyan ucapake, apa sing sampeyan gunakake, bali menyang switch manual - "lady, menehi Smolny", mbuwang TV lan PC, utawa dheweke nyoba narik perhatian liyane. masalah sumber daya jaringan? Aku tau krungu gagasan utama.

    Ide penulis prasaja banget. Dheweke ora njaluk "mundur", nanging ing nalisir, minangka pracaya, dheweke bakal maju. Dheweke ujar - amarga kabeh wis berkembang ing arah universalitas lan kamanungsan universal, apa ora wektune kanggo ninggalake konsep patriotisme sing wis lawas.
    Inggih, sanadyan, ora suwe, kabeh wong bakal duwe ID siji, ora preduli ing negara sampeyan manggon.
    Kita bakal mangsuli penulis - nalika iku bakal, banjur teka karo gagasan nolak patriotisme.
    Kabeh ing donya iki rada rumit, lan ora ana kang bisa prédhiksi carane iku bakal dadi ing mangsa, senadyan kasunyatan paling ketok. Durung ana penulis fiksi ilmiah sing ngira. Mung rincian individu.
  13. 0
    Agustus 24 2016
    Lan ing babagan iki, aku takon dhewe: patriotisme apa sing bisa diomongake saiki? Apa kita ora manggon ing konsep sing wis suwe, nalika awake dhewe wis urip ing kasunyatan sing beda?

    Aku bakal njawab sampeyan karo kutipan dhewe sing mundhut saka konsep iki
    bakal padha karo amputasi sirah.

    Nanging, kanggo akeh, iku wis amputated dening ngarsane, mesthi migunani, saka Internet lan macem-macem komunikasi.
  14. +1
    Agustus 24 2016
    Ana siji fitur penting sing bisa nyawiji. Iki minangka sistem kaslametan. sing mbentuk moralitas.

    Ana rong perusahaan penganut moralitas iki.

    Kaping pisanan
    Iki minangka penganut: "kanggo njupuk lan ngonsumsi". Sistem ekonomi yaiku kapitalisme.
    Kapindho
    Penganut: "nggawe lan nyebarake".
    Sistem ekonomi yaiku sosialisme.

    Wangun pisanan dianggo kanggo numpes wong. Wangun kapindho yaiku kanggo pangembangan. Mula, supaya bisa urip ing jagad robot, sosialisme dibutuhake.

    Kapitalisme kudu lunga.
  15. 0
    Agustus 25 2016
    Aku Samsung ngalangi (pungkasan 6 taun) lan sampeyan kabeh menyang kucing ing untu saka purun!
  16. 0
    Agustus 25 2016
    Kutipan saka gladcu2
    Ana siji fitur penting sing bisa nyawiji. Iki minangka sistem kaslametan. sing mbentuk moralitas.

    Ana rong perusahaan penganut moralitas iki.

    Kaping pisanan
    Iki minangka penganut: "kanggo njupuk lan ngonsumsi". Sistem ekonomi yaiku kapitalisme.
    Kapindho
    Penganut: "nggawe lan nyebarake".
    Sistem ekonomi yaiku sosialisme.

    Wangun pisanan dianggo kanggo numpes wong. Wangun kapindho yaiku kanggo pangembangan. Mula, supaya bisa urip ing jagad robot, sosialisme dibutuhake.

    Kapitalisme kudu lunga.

    nuwun sewu, nanging sampeyan seneng urip mung amarga kapitalisme
  17. +2
    Agustus 25 2016
    Donya ora mung, ana sing ora bener. Ing donya ana rebutan kontrol donya dening iki banget "soko".
    Iki banget "soko" ora animate, nanging ing wektu sing padha duwe Intelligence, kabeh pitakonan apa? Dideleng saka conto sing diwenehake dening penulis, ora manusiawi, yaiku. ngilangi wong saka lingkungan kreatifitas sing nyata. Minangka imbalan, dheweke nggawe kreatifitas ilusi ing jagad ilusi, jagad impen narkotika.
    Penulis kelalen nyebutake rincian sing penting banget yen saiki milyaran piranti elektronik wis disambungake liwat sambungan Wi-Fi sing ora dikarepake, mula kahanan iki, sing ora katon sepisanan, mung cenderung tuwuh, ora bisa dikendhaleni. . Apa sing tuwuh ing ngarepe mripat kita, ing "taji" sing ana lan dadi manungsa sing diowahi?
    Wangsulane urip mati. Yen sampeyan mikir babagan iki, jawaban kasebut ora paradoks kaya sing katon sepisanan, nanging yen sampeyan mikir babagan iki. Lan padha menehi kita kurang lan kurang kanggo mikir, liyane lan liyane "SOMETHING mikir kanggo kita. Deleng ing ROOT, dear.
  18. 0
    15 2017 Juni
    Iki wektu kanggo nampa kasunyatan sing masyarakat wis pindah saka masyarakat industri menyang informasi. Dina iki, Internet ing omah utawa apartemen minangka perlu minangka listrik, banyu, gas. http://3gmodem.ru/ kanggo sing manggon ing deso lan pengin duwe Internet stabil kanthi kacepetan nyaman.
    Lan aja wedi ngrusak internet. Aku mikir yen Internet minangka pangilon kita. Saben uwong bakal nemokake apa sing dikarepake.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"