crita patriotik. Mikhail Margolin

24
Preinan Taun Anyar sing rame wis rampung. Negara sing kesel karo kedadean geger ing taun 1905 kepungkur, banjur turu. Nyemplungaken ing slumber lan Kyiv. Ing wayah sore, wong-wong padha ngumpul ing ruang tamu ing ngisor lampshades bunder, maca kanthi banter, ngomong lan ngrungokake geni sing humming ing kompor, lan angin mlaku liwat cerobong asep.

crita patriotik. Mikhail Margolin




Kulawarga Margolin uga ngumpul ing wayah sore ing ruang tamu, nanging ora kaya kulawarga liyane, dheweke ngenteni sawetara acara saben dina. acara iki njupuk Panggonan ing 29 Januari, miturut gaya lawas - engineer Semyon Margolin lan garwane Ekaterina Filippovna kagungan putra - lanang banget, kuwat, kang dijenengi Mikhail. Ora suwe, wong tuwane Misha nggawa dheweke menyang Moskow, ing ngendi dheweke manggon, ora beda karo kanca-kancane, kajaba dheweke awal nuduhake kemampuan kanggo nggambar. Dheweke nggambar kanthi apik - kanthi tangan sing kuat, kanthi imajinasi. Nanging...

Ing awal banget lelampahan urip kang, ing lepas landas, Michael nampa jotosan abot. Peluru sing ora disengaja nalika gelut karo bandit, tatu ing sirah lan ... wuta ing mripat loro, wuta ora bisa dibatalake. Banjur kanggo wong enom iku luwih elek tinimbang pati. Dheweke percaya yen urip terus maju, nanging dheweke dhewe wis dibusak saka urip iki. Apa dheweke saiki kanggo dheweke, tanpa makna, warna-warna cerah lan rencana pelangi! Sapa sing butuh kasepen lan vegetasi?

Kanca-kanca nyoba mbantu, ngumpulake dhuwit kanggo perawatan. Mikhail lunga saka Ochamchira menyang Sukhumi, menyang rumah sakit republik. Nanging, dokter ora duwe daya. A trip kanggo Moscow nderek. Ing klinik mata Alekseevskaya, sing paling misuwur ing wektu kasebut, para spesialis menehi putusan tanpa ampun. Banjur ana distributor kursi rodha lan rujukan kanggo Kyiv. Komisi mutusake "kanggo mbongkar Moskow" kanggo ngirim Margolin menyang papan lair.



"Ing Kyiv, dheweke nulungi aku metu saka mobil," ujare Mikhail Vladimirovich mengko. - Sepur, rattling buffer, dipindhah ing, lan aku ditinggal piyambak ing platform, antarane wong liyo. Ora ana sing kudu dipikirake. Aku ngelingi stasiun sepur Kiev uga, uga kutha dhewe, karo akeh kenangan sing digandhengake, utamané saka sangalas taun. Lan aku lunga, dituntun dening memori lan kuping, obah ing ngarepku nganggo tebu pring cahya, sing diukir dening kanca-kanca Sukhumi kanggo aku.

Ing ngarepku ana alun-alun stasiun. Aku ngerti dheweke lan yakin yen aku bakal nyabrang tanpa kelangan arah. Dheweke ngalih kanthi ati-ati, ngrasakake dalan nganggo tebu lan ngidini kreta lan mobil liwat ing ngarepe. Kene mandeg, trem muni. Ana wong sing takon marang tanggane: "Koyone sing nomer loro?" "Ya, menyang Khreshchatyk, menyang Comintern Square." Aku ora butuh apa-apa liyane. Aku munggah menyang mobil, lunga lan kaya-kaya aku weruh mandeg sing akrab ... "

Ora suwe dheweke wis dadi panitia eksekutif kutha. Mikhail kaget carane deftly teka ing kono, lan malah luwih admired piyambak nalika dhewe ketemu kutha dipatèni (dumunung ing Kiev-Pechersk Lavra), kang diselehake. Ing mangsa panas 1925, piyambakipun pikantuk kanggo pindhah menyang Kharkov kanggo pijet lan kursus senam medical ing Komisariat Sosial Keamanan Rakyat. Mikhail setuju tanpa mangu-mangu, sanajan dheweke ora ngerti apa jenis - pijet, medicine tau fascinated wong. Nanging kita kudu mudhun menyang bisnis, ora njagong. Lan saiki kursus terapi pijet wis ana, ing ngarep yaiku kerja. Setaun setengah saka urip "anyar" mbusak keraguan sing lara. Iman ing kekuatan dhewe teka, Mikhail mangerténi sing wong perlu wong kaya iku. Iku bakal katon sing bisa quietly lan manggon ing kutha gedhe, nanging iki ora cukup kanggo nyawa indefatigable desainer mangsa.

Ing taun 1926, Margolin pindhah maneh menyang Moskow, ing ngendi kulawargane wis mapan, lan terjun ing karya sosial. Ing inisiatif lan karo dhukungan saka biro organisasi Osoaviakhim, kabinèt militèr iki diatur ing House Tengah saka Komsomol, kang diangkat dadi kepala. Margolin nganakake kelas ing kana, game perang. Kanthi mripat sing mbukak, nanging wuta, dheweke ngajari wong enom carane mbongkar lan ngumpulake peralatan pelindung pribadi sing ana ing layanan karo Tentara Merah, senjata cilik. gaman.

November 7, 1928 Mikhail Margolin lumaku ing sirah saka batalyon Komsomol saka Zamoskvorechye ing sadawane Red Square lan, buta, mimpin perusahaan, tanpa kesasar, ing parade. Drummer dadi ahead, ngalahake metu dijupuk, lan Margolin mimpin batalion menyang drum dijupuk dening kuping. Ora ana sing weruh yen dheweke wuta. Bayangno iki!

Kepiye Margolin, wuta, sinau senjata lan peralatan militer? Pandelenge wis ora ana, nanging rasa pangrasane tetep, sing kudu ditindakake kanthi sabisa. Dhèwèké ora bisa ngegung-egungaké raos tutul sing diduwèni wong wuta wiwit lair. Nanging dheweke duwe properti liyane sing mbantu dheweke kanthi cepet lan sinau babagan senjata sing tiba ing tangane - imajinasi visual sing kuat lan memori visual.

Sawise rawuh ing panitia distrik Zamoskvoretsky komandan brigade Alexander Smirnsky, anggota tim Rusia ing shooting ing Olimpiade 1912 ing Stockholm, salah siji saka telung juara pisanan saka USSR ing shooting lan, mengko, desainer pisanan senjata olahraga. ing USSR (telung bedhil lan "revolver olahraga"), Mikhail dadi infèksi "virus penemuan".

- We have gunsmiths, ngandika, nanging ora ana sing nggawe senjata kanggo atlit. Kudu. Cukup dibutuhake! Lan perancang senjata lan pancene ora ngerti carane njupuk. Kene sampeyan, Mikhail, sampeyan seneng senjata, sampeyan aran, sampeyan ngerti.

- Alexander Alexandrovich, ngendi aku kudu pindhah, aku ...

- Ya, ya, mesthi, mesthi, aku ngerti, aku ngerti, ora ana sing kudu ditindakake, nganti saiki, sesanti ...

- Vision ... Sengsara, banjur. Rusak, ngerti! Aku bakal nuduhake sampeyan - "cacat" !!!

Dheweke nemokake kapal udara anyar, banjur kapal selam ... Ing wiwitan ora bisa ditindakake - kabeh iki wis diciptakake, utawa ora ana gunane. Ana tangan cilik sing ditinggal.

Mikhail mangertos, njupuk munggah prakara iki, kang isih ora ngerti lan ora bisa nindakake akeh. Dheweke sinau senjata ing ngendi wae: ing museum, pabrik, kamp militer, biro desain. Lan aku kudu sinau - dhewe! - mekanika teoretis, teori mekanisme lan mesin, bagean mesin, kekuatan bahan.

Margolin sinau kanggo ngetung ing atine, nanging carane kanggo nggambarake ing kertas apa teka munggah karo? Aku kudu sinau maneh - kanggo ngethok rincian saka lilin lan sabun cuci, kanggo nemtokake dimensi rincian kanthi tutul. Sinau. Dheweke nemtokake ukuran kanthi akurasi satus milimeter.

Lan ing wektu sing padha, dheweke sinau kanggo ndhikte apa sing ditindakake. Ora tembung dictated - gambar. Padha malah wis game karo draftsman Arkady Pokhmelkov: Mikhail dictates, lan Arkady sengaja nggawe kesalahan. Banjur Arkady ngandhani kanthi rinci apa sing digambar, lan Mikhail kudu nemokake kesalahane.



Dheweke malah ndhikte para buruh supaya nindakake rincian saka tembunge. Nalika iki kedaden kanggo pisanan, cutter panggilingan experienced, wis rampung karya, ora bisa pracaya mripate - dheweke wis tau kanggo bisa "kuping" sadurunge. Nanging bisa!

Dadi Margolin nggawe sistem pisanan - bedhil otomatis. Vasily Degtyarev dhewe nyetujoni (pandai sing ngrancang senapan mesin ringan). Mikhail diundang menyang Tula menyang pabrik senjata. Asisten diwenehi, kamar. Papan gambar siji gedhe banget, mula bisa digambarake paling ora meriam ukurane. Lan karya wiwit. Dheweke nggawe bedhil mesin, karabin, telung pistol - kabeh kanggo atlit, kalebu sing paling enom. Siji pistol ternyata apik banget, mula dheweke mutusake kanggo ngasilake massal. Kita mutusake, nanging ora duwe wektu - perang dicegah.

Perang wis rampung. Lan Margolin wiwit nggawe pistol olahraga maneh. Model pasca perang pisanan ditolak. Banjur diyakini yen pistol olahraga mesthine kudu diowahi saka pistol tempur supaya bisa langsung nyiapake penembak kanggo perang. Iku salah. Syarat kanggo senjata militèr ora padha karo kanggo olahraga. Lan Margolin mutusake nggawe desaine, khusus, sing durung nate kedadeyan. Maneh aku kudu sinau (kanthi tutul!), Nemokake, nyipta, kaya mozaik - tong, bolts, pancingan pemicu ... Aku kerja luwih saka setahun - aku nindakake. Saiki wis dadi atlit. Dheweke njupuk pistol - mutusake sing luwih elek lan sing luwih apik.

Contemporaries Mikhail Vladimirovich padha gumun ing wani, tekad, lan efektifitas karya. Lan desainer wuta admired liyane: sinau kanggo njupuk - ing swara.



Ayo bali menyang pistol digawe Mikhail Margolin.

Ora perlu ngenalake senjata iki. Loro-lorone bocah sekolah lan jenderal dipecat saka iku. Wis ngladeni pirang-pirang generasi penembak kompetitif tanpa gagal.

Iku mokal kanggo kantun karo pistol iki. Karyane akurat lan tanpa cacat. Iku gampang kanggo njupuk lan gampang kanggo mencet. Iku apik kanggo nyekeli ing tangan. Iku fascinates karo geometri saka baja blued lan narik kawigaten karo magnetisme gegaman khusus. Lan misale jek ora ana wong sing kanthi diam-diam ora ngimpi duwe dheweke.

Margolin ngrancang pistol otomatis sing nyukupi syarat olahraga. Panjenenganipun ngatur kanggo gabungke ing siji sistem iku sethitik kompatibel - reloading otomatis lan akurasi pertempuran. Dheweke nambah jumlah rifling lan nggawe dheweke luwih rata - lan peluru mudhun ing tong minyak kanthi luwih tenang. Laras iki dibor menyang kerucut cahya, lan akurasi tambah banget. Laras dhewe ora obah, ditekan kanthi kenceng ing awak lan diamanake nganggo pin. "Sorotan" sing diakoni utama saka desain kasebut yaiku tampilan sing bisa diatur kanthi horisontal ing papan sing tetep, dipasang kanthi rapet ing awak. Pandangan ngarep, dhuwur sing bisa diatur, ditekan ing tong minyak kanthi dhasar. Ora ana backlash lan pamindahan antarane kabeh bagean iki ngilangake bedho antarane garis sighting lan sumbu tong minyak. Desainer milih prinsip paling optimal kanggo reloading pistol tliti dhuwur-kaliber cilik - recoil otomatis saka rana free, kang ora digandhengake karo panggonan seko saka piranti ngarahake lan ora mengaruhi proses ngarahake.

Margolin miringake gagang menyang sudut sing seimbang kanggo njupuk, menehi ortopedi alam sing becik, lan pistol "lungguh" ing tangan penembake, kaya sarung tangan. Nanging dudu kuwi. Akurasi perang apa wae gegaman utamane gumantung marang bobot lan keseimbangan mekanik, sing angel dietung kanthi matematis lan ditemtokake dening intuisi desainer.

Imbangan mung bisa dirasakake. Lan kanggo nggawe gegaman sampurna imbang, kang pistol Margolin, mung bisa dadi wong wuta, karo raos sharpened lan unmistakable saka imbangan karakteristik wuta, wong sing, metu saka kabutuhan kejem, ngembangaken kemampuan meh adikodrati. kanggo aran resistance saka logam, daya saka mesiu.

Rasakake momentum massa saben bagean sing nggeser senjata nalika nembak. Margolin bisa kanthi abstrak "ndeleng" interaksi impuls kasebut lan "gabung" supaya bisa saling nyerep nalika bagean kasebut pindhah ing wayahe dijupuk.

Mung desainer wuta kanthi imbangan sing luwih dhuwur sing bisa nyukupi struktur baja kanggo daging tangan manungsa, kanthi sampurna nyesuekake subsistem "teknik" menyang subsistem "manungsa", nggawe kahanan kanggo nggawe sistem "senjata penembak". . Banjur kabeh gumantung mung ing penembake dhewe.

Pistol sing dirancang nduweni akurasi tempur sing apik banget, turunan sing alus lan gampang tanpa "gagal", kepenak ing tangan, gampang ditangani, lan gampang dirakit lan dibongkar. Sajrone shooting, koreksi penampakan gampang lan gampang ditepangake. Kemampuan kanggo nindakake geni otomatis karo operasi Gagal-free mekanisme digawe njupuk saka senjata iki menarik banget lan mbukak prospek anyar kanggo pangembangan shooting lan laku olahraga. Kaluwihan saka sistem iki saka senjata liyane saka kelas lan tujuan padha ketok lan undeniable.

Apa sing kedadeyan sabanjure saiki ora dingerteni. Senapan ora ditembakake. Putusan pejabat sing nganggo seragam lan tanpa tali bahu (bencana abadi Rusia) minangka kategoris: "Pambangunan wong wuta ora bisa dianggep serius." "Apa sing ora tau ana, ora bakal bisa."

Wong-wong cilik sing meri nggegirisi Margolin. Salajengipun, acara-acara kasebut berkembang kaya sing mesthine bakal dikembangake ing jaman sing angel kasebut. Ana wong sijine ing meja moho kuwoso Beria pistol prototipe karo certificate lengkap saka kuwalitas gelut sawijining. Lavrenty seneng nembak, sanajan amarga sifat impulsif, dheweke nindakake kanthi apik. Sawise nguji pistol ing jarak tembak, kepala departemen sing nggegirisi kaget nyatakake yen dheweke langsung tekan ing ngendi dheweke ditembak. Dheweke seneng banget nganti sedina muput ing jarak tembak, kesel akeh kartrid ing proses kasebut.

Stalin dikabari bab pajanan saka klompok wreckers sabotaging introduksi senjata janji. Pistol dilebokake ing produksi massal. Desaine sukses, lengkap lan sampurna sing wiwit taun 1949 nganti saiki wis diprodhuksi meh ora owah. Wiwit taun 1954 nganti 1974 digunakake ing kompetisi tingkat internasional. Iki isih digunakake kanggo latihan shooting.



Utamané apik kualitas pistol diprodhuksi ing pungkasan 50s lan awal 60s. Dheweke duwe baja sing luwih apik lan pangolahan bolongan sing luwih resik. Padha buyar saka "sepuluh" target olahraga ing kadohan saka 25 meter. Atlet lawas bakal ngelingi senjata iki, sing teka ing kasus kayu sing apik, lengkap karo bagean, alat, reresik lan pelumasan. Saiki, pistol Margolin diprodhuksi miturut tandha MCM. Ana uga pistol gas "Margo" lan versi singkat eksperimen saka pistol kaliber cilik - uga "Margo". Loro-lorone desain adhedhasar pistol Margolin.

Pistol cilik kaliber otomatis uga muncul ing Kulon - padha katon ayu lan nggegirisi, nanging padha ora cocok minangka senjata olahraga. Revolver kaliber cilik uga muncul - pertempuran luwih akurat tinimbang pistol, nanging ora bisa tahan kompetisi karo Margolin. Padha ora seneng muji senjata Rusia ana, amarga padha Russian, nanging pistol Margolin ing saben olahraga shooting, lan ana akeh sing digunakake pribadi. Miturut cara, orane katrangan Margolin, prakteke panggah, quietly lan meneng migrasi menyang Jerman "Walter", Italia "Beretta", kanggo sawetara model olahraga saka Belgian, Perancis, produksi Spanyol.



"Ngelingi Mikhail Vladimirovich Margolin," nyathet Mikhail Kalashnikov, desainer sing luar biasa ing abad kaping XNUMX, "Aku mikir apa jenis tekad, semangat lan dedikasi sing kudu sampeyan lakoni kanggo ngatasi "Aku ora bisa" lan nindakake karya, nindakake. tugas kuwi, njupuk beban kuwi tanggung jawab, kang ora kanggo saben wong sing bisa ndeleng! Margolin meh ora tau ngomong babagan pirang-pirang kegagalan sing dialami ing dalan desain sing angel, kepiye rasa ora percaya sing kudu ditindakake saka birokrat sing nolak kemungkinan panemu sing wuta kanggo nggawe, nggawe.

Mikhail Vladimirovich Margolin minangka konsultan senjata ing Museum Sejarah Negara lan ing Institut Riset Polisi. Dheweke nulis buku: "Cathetan Desainer", "Pistol Olahraga lan Diposaken" lan "Aku Prajurit Isih Urip". Bebarengan karo penghargaan pemerintah, Margolin dianugerahi Medali Perak Agung VDNH (1960), dheweke dianugerahi gelar Penemu Terhormat RSFSR (1965).

Kanggo dhuwur sing ora katon ... Ing tanggal 28 Maret 1983, planet cilik nomer 2561 dijenengi Mikhail Margolin.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Agustus 27 2016
    Ing artikel kasebut, sampeyan getun yen sampeyan bisa nambah siji. Lan ing sawetara artikel, kalebu dina iki, kepinginan kanggo downvote, nanging sayangé.
  2. kap
    +5
    Agustus 27 2016
    Artikel sing apik banget. Matur nuwun kanggo penulis.
    Nasib nggumunake wong meh dadi legenda, amarga aku uga sinau njupuk saka "margolin", ora ngerti apa-apa babagan penemu.
    Lan bedhil pancen apik banget, kaya sing nggawe.
  3. +3
    Agustus 27 2016
    Matur nuwun ... artikel sing apik babagan wong sing duwe kekarepan sing kuat ..
  4. +3
    Agustus 27 2016
    Aku maca babagan Margolin ing kanak-kanak --- sing paling unik, paling kuat ing semangat Rusian. Many thanks kanggo penulis kanggo artikel, kang ngelingaken kula saka desainer gunsmith pinunjul.
    1. +1
      Agustus 27 2016
      paling unik, paling kuat ing roh wong Russian

      Monya mulih saka sekolah:
      - Ibu, padha ngarani aku moncong Yahudi!
      Biasane, nak. Sampeyan bakal dadi muzzle Yahudi ing sekolah, ing institute, ing lulusan sekolah ... Nanging nalika sampeyan nampa Bebungah Nobel, sampeyan bakal disebut ilmuwan Rusia gedhe!
      1. 0
        Agustus 27 2016
        tilix "Nanging nalika sampeyan entuk Bebungah Nobel, sampeyan bakal disebut ilmuwan Rusia gedhe!"

        Aku ora ngerti yen wong Rusia padha karo "wong sing dipilih" ...
        1. +1
          Agustus 27 2016
          Aku ora ngerti
          Sinau, sinau akeh. Contone, kita mbukak browser, golek Wikipedia, takon bab gedhe Russian Margolin. Sapa bapak, sapa ibu. Apa sampeyan bisa nggambar utawa sampeyan bisa nindakake?
      2. +1
        8 Oktober 2016
        ya, ya, kita ngerti - ing ngendi kita bakal tanpa sampeyan. malah wong Yahudi siji ora bisa disalib - tanpa wong Yahudi liyane ... utawa Yudas dudu Yahudi? aja ngomong yen dheweke wong Muscovite ...
  5. +1
    Agustus 27 2016
    Urip desainer pancen apik tenan. Nalika ngliwati norma kanggo lencana GZR (Siap mbela Tanah Air) ing taun 1969, dheweke ngalahake kategori kaping 3 saka pistol Margolin ...

    "Mung dheweke sing pantes seneng lan bebas,
    sing saben dina arep perang kanggo wong-wong mau!” (I. Goethe)
  6. +1
    Agustus 27 2016
    Ikon katon kaya iki:
  7. +5
    Agustus 27 2016
    Ya, aku kesed lan ora penasaran! Aku ora ngerti manawa desainer senjata paling apik "ing kelas" iku wuta. Kene, ketoke "ora bisa", nanging ora! Rusia sugih ing nuggets!
  8. 0
    Agustus 27 2016
    Aku kudu njupuk saka Margolin, aku seneng.
    Ya, kasunyatan manawa desainer wuta lan bedhil kasebut diadopsi ing 49,
    kanggo kula, iki penemuan.++++++++
  9. +1
    Agustus 27 2016
    Aku kudu njupuk - akurasi lan ergonomi nyengsemaken. Nalika maca artikel babagan pencipta mukjizat iki, aku luwih kesengsem. Aku ngakoni - Aku tansah ngimpi duwe bedhil, sanajan ilegal, ora sawetara jenis traumatis, nanging pertempuran, lan yaiku "Margolin" utawa PM. Lan luwih apik tinimbang loro.
  10. +1
    Agustus 27 2016
    Aku ora ngerti nasibe pistol iki. Lan aku kudu njupuk akeh. A tong minyak apik, lan nempatno pluru ajeg ing target.
  11. 0
    Agustus 27 2016
    Margolin nyekel tangane. Ing suwidakan adoh ing kayu shooting sawetara saka Uralmash. Mung ora kaya sing dituduhake ing kene. Gagang kayu meh nutupi tangan penembake. Lan bapakne ujar manawa desainer ora katon.
    Ora entuk njupuk. Cilik banget.
  12. +3
    Agustus 27 2016
    Kutipan saka tilix

    Monya mulih saka sekolah:
    - Ibu, padha ngarani aku moncong Yahudi!
    Biasane, nak. Sampeyan bakal dadi muzzle Yahudi ing sekolah, ing institute, ing lulusan sekolah ... Nanging nalika sampeyan nampa Bebungah Nobel, sampeyan bakal disebut ilmuwan Rusia gedhe!

    Ya, ing kene sampeyan ana ing antarane tukang senjata Soviet lan Rusia, ana cukup akeh wong Yahudi sing nyipta senjata saka wong Arab banjur mateni wong Yahudi Israel. lol
    Dadi apik, Monya, sinau nggawe ATGM anyar utawa senjata liyane, banjur kita bakal nransfer utawa adol menyang Hizbullah utawa Palestina sing gagah perkasa kanggo nglawan penjajah Zionis. eseman
  13. +2
    Agustus 27 2016
    Nalika isih enom, dheweke melu ing bagean shooting. Dheweke dijupuk saka Margolin, persis kaya ing foto pisanan, kanthi gagang anatomi. Mine duwe bobot counter XNUMX gram. Ing pawulangan pisanan, kita diwenehi babagan konstruktor, mula kita ngerti babagan iki wiwit cilik. Lan pemandangan kasebut diarani "lengkungan Margolin". Aku bungah yen jeneng wong sing pinunjul ora dilalekake. Kene padha wiwit exaggerate warga negara, nanging ing wektu sing padha lali sing wong Soviet padha internasionalis. Kayane ora ana sing entuk.
  14. +2
    Agustus 27 2016
    Aku maca siji ambegan. Cukup mesmerizing.
    Lan kanggo pelanggan kanthi julukan tilix, aku bakal mangsuli kanthi tembung Kozma Prutkov:
    Ora ana sing bakal ngisinake gedhene.
    1. +1
      Agustus 27 2016
      Ora ana sing bakal ngisinake gedhene.
      Miturut cara, Cosma
      Mudhun ing mripate wong-wong sing ngomong yen sampeyan bisa ngrangkul immensity!
      Lan apa? Aku bakal mangsuli karo tembung Kozma Prutkov
      Yen maca prasasti "kebo" ing kandhang gajah, aja percaya karo mripatmu.
  15. 0
    Agustus 31 2016
    Ing urip, aku duwe kesempatan kanggo njupuk akeh perkara, nanging babagan "margosha" kesan kaya kanca-kanca sing disumpah: "beresh ing rutsu - sampeyan nggawe barang!" Aku sujud kanggo bakat, ketekunan lan katresnan urip!
  16. 0
    8 Oktober 2016
    Many thanks kanggo penulis - iku banget informatif lan menarik.
  17. +1
    9 Oktober 2016
    Iki critaku sing gegandhengan karo pistol Margolin.

    http://papa-din.livejournal.com/1725.html
  18. SIT
    0
    16 Oktober 2016
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo penulis. Aku ora bisa mbayangno manawa desainer pistol iki wuta! Aku ora kaya pistol amarga aku ora ngerti carane njupuk saka wong-wong mau, lan aku tansah seneng sijine majalah ekstra menyang unloading saka kanggo nindakake sak kilo wesi sing ora ana guna ing perang. Nanging pistole Margolin nggetak aku. Galeri shooting kebanjiran banyu spring lan kothak korek api ngambang udakara 20 meter. Tanpa pangarep-arep, aku njupuk target lan kenek peluru 1! Ditembak kaping pindho lan kenek maneh. Dheweke nganggo sepatu karet lan nggantung target. Sial, karo pistol siji aku ora kasil sadurunge utawa sawise. Malah karo revolver olahraga , Aku dijupuk luwih elek. Saiki aku ngerti manawa iki ora mung pikirane desainer sing ana ing logam, nanging uga intuisi sing diasah amarga kekurangan visi.
  19. 0
    Maret 30 2017
    Artikel plus. Nanging penulis luwih becik ngucapake matur nuwun lan nyebutake wong sing dheweke plagiarize setengah saka artikel tembung demi tembung.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"