Ngalangi dalane mungsuh. Penyebar tambang lan lapisan tambang. Bagean siji

5
Ngalangi dalane mungsuh. Penyebar tambang lan lapisan tambang. Bagean siji


Salah sawijining tugas sing paling penting saka pasukan teknik kanggo dhukungan teknik perang yaiku instalasi penghalang mbledhos tambang, sing bisa nyebabake kerugian mungsuh, nundha maju, lan nyegah maneuver kanthi pasukan lan sarana. Ing serangan, pertambangan dileksanakake kanggo nutupi flanks, repulse counterattacks mungsuh, nalika ngamanake garis dijupuk. Ing pertahanan - kanggo nutupi posisi pasukan, flanks lan joints antarane subunits, kesenjangan sing ora dikuwasani dening pasukan, lan, yen perlu, obyek penting ing ambane pertahanan kanggo nggawe angel kanggo mungsuh kanggo masang pasukan lan serangan. baris ngarep.
Ing serangan lan pertahanan ing wilayah terobosan mungsuh, pertambangan ditindakake dening unit teknik lan sapper sing ditugasake khusus utawa detasemen penghalang seluler.
Artikel bakal fokus utamané ing minelayers, kang nyelehake tambang ing lemah (ing lemah) langsung konco wong, Boten kados remot stackers, kang buyar tambang liwat kadohan tartamtu.




BAGIAN SATU

Pertambangan akeh digunakake ing wiwitan lan utamane ing perang donya kapindho, utamane kanthi tangan utawa kanthi bantuan piranti improvisasi sing paling gampang.




Sawisé Perang Donya I, ing awal taun 1930-an. Kanggo spesialis militèr, dadi jelas manawa lapangan ranjau minangka salah sawijining cara pertahanan anti-tank sing paling efektif. Ing USSR, ing arah iki dikembangaké minelayer khusus adhedhasar tankette T-27, disebut MZ-27. Ing musim gugur taun 1934, kanggo entuk pengalaman operasi lan ngembangake taktik nggunakake lapisan tambang, tes komprehensif diorganisir lan kumpulan tambang khusus digawe, sing bisa dilengkapi karo biaya pertempuran lan latihan.


Milayer MZ-27 bakal digunakake minangka sarana kanggo ngatur alangan anti-tank langsung ing ngarepe dalan mungsuh ing arah serangan utawa gerakane. tank kelompok. Ing pertahanan, MZ-27 mestine digunakake kanggo mblokir gerakan tank mungsuh ing arah sing ora dikarepke ditemokake (terobosan, lulus, lan liya-liyane), lan ing serangan - minangka sarana kanggo nglindhungi flanks lan mburi saka tumindak dadakan. saka kelompok tank mungsuh.
MZ-27 kalebu piranti khusus kanggo pertambangan, sing kalebu: drum sing gampang dicopot saka konstruksi las sing digawe saka waja 10 mm kanthi klip puteran karo sel kanggo tambang sing diselehake ing njero (drum kasebut nduweni tembok sing bisa dicopot, diikat nganggo baut); gear rotary karo poros cacing dipasang ing drum ing sumbu kayu kothong; roller karo tatu kabel watara; pen; jangkar lan kabel kanggo mbukak lawang.


Piranti kanggo pertambangan dipasang ing mburi, piranti kanggo pertambangan diaktifake tanpa mandheg gerakane mesin kanthi nyelehake jangkar lan adhesi menyang lemah (muatan apa wae sing bobote 5-6 kg bisa dadi jangkar). Ana telung cara pertambangan: ing siji baris, ing rong baris, uga pertambangan bagean individu dalan (kanggo rincian liyane, ndeleng Equipment lan persenjataan No.. 8 kanggo 2012.).

Wayahe laying tambang ing lemah. Kabel saka jangkar dropped lan tambang katon cetha.


Desain lapisan tambang eksperimen MZ-27 adhedhasar tankette T-27 ora entuk pangembangan luwih lanjut. Nanging, pengalaman desain, tes lan operasi dikarepake nalika nggawe mesin sabanjure kanthi tujuan sing padha.

Sajrone Perang Patriotik Agung, ing taun 1942, panyebar tambang dikembangake kanthi basis truk ZiS, sing diprodhuksi dening pasukan. Penyebar kasebut minangka truk, ing awak sing dipasang 1-2 nampan pemicu kayu. Tambang diselehake ing tray dening sappers ing mburi mobil. Ing awak, tambang ditumpuk sejajar karo tembok sisih siji ing sisih ndhuwur liyane ing pinggir kanthi gagang munggah: tambang TM-46 ing rong larik, tambang TMD-B, TMD-44 ing loro utawa telung larik. Bagian mburi awak, kira-kira 70 cm saka pinggir, ora diisi ranjau lan minangka papan kanggo para sappers sing nyelehake tambang ing nampan. Ing posisi kerja, kendaraan obah kanthi kacepetan nganti 5 km / jam. Sistem kasebut bisa nambah kacepetan pertambangan kanthi 1,5 - 2 kali.

Penyebar tambang WWII, tampilan mburi. Ndandani wayahe mbikak tambang ing lemah


Sappers topeng tambang sing diinstal


Mung sawise perang, panyebar ranjau lan lapisan ranjau dikembangake lan akeh digunakake ing pasukan teknik Tentara Soviet.
Ing kene perlu kanggo njlentrehake manawa panyebar tambang mung nyelehake tambang ing permukaan lemah, lan lapisan tambang - ing lemah (salju) kanthi kamuflase utawa ing permukaan lemah.

Ing pungkasan taun 1940-an - awal. 50s versi pisanan saka PMR-1 mine spreader karo trays pemicu paling gampang lan lokasi lateral relatif kanggo awak traktor dites. Nanging lokasi lateral trays lan desain sing dianggep ora marem loro ing syarat-syarat akurasi laying tambang lan penak saka pitungan. dandan luwih saka spreader mimpin kanggo katon PMR - 2, sing diadopsi ing taun 1954.

Eksperimental mine spreader PMR. Tampilan mburi


PMR penyebar tambang. tampilan sisih


Penyebar tambang PMR - 2 dipasang ing trailer gandar tunggal lan ditarik dening truk (traktor) nalika pertambangan.
Spreader kasusun saka sasis karo mekanisme ngoper, pigura karo drawbar, loro nampan guide karo nampan pemicu, loro mekanisme output karo kothak langkah lan chain drive, lan peralatan electrical. Bingkai - nampan dipisahake saka saben liyane kanthi ambane 2 m, tambang dipindhah ing sadawane tumindak bobote dhewe. Boten kados tray paling prasaja sadurungé, ing kasus iki, kanggo pisanan digunakake mekanisme pancacahan pin mimpin dening chassis trailer.

Mine spreader PMR - 2. Mekanisme utama


Terjemahan saka spreader PMR - 2 menyang posisi kerja


Panyebar ranjau PMR-2 sing diluncurake ditujokake kanggo nglebokake tambang anti-tank ing permukaan lemah sajrone pambangunan ranjau.
Peralatan tambang kanthi sekring, nggawa menyang jarak sing dibutuhake lan dilebokake ing lemah kanthi kamuflase ditindakake dening unit sapper kanthi manual. Ing wektu sing padha, tambang (TM-46, TMD-B, TMD-44) dilebokake ing permukaan lemah kanthi rong larik kanthi langkah pertambangan 2 utawa 4 m. mobil.


utama gaman penyebar tambang - tambang anti-tank TMD - B (ndhuwur) lan TMD - 44 (ngisor)


Kerja scheduler. Kanggo nggarap, spreader nempel ing pancing mburi mobil utawa operator personel lapis baja. Tambang diselehake ing nampan saka spreader dening sappers sing ing mburi. Tambang miturut tumindak bobot dhewe geser mudhun rollers saka trays. Mekanisme nerbitake liwat mekanisme ngoper saka setir tengen spreader dianggo ing cara sing ing siji tray mine bakal mandegake dening driji ngisor mekanisme nerbitake, lan ing liyane dening ndhuwur (ndeleng gambar ngisor) . Salajengipun, nalika driji ngisor mekanisme nerbitake diturunake lan sing ndhuwur diunggahake, tambang pisanan geser menyang lemah, lan tambang kapindho dipotong. Banjur driji mekanisme nerbitake maneh ngganti posisi, lan tambang kapindho njupuk Panggonan pisanan. Siklus kasebut bola-bali. Ing tray liyane, kedadeyan sing padha, nanging tambang ditanggepi ing interval antarane gerakan tambang ing tray pisanan. Mangkono, interval ing jembaré antarane tambang ing baris saka tambang ditetepake, lan tambang dhewe dilebokake ing pola checkerboard.


Kanggo nyelehake tambang ing lemah, nampan pemicu dibebasake saka sabuk sing nyekel lan ngeculake ujunge menyang lemah. Banjur gagang kothak langkah dening langkah disetel kanggo langkah mining cocog, IE ngelawan nomer 2 utawa 4. Banjur trays dimuat karo tambang nangani bali. Loro sappers ndhukung tambang geser, nglindhungi saka mencet driji mekanisme nerbitake lan siji marang liyane.
Panyebaran tambang ing lemah, kutipan bolongan, instalasi lan kamuflase ditindakake dening prajurit unit sapper, sing ngetutake panyebaran.

Data taktis lan teknis utama panyebar PMR-2:
Jinis tambang sing disedhiyakake dening panyebar - tambang TM-46 kanthi lengkap karo sekring MVM, tambang sing ora lengkap TM-46, TMD-44 lan TMD-B, sing dimaksudake kanggo nglengkapi sekring MB-5;
Min tata letak langkah saurutan - 2 utawa 4 m;
Jumlah larik tambang sing bakal ditata yaiku 1 utawa 2 (gumantung saka jumlah tray sing digunakake);
Jarak antarane tray (baris tambang) - 2 m;
Kacepetan spreader ing operasi nganti 5 km / h;
Kacepetan gerakan panyebar ing dalan ing trailer ing mburi mobil nganti 40 km / jam;
Wektu sing dibutuhake kanggo tata letak 300 menit:
- kanthi langkah pertambangan 2 m lan nggunakake rong tray - 5-7 min
- kanthi langkah pertambangan 4 m lan nggunakake siji tray - 15-20 menit;
Wektu loading lan tumpukan 300 menit:
- ing awak mobil kanthi siji kompartemen kanthi tutup jempol ing jarak nganti 30 m - 12-20 menit;
Wektu sing dibutuhake kanggo nyiapake panyebaran kanggo kerja yaiku 5-7 menit;
Lereng terrain, ing endi tata letak tambang normal:
- munggah - nganti 15 °
- mudhun - 7-9 °
- slope - 5-15 °;
Ukuran Spreader:
- dawa - 4,3 m
- jembaré - 2,5 m
- dhuwur - 2,1 m;
Pitungan saka spreader - 4 wong.
Bobot saka spreader yaiku 900 kg.

Ing taun 1956, minelayer trailed sing luwih maju muncul ing layanan. PMR - 3 ing trailer gandar tunggal. Kanggo pisanan, piranti plough-camouflage non-moldboard (PMU) digunakake, sing ndadekake bisa nginstal tambang anti-tank (ATM) ing lemah (salju) kanthi kamuflase. Iki nyuda setengah karya sappers.
Tambang ing siji pass dipasang ing lemah ing siji baris nganti ambane 6-8 cm Kanggo nransfer sekring tambang menyang posisi tembak, transmisi minelayer, sing nampa gerakan saka roda dhukungan saka undercarriage trailer, digunakake aktif. mekanisme transfer sekring. Batang spring-loaded sawijining nggawe gerakan bola-bali, nglelebke tombol sekring tambang sadurunge padha menyang PMU.

PMR - 3 ing tumindak


Persiapan PMR - 3 kanggo kerja (mantan tentara GDR)


Kerja panyebar.
Nalika spreader obah, rotasi saka gembong ditularaké menyang drive lan shafts mimpin saka mekanisme nerbitake, kang liwat siji tambang ing interval pesawat - 4 utawa 5,5 m tambang saka tray guide tiba menyang furrow mbukak lan masked karo. gambut, kang glethakaken maneh karo gambut utawa ditutupi karo lemah ngeculke dening agul-agul plow mbalikke. Nalika bajak nganggur, tambang dilebokake ing lemah utawa ing salju.
Kanggo nginstal tambang karo spreader, perlu kanggo nguripake kopling kopling kanthi wiwitan gerakan lan deepening saka bajak menyang ambane sing dibutuhake lan banjur terus nambah tray karo tambang.
Nggawa tambang menyang negara sing dilengkapi pungkasan, narik pin safety saka sekring (kanggo tambang TM-46 kanthi penggalian parsial) lan masking tambahan ditindakake kanthi manual dening unit sapper sawise mbikak tambang nganggo spreader. Nalika kabeh tambang digunakake dening conveyor, spreader disambungake maneh menyang conveyor liyane sing diisi tambang.
Hambatan PMR-3 dibaptis nganggo geni nalika perang Arab-Israel, nanging ora ana informasi babagan efektifitas panggunaane.

PMR - 3 ing ara-ara samun Mesir


Karakteristik kinerja utama - PMR - 3:
Jinis tambang sing disedhiyakake dening panyebar - tambang TM-46 kanthi lengkap karo sekring MVM, tambang sing ora lengkap TM-46, TMD-44 lan TMD-B, sing dimaksudake kanggo nglengkapi sekring MB-5;
Min tata letak langkah saurutan - 4 utawa 5,5 m;
Jumlah larik tambang sing ditata - 1;
Kacepetan spreader ing operasi yaiku 3 - 8 km / h;
Kacepetan gerakan panyebar ing dalan ing trailer ing mburi mobil nganti 50 km / jam;
Wektu sing dibutuhake kanggo tata letak 200 menit:
- Pitungan 4 wong. - 16 min
- Pitungan saka 6 wong. - 10 menit;
Wektu sing dibutuhake kanggo nyiapake spreader kanggo karya yaiku 1 menit;
Lereng terrain, ing endi tata letak tambang normal:
- munggah - nganti 15 °
- mudhun - 10 °
- slope - 10 °;
Ukuran Spreader ing posisi kerja:
- dawa - 5,25 m
- jembaré - 2,0 m
- dhuwur - 2,2 m;
Pitungan Spreader:
- nalika nginstal pungkasan dilengkapi tambang - 5 wong.
- nalika nginstal tambang unloaded - 8 wong.
Bobot saka spreader yaiku 1300 kg.

Mengko, ing pertengahan 1970-an, PMR-3 ditingkatake. Transmisi wis diganti rada: saiki tambang dipeksa kanggo pindhah ing tray guide dening conveyor chain, kang digawe iku bisa kanggo menakake mekanisme transfer sekring lan nggawe ing wangun piring spring-dimuat. Versi nganyari dijenengi PMZ - 4 - "lapisan tambang trailed"ingkang langkung jumbuh kaliyan ancasipun. Peralatan tambahan (pipa elongated lan bajak) uga dikenalake ing desain tambang pertambangan sing dikontrol dening kabel, uga kanggo nyelehake kabel utama menyang lemah nganti ambane 20 cm. awak mobil ing kaset 100 bêsik.


Upaya kanggo mechanize proses nyiyapake ranjau anti-personil lan ora ana sarana mekanisasi kanggo tujuan kasebut mbutuhake ekspansi peralatan tambahan PMZ-4: tray pemicu (pipa dawa ing sisih kiwa arah lelungan) , pushers, stands khusus padha ngenalaken menyang. Peralatan iki ndadekake bisa nginstal tambang anti-personil PMN, lan lapisan tambang kasebut nampa jeneng kasebut PMZ - 4P. Ing versi iki, minelayer nggawa 1000 potongan bedhil anti-tank. Langkah pertambangan PMZ-4P kanthi tambang anti-personil yaiku 2 lan 2,75 m, lan kacepetan pertambangan nganti 2 km / jam. Kesederhanaan desain PMZ-4P nyebabake panggunaan sing akeh ing antarane pasukan, sing isih digunakake nganti saiki.
Kanthi bantuan lapisan tambang, sampeyan bisa nindakake instalasi tambang pungkasan lan ora lengkap. Pitungan saka minelayer kasusun saka 5 - 7 wong, gumantung ing tambang lan ing kondisi apa - kanthi dilengkapi utawa ora.

PMZ - 4P nyelehake tambang anti-tank TM-62


Dadi, pitungan minelayer nalika nginstal tambang anti-tank kanthi lengkap kasusun saka limang nomer:
- Nomer pisanan - operator - iku senior saka pitungan, dumunung langsung ing minelayer lan tanggung jawab kanggo tugas.
- Nomer kaloro lan katelu - ana ing mburi traktor, mbusak tambang saka wadhah, mbusak mriksa safety lan sijine tambang ing tray nampa.
- Nomer papat uga ing mburi lan ngirim siji mine saka tray nampa kanggo conveyor chain.
- Nomer kalima - pembalap traktor - kudu strictly mirsani kacepetan lan arah diwenehi.


Nalika nginstal bedhil anti-tank lengkap, pitungan saka minelayer kasusun saka pitung nomer.
- Nomer pisanan - operator - iku senior saka pitungan, dumunung langsung ing minelayer lan tanggung jawab kanggo tugas.
- Nomer kaloro lan katelu - dumunung ing mburi traktor lan ngawula tambang saka wadhah kanggo tray guide.
- Nomer papat - nemokake tambang sing dipasang ing lemah lan mbukak lapisan masking lemah ing ndhuwur.
- Nomer kalima - unscrews plug min.
- Nomer enem - masang sekring ing tambang, ngencengi colokan, lan pungkasane nutupi papan sing dipasang tambang.
- Nomer kapitu minangka pembalap traktor.

Panggonan latihan kanggo sinau piranti PMZ - 4 (mantan Kamenets - Podolsk militèr - sekolah teknik)


Trailer minelayers PMZ-4 lan PMZ-4P minangka cara sing paling murah lan, mulane, alat pertambangan mekanisasi massal ing njaba dampak geni mungsuh, ing garis mburi, ing wayah wengi, ing kondisi visibilitas sing kurang lan ing wilayah sing ditutup. Iki, mesthi, ora ngilangi panggunaan nalika perang, nalika, miturut kahanan kahanan, perlu kanggo nyelehake tambang ing ngarepe tatanan perang mungsuh sing maju, lan ora ana cara mekanisasi liyane. Panggunaan kasebut nyedhiyakake pengurangan intensitas tenaga kerja 2-3 kaping lan syarat-syarat nyetel tambang dibandhingake karo instalasi manual.


Nanging kanggo kabeh gamblang lan linuwih saka desain minelayers trailed, drawback utama iku lack of pangayoman saka kru lan tambang saka geni mungsuh, uga lack of senjata pertahanan, kang mimpin kanggo nggunakake minelayers mung ing ambane formasi tempur pasukane.
Kerugian ing ndhuwur minelayers trailed wis ngilangi ing GMZ self-propelled minelayer anyar.

Karakteristik kinerja utama PMZ-4:
Traktor - mobil ZIL-131 (ZIL-157), Ural-375, traktor artileri AT-T, AT-L kanthi siji bagean saka wadhah;
Jinis tambang digunakake:
- pungkasanipun dilengkapi - TM-62 karo sekring sing ora ngidini instalasi mechanized; TM-57 karo sekring MVZ-57; PMN anti-personil;
- ora dilengkapi - TM-62 karo sekring sing ngidini instalasi mechanized; TM-57 karo sekring MV-57, MVSh-57; TM-46 karo sekring MV-62 lan ShMV;
- tanpa sekring - TMD - B; TMD-44 (sekring kasebut dipasang kanthi manual sawise tambang dilebokake ing lemah;
Massa total kit minelayer yaiku 1800 kg.
Ukuran ing posisi kerja:
Dawane - 5,28 m.
Jembar - 2,02 m.
dhuwur - 1,97 m.
Trek - 1,75 m.
Kacepetan transportasi maksimal yaiku 45 km / jam.
kacepetan pertambangan:
- tambang anti-tank - nganti 5 km / h.
- tambang anti-personil - nganti 2 km / h.
Langkah pertambangan:
- tambang anti-tank - 4 utawa 5.5 m.
- tambang anti-personil - 2 utawa 2.75m.
Amunisi min:
Anti-tank - 200 pcs.
Anti-personil - 1 pcs.
Jumlah pitungan saka minelayer
- nalika nginstal tambang anti-tank kanthi lengkap - 5 wong.
- nalika nginstal tambang anti-tank sing ora lengkap - 7 wong.
- nalika nginstal tambang anti-personil kanthi lengkap - 7 wong.
Dawane lapangan ranjau saka siji muatan amunisi
- anti-tank - 800 utawa 1100 m.
- anti-personil - 2000 utawa 2750m.
Wektu kanggo nggawa lapisan ranjau menyang posisi tempur yaiku 1 - 2 menit.
Wektu kanggo ngemot kaset kanthi tambang kanthi gaya pitungan yaiku 10 - 15 menit.
Wektu instalasi kanggo set lapangan ranjau sing dikontrol dening regu sapper nganti 80 menit.

Senjata utama PMR - 3 lan PMZ - 4. Saka ndhuwur nganti ngisor: tambang anti-tank TM - 46, TM - 57, TM - 62 lan anti-personil PMN.



Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    Agustus 26 2016
    [/ Quote]
    Sappers 302 MSP 9 TD 1 Pengawal TA GSVG lan PMZ-4.
  2. +3
    Agustus 26 2016
    Ing taun 1990 dheweke lulus saka Kamenets, kompi 7, peleton 2. Aku ora kelingan kelas latihan karo PMZ 4. Kayane ora ana MIV ing zona teknis ing departemen kasebut. Ing bangunan pendidikan ing departemen IZ, banget. Aku uga ora ngelingi ing kisaran. Mungkin katon mengko. Ing wulangan lapangan aku dadi operator, sayangé sekolah, sing ora ana maneh (breadbasket :) lan Ukraina. Sejatine padha diwulang kanggo nyeret kabeh ing dhewe lan nginstal kanthi manual. Paling aku "seneng" generator gangguan lokal. Kothak 50 kg kanthi fasilitas antena lan gagang sing sempit banget :)
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Bapakku lulus saka sekolah iki kanthi pujian ing taun 1977 (KPVVIKU) lan isih kerep nyemak Album Kadet, yen dideleng saka sekolah foto, mung sak kelas! Senadyan wis suwe pensiun, dheweke tetep getun banget yen aku ora nuruti lakune, nanging dadi ahli ekonomi!
  3. +1
    Agustus 27 2016
    Matur nuwun kanggo penulis! Topik sing menarik banget lan ora dingerteni kanggo aku
  4. 0
    Agustus 29 2016
    Crita sing apik banget!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"