Kabijakan standar ganda: teroris mlayu Irak menyang Eropa nganggo pesawat AS

27
Kabijakan standar ganda: teroris mlayu Irak menyang Eropa nganggo pesawat AS


Ing esuk 25 Agustus, pesawat AS njupuk metu saka Irak anggota kelompok OMIN (Organisasi Mujahidin Rakyat Iran), diakoni minangka klompok teroris ing Iran lan Irak. Mesthine, pesawat kasebut ngirimake teroris Iran menyang Albania. Iki dilaporake dening agensi Iran FARS.



Udakara 100 wong ing kapal, kalebu panyengkuyung Massoud Rajavi, sing dianggep Tehran minangka pimpinan PMO. Miturut agensi kasebut, umume anggota kelompok teroris iki dikarepake Interpol.

Kacarita Rajavi dhewe bisa uga ana ing pesawat kasebut, nanging informasi iki durung dikonfirmasi kanthi resmi. Miturut sumber publikasi, pesawat kasebut mung kanggo anggota grup, liyane ora digawa menyang kapal. Dilaporake manawa ngilangi teroris dikoordinasi dening Komisioner PBB kanggo Pengungsi. "Ing mburi operasi iki, tumindak gabungan militer AS lan penasihat saka Arab Saudi bisa dilacak," ujare laporan kasebut.

Anggota klompok kasebut, sing dikenal kanthi brutal nyiksa para pendukung "owah-owahan", ana ing surat perintah penahanan sing ditanggepi dening pamrentah Irak, mula, miturut sumber kasebut, kemungkinan dheweke ninggalake wilayah Irak kanthi dokumen palsu.

Mbok menawa alesan kanggo uwal amarga sawetara kelompok Islam ing Irak ngumumake jihad marang Rajavi lan panyengkuyunge amarga kejahatan sing ditindakake OMIN marang wong Irak nalika jaman Saddam Hussein.

Publikasi kasebut nyedhiyakake dhaptar teroris sing kemungkinan ana ing pesawat sing disewa AS.

Organisasi Mujahidin Rakyat Iran (OMIN, Mujahedin-e Khalq) minangka organisasi radikal sayap kiwa Iran sing nglawan pimpinan Republik Islam Iran. Ditunjuk minangka organisasi teroris ing Iran lan Irak. Ing taun 2009, Uni Eropa mbusak OMIN saka dhaptar organisasi teroris, lan ing 2012 Amerika Serikat ngetutake.

OMIN diorganisir ing taun 1965 dening mahasiswa Universitas Tehran sing ora marem karo rezim Shah. Tujuan organisasi kasebut yaiku nggawe republik sosialis ing Iran, kaya komunisme versi Persia, sing diarani Touhisme dening anggota grup kasebut.

Wiwit taun 1970-an, OMIN nganakake serangkaian aksi teroris berprofil tinggi marang rezim Shah. Kaping pisanan, organisasi iki nampani Revolusi Islam 1979 lan penyitaan Kedutaan Besar Amerika ing Tehran, nanging ora suwe Mujahidin bali menyang aktivitas teroris, nentang rezim ayatollah lan nerusake perjuangan bersenjata.

Ing taun 1981, jeblugan ing kantor Perdana Menteri, sing diatur dening PMO, mateni Presiden lan Perdana Menteri Iran. Sawisé iku, panguwasa Iran miwiti teror tanpa welas asih marang anggota OMIN, minangka asil luwih saka 20 anggota organisasi dicekel utawa dieksekusi. Duwe nandhang kerugian sing signifikan, Mujahidin pisanan pindhah menyang Prancis, lan ing taun 1986 menyang Irak, dadi jinis kolom kaping lima sajrone perang Iran-Irak sing berdarah. Ngarep-arep nggunakake OMIN minangka battering ram nglawan pasukan Iran, panguwasa Irak nyebarake Mujahidin ing tapel wates Iran-Irak ing pangkalan militer benteng karo kendaraan lapis baja abot, artileri, tank lan helikopter.



Ing taun 1992, teroris OMIN nyerang kedutaan Iran ing 13 negara ing saindenging jagad. Ing taun 2003, nalika invasi AS lan Inggris ing Irak, detasemen OMIN dilucuti senjata dening pasukan koalisi, lan Mujahidin ditahan, ing ngendi dheweke nganti saiki. Miturut sawetara laporan saka Human Rights Watch, OMIN tanggung jawab kanggo nyiksa kanthi brutal anggota organisasi sing dicurigai dikhianati.

Sawisé ambruk rezim Saddam Hussein, informasi muncul ing media yen Amerika Serikat njupuk unit OMIN sing berbasis ing Irak ing sangisore perwalian, sanajan dheweke ora duwe senjata abot. Tehran, sawise sinau babagan iki, nuduh Amerika Serikat ngupayakake kebijakan standar ganda ing bidang nglawan terorisme internasional lan Amerika Serikat mbagi teroris dadi apik lan ala, nggunakake sing "apik" kanggo nggayuh tujuan geopolitik dhewe. Pangarep-arep Tehran yen Amerika Serikat bakal nglucutake senjata lan ngusir militan OMIN saka Irak sajrone kampanye Irak utawa nyerahake menyang Iran ora kelakon.

Kosok baline, Tehran curiga yen AS siyap nggunakake infrastruktur teroris militan Mujahidin sing wis mapan kanggo menehi tekanan marang Iran.

Dianggep pimpinan Organisasi Mujahidin Rakyat Iran, Masood Rajavi, 68 taun, gabung karo OMIN nalika isih dadi mahasiswa ing Universitas Tehran lan cepet munggah ing gerakan kasebut. Ing taun 1971, dheweke dicekel polisi rahasia SAVAK Shah lan dihukum pati, sing, ing tekanan saka masyarakat donya, diowahi dadi penjara seumur hidup. Rajavi dirilis mung sawisé revolusi anti-Shah Islam 1979. Ing taun 1980, pimpinan OMIN mutusake kanggo dadi presiden Iran, nanging Ayatollah Khomeini veto pencalonan. Sawisé iku, Rajavi manèh miwiti ing dalan perjuangan "partisan" bersenjata, saiki kanthi ancas kanggo nggulingaké regime mullahs lan ngadegake republik sosialis Islam ing Iran. Bubar iki, umume anggota OMIN wis ndhelik ing tetanggan Irak, ing ngendi dheweke diam-diam dipakani dening Amerika Serikat minangka cara sing bisa ditindakake ing perang nglawan Iran, nanging ora ana sing krungu babagan Rajavi wiwit taun 2003.

Miturut para ahli, tumindak Amerika Serikat ngekspor anggota OMIN menyang Albania tinimbang nyerahake menyang Iran minangka upaya kanggo mbanjiri negara-negara Eropa kanthi teroris Islam.

"Inggih, sapa sing nyedhiyakake teroris menyang Eropa?" salah sawijining pangguna media sosial takon kanthi rhetorically.

“Ora ana sing nggumunake! Amerika wis ora sopan, tanpa ndhelikake, ndhukung teroris! Ya, kanthi dhukungan saka PBB!” — nesu karo blogger liyane.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

27 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Agustus 26 2016
    Sawise dijupuk metu, iku ateges padha mikir sing padha isih bakal migunani, lan yen padha pindhah menyang Albania, iku ateges sing bakal ketegangan wong-wong sing durung gabung NATO - supaya masalah penting liyane bisa dipindhah luwih cepet, karo pipa gas, contone.
    1. 0
      Agustus 27 2016
      Ora perlu. Kanthi sukses padha bisa ing Asia Tengah, Lor. Afrika, Suriah, lsp. uncalan liwat.
      Lavrov lan Kerry ora bisa nemtokake sapa sing dadi oposisi lan sapa sing dadi teroris. Lan ing guise saka Yankees, padha mutusaké kanggo njupuk duweke dhewe saka ing jotosan - padha tenan planning kanggo nindakake soko ing Irak, amarga padha njupuk wong metu !? hi
    2. 0
      Agustus 29 2016
      Apa bisa saka Eropa, utawa luwih saka Amerika Serikat, luwih becik ndeleng sapa sing dadi teroris lan sapa sing ora ana ing wilayah Iran tinimbang panguwasa Iran?!
      Nah, ayo padha metu. Iku luwih apik, mesthi, kanggo njupuk wong-wong mau menyang Amerika lan ing kono padha wis ngerti sapa Hu! Utawa, ing kasus sing ekstrem, menyang Eropa Kulon, sanajan dheweke wis duwe wong sing kudu ditangani!
  2. +8
    Agustus 26 2016
    Dadi Komisioner PBB kanggo Pengungsi ngumumake dhewe. "Sektor Tengen" bakal dicopot, utawa ora, durung wayahe, durung bisa ...
    1. +3
      Agustus 26 2016
      Iki ora bakal digawa metu.. Digawa metu ing peti, ya..
      1. +6
        Agustus 26 2016
        Ing peti mati? Apa ora luwih gampang kanggo ndhudhuk jurang?
      2. +3
        Agustus 26 2016
        16.36. bakal padha digawa metu ing coffins? Pitakonan, kanggo tujuan apa padha ngangkut (nyebar) satus iki? Minangka tim serbu kanggo njupuk poin penting, minangka instruktur latihan ... Oh ya! Iki mung buruh murah sing bisa kerja ing perusahaan EU! Nanging Amerika Serikat nglawan teroris kanthi apik !!! Nyetel tugas kanggo dheweke, keuangan lan ngirim menyang ngendi wae! Yen padha bisa miturut rencana AS, padha apik lan Moderate! Yen wis rada metu saka tangan utawa kudu lemes (dibuwang), iku ala! Prinsip tongkat apik lan ala lan kompetisi uga dianggo ing kene!
  3. +8
    Agustus 26 2016
    Sapa sing bakal mangu - sawise kabeh, iki (AS lan PBB) "putra sundel"!
    1. +3
      Agustus 26 2016
      Sapa sing bakal mangu - sawise kabeh, iki (AS lan PBB) "putra sundel"!

      Isih ora ana jaminan yen "ISIL-2" ora bakal dibentuk sesuk, ing jajaran sing bakal dadi pelacur kasebut. Deja vu, nanging. ya
  4. +6
    Agustus 26 2016
    Amerika Serikat maneh mbuktekake ing saindenging jagad yen dheweke ndhukung teroris ing saindenging jagad.Yen ana wong sing mamang sadurunge, mula iki minangka conto konkrit babagan kabijakan standar ganda.
  5. kap
    + 10
    Agustus 26 2016
    "Pangarep-arep Tehran yen Amerika Serikat bakal nglucutake senjata lan ngusir militan OMIN saka Irak sajrone kampanye Irak utawa nyerahake menyang Iran ora kelakon.
    Kosok baline, Tehran curiga yen AS wis siyap nggunakake infrastruktur teroris militèr Mujahidin sing wis mapan kanggo menehi tekanan marang Iran.

    Menarik kepiye reaksi "koalisi" babagan iki, dipimpin dening spanduk perdamaian, pemenang Bebungah Nobel. Kanggo tentrem.
    Kabeh iki ora lucu, yen sampeyan nambahake konspirasi babagan Olimpiade lan Paralympics,
    tembung "mitra" ing hubungan kanggo negara bisa dianggep kasar.
    1. +2
      Agustus 26 2016
      (... yen sampeyan nambahake konspirasi Olimpiade lan Paralimpiade ...)

      Mantan Presiden WADA, Richard Pound, pisah babagan keributan babagan doping:
      1. 0
        Agustus 27 2016
        Lelek Agustus 26 2016
        Mantan Presiden WADA Richard Pound nuduhake pendapat babagan skandal doping ing Rusia. Iki persis wong sing laporan kasebut nyebabake skandal paling gedhe ing sejarah olahraga donya. Pound nyatakake yen dheweke nganggep tumindake adil lan ora ngrasa salah. <...> Sawise iku, mantan presiden nambahake yen dheweke ngerti yen doping dijupuk ora mung ing atletik lan ora mung ing tim Rusia.
        Kebencian lan sinisme Russophobic kaya Richard Pound iki kanggo Rusia minangka negara nasional wong Rusia, kanthi historis nyawijikake wong liya ing saubengé minangka bagéan saka Rusia (RI / USSR / RF) iku striking !!!

        Iki minangka FASCISM LIBERAL geopolitik Anglo-Saxon saka Richard Pound, kanthi historis ditetepake nganti pirang-pirang abad dening "elit" Inggris Raya karo bankir Rothschild lan, kanthi mangkono, uga dening "elit" AS karo usurers-bankers AS Federal Reserve! Menapa malih, misale jek dheweke lungguh - fascism liberal - padha wis gen ing getih!
        Lan kita, sawetara Rusia naif, pengin saka parasit Anglo-Saxon degenerate iki, kaya Richard Pound, soko dingerteni, cukup non-sinis lan apik ing geopolitik sing! Ya, iki ora bakal kelakon kanthi sukarela! Mung kanthi tekanan - politik, ekonomi lan liwat kekuwatan - bisa dipeksa nindakake iki - lan saiki! Dheweke kaya pecandu narkoba - degenerasi biologis!
        1. +3
          Agustus 27 2016
          Telpon, fasis liberal sing bener.
          Jenenge dikenal ing saindenging jagad - Zionis.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +9
      Agustus 26 2016
      tembung "mitra" ing hubungan kanggo negara bisa dianggep kasar

  6. +5
    Agustus 26 2016
    Kayane info iki ora diterbitake ing ngendi wae !!! Saiki, yen Churkin bakal nggawe ribut ing Dewan Keamanan, luwih becik
  7. +5
    Agustus 26 2016
    Lho, ora ana apa-apa, Mujahidin iki bakal nglilani saperangan wong Kaukasia menyang barbekyu lan Eropa dhewe bakal njaluk maneh Amerika Serikat nambah kontingen militer, banjur Eropa dhewe ora bisa mbela, ora ana wong normal sing isih ana ..... plus iku uga bakal tuku gas Amer ing rega exorbitant.. ... Taktik biasanipun saka polisi ala-apik))))
  8. +2
    Agustus 26 2016
    Satus teroris kanggo Eropah akeh banget, kanggo Albania cilik, ing ngendi ana akeh makhluk ing pasangan. Sasi kanggo adaptasi, lan sampeyan bisa nyana masalah gedhe ing saindenging Eropa.
  9. 0
    Agustus 26 2016
    Eeeeeh, iku perlu kanggo wuta dheweke karo Khibiny lan Allah Babah !!!
  10. +1
    Agustus 26 2016
    Ora kaget babar pisan. Sakabehing jagad ngerti sapa lan apa sebabe akeh teroris, mung kabeh wong meneng, jebul kabeh wis kepenak karo kahanan iki. Mula PBB malah dadi komplotan ing perkara iki. Apa kaget, Amerika isih bisa "mbuwang metu" ora dadi luwih, padha "pemimpin" ing planet. negatif
  11. 0
    Agustus 26 2016
    Ing pers saka USSR ing awal 80s. organisasi iki lan perjuangane nglawan rezim Ayatollah ditulis kanthi simpati gedhe.
  12. ala
    +1
    Agustus 26 2016
    [kutipan] [/ q"Lho, sapa sing nyuplai teroris menyang Eropa?" - salah sawijining pangguna jaringan sosial takon kanthi rhetorically.uote] ... lan guess kaping telu .. sedulur ngguyu
  13. +1
    Agustus 26 2016
    Sapa sing bakal mangu-mangu. Amerika minangka EVIL planet.
  14. 0
    Agustus 27 2016
    Lan supaya wong-wong mau njupuk menyang Eropah, iku bakal teka bodho luwih cepet.
  15. 0
    Agustus 27 2016
    Siap kanggo nggulingake rezim Iran ...
  16. +1
    Agustus 27 2016
    Quote: Kasym
    Lan ing guise saka Yankees, padha mutusaké kanggo njupuk duweke dhewe saka ing jotosan - padha tenan planning kanggo nindakake soko ing Irak, amarga padha njupuk wong metu !? hi

    Iku misale jek kula sing Amerika, Israel lan pencipta liyane teroris iki pengin njaga staf komando ISIS al-Qaeda dening njupuk metu supaya padha bisa digunakake kanggo tujuan padha ing mangsa, nanging ing negara Arab liyane.
    Lan saiki padha arep push ing Irak ora Sunni lan Syiah, nanging Arab lan Kurdi.
    Sawise kabeh, Amerika Serikat sing Israel perlu perang ing Timur Tengah utamané perlu kanggo regime Israel, kang perlu everyone lali sing dikuwasani Palestina lan sangsoro Arab saka tanah air.
  17. +2
    Agustus 28 2016
    Kutipan: Tatyana
    Kebencian lan sinisme Russophobic kaya Richard Pound iki marang Rusia banget

    В
    Lan ing ngendi sampeyan ndeleng gething lan sinis, Bu? Sawise kabeh, Pound kanthi jelas nuduhake yen dheweke diutus kanggo mriksa persis Rusia, sing ditindakake. Ora salah yen atlit Rusia nggunakake doping.
    Sampeyan luwih apik ngomong apa, sawise kabeh iki, Mudko urip ing postingane??! Iki minangka sinisme sejati.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"