Balai taman lan teater-kuliah "ing memori Gulag" bakal mbukak ing Moskow

307
Panguwasa Moscow ketoke panginten sing ngarsane museum crita Gulag ing ibukutha Rusia ora cukup kanggo "mratobat kanthi lengkap kanggo tumindak rezim getih." Badan Informasi Interfax nglaporake manawa museum ing Moskow uga bakal duwe "taman memori GULAG", sing direncanakake kanggo nandur wit-witan kanthi jeneng tawanan ing 30-40s abad pungkasan.

Direktur Museum Sejarah Gulag, Roman Romanov, nyatakake yen taman kasebut digawe "kanggo refleksi lan pemahaman babagan apa sing katon ing museum kasebut."
Roman Romanov:
Taman kudu dadi papan kanggo mlaku-mlaku lan refleksi. Komponen memorial bakal ngasilake sampeyan ngerti apa sing sampeyan deleng ing museum kasebut. Lan kasunyatan manawa obyek sing ngrekam memori wong lan acara ora bakal dadi monumen, nanging tanduran sing urip, kudu menehi pangerten iki minangka cathetan pangarep-arep lan optimisme.




Balai taman lan teater-kuliah "ing memori Gulag" bakal mbukak ing Moskow


Kacarita taman kasebut bakal kalebu wit-witan sing digawa saka lokasi kemah - saka Kapuloan Solovetsky, Kolyma, lan Mordovia.

Kanggo nambah kesan, manajemen Museum Sejarah Gulag uga ngrancang mbukak bale teater-kuliah, ing ngendi pengunjung bakal diwenehi film lan pagelaran babagan medeni "Gebni sing getihen", uga ngenalake pendapat saka pimpinan. ahli sing topik "Rusia mratobat" lan "Kadurjanan Stalin" dadi pusat saka orane dhewe.

Roman Romanov nyathet yen bale teater-kuliah malah bakal nganakake konser khusus kanggo "pangerten fenomena Gulag."

Aku wonder nalika musium, Kebon lan teater kuliah bakal katon ing negara kita, darmabakti kanggo carane negara saka negara semi-melek ing wektu cendhak dadi salah siji saka kakuwasan anjog ing donya, nindakake revolusi teknologi efektif lan entuk a terobosan nyata ing ilmu lan pendidikan.
  • http://www.gmig.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

307 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    Agustus 26 2016
    Gothic horor langsung munggah! Liberal lan wong Kulon bakal seneng taman iki ...
    1. + 39
      Agustus 26 2016
      Aku wonder nalika musium, Kebon lan teater kuliah bakal katon ing negara kita, darmabakti kanggo carane negara saka negara semi-melek ing wektu cendhak dadi salah siji saka kakuwasan anjog ing donya, nindakake revolusi teknologi efektif lan entuk a terobosan nyata ing ilmu lan pendidikan.
      Iki minangka gagasan sing wicaksana. Kita butuh museum prestasi Uni Soviet.
      1. + 31
        Agustus 26 2016
        Muga-muga, kita bakal urip ndeleng taman-kebun binatang liberal lan apa sing ditindakake ing Tanah Air.
        1. +4
          Agustus 26 2016
          Mungkin kita bakal urip kanggo ndeleng bebener babagan pendiri kamp konsentrasi. Naftaliy Frenkel - "pemicu Yahudi" saka ideologi Gulag http://communitarian.ru/publikacii/istoriya_rossii/naftaliy_frenkel_-_%ABevreys
          kiy_trigger%BB_ideologii_gulaga_290620120014/ "Bebarengan karo Trotsky": asal-usul "purges 1937" ing Tentara Abang http://communitarian.ru/publikacii/istoriya_rossii/vmeste_s_trockim_istoki_chis
          tok_1937_goda_v_krasnoy_armii/ Pasuryan Bolshevisme ora bisa dadi Rusia! http://www.liveinternet.ru/users/alexcourageous/post122103169/
          1. +2
            Agustus 26 2016
            Aku ora pengin nulis, nanging aku ora bisa nolak: kita kudu nggawe dudu kebon lan ruang kuliah, nanging model kerja karo "ora urip" minangka peserta, supaya padha ngelingi ... Kanggo saben (ukara) miturut pasamunane, saka saben (parole) miturut pakaryane.
        2. 0
          Agustus 27 2016
          Kita kudu nindakake kanthi cepet nalika pameran isih urip. Padha bakal katon kelangan ing kandhang ... apike.
      2. +7
        Agustus 26 2016
        Amarga tenaga kerja tahanan, ora ana biaya. Yen saiki kita mbangun kreteg Kerch kanthi tangan para narapidana, mula biayane bakal mudhun puluhan kali.Sapa sing mbangun gedung pencakar langit Stalinis sing misuwur ing Moskow?
        1. + 12
          Agustus 26 2016
          .Sapa sing mbangun gedung pencakar langit Stalinis sing misuwur ing Moskow?

          Jerman padha mbangun tawanan.
          1. +6
            Agustus 26 2016
            Ora mung. More Japanese. Malah ana sing nyoba oncat, yen ora salah, kanthi ngleyang saka dhuwur ing tarpaulin, kaya parasut. Iku ora bisa kanggo dheweke ... ora
            Aku propose kanggo ngganti jeneng "museum depresi." Yen sampeyan mlebu, sampeyan bakal gantung awak saka surem.negatif
          2. +4
            Agustus 26 2016
            kakang abu-abu
            Apa wong Jerman sing ditawan. Apa sampeyan guyon?
            1. +7
              Agustus 26 2016
              Apa wong Jerman sing ditawan. Apa sampeyan guyon?

              Biasa, karo sungu. ngguyu
            2. +5
              Agustus 26 2016
              Kanggo Romanov
              Aku bakal ndhukung sampeyan. Pencakar langit "Stalin" wiwit dibangun sadurunge perang. Nanging wong Jepang sing ditawan (contone) mbangun omah sing apik ing Timur Jauh saka bata abang - dibangun kanthi padhet, isih ana nganti saiki. Aku manggon ing omah kaya bocah cilik.
            3. +7
              Agustus 26 2016
              Alexander, Jerman sing dicekel mbangun maneh negara sing wis dirusak. Ing St. Banjur puisi cilik: kira-kira sepuluh taun kepungkur aku ana ing museum Karelian-Finlandia cedhak Zelenogorsk ( pinggiran kutha St. Petersburg), lan tuku buku ing kana. Ditulis dening mantan tawanan perang kita, sing ditangkep tatu ing 41, nulis ing tembung dhewe bab kamp konsentrasi, buku iki diterbitake dening putriné sawisé tilar donya, ing edition winates bab 500 salinan. Dheweke manggon ing Zelenogorsk, lan kaya mangkene buku kasebut diwiwiti kanthi tembung: sawise perang aku teka ing Zelenogorsk - wong Jerman sing ditawan padha mbangun omah. Pancen, ana akeh bangunan karakteristik sing kaya ngono. Ikhlas, hi
        2. +7
          Agustus 26 2016
          Amarga tenaga kerja tahanan, ora ana biaya

          Apa sampeyan ora kenal karo upah ing industri (buruh)? Karya-karyane pancen dibayar kanthi dhuwit. Punika manajemen "pranala", padha duwe gaji cocok.
        3. + 10
          Agustus 26 2016
          Amarga tenaga kerja tahanan, ora ana biaya. Yen saiki kita mbangun kreteg Kerch kanthi tangan para narapidana, mula biayane bakal mudhun puluhan kali.Sapa sing mbangun gedung pencakar langit Stalinis sing misuwur ing Moskow?


          Bangunan dhuwur minangka bagean cilik saka tenaga kerja tawanan. Lan sing mbangun "proyek konstruksi gedhe komunisme" - Volgodon, BAM, pembangkit listrik tenaga air, kanal Moskow lan kanal Segara Putih liyane - iki BAMLAG, VorkutaLAG lan SakhalinLAG liyane.
          .
          Ora ana otak sing cukup kanggo bisa tanpa tenaga kerja budak.
        4. +3
          Agustus 26 2016
          lan Terusan Belomor...lan BAM...
          1. +2
            Agustus 26 2016
            Andrey Yurievich Dina iki, 19:12 ↑
            lan Terusan Belomor...lan BAM...

            Kajaba iku, ana rong BAM ...
            Siji, sing pisanan, dibangun dening tawanan sadurunge perang ... Banjur dibongkar lan ditransfer menyang Stalingrad, menyang Front Steppe ...
            Inggih, ana tembung babagan tukang bangunan: "Anggota Trans-Baikal Komsomol," yen ana sing ngelingi ...
          2. 0
            Agustus 26 2016
            andrey
            lan Terusan Belomor


            , Terusan Belomor mesthi dibangun dening tahanan! Dheweke uga duwe jeneng sing aneh: Chubais Gaidar Jerman ruang paling ngisor Serdyukov, lsp. keprungu daftare dawa) sing keri aku isih ngimpi yen dheweke dadi Menteri Pertahanan nglirik ngguyu
          3. +4
            Agustus 27 2016
            andrey
            lan Terusan Belomor...lan BAM...


            Dheweke uga nulis babagan kanal Moskow sadurunge sing dibangun dening Jerman minangka tawanan perang, mung masalah yaiku dibangun sadurunge Perang Dunia II ing taun 1937. lan aku elinga ing sekolah aku tansah kasengsem ing pitakonan saka ngendi padha njupuk supaya akeh tawanan Jerman sadurunge wiwitan perang. nglirik lan amarga alasan sing jelas guru-guru, mesthi ora bisa mangsuli aku
            1. 0
              Agustus 28 2016
              Ing ngendi sampeyan sinau lan ngrokok apa sawise kelas? Sapa sing ngandhani yen Jerman nggawe kanal kanggo dheweke. Moscow? Mesthine dudu guru sejarah.
              Apa kabeh dicampur ing loteng? ?
      3. +2
        Agustus 26 2016
        Quote: Wend
        Iki minangka gagasan sing wicaksana. Kita butuh museum prestasi Uni Soviet.

        Kepiye babagan VDNKh?
        Nalika aku ngunjungi Moskow nalika isih cilik, aku nggawe manawa kanggo ngunjungi VDNKh.
        1. 0
          Agustus 26 2016
          "Apa babagan VDNKh?
          Nalika aku ngunjungi Moskow nalika isih cilik, aku mesthi ngunjungi VDNKh.

          VDNKh wis suwe ora padha lan jenenge ora padha ...
          Lan ing taun 90-an, mung dadi pasar loak, kanthi toko-toko ing saben paviliun ...

          Aku wis ora ana wiwit taun 2000 ... Apa wae wong Moskow sing ana, mohon pencerahane para provinsi sing ing Pusat Pameran iki (sing diarani) malah saiki wis demo lan nuduhake?
      4. +5
        Agustus 26 2016
        Moscow VDNKh - ora muter maneh? Iki minangka taman saka jaman Soviet. Handy banget, ayu.
      5. +5
        Agustus 26 2016
        Aku uga ngusulake kanggo mbukak museum sing darmabakti kanggo para korban rampasan USSR, pelanggaran hukum gangster taun 90-an, sampeyan bisa dhaptar akeh......
        Ora akeh wong sing mlebu museum, lan kemungkinan ora ana sing mlebu am Dadi liberal iki "sugih" ing pikirane
      6. +2
        Agustus 26 2016
        [quote=Vend]Kita butuh museum prestasi Uni Soviet.[/quote] Aku ora ngerti, apa VDNKh mung dadi pusat perbelanjaan? Ya, aku wis ora ana wiwit '95 - apa pancene ala?
        1. +1
          Agustus 27 2016
          faridg7
          lan VDNKh wis dadi mung pusat blanja? Ya, aku wis ora ana wiwit '95 - apa pancene ala?


          ora ora! Iku ora dadi ala dibandhingake 90. Kanggo sisih paling, pedagang wis buyar! komplek didandani sithik-sithik, sabisa-bisane, dandane cukup ketok. Miturut cara, paviliun utama 15 republik ditransfer ing sangisore patronase saka republik sing padha (repair sejarah pameran perdagangan) mayoritas ditampa kanthi semangat. Paviliun angkasa ditutup lan tampilan saiki, kanthi gampang, ora aktif. Jebule durung tekan. lan museum kosmonautika dhewe saiki ana ing sangisore peringatan roket sing njupuk (kanthi cara, cukup apik, sanajan saka blok stasiun sampeyan bisa ndeleng jagad) lan ing cedhak Pavelyon lenga wis dibuwang menyang papan sing sehat. kaya dolphinarium. Ana akeh wong ing preian ing 9 Mei. dina kutha. Ing musim dingin, dheweke ngatur gelanggang es skating sing apik banget. Dadi misale jek kompleks kasebut alon-alon diuripake maneh, sanajan ora ing wangun asline kaya sing ana ing USSR, mesthine, nanging isih. wong ora lali dalan menyang kana)) lan bakal tetep ing salawas-lawase mung ing gambar lan ing memori sing weruh jaman iku, eh
        2. 0
          Agustus 27 2016
          faridg7
          lan VDNKh wis dadi mung pusat blanja? Ya, aku wis ora ana wiwit '95 - apa pancene ala?


          ora ora! Iku ora dadi ala dibandhingake 90. Kanggo sisih paling, pedagang wis buyar! komplek didandani sithik-sithik, sabisa-bisane, dandane cukup ketok. Miturut cara, paviliun utama 15 republik ditransfer ing sangisore patronase saka republik sing padha (repair sejarah pameran perdagangan) mayoritas ditampa kanthi semangat. Paviliun angkasa ditutup lan tampilan saiki, kanthi gampang, ora aktif. Jebule durung tekan. lan museum kosmonautika dhewe saiki ana ing sangisore peringatan roket sing njupuk (kanthi cara, cukup apik, sanajan saka blok stasiun sampeyan bisa ndeleng jagad) lan ing cedhak Pavelyon lenga wis dibuwang menyang papan sing sehat. kaya dolphinarium. Ana akeh wong ing preian ing 9 Mei. dina kutha. Ing musim dingin, dheweke ngatur gelanggang es skating sing apik banget. Dadi misale jek kompleks kasebut alon-alon diuripake maneh, sanajan ora ing wangun asline kaya sing ana ing USSR, mesthine, nanging isih. wong ora lali dalan menyang kana)) lan bakal tetep ing salawas-lawase mung ing gambar lan ing memori sing weruh jaman iku, eh
      7. +2
        Agustus 26 2016
        Iki minangka gagasan sing wicaksana. Kita butuh museum prestasi Uni Soviet.

        Dadi "VDNKh" - iku apa, nanging))
        1. 0
          Agustus 26 2016
          VDNKh - Pameran Prestasi Ekonomi Nasional. Iki dudu museum sejarah.
          1. 0
            Agustus 27 2016
            Wend
            VDNKh - Pameran Prestasi Ekonomi Nasional. Iki dudu museum sejarah


            nanging ide kasebut ora ala kabeh. Praktis! ya
            kok ora nggunakake bagéan saka wilayah VDNH utawa sing dumunung cedhak museum?
            prestasi Uni Soviet. Isih akeh wilayah sing ora aktif ing kana, lan uga akeh prestasi kasebut wis ditampilake ing VDNKh!
            mung ndandani (yaiku apa sing ditindakake) lan tambahake lan bakal apik!
          2. 0
            Agustus 27 2016
            Wend
            Kita butuh museum prestasi Uni Soviet.


            Kadhangkala, kabeh Belarus ing tataran iki minangka museum nyata saka prestasi Uni Soviet))) lan sing pungkasan ing CIS
          3. 0
            Agustus 27 2016
            Oops, apa sampeyan ora mikir prestasi dheweke minangka sejarah? Miturut pendapat sampeyan, apa prestasine dhewe, lan rakyat dhewe? Nanging ora konsisten ...
      8. +4
        Agustus 26 2016
        Kaping pisanan, aku nampa pitakon saka Venda sing ditresnani lan ndhukung kanthi lengkap. Nanging saiki iki ora bisa ditindakake amarga alasan sing dingerteni. The Kolchakites, Mannerheimites lan memorialists aturan roost. "Nanging ana, ana pengadilane Gusti Allah, wong-wong sing percaya marang kebejatan, ana hakim sing nggegirisi sing ditunggu-tunggu. Dheweke ora bisa diakses dening cincin emas lan dheweke ngerti pikiran lan tumindak sadurunge." Aku sinau iki ing sekolah Soviet lan aku isih pracaya, senadyan kabeh gawe kaget.
    2. +7
      Agustus 26 2016
      Barbos Dina iki, 10:08 anyar
      Gothic horor langsung munggah! Liberal lan wong Kulon bakal seneng taman iki ...


      Saben uwong bakal seneng taman iki kajaba komunis-Stalinis sing wangkal. Lan ora perlu ngomong babagan industrialisasi lan jenius gedhe. wong keno kabeh ing éwadéné Stalin, lan ora thanks kanggo iku.

      Lan apa hubungane wong Barat lan liberal? Padha biasane matèni ing Gulag? ora - sederek sampeyan ana - biasane ana wong Rusia (uga, liyane uga).

      Apa persentase populasi sing kudu dikorbanake kanggo "ide gedhe" supaya bisa dianggep "apik"? 1%? 5%? 10%? Aku pengin kabeh penyayang Stalin nyoba % iki ing awake dhewe.
      1. + 11
        Agustus 26 2016
        Utawa mungkin sampeyan kudu mandheg nyuwek klambi lan nguwuh kaya beluga? Ora amarga aku ora melas marang wong-wong sing tiwas ing kemah. Lan amarga 25 taun berturut-turut, nunggang kuburan wong sing ora salah lan mratobat kanthi sembrono wis dadi akting profesional.

        Mungkin kita kudu nggulung lengen klambi lan lunga kerja tinimbang "mertobat"? Ana masalah liyane sing luwih penting ing Rusia saiki sing kudu ditanggulangi (umpamane bocah-bocah jalanan modern relatif) tinimbang nyoba njaluk ngapura marang wong sing wis mati bola-bali.

        Kaping pisanan wis cukup kanggo wong-wong mau yen padha mratobat kanthi tulus. Utawa padha wedi sing padha ora krungu pisanan?
        1. +4
          Agustus 26 2016
          Lan amarga 25 taun berturut-turut, nunggang kuburan wong sing ora salah lan mratobat kanthi sembrono wis dadi akting profesional.


          Apa sampeyan ngomong babagan! Apa tobat, kanggo sapa? Sing wis suwe ilang, sing wis ilang luwih suwe? Iki minangka sejarah. Lan aku pengin ngerti sing bener. Aku pengin anak-anakku ngerti sing bener. Punapa mawon. Ing kene kabeh wong nguwuh-uwuh ing tembung Bodrov babagan kekuatan ing bebener, nanging sakperangan alesan saben wong mung setuju karo sing cocog karo worldview. Lan aku ora peduli babagan pandangan politik, aku pengin ngerti. Supaya anak-anakku bisa mangsuli pitakon babagan sing apik lan sing ala. Lan wong-wong sing pracaya yen kabeh ana miturut hukum, rehabilitasi iku salah, lan sanak-sedulurku kriminal, nyopir wedge menyang masyarakat. Ketoke supaya maneh, nesu mulia bakal godhok munggah kaya gelombang ... lan maneh ontran-ontran sipil, saben wong marang kabeh. Utawa apa sampeyan mikir yen aku mung bakal ngilangke yen dheweke ngidoni moyoki ing pasuryanku? Aku ora bakal mikir ...
          1. +6
            Agustus 26 2016
            Mula tutur marang anak-anakmu bab iki. Nanging cukup kanggo nggawe tragedi gedhe, sampeyan ora ngerti yen ana tragedi gedhe ing sajarah Rusia. Utawa ora ana wong ing Rusia sing mikir arep nundhung komunis menyang Kolyma-Kamchatka?

            Sampeyan bisa uga ujar manawa "kabeh bangsa ora dibuwang." Dadi ing kene uga, "pengalaman donya" ana ing sisih "kanca" Barat. Padha ndamel kabeh klompok ètnis menyang leladen lan nindakake extermination sistematis. Dadi, ora ketompo carane sinis bisa muni, ana liyane humanisme kene.

            Dheweke bisa "lali" babagan 40 yuta sing tiwas nalika Perang Dunia II, nanging ing kene, kanthi presisi metronome, saben nem wulan ana telpon kanggo ngakoni "represi". Miturut cara, "represi" minangka sakumpulan hak sing ditolak, lan dudu agenda sing ora jelas kanggo jagad sabanjure.

            Aku, wong sing lair 30 taun sawise "repressions," ora duwe apa-apa kanggo mratobat. Anak lanang ora tanggung jawab marang bapake, lan ora ana sing bisa dicritakake babagan mbah. Aku ngerti apa iku. Aku ngerti yen kanggo njaluk sih, akeh wong lugu dikirim menyang kemah. Iki kabeh ana saiki. Durung ilang.

            Lan mbok menawa sawise sesuk sampeyan bakal teka lan thothok-thothok lawang karo Mauser siap. Lan kanthi ati nurani sing resik, kirimake aku menyang sawetara kemah, amarga saiki aku ora ndhukung pendapat sampeyan. Lan ing 100 taun liyane, mbok menawa, dheweke bakal njaluk putu sampeyan mangsuli babagan iki, nanging aku ora peduli - ing wektu iku aku wis bosok.
            1. 0
              Agustus 26 2016
              Napa 40 yuta dadi andhap asor, ayo dadi 100. Lan ora ana represi. Trotskyists padha dicopot, lan anggota Trotskyist-NKVD sijine wong menyang thresher.
            2. +3
              Agustus 26 2016
              Lan kanthi ati nurani sing resik, kirimake aku menyang sawetara kemah, amarga saiki aku ora ndhukung pendapat sampeyan.


              Apa wis rampung, mratobat lan mratobat! Ayo kula nerangake, Aku ora kasengsem ing motif politik, views, etc., Aku kasengsem ing kasunyatan gundhul. Sing dikunjara tanpa dosa lan dipateni tanpa dosa. Aku nemokake khusus kanggo kulawarga kita, nanging aku kudu nggunakake kabeh sumber daya sambungan lan praktis njupuk arsip Podolsk menyang pengadilan, amarga sawise geni padha di-push lam kuwi sing ora bakal nemokake apa-apa bab wong mati utawa urip. Nanging saben kulawarga Rusia duwe hak ngerti sebabe sedulure ditindhes. Lan karo Mauser sampeyan bisa nyedhaki kewan sing nolak hak iki. Salah siji saka posisi administratif utawa saka sipil, amarga kanthi otomatis njupuk tanggung jawab kanggo sajarah, kanggo kaca paling unsightly saka iku. Lan muga-muga saiki aku bakal dikirim menyang kemah, sesuk utawa sesuk, amarga nglanggar KUHP Federasi Rusia, kanthi ketat miturut hukum, kanthi putusan pengadilan, lan ora saka kepinginan para pejuang kursi armchair nglawan mungsuhe rakyat. Kanggo mateni wong sing ngimpi kanggo impene, wong sing mikir babagan pikirane, penulis kanggo bukune, tukang roti kanggo roti, lan wong edan amarga penyakite - ora normal.. Lan umume, kanggo negara mateni wargane - ora normal. Iki sing kudu kita sinau nalika ngelingi kesalahane sing kepungkur, lan dudu macem-macem tobat.
        2. 0
          Agustus 28 2016
          Dadi wangsulana dhewe! SAPA SING MULAI KOWE NGGULUNG LENGANMU? Maneh sawetara Chubais ora ngidini sampeyan kerja? Ana sing nyambut gawe, ana uga sing golek kesalahan lan alesan.
      2. +4
        Agustus 26 2016
        Piye wae aku ora ngerti babagan sedulurku ing Gulag. Aku elinga yen mbahku lan ibuku dideportasi menyang Uzbekistan (nanging aku ora weruh konfirmasi apa sing dideportasi; nanging mung ninggalake gosip tetanggan), amarga mbahku ilang nalika perang. Nanging ora preduli aku maca omong kosong babagan Gulag, dheweke ora nate nerbitake dokumen sing ndhukung - dheweke mung nyebutake apa wae.
        1. +5
          Agustus 26 2016
          faridg7 Dina iki, 14:11 ↑
          ...Nanging ora preduli aku maca omong kosong babagan Gulag, dheweke ora nate nerbitake dokumen sing ndhukung - dheweke mung nyebutake apa wae.


          ... lan yen sampeyan nuduhake dokumen, sampeyan bakal ujar: "Aku ora percaya," lan yen sampeyan nggawa sampeyan menyang Kolyma lan nuduhake barak, sampeyan bakal ujar: "iki palsu, kanggo ngremehake pimpinan. .”

          Aku mesakake kowe. terus berjuang kanggo pemimpinmu. Cukup aja nangis nalika sampeyan nemokake dhewe ing 5-10%. Kanggo sing perang kanggo iku lan mlayu.
      3. +1
        Agustus 26 2016
        Ya, aku mikir 10% liberal bakal cukup, kaya Trotskyists. Nanging ing "0".
        1. +1
          Agustus 26 2016
          Nanging kanthi umum kanthi woro-woro manfaat lan keputusan pengadilan.
      4. +1
        Agustus 26 2016
        Ya, aku mikir 10% liberal bakal cukup, kaya Trotskyists.
      5. Alf
        +7
        Agustus 26 2016
        Apa persentase populasi sing kudu dikorbanake kanggo "ide gedhe" supaya bisa dianggep "apik"? 1%? 5%? 10%? Aku pengin kabeh penyayang Stalin nyoba % iki ing awake dhewe.

        1. +1
          Agustus 26 2016
          Pembunuh! Ora ana sing kudu ditutupi.
  2. + 19
    Agustus 26 2016
    Muga-muga ana toilet gratis ing kana, yen ora ana gunane.
    1. +3
      Agustus 26 2016
      Kok nganggo jamban, neng kono akeh wit-witan.
  3. +9
    Agustus 26 2016
    Yen sampeyan menehi Roman Romanov sing apik, sampeyan bakal nemokake "pemakan hibah."

    "Nalika musium, taman lan kuliah teater bakal katon ing negara kita, khusus kanggo kepiye negara saka negara semi-melek ing wektu sing cendhak dadi salah sawijining kekuwatan utama ing jagad iki, nindakake revolusi teknologi sing efektif lan nggayuh terobosan nyata ing ilmu pengetahuan lan pendidikan."
    Lan "kanca" kita ora bakal menehi dhuwit kanggo "RR" kasebut lan wong-wong kaya dheweke kanggo iki!
  4. SSI
    + 19
    Agustus 26 2016
    Ana siji bab aku ora bisa ngerti, nanging apa bab buron Eropah kanggo penyihir lan gypsies ... Apa bab perang Amerika nglawan "kulit abang", lan KKK - iki ora pembantaian saka "ireng"? Ing endi monumen tobat? Ngendi Taman Refleksi? "liberal" kita banget picky ... Apa ora wektu kanggo nelpon kanggo akun?
    1. +7
      Agustus 26 2016
      lan dheweke ora peduli babagan najisake monumen ing Polandia ... Yaiku, pembantaian pancen kedadeyan - nanging ora ana hubungane karo wong Rusia (wong lanang saka luar negeri, aja gelo, iki dudu keluhan. marang sampeyan, nanging babagan sikap marang kita)! Ora, dheweke sok-sok ngelingi babagan negara-negara individu - yen ana gunane kanggo padu karo kita, mung banjur. Lan, sing paling penting, sampeyan dadi pemakan hibah, dudu panganan hibah, nanging mung simpatisan - kanggo majikan sampeyan sampeyan dudu sapa-sapa, sampeyan pion, kang digunakake, kang bakal digunakake kanggo ngilangke mudhun panggonan tartamtu, lan kang dibuwang. Iku misale jek aku iki persis apa sing kudu dielingi wong-wong sing kerja sama karo macem-macem organisasi "hak asasi manungsa".
    2. 0
      Agustus 26 2016
      SSI Dina iki, 10:15
      Ana siji bab aku ora bisa ngerti, nanging apa bab buron Eropah kanggo penyihir lan gypsies ... Apa bab perang Amerika nglawan "kulit abang", lan KKK - iki ora pembantaian saka "ireng"? Ing endi monumen tobat? Ngendi Taman Refleksi? "liberal" kita banget picky ... Apa ora wektu kanggo nelpon kanggo akun?
  5. Komentar wis dibusak.
  6. +6
    Agustus 26 2016
    Punika Dheweke - Kolom Kalima Yahudi Russophobes! Tobat... tobat...
    1. +8
      Agustus 26 2016
      Tobat utawa ora iku urusan pribadi kanggo saben wong. Nanging sampeyan kudu ngelingi sejarah, manawa ana sing seneng utawa ora.
      1. + 14
        Agustus 26 2016
        inget sejarah
        Aku kelingan sejarah negara seneng! Nanging apa sing ditindakake "pekerja pengetan" saiki kanggo makmur? Oh ya, padha ngluhurake Mannerheim!
      2. +6
        Agustus 26 2016
        Nanging kita kudu ngelingi sejarah,

        Sapa sing nglawan? Mung siji-sidedness biasanipun saka cahya alon mboseni kanggo titik mual. Ing komunis wiwitan, sing "paling kuna kaloro" ritual ngukum "tsarisme terkutuk"; ing komunis sesat mengko, padha nyalahake Stalinisme karo umpluk ing tutuk. Saiki, ing "demokrat" sing wis nyuwek / ngobong parbilts, padha pour slop liwat Stalinisme lan laundering "asu ireng" (prestasi saka tsarism).
        Sejarah ora mung kudu dieling-eling, nanging uga ora kena diuripake.
      3. +4
        Agustus 26 2016
        Kita aja lali manawa ora mung tahanan politik sing dikunjara ing Gulag. Ana uga riffraff pidana. Mung riffraff mengko dadi sukarelawan kanggo ngarep. Simbah duwe meh kabeh perusahaan pengintaian ing Semenanjung Kola. Kanggo padha nggunakake lading kaya pemain biola nggunakake gandhewo. Sawise perang, meh kabeh wong bali menyang pakunjaran. Kanggo kejahatan anyar. pidana. Preduli saka penghargaan lan kaluwihan.
        Miturut cara, ora mung korban apes Holocaust padha dikunjara ing kamp konsentrasi Jerman. Nanging uga pemerkosa, perampok, ... malah mobil setir mburi (dianggap ala). Sapa sing ngurutake?
  7. + 16
    Agustus 26 2016
    Kadhang-kadhang aku rumangsa yen ana saboteurs ing ndhuwur, nyoba ngrusak sejarah kita, masa lalu Negara Agung.
    1. Alf
      +1
      Agustus 26 2016
      RuslanNN
      Kadhang-kadhang aku rumangsa yen ana saboteurs ing ndhuwur, nyoba ngrusak sejarah kita, masa lalu Negara Agung.

      Ora, Ruslan, kabeh luwih prasaja.
      Yen wong modern bisa nggawe paling ora, dheweke bakal ujar, "Komies ora bisa nindakake, nanging kita nindakake."
      Nanging, amarga "usaha" dheweke mung nggawe kahanan dadi luwih elek lan ora ana sing kudu dibanggakake, mula dheweke kudu ngremehake sejarah USSR supaya ora katon kaya sing biasa-biasa wae lan bodho.
  8. +7
    Agustus 26 2016
    Partai apa pejabat sing nyedhiyakake dhuwit kanggo iki? sakperangan alesan ing Amerika Serikat padha ora mbangun akèh kanggo pembantaian ing 30s abad pungkasan! lan ing kene. .SAPA SAKA PIKIRAN SELAMAT ing pimpinan babar pisan
    1. +5
      Agustus 26 2016
      Mulane uripe manungsa ing AS ora ana gunane, yen sampeyan ora percaya, takon polisi Amerika.
      1. +1
        Agustus 26 2016
        Alexander Romanov Dina iki, 10:28 ↑
        Mulane uripe manungsa ing AS ora ana gunane, yen sampeyan ora percaya, takon polisi Amerika
        .dadi nembak cemeng adhedhasar memori genetis... apa yen wong kulit putih ditawan ing Serbia? iku ... ora ana armada Serbia-6 sing bakal disetrika sajrone seminggu ...
    2. 0
      Agustus 26 2016
      Kutipan saka Nitarus
      Partai apa pejabat sing nyedhiyakake dhuwit kanggo iki?

      Uga saka ngendi. Apa saran? nglirik
      Kabar anyar:
      "Pamrentah ngusulake mbuwang 765 yuta rubel kanggo pangembangan Cossacks.
      Dana kasebut bakal dialokasikan saka anggaran federal, Dana Pensiun Rusia, Dana Asuransi Medis Wajib lan Dana Asuransi Sosial."

      https://news.mail.ru/politics/26913021/?frommail=1
      Lan sawise. M. Topilin (Menteri Tenaga Kerja lan Pembangunan Sosial) seneng. Gaji rata-rata ing Rusia yaiku 38.590 rubel, yaiku 9% luwih saka setahun kepungkur. Pejabat uga bisa bungah - gaji rata-rata 99,900 rubel. Aku ora ngerti. Saiki aku ngerti lan ngerti ngendi. nglirik Saka pensiunku.
      "Pamrentah wis ngumumake standar pensiun."
      ""Kita ora duwe sumber daya sing cukup, kanggo nindakake indeksasi ing paruh kapindho taun ing wangun biasanipun, "ujare Perdana Menteri Dmitry Medvedev wingi. Tinimbang ganti rugi lengkap kanggo inflasi, perdana menteri janji bakal mbayar pensiunan 5 ewu rubel. ing Januari 2017.

      http://finobzor.ru/show-19738-pravitelstvo-obyavilo-pensionnyy-defolt.html
      Sampeyan kudu ngelingi iki nalika sampeyan pindhah menyang jajak pendapat. Uga babagan "papan Mannerheim" lan akeh liyane.
      1. 0
        Agustus 27 2016
        Telung komentar muncul tinimbang siji. Limang menit ekstra dibusak.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Komentar wis dibusak.
  9. +6
    Agustus 26 2016
    Mungsuh-mungsuh komunis ing jagad iki yaiku wong sing jahat lan ngapusi.
    Mungsuh komunis ing wilayah USSR kanthi gampang, TANPA bukti utawa kabeneran, nyatakake "korban sing ora salah", kira-kira 4 yuta ditindhes ing USSR amarga alasan politik, lan udakara 10 yuta tawanan sing ngliwati Gulag.
    Musuh-musuh komunis wis buktiaken karo propaganda anti-Soviet/anti-komunis sing padha bisa gampang, yen wis PROFITATED kanggo wong-wong mau, nuduh sawetara wong saka akeh kadurjanan, nalika mbebasake saka kadurjanan liyane.
    1. +7
      Agustus 26 2016
      Ya, dokumen kasebut palsu. Tulisen kaya mangkene, ora ana gulag, ora ana kemah, ora ana represi. Good luck lan swasana ati apik.
      1. +3
        Agustus 26 2016
        Alexander Romanov Dina iki, 10:30 ↑
        Ya, dokumen kasebut palsu. Tulisen kaya mangkene, ora ana gulag, ora ana kemah, ora ana represi. Good luck lan swasana ati apik.
        ya...lan ora ana Dnieper Hydroelectric Power Station, lan Sayano-Shushenskaya, lan ewonan pabrik, lan bocah-bocah sing seneng ing USSR, karo taman kanak-kanak, kamp perintis lan sanatorium gratis, lan pendidikan gratis, lan perawatan medis, lan perdagangan gratis. voucher serikat pekerja, lan gaji 13th, lan omah gratis - ora ana apa-apa! Kabeh padha ngapusi!!! sedulur
  10. +6
    Agustus 26 2016
    Ya, yen kita pengin nggabungake sejarah, museum penindasan Kolchak kudu katon.
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Apa padha ana? Sing aku ora ngelingi kemah Kolchakovsky
      1. + 11
        Agustus 26 2016
        Apa padha ana? Sing aku ora ngelingi kemah Kolchakovsky

        Lan dheweke langsung nembak.
        Tanggal 26 Januari 1999, Pengadilan Militer Distrik Trans-Baikal, tanpa nglirwakake perawatan saka aktivis hak asasi manungsa Zubov, kanthi ati-ati nimbang kasus A.V. Kolchak lan mutusake: "Kolchak ora mungkasi teror marang warga sipil lan, minangka wong sing nglakoni kejahatan marang perdamaian lan kamanungsan, ora tundhuk rehabilitasi"


        Jendral Amérika Graves ngelingi: "Para prajurit Semenov lan Kalmykov, ing sangisoré pangayoman tentara Jepang, banjir negara kaya kéwan galak, ngantem lan ngrampok wong. Pembunuhan sing nggegirisi ditindakake ing Siberia Wétan, nanging ora ditindakake dening Bolshevik, kaya sing biasane dipikirake. Aku ora bakal salah yen ujar manawa ing Siberia Wétan kanggo saben wong sing dipateni dening Bolshevik, 100 wong dipateni dening unsur anti-Bolshevik.

        Iki uga dikonfirmasi dening pimpinan korps Cekoslowakia B. Pavlu lan V. Girs: "Ing pangayoman bayonet Cekoslowakia, panguwasa militer Rusia lokal ngidini tumindak sing bakal nggegirisi kabeh jagad beradab.

        Ngobong desa, ngalahake atusan warga Rusia sing tentrem, eksekusi tanpa nyoba wakil demokrasi kanthi anggepan sing ora bisa dipercaya politik minangka kedadeyan umum ... "
        .
      2. +7
        Agustus 26 2016
        Perwira intelijen Amerika M. Sayers lan A. Kann nulis ing bukune "Perang Rahasia nglawan Rusia Soviet": "Pakunjaran lan kamp konsentrasi diisi nganti tekan kapasitas. Atusan wong Rusia sing wani ora manut karo diktator anyar digantung ing wit lan kutub telegraf. ing sadawane dalan Sepur Siberia. Akeh sing ngaso ing kuburan massal, sing diprentahake supaya digali sadurunge para algojo Kolchak numpes wong-wong mau nganggo bedhil mesin. Pembunuhan lan perampokan dadi kedadeyan saben dina."
        1. +1
          Agustus 26 2016
          Pakunjaran lan kamp konsentrasi diisi nganti tekan kapasitas

          Cetha karo pakunjaran, nanging kanggo kamp konsentrasi, aku maca manawa iki mung proyek Amerika.
          1. +5
            Agustus 26 2016
            Sajrone perang sipil, kamp konsentrasi pisanan digawe ing taun 1918 dening Inggris ing Pulo Mudyug lan Teluk Yokanga. Wong-wong sing dicurigai simpatik komunis diselehake ing kono. Panaliten sing ditindakake dening Dewan Iokanga sawise tiba ing Wilayah Lor nuduhake manawa saka 1200 tahanan sing ana ing guo Iokanga, mung 20 wong sing dadi anggota Partai Komunis, sisane ora dadi anggota partai. Saka 1200 wong iki, 23 wong ditembak, 310 mati amarga penyakit kudis lan typhus, lan mung 100 wong sing isih sehat kurang luwih, Inggris ngedegake kamp konsentrasi ora mung ing Rusia. Dadi, ing September 1919, 47 wong digawa menyang kapal Inggris, digawa menyang Inggris lan diselehake ing kamp konsentrasi Whitley Bay.
            1. +2
              Agustus 26 2016
              Sajrone perang sipil, kamp konsentrasi pisanan digawe ing taun 1918 dening Inggris ing Pulo Mudyug lan Teluk Yokanga.

              Sing belang uga melu ana.
              Dhokter Marshavin, tahanan ing salah sawijining kamp iki, kelingan: "Kesel, setengah kaliren, kita dikawal dening Inggris lan Amerika. Padha sijine kula ing sel ora luwih saka 30 meter persegi. Lan ana luwih saka 50 wong sing lungguh ing kono. Dipangan banget, akeh sing mati keluwen... Kepeksa kerja wiwit jam 5 esuk nganti jam 11 bengi. Diklompokaké ing kelompok 4, kita padha dipeksa kanggo sabuk kanggo sleighs lan nggawa kayu bakar ... Ana pancen ora ana bantuan medical kasedhiya. Saka pukulan, kadhemen, keluwen lan kerja 18-20 jam, 15-20 wong mati saben dina. Penjajah nembak 4000 wong kanthi keputusan pengadilan militer. Akeh wong sing tiwas tanpa diadili.

              Sumber: http://politikus.ru/articles/53494-zabytaya-okkupaciya-amerikanskaya-intervenci
              ya-v-rossiyu-v-gody-grazhdanskoy-voyny.html
              Politicus.ru
        2. +1
          Agustus 26 2016
          Petugas intelijen Amerika M. Sayers lan A. Kann ing bukune "The Secret War against Soviet Russia"

          Sampeyan pancen wong pinter, kepiye carane bisa nulis kaya iki? omong kosong langsung? Iki loro emigrants Yahudi Polandia ora tau dudu perwira utawa perwira intelijen (padha Soviet, ya), anggota Partai Komunis AS, lair taun 1910-12! taun, tau ing Siberia Apa ora, buku kasebut dipesen lan dibayar dening USSR, lan Kann sejatine pejabat intelijen Soviet.
          1. +3
            Agustus 26 2016
            Kann sejatine pejabat intelijen Soviet.

            Aku ora weruh sing salah.
            Apa sampeyan mikir mung saksi mata sing nulis buku?
            1. +1
              Agustus 26 2016
              Ya - lan tenan - apa salah? Perwira intelijen Soviet, anggota Partai Komunis AS, sing durung tau menyang Siberia, lair ing taun 1912, minangka SAKSI lan SAKSI nggambarake "kekejaman" saka Kolchakites! wong bodho

              Iki normal kanggo pelawak, nanging ora kanggo wong normal.
          2. +3
            Agustus 26 2016
            Albert Kahn lair ing Jerman; Yahudi. Emigrasi karo wong tuwane menyang AS ing taun 1880.
            Dheweke sinau arsitektur ing Mason lan Rice ing Detroit. Ing taun 1896, Kahn ngedegake perusahaan kasebut karo George W. Nettleton lan Alexander B. Trowbridge. Wiwit taun 1902, dheweke mimpin perusahaan kasebut dhewekan. Nalika ana ing Detroit, pusat industri mobil Amerika, Kahn nyambungake karire karo perusahaan kasebut.
            Ing taun 1919, dheweke ngrancang markas perusahaan General Motors. Ing taun 1928, dheweke diundang menyang USSR kanggo melu industrialisasi. Dheweke teka ing Moskow karo 25 insinyur, lan sajrone rong taun dheweke nglatih luwih saka 4000 spesialis; antarane 1929 lan 1932 dheweke ngrancang lan ngatur pambangunan 521 obyek. Iki utamané traktor (yaiku, tank) pabrik ing Stalingrad, Chelyabinsk, Kharkov. Pabrik mobil ing Moscow lan Nizhny Novgorod. Forge toko ing Chelyabinsk, Dnepropetrovsk, Kharkov, Kolomna, Lyubertsy, Magnitogorsk, Nizhny Tagil, Stalingrad. Pabrik alat mesin ing Kaluga, Novosibirsk, Verkhnyaya Salda. Rolling mill ing Moscow; pengecoran ing Chelyabinsk, Dnepropetrovsk, Kharkov, Kolomna, Lyubertsy, Magnitogorsk, Sormovo, Stalingrad; toko mesin ing Chelyabinsk, Lyubertsy, Podolsk, Stalingrad, Sverdlovsk, pengecoran baja lan pabrik rolling ing Kamensky (wiwit 1936 Dneprodzerzhinsk), Kolomna, Kuznetsk, Magnitogorsk, Nizhny Tagil, Verkhny Tagil, Sormovo; pabrik bantalan ing Moscow, pabrik aluminium Volkhov; Pabrik asbes Ural lan liya-liyane, ing kana dheweke direkrut ... lan buku kasebut dipesen. eseman wong Yahudi... eseman
            1. 0
              Agustus 26 2016
              Iki temen beda Kan ya -Ora pramuka, dudu perwira lan ora nulis buku babagan perang nglawan Rusia
          3. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      Agustus 26 2016
      Ya, yen kita pengin nggabungake sejarah, museum penindasan Kolchak kudu katon.


      Aku ora ngerti artine. Apa kanggo gabungke, kaping perang sipil karo sajarah gesang USSR? Banjur kita bisa nambah pemberontakan Pugachev. Aku pancene ora ngerti kenapa sampeyan ora bisa ngelingi? Kepiye carane iki ngrusak Rusia saiki? Kepiye carane bisa cilaka USSR sing wis tilar donya? Ngelingake aku babagan sawetara kursus psikologi positif. Crests kasil ing iki, lan padha ndudhuk segara lan manggon Eropah. Aku ndeleng sawetara analogi.
      1. +3
        Agustus 26 2016
        Aku pancene ora ngerti kenapa sampeyan ora bisa ngelingi?

        Sampeyan bisa ngelingi, nanging sampeyan ora bisa exaggerate, akeh padha ing karya luwih saka sapisan, nanging saiki iku modis kanggo nulis everyone mudhun en masse meh minangka wong suci.
        1. +2
          Agustus 26 2016
          Sampeyan bisa ngelingi, nanging sampeyan ora bisa exaggerate, akeh padha ing karya luwih saka sapisan, nanging saiki iku modis kanggo nulis everyone mudhun en masse meh minangka wong suci.


          Nuwun sewu, nanging papan memori kasebut ora bisa njlentrehake sapa sing? Saben jeneng duwe pungkasan, direhabilitasi ing taun kasebut. Cathetan kaya iki sing ngidini aku ngunggahake potret mbah kakungku, Pahlawan Perang Dunia II, lan sedulure, sing perang ing Spanyol, banjur diangkat dadi komisaris sepur lan dieksekusi setaun sabanjure. Kajaba iku, aku durung nate nemoni fenomena massa babagan fashion ngrekam kabeh wong ing endi wae. Lan ngakoni kesalahan dudu tandha kelemahane, nanging sing paling kuat. Kaya kekuwatane senapati, kanggo pribadi nggawa panguburan ibune prajurit ....
          1. 0
            Agustus 26 2016
            Lan ngakoni kesalahan dudu tandha kelemahan,

            banjur diangkat dadi Komisaris Kereta Api lan dieksekusi setaun sabanjure.

            Posisine enak.
            Sawise kabeh, ana wong sing nulis denunciations, aneh, padha melu rehabilitasi, nanging ora ana sing digawa menyang pengadilan kanggo pitenah, kabeh padha nyalahke Stalin lan tenang.
            Iki dudu masalah kelemahane, nanging ora adil.
            1. +1
              Agustus 27 2016
              Iki dudu masalah kelemahane, nanging ora adil.


              Inggih, sampeyan ngerti. Denunciations marang pahlawan perang, komandan Abang, ilmuwan lan musisi, wanita tani bebarengan lan buruh padha defenseless. Lan adhine mbah kakungku minangka prajurit militer, lan dheweke didhawuhi njupuk jabatan kasebut. Yen aku wis dhawuh, aku bakal nggawa dheweke menyang komando lan rumah sakit bersalin. Lan kabeh kulawarga kita, loro tuwane, iku sejatine sifate wong negara, saka awal banget saka negara Soviet. Lan sadurunge iku kelas sing paling ora penting, petani miskin, proletariat miskin. Padha wanted kanggo ninggalake mbah kakung ing Berlin ing counterintelligence, kang tindak liwat kabeh perang saka dina pisanan ing resimen, wrote layang kanggo Stalin takon sing bakal demobilized, ing dina sing padha karo Stalin. Demobilized karo resume Beria. Bapakku ora duwe wektu kanggo ngerteni kabeh bebener, dheweke tatu ing luar negeri, lan rong taun sabanjure dheweke tilar donya ing rumah sakit Botkin, ing bangsal sing kapisah. Aku ndudhuk kabeh kanggo memori kulawarga. Nanging aku kuwat, lan pira akeh sing ringkih, gumeter, sing ora pracaya marang kaadilan malah sawise anumerta? Negara kudu nulungi dheweke, ing kene kekuwatane.
  11. +7
    Agustus 26 2016
    Suwene suwene bacchanalia liberal anti-Rusia iki bakal terus ing Rusia - mbuwang slop ing jaman kepungkur ing negara kita, aku arep ngomong langsung ing tembung Sharikov - "Dheweke dicekik, dicekik" scum limang kolom ing Stalin, nanging ora. ora nyekek
  12. KOH
    +6
    Agustus 26 2016
    Kepriye represi iki ora cukup saiki, kolom kaping lima krasa kepenak, malah arep pemilihan, Stalin mbokmenawa guling-guling ing kuburane, apa negara wis digawa !!!...
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Ya, yen sampeyan duwe breeches nunggang mbah kakung ing revolver kanggo pambangunan kanal Volga-Moscow, jiwa sampeyan bakal bali))) kaya sing ditulis nalika iku (puluhan insinyur hidrologi dicekel kanggo pambangunan kanal, yen luwih akeh. dibutuhake, dhaptar wis siyap)
  13. +4
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Ya, dokumen kasebut palsu. Tulisen kaya mangkene, ora ana gulag, ora ana kemah, ora ana represi. Good luck lan swasana ati apik.

    Kowe ngomong karo aku? Yen sampeyan teka ing aku, matur nuwun kanggo konfirmasi tembungku babagan sampeyan, mungsuh komunis.
    GULAG minangka papan pakunjaran kanggo para KRIMINAL sing ana, saiki lan bakal ana ing kabeh negara ing kabeh abad.
    Sampeyan, mungsuh-mungsuh komunis, wis mbuktekake yen sampeyan ora peduli karo penindasan politik, kalebu eksekusi, ing Kakaisaran Rusia lan negara-negara kapitalis ing donya.
    Sampeyan dhewe nindakake represi politik ing wilayah USSR sing sampeyan tangkep marang komunis lan panyengkuyunge, lan sampeyan ora nganggep iki minangka kejahatan sampeyan.
    Carane njijiki iki cidra patologis lan lamis saka mungsuh saka komunis.
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Gulag minangka papan pakunjaran kanggo KRIMINAL


      Penjahat iku wong sing wis dihukum PENGADILAN. Troikas, deuces lan abominations komunis liyane ora diadili dening Negara USSR lan Rusia, lan wong-wong sing dikirim wong resik kanggo Gulags dikenali minangka kriminal (ora didakwo dening pengadilan tegese resik).
      1. +3
        Agustus 26 2016
        Ing kene kabeh ngapusi patologis lan munafik mungsuh komunis.
        Perlindhungan Extrajudicial Negara ana ing Kakaisaran Rusia wiwit wiwitan, dipuji dening mungsuh Rusia saka komunis, "Saint" Nicholas II lan Stolypin ngenalaken lapangan militèr lan pengadilan distrik militèr, miturut putusan kang ing 1906-1908, 90-100 kaping luwih akeh wong sing dieksekusi saben taun tinimbang sing dieksekusi saben taun ing 80 taun sadurunge, TAPI sampeyan, mungsuh-mungsuh komunis, bisa mbenerake utawa "ora weruh."
  14. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Apa padha ana? Sing aku ora ngelingi kemah Kolchakovsky

    Mesthi, ana kamp konsentrasi Pengawal Putih, lan White Cossack, lan intervensionis, nanging sampeyan, mungsuh-mungsuh komunis, ora duwe BENEFIT ing babagan iki kanggo nggambarake "filantropi" lan "murka sing bener."
    1. +4
      Agustus 26 2016
      tatra
      Kepiye cuaca ing Holland? Mbokmenawa dheweke mlayu saka Rusia saka mungsuh komunis menyang Holland, kok ora London, dhuwit ora cukup.
      1. +3
        Agustus 26 2016
        Kabeh wong manca sing semaput dumadakan wiwit tresna banget marang tanah air sing ditinggalake.
        1. 0
          Agustus 26 2016
          Lan sing paling Jahwéh, troll iki malah ora sok dong mirsani gendéra, dheweke nulis 560 komentar ing gendéra Holland, sanajan ditutupi gendéra abang.
          Saiki aku burned metu lan cepet ayo ngganti IP wassat
          1. 0
            Agustus 26 2016
            Ha, ing browser kasebut aku duwe ekstensi kanggo mlebu menyang situs sing diblokir, ajaib Yudo.
  15. +4
    Agustus 26 2016
    Nalika aku ngerti, iki dudu upaya kanggo ngurmati memori wong-wong sing disiksa ing Gulag, iki minangka proyek liyane kanggo nuduh Rusia, unsur kekuwatan alus, kanggo menehi kaluputan, menehi label minangka cacat. lan immaculate, bakal nuduhake kita dalan!
    Kita wis duwe siji Yeltsin Center
    1. +2
      Agustus 26 2016
      iki proyek liyane nyalahke Rusia, uh

      Aku setuju banget karo sampeyan babagan iki. Liyane, lan resmi, nyoba kanggo maneh denigrate sajarah Rusia, kang wis akeh panggonan ireng lan putih. Miturut cara, iki khas kanggo negara apa wae ing donya.
    2. 0
      Agustus 26 2016
      Ya, kaya sing dikandhakake Peskov, tujuan kita yaiku pemugaran Nikolaev Rusia.
  16. 0
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Yen saiki kita mbangun kreteg Kerch kanthi tangan para narapidana, mula biayane bakal mudhun kaping pirang-pirang.


    Nyatane, upah, perawatan medis, omah lan layanan sosial liyane ing situs konstruksi raksasa ora ngluwihi 2% saka perkiraan biaya, kabeh liya yaiku peralatan konstruksi, bahan lan transportasi. Iki minangka praktik ing saindenging jagad. Dadi bakal luwih akurat kanggo ngomong "bakal mudhun sawetara sepuluh persen."
    1. +2
      Agustus 26 2016
      bir yowes
      Apa sampeyan kanthi profesi?
    2. +2
      Agustus 26 2016
      Nyatane, upah, perawatan medis, omah lan layanan sosial liyane ing situs konstruksi raksasa ora ngluwihi 2% saka perkiraan biaya, kabeh liya yaiku peralatan konstruksi, bahan lan transportasi. Iki minangka praktik ing saindenging jagad.

      Marang iki kanggo Letnan Jenderal Naftaliy Aronovich Frenkel, dheweke bakal kaget!!!!!
  17. 0
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Barbos
    Liberal lan wong Kulon bakal seneng taman iki

    Ana uga akeh baker kristal sing mrihatinake topik iki, nanging iku prakara temen beda.
    Iku bakal luwih akurat kanggo ngomong - anti-Soviet. Antarane zat iki ana uga macem-macem varieties nglirik
  18. +9
    Agustus 26 2016
    Eh...sayange...sayange Joseph Vissarionovich ..hmm.. kebangeten. Ya, jujur, kadang pemain sing ora duwe keahlian kejiret ing "tangan panas" lan ora lugu.
    Hm, saiki...wong-wong padha repot kabeh, dirampok merga dhuwite saperangan atus ewu...darah...sing nganggep Rusia duweke.
  19. +3
    Agustus 26 2016
    Asring banget, spesialis kasebut minangka keturunan spiritual (lan asring keturunan fisik nyata) saka wong-wong sing melu karusakan saka warna bangsa Rusia sajrone lan sawise revolusi. Sambungan sing ora katon ana ing antarane Bolshevik Leninis lan "demokrat" saiki.
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Gaidar dijupuk saka ilat minangka conto sing mencorong
  20. +3
    Agustus 26 2016
    Liberal seneng, wong kasur padha bungah-bungah, singkatane omong kosong kabeh iki ngamuk. negatif
  21. +8
    Agustus 26 2016
    Pusat Yeltsen liyane ... Aku sengit iku!
  22. +7
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Sing aku ora ngelingi kemah Kolchakovsky

    Ya, sampeyan wong-wong kaya iki duwe memori sing apik banget, nanging wong-wong Kolchak pancen biasane mateni langsung, tanpa upacara kayata nyusun daftar lan menehi ukara lan tanpa repot ngatur kemah.

    Kaya Pengawal Putih liyane, dheweke ora nganggep wong sing "berontak" minangka wong, nanging nganggep awake dhewe duwe hak ngukum, nembak, nyumet lan nyumerepi tanpa ngukur utawa ngetung.
    1. +6
      Agustus 26 2016
      Sejarawan Golub "Kolchakia"
      "Kolchakia" minangka salah sawijining kamp konsentrasi sing ageng ... Ayo kita nampilake data saka markas Tentara Siberia babagan jumlah kamp konsentrasi lan jumlah tawanan.
      Saliyane 41 kamp konsentrasi sing kadhaptar, sing anyar dibangun ing sisih wétan - ing Blagoveshchensk, Iman, Shkotovo, Razdolny lan papan liyane. Ing kamp Kolchak, loro tawanan perang Austro-Jerman lan panyengkuyung kekuwatan Soviet dicekel bebarengan. Gunggunge loro-lorone tekan angka kolosal 914 jiwa. Kaya ngono Kolchak Gulag sing gedhe banget iki, sing sakperangan alesan ora dingerteni Pak Solzhenitsyn utawa para peniru ... Nanging, ora mungkin master bisa ngliwati kanthi meneng kasunyatan sejarah sing nggegirisi sing sajrone kediktatoran Kolchak luwih saka siji yuta tawanan. languished ing kamp konsentrasi lan pakunjaran falsification ora bakal bisa.
      Duwe data kasebut, bisa mbandhingake kanthi visual skala panggunaan teror "putih" lan "abang", sing saiki dianggep demokrasi kanthi tekun. Miturut statistik saka Cheka, ing Rusia Soviet ing pungkasan taun 1918, luwih saka 42 kontra-revolusioner, mata-mata, bandit, spekulator dipenjara, kalebu 000 ing pakunjaran lan kurang saka 22 ing kamp konsentrasi. Kolchakia" ditindhes 000 kaping luwih saka ing Rusia Soviet
    2. +4
      Agustus 26 2016
      murub
      Yen sampeyan pengin urip kanthi apik, sampeyan pengin ndeleng Rusia minangka kekuwatan gedhe. Iki ora bakal kelakon, wong sing njoged ing balunge bangsane, nasibe sedhih. Numpes kekaisaran, drench ing getih perang fratricidal, kang diatur dening Bunch pathetic wong Yahudi. Aku ora bisa nemokake tembung kanggo wong kaya sampeyan.
      1. +3
        Agustus 26 2016
        Mangkono, sampeyan, mungsuh komunis, ora bisa ngapusi, aja mitenah komunis, aja nyalahake wong-wong mau amarga kejahatan sampeyan.
        Sampeyan pengin nyepelekake komunis, nanging sampeyan ngrusak Dhewe kanthi propaganda anti-Soviet sing palsu, fitnah, lan munafik.
        1. +2
          Agustus 26 2016
          Kepiye cuaca ing Holland aku takon?
          1. +3
            Agustus 26 2016
            Kepiye cuaca ing Holland aku takon?


            eseman Aku mangsuli, cuaca ing Holland kondusif kanggo tuwuh jamur. Aku dhewe weruh bungkus ing warung kopi, label abang karo palu lan arit. Aku ngrokok lan dadi komunis ...
      2. +4
        Agustus 26 2016
        Nari ing balung kaya njijiki kaya mbuwang awu ing sirahmu, nyalahake "sekelompok wong Yahudi sing sedhih" kanggo kedadeyan sejarah Rusia.
        Sing Kolchak, sing duwe cadangan emas Republik Ingushetia ing tangane, dhukungan saka "sponsor", tentara lan wilayah kasebut, bisa mbuwang kabeh ing wektu rekaman - Leiba Bronstein kudu disalahake?
        1. 0
          1 September 2016
          Pranyata tanpa klompok reged iki ora bakal kelakon. Lan iki bakal bali kanggo ngganggu wong-wong mau, crita dadi bunder.
  23. +5
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Tulisen kaya mangkene, ora ana gulag, ora ana kemah, ora ana represi

    Ana kemah. Nanging populasi utama ing wong-wong mau padha kriminal biasa. Sabotase, kanthi cara kasebut, dianggep minangka artikel politik, lan nyolong properti sosial kanthi skala gedhe, kaya kasus Shakhty, kalebu ing kategori sing padha.

    Sawisé perang, ana Tambah pinunjul ing jumlah pengkhianat saka kabeh jinis - policemen, Vlasovites sing ora langsung ditembak, lan liyane padha "lugu" umum. Uga korban represi politik apes, ya.

    Ana represi, nanging paukuman administratif bisa dianggep represi. Pembuat mitos saka "pengeling-eling" lan organisasi sing padha kalebu ing dhaptar wong sing ditindhes, kabeh sing dipecat amarga nyuda tentara, sing dipecat amarga mabuk lan prilaku sing ora cocog, sing nampa teguran utawa paukuman liyane - mesthine kudu nglumpukake luwih elek. angka. Akeh sing malah kalebu ing dhaptar kasebut luwih saka sepisan.

    Nanging dudu sing dicritakake wong anti-Soviet, kaya crita medeni kanggo bocah cilik ing wayah wengi: udakara mayuta-yuta korban sing ora salah, babagan karusakan saka setengah saka populasi USSR, utawa kaping telu luwih akeh tinimbang sing ana. populasi, lan liya-liyane kanthi semangat sing padha ngguyu
    1. +3
      Agustus 26 2016
      Apa sampeyan ndeleng iki dhewe? Utawa padha resik-resik supaya lemut ora kotor irunge))) mesthi ora ana buruh batur lan ana puluhan ewu sing mati sing ora ditembak, ora mung wong sing mati amarga jatah dipotong yen padha. ora netepi norma lan norma yaiku 8 meter kubik tanah saben wong, ora ana denunciation, ora dipenjara lan 58 ora menehi 10 taun kanggo sawetara kilo kentang ora ana sing kaya ngono) )) ngidoni mripate wong lan dheweke kabeh babagan ebune Gusti Allah
    2. +1
      Agustus 26 2016
      Soviet pulo kanibal NAZINO- inti saka sistem 30s.
      1. 0
        1 September 2016
        pulo kanibal
        omong kosong padha karo lamunan babagan gulag.
    3. 0
      1 September 2016
      murub Sampeyan pancen bener!
      1. 0
        1 September 2016
        *sujud landhesan* matur nuwun! Seneng ketemu wong sing ngerti.
  24. 0
    Agustus 26 2016
    Apa sampeyan butuh wit kanthi tandha?
  25. +6
    Agustus 26 2016
    Sampeyan lumaku liwat taman iki ... lan mikir ... bab Bandera, Vlasov, Savinkovites brutal tortured ing Gulag ... mesthi sampeyan bakal remet metu luh bab grant-eater pungkasan A.I. Solzhenitsyn ... dheweke saiki nurani bangsa ... kabeh padha perang nglawan komunisme ..kaya Adolf Alozievich lampus..
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Solzhenitsyn lungguh ing sharaga, padawan enomku, kanthi gampang, ora cukup kemah.
      1. +2
        Agustus 26 2016
        Lan V. Shalamov ana ing kemah ... Dheweke ora entuk kerja ing sharaga ... Dheweke ora duwe bakat matematika sing cukup ...
  26. +7
    Agustus 26 2016
    Kutipan: RuslanNN
    Kadhangkala misale jek ana saboteurs ing ndhuwur, nyoba nyritakake bebener dening kabeh wong lan nyoba ngremehake sejarah kita kanthi goroh.

    Inggih, kok "koyone" ... sing nyedhiyakake 7 milyar rubel kanggo Pusat Yeltsin? Kanggo papan Mannergate, kanggo kampanye ngganti jeneng Voikovskaya, kanggo dolanan larang liyane sing padha?
    Nanging dheweke ora duwe dhuwit kanggo ngindeks pensiun, lan ora bakal. Nduweni swasana ati sing apik (C).
    1. +2
      Agustus 26 2016
      2
      murriu Dina iki, 11:00 pm
      Kutipan: RuslanNN
      Kadhangkala misale jek ana saboteurs ing ndhuwur, nyoba nyritakake bebener dening kabeh wong lan nyoba ngremehake sejarah kita kanthi goroh.

      Inggih, kok "koyone" ... sing nyedhiyakake 7 milyar rubel kanggo Pusat Yeltsin? Wong-wong mau milih wong-wong sing paus ing wektu iku padha keplok-keplok ing rapat-rapat, nganggep mungsuh rakyat kanthi isin lan goyah bebarengan karo garis umum partai.
  27. +2
    Agustus 26 2016
    Lan bakal dadi kaya Sochi Arboretum. "Ing sing direncanakake kanggo nandur wit-witan kanthi jeneng tawanan ing 30-40s abad pungkasan." Ora bakal ana wilayah sing cukup. Memori minangka memori, nanging apa ora iki kudu dadi pertunjukan komersial? "/Kanggo nambah kesan, manajemen Museum Sejarah Gulag uga ngrancang mbukak bale teater-kuliah, ing ngendi pengunjung bakal diwenehi film lan pagelaran babagan medeni "Gebni sing getihen", uga ngenalake panemu. saka ahli anjog kang topik "Rusia mratobat" lan "kajahatan." Stalin" dadi link tengah saka orane dhewe.
    Apa kesan bakal luwih apik ing adegan tragedi?
  28. +4
    Agustus 26 2016
    Kesel banget sirahku nganti dadi awu. Iki minangka sejarah kita, kita ora bisa ngganti, kita kudu nampa apa wae. Aku isih kaget carane padha ora tekan kaping Catherine Agung, Peter 1 lan Ivan Terrible. Senajan apa surprises kula iku liberal ora kasengsem ing iki, lan panguwasa ora kasengsem ing serfdom.
  29. +5
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    sampeyan kudu ngelingi sejarah, apa wong seneng utawa ora

    Tembung emas! ngguyu

    Lan kepiye sampeyan, lan wong liya kaya sampeyan, ngelingi teror Pengawal Putih? Babagan kekalahan isin ing Perang Rusia-Jepang lan, kanthi akeh, pengulangan rasa isin sing padha ing WWII? Kepiye carane "Rusia, sing kita" tuku ing luar negeri akeh unit berteknologi tinggi kanggo pesawat, mobil, kapal, lan malah ora bisa nyedhiyakake tentara dhewe ing WWII?

    Apa sampeyan ngelingi apa terobosan sing digawe USSR mung ing rong rencana limang taun lan prestasi apa sing bisa digayuh?
  30. +2
    Agustus 26 2016
    Mungkin kita bakal mbangun wigwam ing kana, kanggo ngelingi pembantaian sing luwih akeh getih ing sejarah manungsa.
  31. +2
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    tatra
    Kepiye cuaca ing Holland? Mbokmenawa dheweke mlayu saka Rusia saka mungsuh komunis menyang Holland, kok ora London, dhuwit ora cukup.

    Aku ing Moscow.
    1. 0
      Agustus 26 2016
      Banjur aku ing Nevada ngguyu Iku apik kanggo ngapusi
  32. +1
    Agustus 26 2016
    kakang abu-abu,
    Cetha, tegese ora ana kemah, mung ana wong Jerman
    1. 0
      Agustus 26 2016
      Cetha, tegese ora ana kemah, mung ana wong Jerman

      Ora ana ing Moskow. Dheweke bisa, bisa uga mung nransfer spesialis saka kana, lan tenaga kerja utama yaiku tahanan.
      1. +3
        Agustus 26 2016
        Apa padha tiba saka wit oak? Ora ana kemah ing Moskow))))
        1. +4
          Agustus 26 2016
          Dekrit yen tawanan kudu dikubur ing panggonan sing ditemtokake khusus - ing jarak saka kanal sing bakal ngombé banyu menyang Moskow - ditanggepi mung ing pungkasan taun 1935. Sadurunge iki, rong taun wong mati dikubur ing kuburan massal ing ngendi wae.

          "Ana bukti yen ana penguburan liyane ing area kunci No. 9, Karamyshevsky, ing ngendi dheweke bakal mbangun jembatan kabel anyar," ujare Gaev. - Panggonan ngendi barak Dmitlag ngadeg uga dikenal. Salah sijine yaiku ing Ivankovskoye Highway, ing ngendi pabrik Termometer biyen, lan saiki komplek omah Pokrovskoye-Glebovo diwiwiti. Lan sing liyane manggoni departemen Rumah Sakit Basin.
  33. +1
    Agustus 26 2016
    Punika masochist a - sing Panggonan tengen ing bab. Ngapunten, iki dudu wektu sing tepat ...
  34. 0
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Barbos
    Liberal lan wong Kulon bakal seneng taman iki ...

    Ora bakal dadi ide sing ala yen dheweke nyiyapake area cilik ing kebon, diaspal nganggo watu paving, supaya sing pengin bisa nancepake testikel ing trotoar ...
  35. +4
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Amarga tenaga kerja tahanan, ora ana biaya. Yen saiki kita mbangun kreteg Kerch kanthi tangan para narapidana, mula biayane bakal mudhun kaping pirang-pirang.

    Buta aksara lan ora nggatekke ing skala sing nggumunake umume ing antarane anti-Sovietists. Amarga kawruh sejarah nyata lan ekonomi nyata nglawan sampeyan lan mitos sampeyan.

    1. Jumlah tawanan dibandhingake karo ukuran pendhudhuk kerja ing negara bisa diabaikan.
    Dheweke ora bisa nggawe kontribusi sing signifikan sacara ekonomi, amarga efisiensi tenaga kerjane malah luwih murah tinimbang proporsi jumlahe.

    2. Ing biaya konstruksi, gaji lan pembayaran liyane kanggo karyawan ora dadi bagean sing paling penting. Bahan konstruksi, bahan konsumsi, lan panyusutan peralatan nggunakake luwih akeh.

    3. Tenaga kerja paksa mung bisa efektif kaya tenaga kerja sing ora trampil. Sarung tangan jahitan utawa ngeduk kanal kanthi shovels isih bisa dingerteni, nanging dibandhingake karo teknologi 30-an abad pungkasan, kabeh iki ora ana gunane, utamane ing kahanan modern, mbangun jembatan Kerch kanthi tangan para narapidana iku omong kosong.

    4. Ing kasus tenaga kerja paksa, bagean penting saka "tabungan" dipangan dening biaya kanggo njaga tahanan, keamanan, kontrol kualitas sing luwih apik, lsp.
    1. +2
      Agustus 26 2016
      4. Ing kasus tenaga kerja paksa, bagean penting saka "tabungan" dipangan dening biaya kanggo njaga tahanan, keamanan, kontrol kualitas sing luwih apik, lsp. Aku njamin sampeyan ora ana sing ngentekake dhuwit akeh))) ing tentara kanal, mesthi
  36. +4
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Barbos
    Gothic horor langsung munggah! Liberal lan wong Kulon bakal seneng taman iki ...

    Wes wayahe wong-wong Barat ngobong irunge nganggo guano dhewe.


    “Sing njalari Administrasi Pekerjaan Umum (PWA) meh padha setan karo Gulag iki. Administrasi Pekerjaan Umum dipimpin dening sejenis "Beria Amerika" - Menteri Dalam Negeri G. Ickes, sing, wiwit taun 1932, wis dipenjara babagan rong yuta wong ing kemah kanggo para muda nganggur," tulis Borisov. - "Harold LeClair Ickes sing padha (1874-1952) [sing mengko] kanthi cepet, kanthi kerjasama karo tentara, nginep etnis Jepang ing Amerika Serikat ing kamp konsentrasi. (1941/42). Tahap pertama operasi mung butuh 72 jam. "Total, miturut petungan, ing 1940 populasi Amerika Serikat, yen tren demografi sadurunge terus, mesthine paling sethithik 141,856 yuta wong," panulis artikel kasebut luwih lanjut. -Pedunung nyata negara ing 1940 mung 131,409 yuta, kang mung 3,054 yuta bisa diterangake dening owah-owahan ing dinamika migrasi. Dadi, 7 yuta 394 ewu wong ing taun 1940 mung ilang. Ora ana panjelasan resmi babagan iki.


    sapa sing peduli.
    http://kontradmiral.livejournal.com/17001.html
  37. +2
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka dauria
    Iki minangka masterpiece "kreatif" saka moderator.

    Nasc. Aku ngerti yen tugas moderator kanggo ngawasi pasar, lan penempatan iklan minangka tugas wong sing beda banget.

    Nanging masterpiece, ya, ora bisa dipungkiri ngguyu
  38. 0
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Kombitor
    nyiyapake area cilik ing kebon, diaspal nganggo watu paving, supaya sing pengin bisa nancepake testis ing trotoar ...

    Ya, kenapa - menyang watu paving! Kuku tetep luwih apik ing kayu. Iku bakal bener kanggo nyedhiyani pindho atus kuku lan sledgehammers kanggo saben wong sing pengin nglirik Lan kanggo sawetara, yen ana ora cukup tekad ing wayahe pungkasan, malah bantuan ngguyu
  39. 0
    Agustus 26 2016
    rotmistr60,
    Kanggo Romanov
    Aku bakal ndhukung sampeyan. Pencakar langit "Stalin" wiwit dibangun sadurunge perang

    Ora sawise.
    Ing saran saka I.V. Stalin, ing 13 Januari 1947, Dewan Menteri USSR diadopsi Resolusi "Ing construction saka bangunan multi-storey ing Moscow"

    "Stalin's Skyscrapers" minangka pitung bangunan dhuwur sing dibangun ing Moskow ing pungkasan taun 1940-an lan awal taun 1950-an.
  40. +4
    Agustus 26 2016
    Mesthine, sampeyan kudu ngerti wektu sing angel ing sejarah sampeyan dhewe. Lan gawe kesimpulan supaya ora kedadeyan maneh. Logis sing kudu ditindakake yaiku reformasi sistem peradilan supaya sing kudune ana ing kono dikirim menyang papan sing ora adoh banget. Akeh sing ngelingi kerusuhan ing pungkasan taun 30-an, nalika diakoni kanthi resmi yen XNUMX% tahanan dipenjara amarga kejahatan sing ora ditindakake. Wis pirang-pirang taun, wong-wong liberal seneng karo Gulag, nanging isih ana.
  41. +6
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Amarga tenaga kerja tahanan, ora ana biaya. Yen saiki kita mbangun kreteg Kerch kanthi tangan para narapidana, mula biayane bakal mudhun puluhan kali.Sapa sing mbangun gedung pencakar langit Stalinis sing misuwur ing Moskow?

    Sampeyan ora bakal kaget budaya yen aku ujar manawa miturut peraturan NKVD, kontingen kaya Vlasovites, OUNites lan sedulur alas liyane entuk nganti 4000 rubel yen pengin. saben sasi? Lan siji mrico Estonia bisa ngethok 16 ewu rubel Stalinis ukuran lengkap ing sak mangsa?
    Iku lucu, nanging malah Jerman dijupuk, karo karya conscientious, bisa Count ing gaji karo bonus nganti 100 rubles saben sasi.
    Aku umume meneng babagan petani ing Kaukasus Kulon, sing diwenehi "ninggalake" kanggo kerja pertanian ing taun 20-an.
    Ya, bangunan dhuwur uga dibangun dening tahanan. Nanging ora mung wong-wong mau, ora perlu adoh banget.
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Tulis luwih akeh, kertas bakal tahan apa wae !!!
      1. +2
        Agustus 26 2016
        Apa ana argumentasi kajaba slogan?
  42. 0
    Agustus 26 2016
    Agensi warta Interfax nglaporake manawa museum ing Moskow uga bakal duwe "taman memori GULAG", sing direncanakake kanggo nandur wit-witan kanthi jeneng tahanan ing 30-40s abad pungkasan.

    Kanthi jeneng kabeh tahanan?!
    Kenapa mung Gulag?
    Muga-muga alamat kasebut kaya ing ngisor iki: Moscow, st. Bolshaya Polyanka, bangunan 23, bangunan 3 (i.e. tinimbang bangunan 3)
  43. +1
    Agustus 26 2016
    Liberal ora bakal mandheg.
  44. +1
    Agustus 26 2016
    Mungsuh wis kuwat entrenched ing daya. Dheweke teka karo crita getih lan saiki ditiru. Wektu kanggo mungkasi iki.
  45. Komentar wis dibusak.
  46. +2
    Agustus 26 2016
    Quote: Asadullah
    Represi, perang, gelombang kapindho represi, rehabilitasi

    Sing, kanthi otomatis sampeyan, mungsuh saka komunis, wis kabeh sing repressed ing Romanovs - guilty ora peduli karo wong-wong mau, lan kabeh sing repressed ing komunis iku lugu "aja lali, ora bisa diapura"?
  47. 0
    Agustus 26 2016
    Mungsuh wis nembus pimpinan Moscow am
  48. +3
    Agustus 26 2016
    Lan, ing tengah taman, ana monumen kanggo Joseph Visarionovich !!! Supaya NEOliberal ora lali!!!
  49. +2
    Agustus 26 2016
    Quote: Asadullah
    Ana wong telu ing kulawarga kita sing ditindhes.

    Ayo kita ngira. nglirik

    Nanging ing kulawargaku lan ing kulawarga kanca cedhakku ora ana wong sing ditindhes. Padha prasaja lan jujur ​​wong Soviet. Akeh wong mati ing perang, nanging mung ing perang.

    Ing kulawarga saka kenalan adoh ana informasi bab wong-wong sing padha repressed. Mung ora telung wong saben kulawarga, nanging siji narapidana saben sepuluh utawa rolas kulawarga. Lan ora ana informasi sing bisa dipercaya babagan kasus kasebut - kabeh wong, mesthine, ujar manawa "dipenjara tanpa guna", malah saiki, yen sampeyan takon sapa wae ing zona kasebut, "dheweke dipenjara tanpa biaya." Lan ana sing kudu dideleng babagan urusane, lan akeh banget. Cetha yen ora ana wong sing pengin ngomong sing bener.
  50. +2
    Agustus 26 2016
    menarik, supaya ing jaman Soviet mung ana repressions? Lan ing 90s kita seneng banget yen Yeltsin Center dibangun nganggo dhuwit umum. Mbok menawa matur nuwun kanggo blokade sing sukses, Leningraders nggantung plakat Mannerheim?
  51. +3
    Agustus 26 2016
    Portal VO wis dadi hambar lan mboseni. Damn, aku malah ora bisa nemokake dhewe ing komentar: carane cepet iku digunakake kanggo dadi! Sampeyan katon watara - saiki padha mangsuli sampeyan, saiki padha downvoted sampeyan (ya, priksa manawa sampeyan downvote karo komentar wajib lan teken!). Huruf gedhe menehi kesan yen ana wong sing ngomong, ora liya. Bullshit, ing cendhak. Aku lagi nyiapake album demobilisasi. Imajinasi para pendiri VO wis nguap. Webmaster ing rak!
  52. +3
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka murrio
    Ana kemah. Nanging populasi utama ing wong-wong mau padha kriminal biasa.

    Ora, populasi utama dumadi saka petani kolektif - padha dadi tenaga kerja utama Gulag. Lan para penjahat mung dadi kasta tawanan sing ora tau kerja. Kanthi penjahat, Terusan Belomor mesthi bakal dibangun ing taun 2020!
  53. +6
    Agustus 26 2016
    Palkuh,
    Dadi ternyata sing nulis denunciations marang pepadhamu lan nyedhot munggah Fritz munggah menyang stands lan "troughs" sak rampant "demokrasi"
  54. Komentar wis dibusak.
  55. +2
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Oles
    piwulang pengalamane kayata Nikolai Ivanovich Vavilov lan karyawan

    Sampeyan dhaptar kurang saka rolas jeneng. Apa aku kudu nerangake luwih lanjut? nglirik
  56. Komentar wis dibusak.
    1. +3
      Agustus 26 2016
      Inggih, ya, ya, ya ... iku gampang banget kanggo operate ing basa garing nomer. Ayo abstrak saka kabeh iki lan mbayangno yen wong ideologis lan spiritual wis teka ing kulawarga sampeyan lan nyoba njupuk panganan, sandhangan, omah, apartemen, alat, dokumen, dhuwit, hak-hak sampeyan (hak sipil). Mung amarga nang endi wae ing buruh kutha liyane lan pejabat ora duwe apa-apa kanggo mangan amarga padha ora pengin, ora bisa, ora ngerti carane bisa, lan padha ora duwe apa-apa lan ora ana kanggo bisa. Dheweke njupuk kabeh saka sampeyan kanthi paksa ing ngarep kulawarga sampeyan. Banjur...kulawargamu mati keluwen...5-6 anak, bojo, wong tuwa. Sisane ngumbara dadi bocah jalanan. Pitakonan yaiku - apa sing bakal ditindakake sawise kabeh iki? Yen kowe isih waras??? Ya, nggawe sangu kanggo wektu - kabeh iki kedadeyan ora ing 2016, nanging ing 1920-1930. Dadi kepiye carane?
      1. +3
        Agustus 26 2016
        Iku ora nyoba iki ing dhewe, nanging mbok menawa mbah kakungipun mung dispossessed
  57. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka kit-kat
    Dheweke teka karo crita getih lan saiki ditiru.

    Ya, kabeh mungsuh komunis sing ngrebut republik USSR duwe ideologi anti-Sovietisme / Russophobia kanthi kompleks "korban abadi".
    Kita kabeh ditindhes, dideportasi, dikuwasani, keluwen, pembantaian.
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Sejarah kudu sinau ora mung saka buku teks sing diuji lan diowahi dening departemen ideologi Komite Pusat CPSU, nanging uga saka sumber informasi alternatif, crita saka kontemporer lan peserta ing acara kasebut. Ora kabeh wong anti-Soviet sing wis ngedol awake dhewe marang borjuis, utawa dadi mungsuh rahasia sing diserang dening panguwasa. Nyoba kanggo mbuktekaken sing bener dening nolak Absolute kabeh sing ora karo sampeyan, nggunakake pesawat saka standar lan Cithakan phrases, minangka kabeh iki menowo. Sing ilang mung mobil lapis baja lan idu cipratan.
  58. +2
    Agustus 26 2016
    Jarome,Sampeyan bener, iki minangka kaca nyata ing sajarah kita. Nanging kanggo ngindhari spekulasi lan ngrasakake topik iki, sampeyan mung kudu mbukak kabeh arsip MGB/KGB ing wektu kasebut. Rahasia apa sing bisa ana saiki? Kocak.
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Arsip-arsip kemah umume wis dirusak, ora ana apa-apa khusus sing kudu diungkapake, dakkandhani carane nyalin link kasebut, aku bakal mbuwang apa sing bisa dakkandhakake.
    2. +2
      Agustus 26 2016
      Ya, sampeyan ora bisa mbayangno apa sing bakal kelakon. Iku mung bakal dadi bilai. Bakal ana evaluasi maneh nilai global. Kita kudu nulis ulang sejarah maneh. Sing kuwasa - ora preduli komunis, demokrat, liberal, nasionalis - ora bakal ngidini. Bodho dening wong saka sajarah bener lan kahanan bener saka seri acara sing ngganti iku alat kanggo ngatur wong iki. Inggih, pikiraken, sampeyan bakal seneng ngerti yen sanak-sedulurmu nulis denunciation marang tanggane utawa yen tanggane nulis marang sanak-sedulurmu. Lan turunane isih urip. Lan akeh sing duwe kekuwatan utawa ngupayakake. Lan akeh pahlawan sing dudu pahlawan babar pisan, nanging bajingan, lan pahlawan sing sejatine dilalekake babar pisan, lan sing durjana ora diukum. Sawise kabeh, informasi iki bisa digunakake kanthi cara sing beda-beda. Pecah ing masyarakat wis rampung. Apa iki perlu? Apa regane?
  59. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka Shaitan_by
    Kepiye babagan VDNKh?

    Saiki VDNKh wis dadi tlatah arcade blanja, ing ngendi papan disewakake kanggo sapa wae, anggere dheweke mbayar dhuwit, lan sithik banget sisa pameran asli. Lan pancen ora ana pirembagan babagan prestasi USSR - padha nyoba ing kabeh cara kanggo ndhelikake iki ing bayangan.
  60. +1
    Agustus 26 2016
    Quote: Bathhouse
    Apa sampeyan ndeleng iki dhewe?

    Aku weruh akeh dokumen lan informasi liyane sing bisa dipercaya. Apa sampeyan ndeleng? Buku dening Solzhenitsyn lan barang corned liyane? Artikel ing majalah "Ogonyok" sajrone perestroika? Pameran ing Pusat Yeltsin lan dhaptar "pengeling-eling"? Apa crita forum "ahli" kaya sampeyan kaya ora ana dhasar? nglirik
    1. +3
      Agustus 26 2016
      Yen sampeyan duwe akses menyang dokumen owahan kuwi, aku dudu kancamu, Comrade Stirlitz))) kepiye layanan kasebut?
  61. +3
    Agustus 26 2016
    Palkuh,
    Lan sundel iki urip meh nganti [Kutipan] [/ kutipan] ... Bajingan iki, sing menehi salam marang wong Jerman karo roti lan uyah lan mbuwang wong-wong mau ... lan mimpin wong-wong mau, mbangun pusat Yeltsin lan teater Yeltsin ... Lan padha ora bakal ngomong babagan awake dhewe, carane nulis denunciations, carane ketemu Jerman..Lan bab wong-wong mau..sing ditembak adhedhasar denunciations, lan sing ditembak..Ana buku kaya aku T-34 mekanik..dll. nanging ora ana buku aku dadi informan ...
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Pancen, tenan, kanca, iki bocah-bocah pengawal wingi sing saiki dadi tanggung jawab
      1. 0
        Agustus 26 2016
        Iki anak-anake ... sing nulis denunciations kanggo pengawal ... Lan saiki pengawal iki dikutuk kanggo represi ...
  62. +3
    Agustus 26 2016
    Jarome,
    "Prajurit Tentara Abang sing bosok ing kemah ora ana apa-apa"
    sapa persis? Iki kaya crita sing kondhang.
    Wikipedia: "Sawise perang, prajurit pribadi lan non-komisi sing dibebasake saka panangkaran sing durung njabat ing tentara Jerman utawa formasi pengkhianat dipérang dadi rong klompok gedhé adhedhasar umur - demobilisasi lan non-demobilisasi. Ing taun 1945, sawisé Tentara Merah prajurit dibuwang saka tentara menyang umur cadangan sing dilindhungi dening pesenan demobilisasi dibebasake menyang omah-omahé lan tawanan perang perwira pribadi lan non-komisi ing umur sing cocog. umur, sesuai karo resolusi khusus saka Komite Pertahanan Negara tanggal 18 Agustus 1945, dikirim menyang batalyon kerja kanggo kerja ing industri lan mulihake obyek sing rusak nalika perang. gumantung ing demobilisasi mangsa saka tentara conscripts saka umur cocog.
    Miturut arahan saka Staf Umum Angkatan Bersenjata USSR tanggal 12 Juli 1946, batalyon kerja dibubarake, lan istilah "dipindhah menyang kader industri permanen" wiwit ditrapake kanggo wong-wong mau. Dheweke ora duwe hak kanggo ngganti pakaryan lan bali menyang tanah air sanajan kanca-kancane didemobilisasi saka tentara."
    Kamp ngendi?
  63. +4
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka Alexander
    Ora ana otak sing cukup kanggo bisa tanpa tenaga kerja budak.

    Apa tenaga kerja budak utamane efektif kanggo otak? nglirik Sampeyan mbukak tambang emas kanggo ekonomi global! ngguyu

    Lan yen ana wong sing duwe otak, mula aku nyaranake nggunakake:

    1. Mundhakaken angka nyata babagan jumlah tawanan ing USSR. Nyata, aku mbaleni nglirik
    2. Bandhingake karo jumlah tawanan saben 1 ewu populasi ing Federasi Rusia modern lan USA modern. Kanggo nggedhekake cakrawala nglirik
    3. Bandhingake karo total populasi kerja ing USSR ing wektu sing padha.
    4. Temokake apa bagean saka biaya mbangun tanduran utawa obyek liyane sing kadhaptar gaji.
    5. Temokake manawa tawanan ing USSR uga nampa upah. Temokake ukurane.
    6. Nggawe tunjangan kanggo efisiensi ekonomi sing luwih murah saka tenaga kerja tanpa trampil, sing utamane digunakake para tahanan (lan isih digunakake).
    7. Nggawe tunjangan kanggo nyuda efektifitas kerja paksa.
    8. Nggawe sangu kanggo biaya njaga lan nglindhungi tahanan.
    9. Ngringkes taksiran sakabèhé saka kontribusi karya tahanan kanggo ekonomi sakabèhé negara. Nerbitake temuan kasebut.
    10. Waca maneh tembung sing ditulis sadurunge babagan topik iki lan goleki bedane sing signifikan. aran

    Sugeng enjang nglirik
    1. +1
      Agustus 26 2016
      1. Mundhakaken angka nyata babagan jumlah tawanan ing USSR. Nyata, aku mbaleni nglirik
      2. Bandhingake karo jumlah tawanan saben 1 ewu populasi ing Federasi Rusia modern lan USA modern. Kanggo nggedhekake cakrawala sampeyan nglirik
      3. Bandhingake karo total populasi kerja ing USSR ing wektu sing padha.
      4. Temokake apa bagean saka biaya mbangun tanduran utawa obyek liyane sing kadhaptar gaji.
      5. Temokake manawa tawanan ing USSR uga nampa upah. Temokake ukurane.
      6. Nggawe tunjangan kanggo efisiensi ekonomi sing luwih murah saka tenaga kerja tanpa trampil, sing utamane digunakake para tahanan (lan isih digunakake).
      7. Nggawe tunjangan kanggo nyuda efektifitas kerja paksa.
      8. Nggawe sangu kanggo biaya njaga lan nglindhungi tahanan.
      9. Ngringkes taksiran sakabèhé saka kontribusi karya tahanan kanggo ekonomi sakabèhé negara. Nerbitake temuan kasebut.

      Bla bla bla, chatter kosong - ora ana nomer, karo pitunjuk, nglirik lan omong kosong liyane.

      Aku menehi saran supaya maca maneh tembung sampeyan dhewe - iki mung kekosongan.

      А FAKTA iku prasaja: pegawe budhak tawanan Gulag ing Volgodon, BAM lan puluhan proyek konstruksi komik "gedhe" liyane: construction-CAMP (budak), construction-CAMP (budak), etc.: Komisariat Urusan Dalam Negeri (!) Mbangun komunisme
      wong bodho
      Sayange, para pelawak ora duwe otak kanggo metode konstruksi lan pangembangan sumber daya alam liyane (lan ora tau ana, amarga mung sawise 70 taun mati dhewe...)... ya
  64. +3
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Amarga tenaga kerja tahanan, ora ana biaya. Yen saiki kita mbangun kreteg Kerch kanthi tangan para narapidana, mula biayane bakal mudhun puluhan kali.Sapa sing mbangun gedung pencakar langit Stalinis sing misuwur ing Moskow?


    "...Laporan saka situs konstruksi kejut Universitas Negeri Moskow ing Lenin Hills nyatakake yen bangunan dhuwur iki didegake dening 3000 anggota Stakhanovite Komsomol. Nanging, nyatane, luwih akeh wong sing kerja ing kene. Utamane "kanggo universitas" ing pungkasan taun 1948, Kamentrian Dalam Negeri nyiapake pesenan ing kondisional - release awal saka kemah sawetara ewu tawanan sing duwe spesialisasi construction. Universitas.
    Ing sistem Gulag ana "Konstruksi-560", diowahi ing 1952 dadi Direktorat ITL saka Wilayah Khusus (sing disebut "Stroylag"), kang kontingen melu ing construction saka bangunan dhuwur universitas. Kepala "pulo Gulag" iki pisanan Kolonel Kharhardin, lan sawise dheweke Kolonel Smirnov lan Mayor Arkhangelsky. Jenderal Komarovsky, kepala Direktorat Utama Kamp Konstruksi Industri, ngawasi konstruksi kasebut. Jumlah tahanan ing "Stroylag" tekan 14290 wong. Meh kabeh dipenjara amarga tuduhan "domestik", wedi njupuk tuduhan "politik" menyang Moskow. Zona karo menara pengawas lan kawat duri dibangun sawetara kilometer saka "obyek", cedhak desa Ramenki, ing area Michurinsky Avenue saiki.
    Nalika pambangunan gedhong dhuwur wis meh rampung, diputusake kanggo "nggawa papan panggonane para tahanan lan nyambut gawe kanthi cedhak". Titik kemah anyar dipasang langsung ing lantai 24 lan 25 menara sing lagi dibangun. Solusi iki uga bisa ngirit keamanan: ora perlu menara pengawas utawa kawat berduri - ora ana sing bisa dituju!
    Ternyata, para pengawal kasebut ngremehake kontingen sing disponsori. Antarane tawanan ana tukang sing, ing mangsa panas 1952, mbangun jenis hang glider saka plywood lan kabel lan ... Gosip interprets acara luwih beda. Miturut versi siji, dheweke bisa mabur menyang sisih liya Kali Moskow lan ilang kanthi aman. Miturut liyane, pengawal nembak dheweke ing udhara. Ana pilihan kanthi pungkasan sing nyenengake kanggo crita iki: mesthine "flyer" wis ditangkep ing lemah dening petugas keamanan, nanging nalika Stalin ngerti tumindake, dheweke mrentahake penemu sing wani dibebasake ... malah bisa uga ana buronan swiwi loro. Paling ora kuwi sing diomongake dening tukang bangunan sipil, sing dheweke weruh wong loro gliding saka menara ing swiwi krasan. Miturut dheweke, salah sijine ditembak, lan sing nomer loro mabur menyang Luzhniki ... "
    Miturut cara, watu pondasi kasebut kanthi teliti dilebokake kanggo pondasi Universitas Negeri Moskow, masa depan ilmu pengetahuan lan teknologi Soviet, tanggal 12 April, persis 12 taun sadurunge penerbangan Yuri Alekseevich Gagarin menyang angkasa.
    "Iku tega" Livanov dibusak, ing dheweke iku padha obah kanggo ngowahi Moscow State University menyang cabang saka Museum Gulag, lan sajarah construction sarujuk. Mulane Lieberman kaget ... dumadakan Rusia bakal ngunggahake ilmu dhasar lan mabur menyang lintang maneh.
  65. +8
    Agustus 26 2016
    Ayo wong liberal mratobat, mratobat, mratobat...... lan liya-liyane ad infinitum. Nanging misale jek kita ora duwe apa-apa kanggo mratobat, kita wis ora nindakake apa-apa salah. Secara pribadi, aku ora nembak sapa wae. Yagene dheweke kudu mratobat?
    Pengunjung bakal diwenehi film lan pagelaran babagan medeni "Gebni sing getihen", uga ngerti pendapat para ahli terkemuka sing topik "Rusia mratobat" lan "Kadurjanan Stalin" wis dadi link utama dhewe. orane.

    Lan nalika Gorby lan kanca-kancane bakal miwiti mratobat kanggo ambruk negara lan pati mayuta-yuta wong numpes minangka akibat saka "perestroika"?
    1. +2
      Agustus 26 2016
      EvgNik
      ...Lan nalika Gorby lan kanca-kancane bakal miwiti mratobat amarga ambruk negara lan pati mayuta-yuta wong sing dirusak minangka akibat saka "perestroika"?
      .....Iki...sing mung mati lan mati minangka akibat saka "reformasi" ..tanpa denunciations..lan kemah..Pusat lan teater - ruang kuliah ora bakal dibangun...Ora ana represi.. .kaya dheweke dhewe ... jarene ora nampa owah-owahan ...
  66. +1
    Agustus 26 2016
    Quote: cedar
    Jumlah tahanan ing "Stroylag" tekan 14290 wong. Meh kabeh padha dipenjara amarga tuduhan "domestik".

    Pilihan iku mine. Apa sampeyan ngeweruhi? nglirik
  67. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Oles
    sawetara penyidik ​​utamané sregep dikirim sawise narapidana

    Sampeyan ndeleng, tegese padha ngakoni kesalahan lan mbenerake, i.e. dudu KGB bodho getih, nanging kualitas ukara bisa diterangake dening lack of personel qualified, iku uga diamati ing tentara, Kajaba iku, iku migunani kanggo mbandhingaké karo cara saka mungsuh, lan 600 ewu sentences politik. kang umume dianggep repressions, uga kalebu rampokan saka warehouses, i.e. angkara biasa.
  68. +1
    Agustus 26 2016
    Quote: Bathhouse
    Yen sampeyan duwe akses menyang dokumen kuwi, owahan

    Segara dokumen saiki ana ing domain umum. Kajaba, mesthi, dheweke nglarang sampeyan saka Googledex nglirik , lan uga duwe kemampuan kanggo nggarap informasi, lan saliyane kepinginan, sabar lan wektu kanggo nindakake iki. Inggih, padha wis kasebut ing kene.

    Lan kabeh iki ora perlu dadi Stirlitz. Cukup ora * disensor sadurunge *.
  69. +4
    Agustus 26 2016
    Pusat Yeltsin, aula teater-kuliah "ing memori Gulag", plakat Mannerheim, monumen Dzerzhinsky wis suwe dirusak dening jaran "demokratis", patung plester pionir dhewe wis ambruk ing taman. Apa ora iki nulis ulang creeping saka sajarah negara ing sadawane garis saka skenario Ukrainia? Panguwasa nyeret kita menyang lantai apa?
  70. +1
    Agustus 26 2016
    Quote: Bathhouse
    Aku njamin sampeyan ora ana sing mbuwang dhuwit akeh)

    Jaminan sampeyan, mesthi, duwe bobot khusus kanggo Semesta. lol Apa sampeyan kerja ing kana dhewe? Apa sampeyan ndeleng laporan, perkiraan, saldo?

    Utawa sampeyan bisa ngandhani kepiye carane sampeyan bisa njamin manawa wong bisa kerja tanpa panganan? Kepiye carane bisa njamin efektifitas tempur para pengawal kanggo nindakake tugas tanpa pangan lan dhukungan liyane? Kepiye tabungan mukjizat sing sampeyan yakini kanthi wewenang ing kene? nglirik
  71. XYZ
    +3
    Agustus 26 2016
    Moscow mbutuhake museum Perang Dingin lan Kadurjanan Kulon luwih akeh. Bakal ana lolongan saka "pers bebas".
    Lan aku pengin
  72. +4
    Agustus 26 2016
    Palkuh,
    Ing kulawargaku, mbah kakungku ditindhes.
    ing 37m. Basis: Kegiatan kontra-revolusioner.
    Dheweke dadi bupati ing paduan suara gereja sadurunge revolusi, terus sinau musik, lan mulang ing sekolah.
    Padha njupuk kula adoh ing basis saka denunciation, lan dijupuk kula telung dina mengko dening kaputusan saka pengadilan militèr - iki mung dadi cetha ing 90s - nalika dokumen kanggo rehabilitasi digawa. Para sederek banjur dikandhani yen dheweke ana ing tahanan pra-sidang, ngenteni diadili. rama banjur, minangka putra saka wong repressed, uga nandhang sangsara. Iki minangka sejarah negara kita lan kita kudu ngelingi iki supaya ora kedadeyan maneh, lan aku kaget banget karo wong-wong sing isih pengin bali ing wektu kasebut, utawa bisa uga mung wong sing bakal nembak tanpa nyoba. ?..
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Tegese, kanthi dhasar "nanging aku iki," nyatane sampeyan, mungsuh-mungsuh komunis, ora tau ngakoni kaluputan sampeyan, utawa sanak-sedulurmu, sampeyan kanthi blak-blakan nyatakake komunis minangka penjahat?
      Dadi sampeyan duwe Legalitas kaya ngono ing pangerten sampeyan, bukti "ideologi" sampeyan, yen sampeyan ora bisa nyalahake wong-wong sing nindakake kejahatan tanpa bukti?
      1. +4
        Agustus 26 2016
        Ora, ora "saka kula", nanging saka "AS". Lan ora perlu menehi label "mungsuh" maneh. Apa sampeyan ora sabar kanggo mbaleni acara kasebut? Endi kemungkinan sampeyan ora bakal ngadeg ing tembok? Iku kaya roulette Rusian. Dina iki sampeyan, lan sesuk sampeyan lan ana pepeteng kanggo konfirmasi iki.
        1. 0
          Agustus 26 2016
          Ora, aja nyoba nyingkiri, mungsuh komunis sing kosmopolitan, egois, ora manusiawi iki tansah nyoba nampilake mahkota sampeyan "nanging aku, aku, aku" minangka "argumentasi objektif" ing pambiji pra-revolusioner, Soviet. , periode pasca-Soviet.
          Lan sampeyan wis ngatur "pengulangan acara kasebut" ing wilayah USSR sing sampeyan tangkep wiwit taun 1991 - ngenalake represi politik marang komunis lan pendukunge, lan mbenerake penindasan politik sing ditindakake dening Nicholas II lan Stolypin, mungsuh komunis. ing negara kapitalis ing donya, kalebu eksekusi.
          1. +2
            Agustus 26 2016
            Nanging aku kepengin weruh komunis sing ditindhes wiwit taun 1991? Oh ya.... ya, iki mbokmenawa EBN sing dihormati!!! Omong kosong kabeh... ya, kabeh komunismu wis suwe ganti warna, dicekel lan dadi pesta kanthong, sing dititipake dening panguwasa kanggo murub, supaya katon sistem multipartai lan oposisi. Nalika padha ngomong, kabeh iku ing kontrol! Ing endi sampeyan entuk suket sing enak iki? Apa sampeyan pengin nuduhake rahasia kasebut?
            1. 0
              Agustus 26 2016
              Apa sampeyan isih bakal mbantah kanthi terang-terangan manawa sampeyan, mungsuh-mungsuh komunis, ngenalake penindasan politik marang komunis ing wilayah USSR sing sampeyan tangkep?
  73. +1
    Agustus 26 2016
    Quote: Bathhouse
    3. Tenaga kerja paksa mung bisa efektif kaya tenaga kerja sing ora trampil.

    Nanging babagan sharagas sing ditindakake Tupolev, Korolev lan liya-liyane ???? Apa dheweke ora ngembangake senjata kita sing paling apik???
    1. +1
      Agustus 26 2016
      kok kowe nempelake aku karo wong iki? sijine pin ing penulis
      1. +1
        Agustus 26 2016
        Nyuwun pangapunten - kutipan kutipan.
        1. +1
          Agustus 26 2016
          Sugeng tindak kanca)))
  74. +3
    Agustus 26 2016
    Mikado,
    Apa terusan Belomor sing 200 wong mati uga dibangun dening Jerman?
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Yagene padha ngapusi sethithik? Tulis "mayuta-yuta, puluhan yuta."
  75. +1
    Agustus 26 2016
    Jumlah tawanan sing nyata ora bakal nyenengake para Stalinis utawa liberal. Bakal kakehan kanggo sawetara, ora cukup kanggo wong liya.
    Babagan jumlah narapidana Kolyma, perlu dicathet sawetara exaggerations sing muncul ing memoar lan banjur ing literatur riset amarga kurang informasi Soviet sing bener. Kahanan nyata saiki bisa diadili adhedhasar perbandingan saka macem-macem sumber. Yen sampeyan yakin karo laporan resmi Dalstroy, jumlah tahanan ing USVITL ing macem-macem periode yaiku {246}:
    tanggal 1 Januari 1933 - 10265 jiwa
    tanggal 1 Januari 1934 - 27390
    tanggal 1 Januari 1935 - 32870
    tanggal 1 Januari 1936 - 44601
    gaji rata-rata 1937 - 76905
    gaji rata-rata 1938 - 4851
    gaji rata-rata 1939 - 67497
    Mung 11 taun (1932–1942), 356 ewu tawanan digawa mlebu, yaiku kira-kira 32,3 ewu saben taun. Cukup ketok manawa data kasebut beda banget karo ide sing umum babagan kemah Kolyma. Nanging, malah tokoh-tokoh kasebut tetep dadi bukti sing ngyakinake babagan panggunaan buruh budak sing nyebar.
    1. +2
      Agustus 26 2016
      Iki maneh conto penipuan patologis lan munafik mungsuh komunis, sing mbuktekake manawa sampeyan ora peduli babagan panggunaan tenaga kerja penjara ing Kakaisaran Rusia lan ing negara kapitalis ing donya, lan yen komunis nggunakake buruh tawanan, banjur mungsuh saka komunis langsung wiwit squeal bab "buruh buruh tawanan."
      "Katresnan sing gedhe kanggo manungsa" marang para tahanan langsung urip.
  76. 0
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka tatra
    , ora ana MANFAAT babagan iki kanggo digambarake

    Ana uga entuk manfaat - kanggo nggabungake legitimasi.
    1. 0
      Agustus 26 2016
      Kanggo mungsuh-mungsuh komunis, kabeh pancen miturut "program" sing migunani kanggo dheweke, ora ana penyimpangan sing sithik.
      Ora ana siji-sijia sing bakal nggambarake "filantropi" kanggo wong-wong sing keluwen lan mati keluwen, kanggo wong-wong sing ditindhes amarga alasan politik, kanggo atusan ewu wong sing dideportasi saka "ora bisa dipercaya" ing Kekaisaran Rusia.
      Amarga sawise mungsuh-mungsuh komunis ngrebut republik USSR, wiwit taun 1993, tingkat kematian wong tambah 20-40%.
      Ora ana MANEH.
  77. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka Palch
    Apa bab sharagi

    Sharagas - alias OTB/OKB - dudu kemah. Ya, iki minangka perampasan kamardikan, nanging iki minangka perampasan kamardikan ing kahanan sing cukup nyaman lan kanthi akeh kesempatan kanggo kerja. Luwih saka rezim tahanan omah tinimbang kurungan penjara / kurungan. Plus insentif kanggo asil - saliyane dibebasake lan biaya sadurunge dicopot, karyawan "sharag" entuk gaji kaya insinyur biasa, entuk bonus nganti sukses negara, lsp.

    Muga-muga sampeyan bisa nemokake bedane saka buruh budak dhewe? nglirik
    Elinga yen ing negara liya (lan uga ing wektu liyane) kahanan khusus uga dipraktikake kanggo karya sing ana gandhengane karo tambah rahasia. Contone, akeh peserta ing karya ing Manhattan Project ana ing barak.

    Sawetara "sharags" dumunung ing wilayah pakunjaran, nanging sanajan ing kasus iki - ing wilayah sing kapisah lan ing kahanan khusus.
    Sawetara, kosok balene, ana ing area khusus ing njero tanduran / TPA. Utawa ing wilayah kapisah, tambahan dicocogake kanggo desain / karya testing lan kanggo matesi gerakan buruh.


    Kutipan saka Palch
    Apa dheweke ora ngembangake senjata kita sing paling apik???

    Sampeyan tau krungu saka sudhut kuping sing nang endi wae padha ngembangaken soko ing sharagas. Apa persis, kapan persis, dening sapa persis - sampeyan wis ora MINAT maneh nglirik

    nyatane:
    1. Ing sharagas, minangka aturan, pembangunan diwiwiti sadurungé terus.
    2. Ora mung ing sharagas karya kuwi ditindakake.

    3. Aku ora ngerti sharaga siji melu sukses Soviet ing bangunan tank. Ing kasus apa wae, karya utama ing tank paling apik ditindakake ing kahanan normal. Sawetara karya related kanggo tank amfibi cilik T-37/38 (iki dudu senjata paling apik, cathetan) misale jek wis rampung ing salah siji saka sharagas, nanging aku ora ngerti apa jenis karya iki, nanging Aku ngerti sing sirah Sajrone karya iki, Astrov ing wektu sing free, ora diwatesi, lan karya utama rampung ing Plant 37 minangka biasanipun.

    4. Mangkono uga, aku ora ngerti babagan keterlibatan sharaga ing sukses kita ing senjata cilik. Kabeh conto paling apik digawe ing biro desain sing ana ing operasi normal.

    5. Iku luwih trickier karo aviation - sharagas tenan njupuk mati ana ing earnest.
    Nanging, Ilyushin, Lavochkin, Yakovlev padha ora tawanan.
    Polikarpov dianggep minangka tahanan kanggo wektu sing cendhak, ing taun 1931. dirilis, akeh desain paling apik digawe mengko. Padha karo Tupolev.

    Dadi - ora ing wong-wong mau basa
  78. +4
    Agustus 26 2016
    Jarome,
    Nuwun sewu, aku uga metu saka topik Nalika situs kasebut dianyari, akeh wong sing ora langganan (st. 1000 com.) - Aku ora nulis khusus, aku bakal nggunakake situs kasebut banjur menehi penilaian.
    Rating -3 kanthi minus! Ora ana sing anyar. Ya, desain anyar. Nanging dheweke ilang sing dibutuhake.
    Contone, kita dudu penulis lemah ing kene sing nulis menyang "meja". Kita nulis komentar kita menyang masyarakat VO, banjur menarik kanggo ndeleng reaksi anggota forum liyane - padha ngritik, ngutip, ndhukung, nanggapi. Sadurunge, gampang golek komentar sampeyan - ana lambang khusus. Saiki sampeyan ora bisa nemokake komentar sampeyan - aku nulis ing kaca pisanan, nanging ana ing kaca katelu.
    Ya, lan aku ora wedi karo minus dhewe. Aku duwe topik "lara" sing terus-terusan ditolak, nanging aku nulis! Kadhangkala ana perang ing sekitar komentar - FOR-17, AGAINST-12. Aku jarang milih wong liya , nanging kadhangkala iku nggusah - lan fungsi dipatèni!B Umumé, supaya admin isih bisa! hi
  79. +4
    Agustus 26 2016
    Sanalika pengetan Gulag iki tuwuh, "aktivis" iki kudu digantung saka wit-witan sing ditandur. Lan supaya grove iki dadi pangeling saka apa mengkono kanggo ngiyanati Motherland!
  80. +7
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka faridg7
    Piye wae aku ora ngerti babagan sedulurku ing Gulag. Aku elinga yen mbahku lan ibuku dideportasi menyang Uzbekistan (nanging aku ora weruh konfirmasi apa sing dideportasi; nanging mung ninggalake gosip tetanggan), amarga mbahku ilang nalika perang. Nanging ora preduli aku maca omong kosong babagan Gulag, dheweke ora nate nerbitake dokumen sing ndhukung - dheweke mung nyebutake apa wae.

    Waca babagan Jenderal Tentara Gorbatov, babagan Korolev, babagan Landau lan sampeyan bakal kaget yen wong-wong iki ilang untu lan iga.
  81. +6
    Agustus 26 2016
    Aleksander,
    Dideleng saka komentar sampeyan ... mung anti-Soviet lan anti-komunis sing bisa nulis bebener ... Hitler uga anti-komunis lan anti-Soviet, W. Churchill saka kelompok sing padha..Truman..Reagan..
    1. +1
      Agustus 26 2016
      parusnik ,

      Aku ora ngerti APA sing sampeyan omongake lan apa hubungane. Kabeh wong bisa nulis sing bener, kajaba pelawak, pelawak wis ngapusi kanthi- saka dina pisanan nganti pungkasan.
      Hitler uga anti-komunis lan anti-Soviet, W. Churchill saka klompok padha.. Truman.. Reagan..

      Hitler uga dadi vegetarian lan mbangun dalan sing apik banget. Dadi apa saiki - sengit marang vegetarian lan dalan sing apik? Lan uga ... dheweke ambegan ... ya
      Komunis mung minangka PART saka anti-Nazi, ing antarane sing anti-komunis. Anti-komunis ora ateges Nazi, kayadene anti-Nazi ora ateges komunis.
      1. +1
        Agustus 26 2016
        Kutipan saka Alexander
        Kabeh wong bisa nulis bebener, kajaba pelawak pelawakPadha ngapusi babar blas, wiwit dina pisanan nganti pungkasan.

        Aku isih pengin takon sampeyan, yen sampeyan ora mikir iku kakehan alangan, apa Kotovsky ngunjungi leluhurmu? Utawa mungkin para pelawak njupuk "pabrik lilin cilik" utawa steamboat?
        Oh, carane apik iku tanpa minuses! Sampeyan bisa dadi ora sopan!
        Kutipan saka Alexander
        Komunis mung minangka PART saka anti-Nazi, ing antarane sing anti-komunis.

        Nazi mbokmenawa ora ngerti iki.
        Kutipan: Fenix-15
        - Parasha!.. Ora!.. Singsot resik! - lan katon questioningly ing Nazarov. Dheweke manthuk:
        - Ya! Folklor Camp ing wangun murni.
        (Ing slang camp Kolyma, "parasha" tegese gosip sing ora bisa dipercaya. Lan "singsot" iku ngapusi sing disengaja). Lan kabeh padha meneng...:

        PS Bapakku gabung karo Partai Komunis All-Union (Bolsheviks) ing Stalingrad. Lan dheweke pancen komunis sejati. Iki ora kanggo sampeyan, Alexander Bessarabsky. Sampeyan ora bisa ngerti.
        1. +1
          Agustus 27 2016
          Aku isih pengin takon sampeyan, yen sampeyan ora mikir iku kakehan alangan, apa Kotovsky ngunjungi leluhurmu? Utawa mungkin para pelawak njupuk "pabrik lilin cilik" utawa steamboat?
          Oh, carane apik iku tanpa minuses! Sampeyan bisa dadi ora sopan!

          1. Ora.
          2. Apa iku kasar? belay

          Lan babagan pesta kasebut, wong ora duwe pilihan - partai sing arep digabung - SINGIH dilarang. Lan yen ana, mayoritas bakal gabung karo Partai Revolusioner Sosialis.
          1. +1
            Agustus 27 2016
            Kutipan saka Alexander
            Apa iku rudeness? belay

            Aku nulis, sampeyan ora ngerti.
      2. Komentar wis dibusak.
  82. +3
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka murrio
    Ya, iki minangka perampasan kamardikan, nanging iki minangka perampasan kamardikan ing kahanan sing cukup nyaman lan kanthi akeh kesempatan kanggo kerja. Luwih saka rezim tahanan omah tinimbang kurungan penjara / kurungan.


    Carane gampang iku kanggo sampeyan. Nanging nyatane, Penangkapan minangka uji coba interogasi (utawa mung ing rapat kaping 3) - lan sing diarani "rezim tahanan omah". A langkah ngiwa, langkah menyang tengen, katon ing kepala unit khusus cara salah, sang song salah ing ambegan - lan nerusake karo lagu iki kanggo 15 taun karo mundhut saka hak. Omonganmu opo!!!!Ya paling ora coba kabeh iki dhewe. Alasan Korolev mati amarga serangan jantung amarga dheweke kudu ngalami kabeh iki !!! Ing pangerten sampeyan, represi mung peluru ing mburi sirah? Aku iki kabeh diwiwiti saka tahanan omah, nanging cepet utawa mengko rampung karo peluru ing mburi sirah.....
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Carane gampang kanggo sampeyan?

      Subyek terus terang Ngomong omong kosong lan ngomong mudhun saka ndhuwur, lan sampeyan narik kawigaten marang akal sehat .... SAPA sing menehi hak kanggo ngomong babagan sharaga minangka "luwih kaya tahanan omah"?
      Apa lan sapa sing menehi hak kanggo nggawe definisi kasebut? Ya, ora ana lan ora ana apa-apa - lan paukumane ora pati penting.
      Wong-wong disalahké sacara ilegal, dirampas hak-hak sipil lan kabébasan - iku kejahatan. Lan kabeh visi pelangi sing ora sehat - uga, sapa sing peduli?
  83. +3
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka: vlad_vlad
    wong keno kabeh senadyan Stalin, lan ora thanks kanggo

    Ya Ya Ya. Wong-wong padha kawangun dadi batalyon, resimen, divisi, padha perang dhewe tanpa pimpinan, senjata kanggo pasukan iki uga nglumpuk dhewe, lan padha uga dirancang en taun sadurunge, lan pabrik-pabrik dibangun dhewe, banget wolung. taun sadurunge Stalin wis kene ngguyu
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Mesthine, Stalin kanthi pribadi nyenyamah kabeh wong lan nyenyamah kanthi cara bapak yen ana sing salah (bapak bangsa), nanging uga kanthi tangan siji-sijine nguripake sekrup, kanthi cara, dheweke uga narapidana kamp sing duwe pengalaman, mula uga. isih ana sistem camp utawa ora?
  84. +1
    Agustus 26 2016
    Quote: Asadullah
    Lan aku pengin ngerti sing bener. Aku pengin anak-anakku ngerti sing bener. Punapa mawon.

    Wong-wong kaya sampeyan, sakperangan alesan, sawise slogan-slogan kuwi, nyoba ora kanggo nemokake bebener, sing sethitik nglirik ora pas karo pangarepan - nanging kanggo nemtokke marang wong liya apa sing pengin dianggep bener.
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Apa cocog karo sampeyan? Pulo kasebut pancen prawan, ora ana bangunan. Wong-wong padha ndharat ing wangun sing padha dijupuk ing kutha-kutha lan stasiun sepur: ing sandhangan spring, tanpa sprei, akeh barefoot. Ing wektu sing padha, ora ana piranti ing pulo kasebut, ora ana remah-remah panganan ... Lan kabeh obat-obatan sing dituju kanggo nglayani sepur lan lelungan bebarengan karo sepur kasebut digawa bali menyang kutha. Tomsk ... Ing dina kapindho rawuh saka eselon pisanan, 19 / V salju tiba, angin munggah, lan banjur Frost. Wong luwe, kesel, tanpa atap, tanpa piranti apa wae lan, umume, katrampilan kerja, lan utamane katrampilan perjuangan sing diatur kanthi kesulitan, nemoni kahanan sing ora ana pengarep-arep. Beku, mung bisa ngobong geni, lungguh, turu, turu ing geni, ngumbara ing pulo lan mangan kayu bosok, kulit, utamane lumut, lsp. Iku angel ngomong apa iku bisa kanggo nindakake liyane, amarga telung dina ora diwenehi pangan kanggo wong. Geni lan kumelun wiwit nyebar ing pulo kasebut. Wong wiwit mati. Padha diobong urip dening geni nalika turu, mati amarga kesel lan kadhemen, saka kobongan lan lembab sing ngubengi wong ... Ing dina pisanan sawise dina sing cerah, tim penggali kuburan mung bisa ngubur 295 mayit, lan ora najis. ing dina kapindho. Dina anyar nggawa tingkat kematian anyar, lsp. d. Sanalika sawise salju lan es, udan lan angin adhem wiwit, nanging wong-wong isih ora ana pangan. Lan mung ing dina kaping papat utawa kaping lima, glepung rye teka ing pulo kasebut, sing wiwit disebarake menyang pemukim buruh, sawetara atus gram sekaligus. Sawise nampa glepung, wong-wong padha mlayu menyang banyu lan, nganggo topi, bungkus sikil, jaket lan celonone, digawe remukan lan dipangan. Ing wektu sing padha, bagean gedhe saka wong-wong mau mung mangan glepung (amarga ana ing bubuk); ambruk lan sesak, mati sesak. Sadawane urip ing pulo kasebut (saka 10 nganti 30 dina), para pemukim buruh nampa glepung tanpa duwe piranti. Bagian sing paling stabil yaiku manggang roti ing geni; ora ana banyu sing nggodhok. Geni sing padha tetep dadi getih. Diet iki ora nambah kahanan. Ora suwe, kanibalisme wiwit sok-sok, lan banjur ing skala sing nguwatirake. Pisanan ing pojok-pojok pulo, lan banjur, ing ngendi kasus kasebut muncul ... Kantor komandan pulo kasebut ngubur glepung ewonan kilogram ing lemah, amarga ana ing udara terbuka lan wis rusak amarga udan. Malah glepung sing diwènèhaké marang para pemukim ora tekan saben wong. Ditampa dening sing diarani brigadir, penjahat sing kondhang. Dheweke nampa tas glepung kanggo "brigade" lan digawa menyang alas, lan brigade ditinggal tanpa panganan. Kasekengan utawa ora gelem ngatur layanan kanggo wong nganti tekan nalika glepung pisanan digawa menyang pulo kasebut, dheweke pengin disebarake menyang wong akeh limang ewu, kanthi antrian langsung. Sing ora bisa dihindari: wong-wong padha ngubengi glepung lan ditembak kanthi acak. Ing wektu sing padha, korban geni senjata luwih sithik tinimbang sing diinjak-injak, diremuk, lan dipencet menyang lendhut. Prayoginipun kasumêrêpan bilih kantor komandhaning pulo tuwin para punggawa militèripun, rumiyin botên sagêd mangrêtos dhatêng kawontênanipun ing bab kawontênaning tiyang ingkang kadhawahakên, saha ingkang kaping kalihipun, sami bingung amargi bilai ingkang sampun kalampahan. Yen ora, siji ora bisa ngevaluasi sistem beatings karo teken, utamané karo bokong bedhil, lan eksekusi individu saka pemukim buruh ... Cara kepemimpinan lan pendhidhikan kasebut nyedhiyakake dhukungan sing serius banget kanggo ambruk organisasi manungsa sing diwiwiti saka dina pisanan. ing pulo. Yen kanibalisme minangka indikator sing paling akut saka ambruk iki, mula bentuk massa kasebut ditulis kanthi cara liya: geng lan geng marauding dibentuk, sing sejatine mrentah ing pulo kasebut. Malah dokter wedi ninggalake kémahé. Geng-geng mau malah nggegirisi wong-wong ing tongkang, njupuk roti lan sandhangan saka para pemukim buruh, ngantem lan mateni wong. Kene ing pulo wiwit goleki nyata, utamané kanggo wong sing duwe dhuwit lan untu emas lan makutha.
  85. +3
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka maxima
    Punika Dheweke - Kolom Kalima Yahudi Russophobes! Tobat... tobat...

    Kutipan: NordUral
    Aku ora liberal babar pisan.
    Reply Quote Complaint More... NordUral

    Aku kesel karo omong kosong liberal iki.
    Maneh, liberal iki ngusulake bali menyang pungkasan taun 80-an, wiwitan taun 90-an.
    Lan ngrungokake lolong-lolong wong-wong mau.
    Ya, dheweke ora peduli karo korban Gulag, saka menara lonceng sing dhuwur,
    wong munafik.
    Yen ora ana Gulag, dheweke bakal nate mratobat kanggo tumindak Ivan the Terrible, ing Veliky Novgorod lan oprichnina,
    utawa Dmitry Donskoy, nanging kang ulig wong Tver ing piyambak.
    Sing utama yaiku wong Rusia mratobat, terus-terusan, ora preduli apa sebabe.\
    Lan sing paling penting, represi Stalin, Beria,
    lan paling ora siji jeneng sing dipilih dening Gusti Allah, wong-wong sing pancene dadi inspirasi saka repressions.
    Ayo kita banjur menehi tagihan kanggo wong-wong Yahudi kanggo Trotskys, Zinovievs, Sverdlovs lan pepeteng ngluwihi, wisuh liyane. Ayo padha mratobat, yen ora, dheweke wis kesel kabeh donya karo whining, putih lan alus.
    1. +4
      Agustus 26 2016
      Boris Kagarlitsky, sosiolog, direktur Institut Globalisasi lan Gerakan Sosial:
      Dumadakan everyone needed Stalin. Bener, kanthi beda, aku bakal ngomong ngelawan, gol.
      Sing, ing tangan siji, liberal, kang, ing umum, kabeh gagal. Kabeh gagal, kabeh iku elek.
      Umumé, proyèk liberal ing Rusia ateges discredited, ing macem-macem formulir iku discredited, sing, iku ora mung discredited ing klasik, Western, wangun liberal, iku ora katon apik banget ing wangun liberal-negara. Umumé, sembarang wangun liberalisme ing Rusia saiki katon banget banget. Lan ing kene katon tokoh nyimpen Stalin, amarga bisa ngomong yen kabeh kegagalan kita ora dibandhingake karo Gulag. Tegese, Gulag minangka pembenaran total kanggo nesu, kegagalan, kekalahan, malah pembunuhan, amarga Gulag luwih elek. Mulane, ayo ngomong luwih akeh babagan Gulag. Lan miturut standar iki, priksa kegagalan lan kejahatan sampeyan dhewe: "Deleng, nglawan latar mburi kejahatan kasebut, kejahatan kita sithik banget."
  86. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    Tulis luwih akeh, kertas bakal tahan apa wae !!!

    "Wahyu" sampeyan ditoleransi, ya.

    Mung mungsuh sampeyan bisa mbuktekake pratelan kasebut, lan sampeyan mung bisa ragu-ragu lan "ora sok dong mirsani" kasunyatan sing diwenehake marang sampeyan ing irung sampeyan.
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Kepiye carane sampeyan mbenerake pratelan sing diarani? Ing frasa umum, ora ana Gulag, kabeh wong lungguh ing kantor, ora ana sing kerja ing endi wae sajrone 12 jam, nanging banjur kepiye mayuta-yuta wong sing direhabilitasi? Utawa padha ora ana uga? coba mbantah sejarah kita, Pak Chekist
  87. 0
    Agustus 26 2016
    Quote: Asadullah
    Aku ngapusi? Apa sampeyan bakal ngomong menyang pasuryanku?

    Aku, ora kaya wong sing dikirimi pesen iki, ora nyalahake sampeyan ngapusi. Aku mung ngelingake sampeyan, sanajan statement sampeyan bener, ora ngasilake statistik, statistik beda banget.

    Nanging yen ana kasus kontak sing luwih cedhak - konfirmasi legenda sampeyan, ngluwihi pakurmatan gentleman lan crita iki, lan sawetara rincian liyane, aku bakal takon. nglirik

    Lan banjur ana akeh putu kulaks lan putri saka perwira ing tataran iki wiwit dadi banget bingung ing paseksi dhewe. Aku ora nyalahke sapa wae ing kene khusus, nanging ...
  88. +4
    Agustus 26 2016
    Kanggo kula, yen sampeyan mbukak pameran kuwi supaya marang DUMA NEGARA, supaya milyar abdiné rakyat padha eling carane kanggo ngatasi.
  89. +3
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    murub
    Yen sampeyan pengin urip kanthi apik, sampeyan pengin ndeleng Rusia minangka kekuwatan gedhe. Iki ora bakal kelakon, wong sing njoged ing balunge bangsane, nasibe sedhih. Numpes kekaisaran, drench ing getih perang fratricidal, kang diatur dening Bunch pathetic wong Yahudi. Aku ora bisa nemokake tembung kanggo wong kaya sampeyan.


    Apa Bolshevik ngrusak kekaisaran? Sekelompok pathetic dipimpin dening Lenin? Sing, padha teka ing April 1917 ing kreta nutup karo akèh adonan lan mutusaké kanggo break kekaisaran? Apa aku bingung apa-apa? Lan kekaisaran bakal rusak. Rave. "Apa aku uga nyirnakake biara?" (c) Banjur njupuk bedhil lan bengok-bengok "Dheweke ngalahake wong kita!" kesusu ... ngendi, dening cara, padha kesusu? Kanggo Smolny? Lan mantan kekaisaran wis rusak manut dipérang dadi "kita" lan "ora kita" lan wiwit Cut lan ngobong saben liyane? Apa sampeyan mbayar kanggo nuduhake pisanan utawa kaloro? Lan iki kabeh Lenin karo dhuwit Jerman?
    PS
    Ing spring saka 1917 fraksi Bolshevik gunggungipun 24 ewu wong. Kanggo kabeh mantan RI. Kanthi Polandia lan Finlandia. Sekelompok wong Yahudi sing pathetic? Aku setuju bab pathetic Bunch. Nanging ngrungokake sampeyan - Terminator iki sawetara jenis Bolsheviks.
  90. +3
    Agustus 26 2016
    Liberal iki gatel kabeh!
    Ayo padha nyoba, mung ora kanggo budget, nanging kanggo dhuwit dhewe (sumbangan), lan padha ora bakal lali bab pangopènan luwih saka sodom iki. Lan kita bakal weruh yen wong bakal nglampahi dhuwit ing omong kosong iki.
  91. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka parusnik
    Sajrone Perang Sipil, kamp konsentrasi pisanan digawe ing taun 1918 dening Inggris

    Ayo kula njlentrehake: pisanan ing negara kita.
    Kamp konsentrasi pisanan ing donya digawe dening Inggris "beradab" sing padha, nanging ing Afrika, nalika Perang Anglo-Boer kapindho.
  92. +2
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka Alexander
    Telu, loro lan nistha komunis liyane dudu pengadilan

    ya? Anane pengadilan militer, pengadilan, lsp, kalebu. dawa sadurunge Stalin, kalebu. njaba tapel wates USSR - iki minangka strictly diklasifikasikaké kanggo sampeyan minangka kabeh liyane sing ora konsisten karo mitologi Panjenengan? nglirik

    Apa sampeyan gelem nampa mung sidang juri klasik minangka uji coba? Banjur teka karo kasunyatan sing kabeh donya wis suwe kepencut ing "nistha komunis" lengkap malah sadurunge tekane saka komunis, lan isih ing negara padha. ngguyu
    1. +3
      Agustus 26 2016

      ya? Anane pengadilan militer, pengadilan, lsp, kalebu. dawa sadurunge Stalin, kalebu. ing njaba tapel wates USSR - iki diklasifikasikake kanthi ketat kanggo sampeyan minangka kabeh sing ora cocog karo mitologi sampeyan


      Ya, sampeyan isih bakal ngelingi pengadilan Mesir kuna kanggo mbenerake pelawak ya Sampeyan kanggo COMMERCIALITY dhewe jawaban, kang, kaya, miturut dokumen rahasia Stalin lan ora ana AT ALL (elinga ing ngendi keputusan babagan susu telu lan keputusane diterbitake), lan ana (maneh, kaya-kaya) "demokrasi" Stalin. ngguyu . konstitusi". ngguyu wong bodho Utawa apa kabeh rahasia iki tetep rahasia kanggo sampeyan? Apa sing didhelikake para pelawak ing taun 30-an, apa sing didhelikake? Kaya pailan taun 1932-33? Kok isin...

      Apa sampeyan gelem nampa mung sidang juri klasik minangka uji coba? Banjur teka karo kasunyatan sing kabeh donya wis suwe kepencut ing "nistha komunis" lengkap malah sadurunge tekane saka komunis, lan isih ing negara padha.


      apa sing dikarepake kanggo nanggepi omong kosong iki? Aku uga bisa menehi saran, sing MARANG KOWE kudu rampung? ya
      Kebiasaan sing ala...
  93. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Alexander Romanov
    bab utama iku troll iki malah ora sok dong mirsani flag

    Aku sympathize karo sampeyan banget, banget anget. Ora mung sejarah, nanging uga IT minangka literasi Cina kanggo sampeyan. Aku mung pengin nangis, nanging luh ora bakal mbantu kasusahanmu.

    Nyatane, kabisat kasebut kanthi nemtokake negara ditindakake kanthi nggunakake meh kabeh anonim, sing paling umum lan khas yaiku Tor. Yen aku nggunakake saiki, aku uga bakal duwe lompatan karo panji. Lan yen sampeyan nggunakake, sampeyan kudu mbukak inti spy dhewe ngguyu
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Kutipan saka murrio
      Aku sympathize karo sampeyan banget, banget anget. Ora mung sejarah, nanging uga IT minangka literasi Cina kanggo sampeyan.

      Mung pamula bisa uga ora ngerti babagan "leapfrog" ing VO. Wong iki sadar.
      Kutipan saka murrio
      Bakal mundhut isin ing REV uga dibalèkaké ing versi anyar? Aku kepingin weruh carane?

      Carane naif sampeyan, tenan! Bolshevik sing kudu disalahake. nglirik
  94. 0
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Oles
    Kaya sing dakmangerteni, sampeyan kudu goleki dhewe. Gawea analisa pameran kasebut supaya bisa diadili dening masyarakat, yen ora, pranyata "Aku durung maca, nanging aku ngukum"

    Yen dheweke arep nggawe pameran miturut slogan kaya "memori saka angkara getih Ivan Petrovich Sidorov," sampeyan bisa kanthi aman ngukum bias tanpa maca.

    Utawa sampeyan ngerti conto pameran sing diatur dening liberal sing ndemek topik Gulag tanpa bias, penipuan utawa omong kosong anti-Soviet? lol
  95. 0
    Agustus 26 2016
    Kutipan: Ivan Ivanov
    goal kita punika pemugaran saka Nikolaev Rusia

    Bakal mundhut isin ing REV uga dibalèkaké ing versi anyar? Aku kepingin weruh carane?
    1. 0
      Agustus 26 2016
      Ya, kanthi 80 persen, mungsuh-mungsuh komunis wis mulihake Sistem lan ekonomi bahan mentah sing mundur saka Kakaisaran Rusia, lan jurang penghasilan gedhe antarane wong lan parasit ing gulu wong, lan padha ngrusak sekolah lan sekolah. rumah sakit lan mbangun gréja lan kuil.
      1. 0
        Agustus 27 2016
        (c) mungsuh komunis (c)
        Pitakonan prasaja: Apa bedane antarane Bolshevik lan Komunis? Nalika sampeyan njawab pitakonan iki, paling ora kanggo dhewe, sampeyan bisa ngrembug topik: Sapa sing mulihake kekuwatane wong ing Rusia ing abad kaping 20, lan sapa sing nyegah iki?
  96. 0
    Agustus 26 2016
    sandroart,
    ngguyu mati
  97. +1
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka Alexander
    chatter kosong - ora nomer

    Nalika pungkasan sampeyan menehi nomer sampeyan? nglirik
    Lan sumber saka ngendi sampeyan njupuk tokoh kasebut? ngguyu

    Kanggo aku, aku naif percaya yen sampeyan bisa nggoleki lan nemokake data iki dhewe. aran

    Dheweke wis digawa ing kene, malah luwih saka sepisan - nanging ora minangka pakan kanggo jaran: sampeyan "ora weruh" utawa ora ngandel.
    Apa aku bakal mbuwang wektu +1ing nyoba padha?
    Inggih, banjur golek sampeyan, mung REAL, bisnis.

    Utawa sampeyan kanthi terang-terangan ngakoni yen sampeyan ora bisa nindakake latihan mental sing prasaja sing dakkarepake? Banjur ngomong ngono, paling ora jujur nglirik
    1. +1
      Agustus 26 2016
      Nalika pungkasan sampeyan menehi nomer sampeyan? nglirik
      Lan sumber saka ngendi sampeyan njupuk tokoh kasebut?

      Apa aku janji karo sampeyan? belay
      "Dhewe, dhewe!" (Saka)
      Kanggo aku - aku naif pitadoskaya-kaya sampeyan bisa nindakake data panelusuran iki dhewe

      Ya aku ing bodho naif iki Aku ora nggatekake, aja kuwatir ya

      Dheweke wis digawa ing kene, malah luwih saka sepisan - nanging ora minangka pakan kanggo jaran: sampeyan "ora weruh" utawa ora ngandel.
      Apa aku bakal mbuwang wektu +1ing nyoba padha?
      Inggih, banjur golek sampeyan, mung REAL, bisnis.

      Sampeyan lagi ngomong, sayangku. ya Iki Omong kosong apa sampeyan ngrujuk marang omongan nganggur sadurunge? Kok lucu....
      Utawa sampeyan mbukak ngakoni yen sampeyan ora bisa nindakake latihan mental prasaja sing dakkarepake? Banjur ngomong ngono, paling ora jujur ​​nglirik

      Sampeyan bisa lan mbukak: nglirik, nglirik, cekikikan, nyoba ngobrol - ridiculous, lucu lan lucu lol .
      Sampeyan ngerti, sampeyan kaya bangkrut lungguh ing bolongan utang - nganti kuping ing dhuwit, nanging mulang sampeyan carane mbukak bisnis. lol
  98. +4
    Agustus 26 2016
    Mungkin iki wektu kanggo mbukak maneh kemah-kemah lan dilebokake wong-wong sing melas marang para korban Gulag? Perlu mbukak museum babagan prestasi negara nalika iku. Saiki negara ana ing masalah sawise ambruk USSR, lan wong-wong sing melas kanggo iku pengin luwih ngrusak negara, kanggo please West. Sistem Gulag ngumpulake kabeh parasit, embezzlers lan swindlers. Digawe kanggo kabecikan negara. Kita kudu ngucapke matur nuwun kanggo iki.
  99. +3
    Agustus 26 2016
    Kutipan saka murrio
    murriu Dina iki, 15:36 pm
    Kutipan saka: vlad_vlad
    wong keno kabeh senadyan Stalin, lan ora thanks kanggo
    Ya Ya Ya. Wong-wong padha kawangun dadi batalyon, resimen, divisi, padha perang dhewe tanpa pimpinan, senjata kanggo pasukan iki uga nglumpuk dhewe, lan padha uga dirancang en taun sadurunge, lan pabrik-pabrik dibangun dhewe, banget wolung. taun sadurunge Stalin wis kene

    Omong kosong liberal apa iki?
    perang iki menang ing éwadéné Stalin, sing, ing éwadéné komandhan-in-chief.

    Sepur lan kapal, nalisir saka karsane sopir lan kapten, aja lelungan utawa lelayaran,
    Padha ulig soko, Liberoids, ugh ing wong maneh, padha ora bisa break iku, padha ora bisa mbangun iku, padha ora nindakake apa-apa nanging trik reged ing donya iki, uga, padha ngomong bab kabeh karo dipikir pinter.
    Mungkin mung meri marang Stalin lan para komisaris (menteri) rakyate.Dheweke padha susah pikirane, mung bisa ngetokake saka kosong nganti kosong, lan tangane tuwuh saka papan sing salah.
  100. 0
    Agustus 26 2016
    Alexander Romanov,
    Aku duwe masalah sing padha karo iklan. Lan sing paling awon, baterei cepet bosok.
    Dibandhingake esuk ing tablet, maca malah Samsaya Awon, iku mlumpat, jerky, aku ora bisa rampung maca kabeh komentar.
    Apa gunane? Ing wilayah Leningrad ana peringatan kanggo Levashovo. 45 ewu korban represi Stalin dikubur ing kana. Iki panggonan kasusahan. Apa jenis panggonan mourning padha planning kanggo nggawe ing Moscow? Iki ora ana ing tradhisi Rusia. Yen sampeyan pengin sedhih, menyang kuburan utawa nangis ing omah, lan aja ngrebut wilayah kutha!
    Apa sampeyan ngelingi kepiye carane nggawe papan duka ing ngendi Nemtsov tiwas?
    Apa sampeyan ngelingi carane kene, ing VO, mbokmenawa ing November taun kepungkur, K. Sobchak menehi kesaksian yen: "Blokir metu, ora ana sing kudu ninggalake kene," Maidan ing Moskow lagi disiapake, nanging ora bisa ditindakake. Ing kene taman iki mesthi disiyapake kanggo Maidan!
    Ana taman sing padha ing Tomsk. Apa ana wong sing dikubur ing kana? Nanging taun ngarep dheweke ngrancang nggawe obelisk ing kana kanggo wong-wong Lithuania sing dibuwang, lan banjur kanggo wong-wong buangan liyane.
    Aku mikir, yen wong duwe sedhih lan ngajeni marang korban penindasan, wong kasebut kudu teka menyang pasareyan, utawa lunga ndeleng papan utawa kemah sing ditinggal, lan ora nggawe papan duka sing ora adoh saka omah, supaya iku trep kanggo lumaku.
    Aku kelingan lagu babagan iki, swara penyanyi, digedhekake nganti ora mungkin: "Aku bakal ndedonga kanthi meneng marang Gusti Allah."
    1. +1
      Agustus 26 2016
      "45 ewu korban penindasan Stalin dikubur ing kana." Lan wong jujur ​​apa sing MBUKTOS yen kabeh 45 ewu iki minangka "korban sing ora salah"?
      1. +4
        Agustus 26 2016
        Apa rehabilitasi dening pengadilan ora wewenang kanggo sampeyan?
        1. 0
          Agustus 26 2016
          Sampeyan iki, mungsuh saka komunis, sing kudu Mbuktekaken ing basis apa sampeyan supaya gampang nyatakake resik loro yuta wong sing repressed kanggo nyinggung politik ing USSR lan kabeh mayuta-yuta tawanan ing Gulag.
          Yen ora, "bukti" sampeyan yaiku kabeh sanak keluarga sampeyan ora luput saka apa wae, lan sawetara buruh kreatif lan ilmiah sing kondhang ditindhes.
          1. +2
            Agustus 27 2016
            Nanging aku ngerti apa sing ditindakake sanak-sedulurmu, aku yakin dheweke nembak wong-wong mau ing mburi sirah nganggo revolver; karma ora menehi tekanan marang kanibal?
            1. +1
              Agustus 27 2016
              Ora marang Umaté, nanging marang mungsuhé Umat iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"