Apa senjata serangan udara Barat sing bakal ilang ing "Lapangan" perang elektronik Rusia?

28

Pos komando siji Pole-21 sistem gangguan elektronik bisa ngontrol 100 antena kiriman-gangguan pemancar. Saben kiriman ngirim duwe sektor radiasi 125 derajat ing azimuth lan 25 derajat ing elevasi. Ana dimensi saka zona dipatèni dening R-340RP antena-emitters siji kirim 150x150 km, nanging sawise Tambah ing daya padha bisa nggedhekake. Siji pos kontrol komputerisasi nduweni daya sekitar 600 W


Kualitas unik saka peralatan perang elektronik domestik, uga kemampuan tempur sistem pertahanan udara, wis suwe dadi legenda. Lan legenda kasebut dibenerake kanthi kedadeyan nalika perang ing Vietnam, Irak lan Yugoslavia, nalika puluhan Phantoms, Stratofortresses ditembak mudhun, lan uga "mangsa" sing wicaksana kaya F-117A "Nighthawk" sing ora katon. dicegat liwat Yugoslavia, lan numpes dening "Wasps" lan "Shilki" liwat Irak "Tomahawks". Kanggo perang elektronik dhewe, kedadeyan sensasional pungkasan kedadeyan ing perusahaan Siria sanalika sawise penyebaran Angkatan Udara Rusia ing pangkalan udara Khmeimim. Ing awal Oktober 2015, sistem perang elektronik seluler Krasukha-4 dikirim menyang sacedhake, sing, bebarengan karo sistem pertahanan udara S-400 Triumph, secara harfiah nutup wilayah udara ing sisih lor-kulon Republik Arab Siria kanggo penerbangan taktis. . penerbangan Angkatan Udara Turki lan Angkatan Udara NATO. "Krasukha-4" nambah "Triumph" kanthi kemampuan kanggo nyuda operasi sing tepat saka peralatan radio udhara saka pesawat serangan koalisi, sing bisa nyoba terobosan ing mode low-altitude.



Kedadeyan kasebut nggumunake komandan Angkatan Udara AS ing Eropa, Jenderal Frank Gorenka, supaya cepet-cepet menehi tandha aliansi babagan kemampuan Angkatan Bersenjata Rusia kanggo ngetrapake konsep strategis Barat sing paling maju kanggo mbatesi lan nolak akses lan maneuver "A2. / AD", sing NATO wis ora kasil nyoba kanggo aplikasi kanggo dangu ing sikap marang Angkatan Bersenjata Rusia ing Eropah Wétan. Nanging jembaré koridor udhara saka serangan massive dening NATO segara- lan rudal jelajah strategis basis udhara bisa asring ngluwihi wilayah wilayah udara negara kita dijamin dening fasilitas EW adhedhasar lemah. Lan kaya sing sampeyan ngerteni, mabur rudal lan pesawat mungsuh ing mode terobosan pertahanan udara ing papan sing dhuwure praktis ngilangi kemampuan sistem perang elektronik adhedhasar lemah ing jarak luwih saka 30-40 km amarga konsep radio. cakrawala. Iki minangka fisika biasa, sing ora ana sistem countermeasures elektronik sing adhedhasar lemah. Lan uga ana relief sing nggawe kahanan luwih rumit. Anane pesawat perang elektronik ing zona penetrasi bagean tartamtu saka arah udhara gumantung mung ing kahanan udara taktis, yaiku. padha bisa uga ora ing wayahe paling wigati. Mung solusi kanggo masalah ing ngisor iki.

Sampeyan perlu kanggo nggawe jaringan padhet sistem countermeasure elektronik adhedhasar lemah, loro seluler ing sasis rodha lan stasioner, dumunung ing infrastruktur kutha lan industri, kalebu cerobong asep pembangkit listrik termal lan macem-macem struktur antena-mast. Dhuwur rata-rata biasane udakara 60-150 m, sing menehi cakrawala radio sing apik banget 50 kilometer utawa luwih, lan kabeh bagean papan udhara ing papan sing dhuwur ana ing area jangkoan piranti ECM sing ana ing struktur kasebut. Kajaba iku, menara sel standar cocog kanggo tujuan kasebut, sing dumunung sanajan ing papan sing ora ana visibilitas langsung saka struktur antena-mast kutha.

Jaringan countermeasures elektronik sing padha wis dikembangake lan bisa digawa menyang tingkat kesiapan tempur awal sajrone sawetara wulan utawa sawetara taun sabanjure. Kita ngomong babagan proyek JSC sing paling janjeni "Pusat Ilmiah lan Teknis kanggo Perang Elektronik" - "Field-21". Sistem iki diwakili dening nomer akeh pemancar antena pemancar saka gangguan elektronik R-340RP, dumunung ing jinis struktur ing ndhuwur. Dheweke bakal mbentuk aperture sing didistribusikake kanthi cerdas, ing ngendi bagean pemancar kasebut bakal digunakake kanthi maksimal radiasi gangguan elektronik, ing zona sing bakal ana eselon terobosan paling akeh senjata serangan udara musuh. Ing tembung liya, sistem perang elektronik Pole-21 uga bakal ngetrapake prinsip ngoptimalake distribusi energi, sing ngidini panggunaan sumber energi sing paling bener.

Pentinge prinsip iki didikte dening efek samping saka R-340RP minangka penindasan konsumen Rusia GLONASS lan sistem posisi global GPS, amarga tugas utama Polya-21 yaiku mateni kabeh unsur presisi dhuwur. gamanduwe piranti koreksi satelit liwat saluran GPS. Panggunaan selektif saka daya radiasi maksimal bakal bisa njaga koordinasi GPS / GLONASS kanggo akeh unit lan pangguna sipil sistem kasebut, cedhak karo wilayah utama countermeasures elektronik. Jamming uga bisa ditindakake ing sektor sing ditetepake kanthi ketat babagan penerbangan senjata kanthi tliti kanthi nggunakake pemancar tartamtu lan saklar bertahap. Amarga iki, dampak negatif marang konsumen sing ramah diminimalisir. Nanging kanggo distribusi energi lan dipateni sektor, "Lapangan" kudu ngandelake informasi saka detektor radar dhuwur lan pesawat AWACS sing ngirimake koordinat sing tepat saka pesawat musuh sing dikawal menyang sistem lemah. Kajaba iku, Pole-21, kanthi distribusi semrawut saka puluhan nganti atusan pemancar jamming, mbutuhake pusat komando lan kontrol super-produktif ing ngendi fasilitas komputerisasi kudu entuk peta topografi sing paling jelas lan paling anyar babagan wilayah operasi sing akeh. sistem kanggo jangkoan maksimum karo efek sisih minimal.

Miturut informasi saka sumber ing Kementerian Pertahanan Rusia, saiki unsur sistem Pole-21 wis diinstal ing macem-macem fasilitas, lan jaringan dadi luwih padhet lan luwih efisien: jangkoan nambah secara harfiah saben dina. Emitters gangguan radio-elektronik R-340RP digabungake menyang piranti mast antena GSM, dene daya disedhiyakake saka sumber sing padha karo antena GSM, sing nggampangake instalasi kompleks, ndandani ing fasilitas, lan uga nyebabake nyuda total. massa saka peralatan tambahan lan kabel daya kanggo "Field". Yen radiator utama gagal, antena GSM dhewe bisa digunakake minangka antena serep, aperture sing apik banget kanggo frekuensi sing digunakake dening R-340RP. Unsur kasebut nindakake jamming ing frekuensi saka 1176 nganti 1575 MHz (L-band), sing, saliyane GPS / GLONASS, uga kalebu sistem navigasi BeiDou lan Galileo. Sing terakhir, kaya sing sampeyan ngerteni, bisa dadi sistem navigasi radio NATO cadangan.

Kualitas menarik saka sistem Pole-21 yaiku daya kurang saka kompleks R-340RP. Kanggo dipatèni luwih utawa kurang stabil kabeh panrima saka sistem pandhu arah radio ndhuwur ing radius 80 km, daya padha karo stasiun radio mobil cekap, i.e. mung 20 watt. Lan kanthi nambah daya 10-15 W liyane, sampeyan bisa entuk disorganisasi efektif senjata serangan udara ing bagean medium-altitude (2-5 km) kanthi jarak luwih saka 100 km.

DAFTAR UNSUR-UNSUR SENJATA TINGGI NEGARA-NEGARA NATO SING "NELPON JARINGAN" POL-21 CUKUP LAWAS sing bisa ngganti kahanan ing téater ing wektu nyoba kanggo nindakake udhara SPRATEGIS lan. OPERASI OFENSIF

Ketergantungan angkatan bersenjata negara-negara Barat ing sistem posisi global mung gedhe banget. Wis meh ora bisa menehi conto rudal dipandu MLRS kaliber gedhe, bom tliti dhuwur utawa rudal jelajah jarak jauh sing ora bakal dilengkapi panrima GPS kanthi tliti dhuwur kanggo ngaktifake koreksi lintasan serep ing kasus kasebut. nalika sirah homing wis clogged karo gangguan elektronik utawa optoelektronik, lan korélasi optik sensor wis gagal.

Sistem senjata sing paling umum lan akeh sing dipandu kanthi presisi nggunakake koreksi GPS kalebu kit kontrol aerodinamis penerbangan kanthi koreksi satelit JDAM. Peralatan "pinter" iki ngowahi bom standar Mk-82/83/84 dadi bom sing dipandu kanthi presisi dhuwur GBU-31/32/34/35/38 sing bisa nyerang target mungsuh kanthi akurasi CVO udakara 10-15 meter. ing kadohan nganti 30 km, gumantung ing kacepetan lan dhuwur saka operator. Mlebu menyang kubah gangguan elektronik saka sistem Pole-21, INS saka GBU sing tiba gratis mandheg nampa koreksi saka satelit GPS babagan jalur penerbangan, bom kasebut alon-alon ngganti dalan amarga angin sing teka lan angin sisih, lan bisa ora didandani maneh. Dadi kabeh JDAM dadi "menyang tungku": miss ora bisa maneh 15, nanging kabeh 350 utawa 850 meter, sing uga gumantung ing dhuwur lan kacepetan gulung, uga kondisi atmosfer. Ora ana pitakonan babagan karusakan saka target sing dikuatake ing kasus iki.

Jinis liya saka gegaman tliti dhuwur sing ilang ing tutup saka countermeasures elektronik saka "Lapangan" - macem-macem modifikasi saka rudal jelajah taktis lan strategis. Kaping pisanan, iki kalebu: rudal jarak jauh taktis Amerika AGM-158A / B "JASSM / JASSM-ER" (saka 360 nganti 1200 km), TKRVB KEPD-350 "TAURUS", uga modifikasi pelayaran strategis. rudal "Tomahawk" kapal lan kapal selam basis - UGM / RGM-109C Blok III (jarak 1850 km), UGM / RGM-109D Blok III (jarak 1250 km) lan UGM / RGM-109E Blok IV (jarak 2400 km). Ing bagean marching lintasan, kabeh rudal iki umume gumantung ing koreksi liwat saluran GPS. Nalika tiba ing wilayah jangkoan jaringan Pole-21, komunikasi karo satelit bakal ilang lan kesalahan paling sithik ing sistem korélasi optoelektronik TERCOM bisa nyebabake mundhut rudal sadurunge nyedhaki target.

Jinis katelu saka senjata tliti dhuwur sing ditindhes dening sistem R-340RP kalebu rudal dipandu M30 GMLRS modern (lan versi jarak sing luwih dawa ER MLRS), dirancang kanggo diluncurake saka kendaraan tempur M270 MLRS lan M142 HIMARS, uga 3 versi paling tliti dhuwur saka operasional - rudal balistik taktis kulawarga ATACMS, kang dilengkapi panrima GPS - MGM-140B, MGM-164A lan MGM-164B. Ing wektu sing padha, kemampuan Polya-30 kanggo nyuda modul GPS kontrol rudal M21 GMLRS luwih dhuwur tinimbang kanggo panrima navigasi radio OTBR ATACMS. Masalahe yaiku M30 mabur ing sadawane lintasan sing luwih rata, ing papan sing luwih murah, ing endi tumindak gangguan elektronik saka R-340RP terus cukup dhuwur, dene misil balistik MGM-164A / B munggah menyang lapisan ndhuwur. stratosfer, lan ing sisih mudhun saka lintasan ing kacepetan liwat 3M cepet banget ngatasi "gangguan" bagean. Ngelingi peralatan saka warheads ATACMS ing wangun unsur tempur ngarep P31 BAT bisa nargetake radiation infra merah saka kendaraan lapis waja, dadi cetha yen pluru balistik iki ora perlu akurasi bedhah. Akibaté, roket nyimpang udakara 400-500 m (operasi GPS mung diganggu ing bagian pungkasan penerbangan sing cendhak) lan SPBE sing kasebar ing dhuwur sawetara kilometer kanthi aman bisa nyedhiyakake homing, sanajan panyimpangan sing ora kritis iki.

Pole-21 uga nduwe pengaruh marang kemampuan navigasi kendaraan udara tanpa awak lan pesawat tempur. Dibutakan amarga gangguan, panrima GPS pejuang serangan taktis lan pengebom strategis B-1B sing beroperasi ing mode terrain-following ora bakal ngidini operasi sing sukses, amarga radar udhara sing dirancang kanggo nggoleki lan ngrusak target lemah uga bakal ditindhes dening sistem EW liyane. saka jinis Avtobaza "Lan" Krasuha-4 ". Ing kasus sing paling apik, radar AN / APQ-164 sing kuat saka operator rudal B-1B bakal bisa peta lumahing bumi mung ing jarak sing cendhak, ngidini sampeyan ninggalake wilayah udara negara kita kanthi cepet kanthi mabur. garis pertahanan udara mbebayani sing dideteksi dening sistem peringatan radiasi kompleks pertahanan AN / ALQ. 161. Sebagéyan gedhé manipulasi ing téater operasi militèr ing abad XXI ditindakake kanthi partisipasi sistem GPS, lan impossibility saka operasi sing bener bakal nyebabake owah-owahan serius ing kahanan pertempuran sing diprediksi.

Sistem perang elektronik Pole-21 duweni potensi modernisasi sing gedhe. Kaping pirang-pirang kita bali menyang pertimbangan babagan kemungkinan ngembangake kapal udara lan produksi massal kanggo deteksi radar jarak jauh lan kontrol kanggo deteksi operasional TFR lan UAV sing bisa dideleng sing kurang mabur lan sebutan target kanggo rudal anti-pesawat jarak jauh. sistem. Konsep sing padha bisa digunakake karo Pole-21, Kajaba iku, antena standar sing ngetokake interferensi radio-elektronik bisa diganti karo pemancar AFAR, sing saben-saben bisa nyuda EOS individu utawa kelompoke ing wilayah udara sing sempit. Penempatan ing pesawat udara bakal nambah cakrawala radio nganti pirang-pirang atus kilometer, nggawe Pole-21 sepuluh kaping luwih produktif ing wilayah terpencil ing ngendi menara sel lan infrastruktur komunikasi liyane durung dibangun.

"Pole-21" beda banget karo sistem perang elektronik liyane lan meh ora bisa dingerteni, ora kaya sistem perang elektronik seluler liyane: modul radiating kompak ora katon ing latar mburi antena GSM lan macem-macem AMS, yaiku saiki ing ZVO piyambak ing sawetara puluhan ewu Unit. Komando NATO bakal meh ora ngerti babagan titik penyebaran unsur R-340RP, lan malah intelijen elektronik Barat sing paling maju ora bisa nambah kahanan kasebut.

Sumber informasi:
http://nevskii-bastion.ru/pole-21e/
http://izvestia.ru/news/628766
http://forum.militaryparitet.com/viewtopic.php?id=8929
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Agustus 30 2016
    Aku meksa aku maca omong kosong iki, lan ora getun. Sawisé iku, dhèwèké nggero nganti suwe:
    Penempatan ing pesawat udara bakal nambah cakrawala radio nganti pirang-pirang atus kilometer, nggawe Pole-21 sepuluh kaping luwih produktif ing wilayah terpencil ing ngendi menara sel lan infrastruktur komunikasi liyane durung dibangun.
    Mungkin Damantsev luwih apik kanggo nulis crita sing apik banget?
    1. +1
      Agustus 30 2016
      apa khusus sing nggawe sampeyan ngguyu? airships bubar wis eling loro dening kita lan dening "dheweke". siji mentas tabrakan ing Inggris (urutan militèr).
    2. +4
      Agustus 30 2016
      Pakar dipan ngguyu....lol
    3. +5
      Agustus 30 2016
      Luwih lengkap babagan para pelaut sing mandheg saka Cook sawise SU25 nutupi dheweke kanthi gangguan ora dibeberke
  2. +8
    Agustus 30 2016
    Kutipan saka Andy
    apa khusus sing nggawe sampeyan ngguyu? airships bubar wis eling loro dening kita lan dening "dheweke". siji mentas tabrakan ing Inggris (urutan militèr).

    Iku bakal dadi isin kanggo kula pribadi kanggo nulis artikel kaya Damantsev nulis, yen mung kanggo ngormati kanggo nonton. Wiwit linuwih informasi sing disedhiyakake banget kurang, lan ing wektu sing padha, kabeh dirasakake karo saus "jingo-patriotik" sing manis. Apa sampeyan pribadi percaya ing kapal udara perang elektronik?
    1. +3
      Agustus 30 2016
      Apa sampeyan pribadi percaya ing kapal udara perang elektronik?


      Lan apa sampeyan mikir sing sijine perang elektronik ing airship ora bisa lan ora perlu. Apa sampeyan dituntun? Ya, nyatane, ora ana gunane nggawe kapal udara dhewe?
      Informasi iki bocor 2 taun kepungkur. Lan aku pribadi percaya yen ing mangsa ngarep dheweke bakal katon. Lan bakal dadi perang elektronik sing efektif, nutupi stratosfer nganti 30 km.
    2. +8
      Agustus 30 2016
      . Apa sampeyan pribadi percaya ing kapal udara perang elektronik?

      Aku ora weruh alesan kanggo ngganggu mundhakaken antena ing balon tethered.
  3. +5
    Agustus 30 2016
    Kutipan saka oleggun
    Pakar dipan ngguyu....lol

    Nyuwun pangapunten, "dudu ahli kursi", nanging apa VUS (khusus pendaftaran militer) sampeyan? Aku duwe 616810A
  4. +4
    Agustus 30 2016
    Kutipan saka Delink
    Apa sampeyan pribadi percaya ing kapal udara perang elektronik?


    Lan apa sampeyan mikir sing sijine perang elektronik ing airship ora bisa lan ora perlu. Apa sampeyan dituntun? Ya, nyatane, ora ana gunane nggawe kapal udara dhewe?
    Informasi iki bocor 2 taun kepungkur. Lan aku pribadi percaya yen ing mangsa ngarep dheweke bakal katon. Lan bakal dadi perang elektronik sing efektif, nutupi stratosfer nganti 30 km.

    Apa sampeyan wis krungu babagan kriteria "efektivitas biaya"? Sistem balon Amerika lan Israel kanthi jelas nuduhake manawa iki minangka "senjata perdamaian." Iku banget gumantung ing kahanan cuaca lan cukup angel kanggo operate. Nanging carane akeh wong sing kasengsem ing? Senadyan kasunyatan sing balon iki ora dilengkapi sistem perang elektronik, nanging karo peralatan radar, kang luwih cocok kanggo balon. Lan babagan "perang elektronik ing stratosfer", aku ora bakal menehi komentar.
    1. 0
      Agustus 30 2016
      Nah, sakperangan alesan, iku menarik banget.
      Yen piranti lunak kasebut nemtokake panggonan tetep permanen ing zona kasebut, mula bakal ana ing kana. Lan yen cuaca pancen nyenyet, mula sampeyan bisa nyuda sawetara wektu.
      Senajan aku setuju karo sampeyan kanggo sawetara ombone. Sapa sing ngontrol cuaca ngontrol jagad.
    2. +2
      Agustus 30 2016
      Senadyan kasunyatan sing balon iki ora manggonke sistem perang elektronik

      Lan ora ana sing ngomong yen perlu kanggo ngunggahake peralatan kasebut ing kana, cukup kanggo ngunggahake kompleks antena - yen tabrakan, peralatan kasebut bakal tetep utuh.
      "Irbis" balon tethered volume cilik

      Balon iku gampang banget kanggo operate lan bisa disebarake ing situs sing ora disiapake ing wektu minimal. Bisa nggawa sistem optoelektronik cilik nganti dhuwur nganti 900 m, peralatan perang elektronik, repeater, piranti antena sing bobote nganti 15 kg.

  5. +3
    Agustus 30 2016
    Artikel iklan? Kaya, menehi dhuwit, lan kita bakal nggantung piranti kita ing kabeh cagak lan wit, lan ing mangsa ngarep (mbok menawa) Tomahawk lan liya-liyane ora bakal mabur ing sirahmu.
    Ngelingake "Daftar Keinginan" kompleks industri militer borjuis, sing padha mbantah ancaman "Rusia (biyen Soviet). lol
  6. +3
    Agustus 30 2016
    Saliyane macet, luwih becik nguripake rudal maneh ...
    Ayo padha tiba saka ngendi asale ngguyu
  7. +5
    Agustus 30 2016
    Babagan pisanan sing kena yaiku rudal Shrike ....
  8. +3
    Agustus 30 2016
    EW minangka topik sing ora dikarepake. Transisi panrima radar lan stasiun radio menyang antena AFAR arah bakal nggawe gangguan target lan barrage sing ora ana gunane ing udara. Siji-sijine sing bisa terus macet yaiku antena omnidirectional radio portabel lan panrima GPS.

    Pangecualian kanggo aturan iki: panggunaan generator EMP sing mbledhos kanthi pengaruh gedhe ing bagean panampa saka peralatan radio-elektronik, nanging kanthi efek winates wektu - rata-rata 15 menit saben urip maneh.

    Lan nglawan "Field-21" ana peta digital lawas sing apik ing wilayah kasebut ing radio lan ing kisaran inframerah (plus siluet digital kapal lan pesawat saka macem-macem sudut).

    Ing sisih liya, "Pole-21" bakal nutup toko kanthi jelas amarga nggunakake GPS ing amunisi ukuran cilik kayata cangkang, tambang lan bom kaliber cilik, sing angel nggunakake AFAR. Lan matur nuwun kanggo iku.
    1. 0
      Agustus 30 2016
      . Transisi panrima radar lan stasiun radio menyang antena AFAR arah bakal nggawe gangguan target lan barrage sing ora ana gunane ing udara.

      ora bakal. Yen modul transmisi bisa digunakake ing kelompok ing frekuensi sing beda-beda, efektifitas radar bakal mudhun, paling apik, kaping pirang-pirang, lan iki isih ora njamin marang katerangan lengkap.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. 0
        Agustus 31 2016
        Ora bakal tiba, pangolahan sinyal komputer ditindakake, lan kanthi algoritma frekuensi acak diuripake lan sistem serep, jammers iki bisa uga ora diweruhi.
        1. 0
          Agustus 31 2016
          Ora bakal tiba, pangolahan sinyal komputer ditindakake, nanging kanthi algoritma frekuensi acak diuripake

          Padha bakal clog kabeh jangkoan apa lan sing iku.
          sistem keluwih bisa

          Ora ana sistem sing berlebihan; radar apa wae yaiku panrima lan pemancar.
          1. +1
            6 September 2016
            Apa "kabeh"? Padha ora bakal bisa kanggo Skor kabeh, iku luwih apik kanggo ndeleng apa sawetara jammer wis.
    2. +3
      Agustus 30 2016
      Kanggo tumindak apa wae, dheweke nggoleki reaksi lan meh tansah nemokake.
      Minangka kanggo AFAR lan stasiun karo SCH, aku setuju - katon banget janjeni nganti saiki, nanging kaping ganti - solusi anyar bisa.
      Kanthi generator elektromagnetik, saiki ana akeh sirkuit-kacepetan dhuwur sing dikembangake kanthi apik (tutup kreteg, dioda zener ing input, lan sapiturute), amarga wiwit ngrampungake masalah karo generator EMP sing paling kuat - bledosan nuklir.
      Aku uga setuju banget karo dongeng babagan indispensability GPS - padha dipandu piye wae sadurungé - koreksi astro, sistem inersia (saiki gyroscopes laser lan accelerometers wis muncul), koreksi radio - ana akeh cara, basis unsur anyar.
  9. Komentar wis dibusak.
  10. +8
    Agustus 30 2016
    Dadi, kita ndeleng crita liyane babagan pedhang - kadenet lan tutup kahuripan, sing ditindakake dening spesialis sing misuwur ing bidang iki. Sampeyan ngerti, kadhangkala misale jek aku sinau ing buku teks sing salah utawa ing donya sing beda. Aku pengin njupuk buku teks sekolah teknik radio (aku sinau ing bunder radio) lan maca maneh.
    Sistem GPS (kaya Glonass) beroperasi ing sawetara decimeter, ing sawetara iki efektif kanggo emit lan nampa sinyal mung ing gelombang langsung - ing baris saka ngarsane utawa, kanggo sijine iku wisely - difraksi ora cukup kanggo karya liyane.
    (Nanging, isih ana sambungan troposfer lan meteor kanthi bayangan, nanging iki wis beda).
    Kesimpulane prasaja lan bisa diakses - kanggo "hammer" sinyal kasebut (luwih tepat, supaya ora bisa dibedakake karo latar mburi gangguan) mung bisa ditindakake kanthi antena panrima GPS omnidirectional - yaiku, kanthi antena sing nampa sinyal saka kabeh arah. . Satelit kita, cukup aneh, ora nyusup ing antarane antena EW, nanging mabur ing belahan bumi ndhuwur pesawat apa wae. Priksa manawa antena panrima dumunung ing ndhuwur rudal jelajah lan ora nampa sinyal saka lemah - (smartly speaking - panah pola radiation kanggo belahan langit ndhuwur mung ndhuwur cakrawala) lan iku kabeh - sistem mandegake. Carane - ya, paling ora bungkus ing foil lan gawe bolongan ing ndhuwur.
    Kanggo ngrusak panrima GPS kanthi efektif, sampeyan kudu ngluncurake sawetara antena menyang udhara (paling ora) lan menehi sinyal sing dipilih khusus ing latar mburi satelit kanthi daya tartamtu.
    Lan ora perlu ngomong babagan "piranti rahasia" lan "perkembangan unik sing ora ana analog." Sistem iki cukup prasaja lan primitif, sanajan katon luwih modern. Menapa malih, paling kamungkinan, durung ana siji wis melu ing nggunakake pertempuran sawijining (uga jalaran kanggo operasi saka peralatan).
    Nanging iki dudu alesan kanggo nyimpulake yen iki minangka "nyedot". Saiki modis banget kanggo kita duwe pendapat sing ngelawan lan ekstrem babagan kabeh. Kanggo antena omnidirectional, "Lapangan" cukup efektif ing teori, nanging ora perlu kanggo nggawe Absolute metu saka iku.
    Ora peralatan utawa wong sing gelut, nanging struktur sing nyawiji wong-wong mau sing gelut. Lan kanthi papan sing tepat ing struktur iki lan panggunaan sing tepat kanggo tujuan sing dituju, komplek kasebut bakal bisa digunakake kanthi sampurna ing antarane peralatan lan senjata liyane.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. +2
        Agustus 30 2016
        Banjur NATO bakal ngalih menyang panuntun dhumateng GLONASS, nanging saiki ana smartphone kanggo 2 sistem.
        Lan yen luwih serius, iki minangka pilihan kanggo perang nuklir, lan ana sing bakal menang, sapa sing bakal menang.
        Kanggo kabeh rudal strategis, panuntun dhumateng inersia cukup (kanthi wates).
    2. 0
      Desember 28 2016
      Aku mesthi ora ahli, nanging siji pitakonan teka ing atine. Apa satelit GPS lan satelit Glonass mabur ing "ndhuwur" beda? Utawa satelit iki mung bisa ngetokake sinyal dhewe?
  11. 0
    Agustus 30 2016
    "Pole-21" beda banget karo sistem perang elektronik liyane lan meh ora bisa dingerteni, ora kaya sistem perang elektronik seluler liyane: modul radiating kompak ora katon ing latar mburi antena GSM lan macem-macem AMS, yaiku saiki ing ZVO piyambak ing sawetara puluhan ewu Unit. Komando NATO bakal meh ora ngerti babagan titik penyebaran unsur R-340RP, lan malah intelijen elektronik Barat sing paling maju ora bisa nambah kahanan kasebut.


    Nanging kenapa banjur artikel rinci? Carane amers knock?
  12. +8
    Agustus 30 2016
    Kutipan saka Bongo.
    Nyuwun pangapunten, "dudu ahli kursi", nanging apa VUS (khusus pendaftaran militer) sampeyan? Aku duwe 616810A

    Seryozha, lan sapa sing peduli yen sampeyan spesialis ing bidang sistem kontrol pertempuran lan komunikasi "tertutup" ora Sawise kabeh, wong-wong padha ngumpul ing kene kanggo "seneng-seneng".

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"