Infanteri Ashigaru (pungkasan)

30
Nanging sing paling menarik ing Dzohyo Monogotari, mbok menawa bagean medis, sing jelas mbuktekake yen ing tentara samurai, sing tatu lan lara ditambani lan dirawat, lan ora ditinggalake ing nasibe lan ora dipeksa nindakake hara- kiri.


Ashigaru karo jaran samurai. Drawing saka "Zohyo monogotari".



"Yen sampeyan duwe masalah ambegan, mesthi duwe plum garing ing tas sampeyan. Iku tansah mbantu. Elinga yen dheweke bakal garing tenggorokan lan nylametake nyawamu. Plum garing bakal mbantu sampeyan nandhang penyakit pernapasan. (Iku menarik sing aku maca babagan saran iki ing Dzohyo Monogotari bali ing 1998 lan nyoba kanggo mangan prunes nalika tenggorokan babras utawa karo kadhemen, lan apa sampeyan mikir - iku mbantu, lan aku prakteke ora njupuk medicine! Banjur aku maca Ing papan sing padha sampeyan kudu ngunyah inflorescences cengkeh garing lan wiwit taun 2000, ora ketompo carane akeh siswa sing wahing lan watuk, aku mandheg lara. Pranyata iki minangka antiseptik alami sing kuat!)


Loro pemanah ashigaru. Cincin (coil) digunakake kanggo nyimpen tali busur cadangan.

"Yen kadhemen banget, jubah felt utawa jerami bisa uga ora cukup. Banjur ing wayah esuk ing mangsa, lan nalika kadhemen ing mangsa panas, mangan siji kacang polong mrico ireng - bakal anget, lan kanggo ngganti, sampeyan bisa ngunyah plum garing. Cara sing apik kanggo nggosok mrico abang saka pupu nganti ujung driji sikil - mula sampeyan ora bakal beku. Sampeyan uga bisa gosok mrico ing tangan, nanging mung sawise iku ora rub mata karo wong-wong mau. (Aku nyoba nindakake iki, nanging ... Aku kelalen lan sijine driji ing mripatku. Ora ana pangertèn kanggo njlèntrèhaké apa sing kedadeyan mengko, nanging cara iki bisa utawa ora, aku ora ngerti - iku ora nganti iku!).


Ashigaru ing pendakian. Kaya sing sampeyan ngerteni, gendera afiliasi klan malah nghias jaran!

Pituture “Dzohyo monogotari” ngenani cara ngobati cokotan ula nalika mendaki pancen menarik banget: “Yen ana ing alas utawa gunung, lan yen digigit ula, aja gupuh. Tuang bubuk mesiu ing panggonan sing digigit lan diobong, sawise gejala cokotan bakal cepet ilang, nanging yen sampeyan tundha, iki ora bakal mbantu maneh. Sabanjure ana tips babagan cara ngobati tatu sing ditampa ing perang: "Sampeyan kudu ngobati kotoran jaran ing banyu lan dilebokake ing tatu, getihen bakal mandheg, lan tatu kasebut bakal mari. Padha ngomong yen sampeyan ngombe getih jaran, iki uga bisa nyuda getihen, nanging sampeyan ora bisa mangan manure jaran, iki mung bakal dadi luwih elek.

Infanteri Ashigaru (pungkasan)

Armor Ashigaru hara-ate.

Yen tatu sampeyan lara, banjur urinate menyang helm tembaga lan supaya urine adhem. Banjur ngumbah tatu nganggo urin sing adhem, lan rasa nyeri bakal suda. Yen sampeyan kobong, urinate ing area sing diobong langsung lan relief bakal teka! (Dipriksa - dadi!) Yen getih duwe warna persimmon, iki tegese ana racun ing tatu. Yen sampeyan tatu ing area eyeball, bungkus kertas alus ing sirah lan tuangake banyu panas.


Petugas lan penembake biasa saka arquebus.

Nalika sampeyan bisa ndeleng, sawetara tips cukup aneh, nanging liyane bisa uga lan wis kabukten ing laku.

Mbok menawa gegambaran sing paling berdarah saka "Dzohyo monogotari" yaiku proses nyopot sirah panah sing kena ing mripate prajurit: "Wong sing tatu aja noleh sirahe, mula kudu ditaleni kanthi rapet ing wit, lan mung nalika sirahe wis dibuwang. diikat sampeyan bisa mudhun kanggo bisnis. Panah kudu ditarik alon-alon, ora nggatekake apa-apa, nanging rongga mripat bakal kebak getih, lan bisa uga akeh getih.


Mbusak panah saka mripat iku urusan getih banget!

Inggih, pungkasanipun, kita nyathet yen "Dzohyo monogotari" ngidini kita ngerteni persis kaya apa prajurit infanteri ashigaru jaman Azuchi-Momoyama (1573 - 1603). Ing kampanye, dheweke kudu nganggo helm lan waja supaya bisa melu perang yen ana kejutan.

sawise gaman kaprigelan utama yaiku jatah beras sing digodhog lan garing, sing dilebokake ing tas kanthi bentuk lengen dawa, lan diikat supaya saben kompartemen sing bentuke bal ngemot norma saben dinane. Tas kasebut diarani hei-ryo-bukuro lan dibuwang miring ing pundhak, lan diikat ing mburi ing mburi. Botol banyu kasebut diarani take-zutsu. Iku digawe saka dhengkul pring kothong.

Uga, ashigaru nggawa macem-macem alat lan peralatan kerja: lading, gergaji, arit, kapak, lan tansah tali tali - tenawa dawane udakara 3 m lan kanthi pancing ing ujung kanggo menek tembok. Priksa manawa sampeyan duwe sprei gozu jerami lan tas kate-bukuru kanggo peralatan, kalebu sandal anyaman cadangan - waraji. Kanthong uchi-gae digunakake kanggo pasokan panganan. Dheweke nyimpen kacang buncis, keju lan rumput laut garing, uga polong mrico abang lan wiji ireng. Kothak obat kasebut diarani inro lan lembaran saka kain katun diarani nagatenugui lan digunakake minangka andhuk. Sabuk uva-obi mesthine dicopot nalika mangan lan istirahat lan, digulung, dilebokake ing tikar goza. Sumpit - hashi disimpen ing potlot khusus yadate. Nanging padha kudu wis dipangan saka van cangkir lacquered kayu.


Siji ashigaru ngandhani liyane carane nganggo waja hara-ate kanthi bener.

Samurai lan ashigaru kudu duwe dompet kinchaku lan watu lan baja ing kantong hiuchibukuro. Piranti panganan dilebokake ing kothak meshigori. Tegese, kabeh, pancen kabeh sing diduweni prajurit Jepang dilebokake ing potlot, kothak lan tas. Kanggo sandhangan, ashigaru nganggo kimono haori utawa awase, lan hitoe ing ngisor. Ing wektu sing padha, ana adat kanggo njahit tandha aijirushi ing lengen haori, sing digunakake kanggo identifikasi.

Nanging, ora kudu dilalekake yen nalika karya iki ditulis, syarat kanggo ashigaru beda banget tinimbang, contone, ing jaman Perang Amerika. Banjur gaman lan waja bisa dadi campuran sing paling warni sing bisa sampeyan bayangake! Contone, ing salah siji saka sajarah Dokumen saka 1468 nggambarake wong akeh sing aneh banget, yaiku 300 wong sing pindah ing Kuil Uji Jinmeigu. Saben-saben nggawa tumbak ing tangane, nanging ana sing duwe helm emas ing sirahe, dene liyane duwe topi pring biasa. Sawetara mung nganggo kimono katun sing reged, pedhet sing gundhul, wulu sing kumrincing ing ngisor pinggir. Sakdurunge iki, ana desas-desus yen ana dewa sing mudhun saka langit ing Kuil Uji, lan band ragged aneh iki jelas teka mrene kanggo ndedonga kanggo rejeki ing Kuil Uji.


Gambar liyane karo masang hara-ate.

Tegese, para panggedhe militèr kang nggunakake ashigaru malah ora duwe gagasan menawa kudu nganggo busana lan nglengkapi senjata sing padha. Kabeh iki teka mengko! Lan ing wiwitan, ashigaru pancen ora duwe pangerten samurai babagan bangga lan kamulyan, lan kanthi gampang pindhah menyang sisih mungsuh, ora ngremehake rampokan, ngobong kuil lan omah-omahé aristokrat, mula kanggo wong-wong sing nggunakake ashigaru. , iku gegaman rodo mbebayani, amarga padha kudu katahan ing tangan sawayah-wayah. Nanging sarèhne padha nglilani samurai nylametake nyawane, para jendral padha ngendelake yen ing panji-panjine, saliyane para prajurit luhur, akeh wong tani sing ora duwe tanah, wong-wong sing curiga, abdi dalem candhi sing mlayu, utawa malah mung wong-wong sing ngungsi saka hukum. gelut. Nanging, mulane dheweke dikirim menyang papan sing paling mbebayani.

Ing wiwitan, ashigaru disewa kanthi ragad, nanging banjur ana ikatan sing kuat antarane dheweke lan kepala klan militèr, mula saiki padha ora beda karo samurai. Ashigaru perang karo daimyo minangka prajurit tentara biasa, lan wiwit nampa senjata lan waja podho rupo saka wong-wong mau. Dadi "Era Negara-negara Perang" sing nggawe dhasar ing Jepang kanggo munculé prajurit pisanan saka tentara reguler anyar, sing dudu samurai ing kene (sanajan samurai miskin uga lunga menyang ashigaru!), yaiku infantri ashigaru.

* Outlaw Man - Inggris.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    31 Agustus 2016 06:49
    Saran apik! Sampeyan kudu nyoba dhewe lan wong sing dikasihi (mesthi, tanpa panah nglirik )
    1. +3
      31 Agustus 2016 07:45
      Ya ... Digosok karo mrico, banjur tuangake bubuk mesiu ing bokong lan geni. "Rasane kaya ashigaru nyata!"
      Nanging kepiye yen ula kasebut nyakot prajurit ing groin?
      1. +3
        31 Agustus 2016 18:54
        Padha karo mbusak panah saka mripat: Sing tatu ngirim ora nguripake sirahe, supaya sampeyan kudu dasi tightly menyang wit, lan mung nalika sirah disambungake sampeyan bisa njaluk mudhun kanggo bisnis.

        Mung yen cokotan ing groin, sampeyan kudu ngikat papan liya menyang wit kasebut. ngguyu
    2. +1
      31 Agustus 2016 16:28
      kabeh iki omong kosong sing diciptakake, luwih becik nulis crita nyata, contone, carane Jepang nganakake pembantaian Ainu, penduduk pribumi ing pulo kasebut.
      1. +7
        31 Agustus 2016 17:32
        Kowe ngerti carane? Tulis!
        1. 0
          31 Agustus 2016 18:16
          sapa sing dadi ahli sejarah?
          1. +3
            31 Agustus 2016 19:29
            Banjur aja nulis yen kabeh iki omong kosong. Iki bisa ditulis (duwe hak!) mung dening sejarawan sing ngerti iki!
            1. 0
              31 Agustus 2016 20:09
              Inggih, carane liya kanggo nganggep iki / resep-resep Jepang kanggo poto-perawatan karo cipratan, lan r ... sampeyan ora bisa. Apa sampeyan mikir sing iki kudu menarik? Jumlah wong sing kasengsem akeh banget.
              Minangka kanggo Ainu, contone, ana kasunyatan sing Selat Bering disebut Aninsky ing awal abad kaping 18, kang bisa diwaca minangka Ainu, i.e. Wong Ainu bubar duwe budaya lan kesempatan navigasi sing maju, lan pengaruhe nyebar ing saindhenging wilayah iki. lan paling kamungkinan iku Ainu sing endemik. Banjur sapa wong Jepang lan saka ngendi asale ora jelas. Iki menarik kanggo ngerti, nanging babagan cipratan, iki omong kosong.
              1. 0
                12 Januari 2018 15:10
                kepiye carane maca artikel kasebut? buku apa sing ditulis ing kono, lan saka ngendi asale. nulis peserta samurai ing perang, putu saka komandan militer. 50 taun salajengipun. Waca kanthi teliti.
    3. 0
      31 Agustus 2016 23:09
      Saran apik! Sampeyan kudu nyoba dhewe lan wong sing dikasihi.
      Ora mikir!!!
      Aku wis weruh cukup iki, lan nandhang sangsara karo wong-wong mau.
      1. 0
        31 Agustus 2016 23:14
        Ing dina iku ora ana pilihan, kita duwe pilihan.
        Mulane, aku ora nyaranake eksperimen - iku ngancam nyawa.
  2. +2
    31 Agustus 2016 06:50
    Aku maca kanthi minat, aku sinau akeh perkara anyar, matur nuwun ...
  3. +1
    31 Agustus 2016 09:13
    matur nuwun. Iku menarik banget kanggo maca.
  4. +1
    31 Agustus 2016 11:42
    apik tenan! Lan yen malah luwih jero menyang sajarah Jepang?
    1. 0
      31 Agustus 2016 17:32
      Pengin? Sampeyan mung kudu pengin!
      1. 0
        1 September 2016 17:06
        Aku bisa menehi rekomendasi James Clavell "Shogun" lan "Gaijin". Iki babagan Jepang, menarik lan gampang diwaca. Mentalitas Jepang, pandangane babagan urip, kultus samurai, lsp. Yen sampeyan seneng petualangan. hi
        Kasedhiya ing wangun elektronik.
  5. +1
    31 Agustus 2016 18:50
    Wong Jepang ora mangan keju, dianggep susu rusak. IMHO
    Nambani tatu kanthi manure, amarga diragukan. Paling kamungkinan bakal ana infèksi.
    Kasunyatan sing menarik, infantri Jepang nggunakake matchlocks nganti pertengahan abad kaping 19!
    Banjur padha langsung ngalih menyang bedhil karo cartridges kesatuan.
    1. +2
      31 Agustus 2016 19:35
      Apa sing ditulis, aku terjemahake. Stephen Turnbull saka Jepang, lan dheweke duwe kula saka Inggris. Dheweke duwe bojo Jepang, mula ora ana pitakonan. Kajaba iku, basa Jepang minangka basa sing gampang - yen hieroglif wis dingerteni kanthi jelas, mula nerjemahake "dung" ora dadi masalah. Ing "Quiet Don", tatu Grishka Melekhov ditutupi bumi sing dicampur karo jaring laba-laba. Lan ing lemah ... gramicidin padha! Lan ana akeh saltpeter ing manure jaran, iku ora kanggo apa-apa sing fertilize iku! Dadi mungkin kabeh apik. Sawise kabeh, Matsudaira dhewe perang lan dadi wong sing berpendidikan. Ora mungkin dheweke bakal nulis apa wae sing bakal dipoyoki kabeh wong. Kanggo wong Jepang, iki luwih elek tinimbang pati. Yen wong Jepang kepengin ngalami rasa isin, dheweke ujar - "ngguyu aku!". Iki "mundhut pasuryan", iku elek ... About keju ... setan ngerti ngendi asalé saka teks. Perlu klarifikasi...
      1. 0
        31 Agustus 2016 20:21
        Kanggo pisanan aku ngerti yen tatu diobati nganggo manure, ana cukup bakteri ing kana. Mungkin sawetara realties publicist wrote, tanpa tenan delving menyang inti. Supaya kita bisa nganggep nggunakake salep saka ramuan obat sing dikunyah, sing katon kaya manure.
        Babagan keju mung "krungu muni" lan dieling-eling. Keju karo jamur lan cacing lan, miturut standar kita, susu rusak.)
        1. +1
          31 Agustus 2016 21:16
          Sampeyan ngerti, ing Rus' padha uga dianggep karo manure, golek ing search engine. Perawatan saka Burns karo urin uga wis dikenal kanggo dangu.
      2. 0
        1 September 2016 11:39
        Kotoran gajah seger (nganti 15 menit) minangka panganan sing enak ing antarane wong India - ana akeh bakteri sing migunani sing dibutuhake kanggo pencernaan.
        Kotoran jaran dianggep minangka pupuk sing paling apik amarga mung ana amonia (-nitrat), ora kaya kotoran babi. Lan ana sawetara bakteri ragi putrefactive tinimbang sapi, meh siji suket undercooked - ketoke iki "suket" mbantu kanggo nambani wounds.
        Inggih, umume - Jepang, Ainu, lan liya-liyane - Rusia, utawa suku Aryan, nyebar ing Eurasia saka sisih lor Wilayah Perm.
        Samurai = Sam Die; Bushido - Roti panggang Rusia: AYO LANGSUNG! (uga, Mameluke Siria - Mamai Velik!, Bistro Prancis, Batyr = Bogatyr ...) - pribumi tansah kleru lan shortened tembung Rusia dawa nalika kita nggawa wong peradaban (Alexander = Iskander?!) ...
        Oke, ing sawijining dina aku bakal nulis buku: Kepiye carane ...
        Presentasi sejarah modern - The Matrix, 95% ngapusi ...
      3. 0
        12 Januari 2018 15:13
        Kutipan saka kaliber
        Apa sing ditulis, aku terjemahake. Stephen Turnbull saka Jepang, lan dheweke duwe kula saka Inggris. Dheweke duwe bojo Jepang, mula ora ana pitakonan. Kajaba iku, basa Jepang minangka basa sing gampang - yen hieroglif wis dingerteni kanthi jelas, mula nerjemahake "dung" ora dadi masalah. Ing "Quiet Don", tatu Grishka Melekhov ditutupi bumi sing dicampur karo jaring laba-laba. Lan ing lemah ... gramicidin padha! Lan ana akeh saltpeter ing manure jaran, iku ora kanggo apa-apa sing fertilize iku! Dadi mungkin kabeh apik. Sawise kabeh, Matsudaira dhewe perang lan dadi wong sing berpendidikan. Ora mungkin dheweke bakal nulis apa wae sing bakal dipoyoki kabeh wong. Kanggo wong Jepang, iki luwih elek tinimbang pati. Yen wong Jepang kepengin ngalami rasa isin, dheweke ujar - "ngguyu aku!". Iki "mundhut pasuryan", iku elek ... About keju ... setan ngerti ngendi asalé saka teks. Perlu klarifikasi...

        Keju-kedele.ditulis
  6. +3
    31 Agustus 2016 20:52
    Rozmysel,
    Dene uyuh, ditulis ing Johyo Monogotari. Urinate ing driji burned lan aran luwih apik - Aku dhewe mriksa iki lan ... iku bisa. Uga mamah inflorescences cengkeh ... coba! Aku kerja karo siswa, lan sing snot, watuk, wahing lan kabeh ing kula. Nanging ... sampeyan mamah cengkeh lan ora ana apa-apa. Wiwit taun 2000, aku wis nggunakake cara iki lan aku lara dadi arang banget (karo iki) aku bisa ngomong aku ora lara ing kabeh. Dadi ora kabeh sing edan. Nanging, yen sampeyan "safeguard" (ana kategori wong), banjur aja nyoba, nanging dumadakan sampeyan bakal keracunan utawa ilat bakal kobong amarga kebiasaan. Nanging banjur aja nulis omong kosong sing ora ngerti. Panemu sing ekstrem tanpa bukti substantif muni ... ora sopan. Dene wong Ainu, banjur ... ya, wong Jepang padha nyilih akeh lan wong asli ing pulo Jepang. Ana akeh babagan Ainu ing buku Spevakovsky - ketik ing Google, mesthine ana. Aku uga duwe soko bab wong-wong mau. Yen sampeyan kasengsem, banjur materi bisa digawe babagan ...
  7. 0
    31 Agustus 2016 20:57
    Nanging, aku bakal takon babagan tali sing nyepetake piring logam, yaiku sutra lan kain. Padha impregnated karo soko kanggo kekiatan? Tenun khusus? Kain - saka apa?
    1. +1
      1 September 2016 08:42
      Tali ana rong jinis: kulit lan sutra. Ora ana sing direndhem.
  8. +1
    1 September 2016 13:13
    Kutipan saka Aviagr
    Oke, ing sawijining dina aku bakal nulis buku: Kepiye carane ...
    Presentasi sejarah modern - The Matrix, 95% ngapusi ..

    Lan kepiye sampeyan ngerti carane nulis buku? Iku bakal dadi fantasi utawa sinau sajarah ing gaya a la Zadornov - "Ayo muter karo tembung." Nanging sampeyan ngerti carane samurai ing Jepang? Apa sampeyan ngerti basa kuno lan liya-liyane? Apa sampeyan duwe publikasi ing sistem Scopus, Rinz, apa sampeyan duwe indeks Hirsch dhuwur? Yen ora, banjur aja malah kekacoan karo Kitab Suci - padha bakal pindhah menyang meja! Senadyan ... ing biaya dhewe ... kok ora?
    1. 0
      1 September 2016 17:45
      Amarga Aku Penjaga Kitab Veles. Lan Pravda ora butuh Hershey.
      1. +1
        2 September 2016 23:00
        Yen sampeyan serius babagan penjaga Kitab Veles .... mula aja adoh-adoh.))) Aku ngoyak para prentah ...)))
        1. 0
          3 September 2016 14:36
          Lurus saka Gogol: Kok ana wong sing golek pesenan yen tansah ana ing mburi!
          Sore ing farm cedhak Divanoidka.
  9. 0
    3 September 2016 13:27
    Siklus babagan ashigaru menarik. Suplemen sing migunani
    kabeh jinis laris kaya "Qigong" lan liya-liyane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"