Sing terakhir saka Pahlawan Uni Soviet sing manggon ing Amerika Serikat tilar donya ing Chicago

33
Stepan Borozenets tilar donya ing Chicago - para veteran pungkasan sing manggon ing Amerika Serikat sing duwe gelar Pahlawan Uni Soviet, laporan. RIA News pesen saka Asosiasi Veteran lokal Perang Patriotik Agung lan Angkatan Udara negara-negara tilas USSR.





Stepan Borozenets tilar donya dina Jumuah ing umur 95 taun.

"Sajrone perang, Stepan Borozenets minangka pilot serangan, dheweke nemoni pungkasan perang ing Jerman. Dheweke nampa gelar Pahlawan Uni Soviet nalika Agustus 1945.

Sawisé perang, kang terus kanggo ngawula ing unit pertempuran, banjur memulang ing Kharkov Military Aviation School. Banjur dheweke pindhah menyang Moskow.

Ing taun 1995, Borosenets teka ing Chicago kanggo perawatan lan tetep ing Amerika Serikat.

Nganti dina pungkasan, veteran tetep dadi warga Rusia, Asosiasi nyathet.
  • Koran Chicago Countrymen
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

33 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    Agustus 29 2016
    Kenangan abadi kanggo para pahlawan sing mbela Tanah Air kita
    1. + 25
      Agustus 29 2016
      BOROZENETS STEPAN NIKOLAEVICH, komandan penerbangan saka resimen penerbangan serbu kaping 569. Nggawe luwih saka 100 pasukan kanggo nyerang fasilitas militer musuh. Minangka bagéan saka skuadron penerbangan pengintaian non-standar saka ShAK kaping 4, ing Il-2, dheweke bola-bali nindakake penerbangan pengintaian aerial.
      Melu ing operasi kanggo nembus zona sing dikubengi lan numpes klompok mungsuh sing dikubengi ing wilayah Bobruisk, ing kekalahan klompok mungsuh Prusia Timur, ing operasi Danzig-Gdynia, ing mecah zona benteng mungsuh ing sisih kulon. pinggir kali Oder.
      Ing Juli 1944, ing perang cedhak kutha Slonim, pesawat serangan kang ditembak mudhun. Pilot kasil ndharat montor mabur kobong ing tanggul sepur sing nyabrang alas, nalika nandhang tatu serius ing raine lan punggung.
      Ing Februari 1945, nalika bali saka misi tempur ing wilayah Polandia, skuadron pesawat serang diserang dening klompok 52 pejuang mungsuh. Pesawat kasebut dipecat, pilot kasebut tatu, lan penembake tiwas.
      Aku ketemu pungkasan perang ing Jerman.
      Miturut dekrit Presidium Soviet Agung USSR tanggal 18 Agustus 1945, kanggo prestasi heroik sing ditampilake ing kinerja misi tempur komando ing ngarep perjuangan nglawan penjajah Jerman, dheweke dianugerahi gelar Pahlawan. Uni Soviet kanthi Ordo Lenin lan medali Bintang Emas.
      MEMORI LANGGENG!
  2. + 12
    Agustus 29 2016
    Pahlawan wis lunga ... Bubar dheweke nulis sing pungkasan ing Israel, saiki ing AS ...
    1. + 14
      Agustus 29 2016
      Bakal teka dina nalika dhaptar bakal entek,
      Nalika ora ana rapat sedulur-prajurit ...
      Menyang obelisk sing njedhul ing langit
      Langkah siji - pungkasan - veteran.
      Siji kanggo kabeh, siji ing kabeh alam semesta
      Bakal ngliwati geni, muni nganggo medali,
      Ngumpulake kabeh kekuwatane, dheweke bakal sujud,
      Medali-medali gumebyar kanthi sumorot geni.

      A tali baja digawe dowo liwat wektu
      Kabukten dening perang, wong tuwa rambut abu-abu.
      Bakal katon maneh. Nggatekake wong akeh
      Beku meneng, memori gedhe.

      Dheweke bakal mundur menyang awake dhewe, ora bakal bali maneh.
      Lan kenapa? Apa sing kudu ditindakake ing bumi
      Nalika cangkang njeblug ing pikirane wong,
      Nalika ati ing awu insensible?!

      Tangi wong! Sawise kabeh, karo cedhak-bumi,
      Kanthi barang sing apik, benang bakal rusak! ..
      Dheweke kene - wong tuwa! Lan iku bakal apik kanggo kita kabeh
      Duwe wektu kanggo takon apa tegese tembung LIVE!

      (Vladimir Makurov)
      1. + 10
        Agustus 29 2016
        Kanggo nangis.
        Pahlawan lunga, Lumps lunga! Memori langgeng lan matur nuwun! Sampeyan menehi kita kesempatan kanggo urip. Tenang, Hero.
  3. +9
    Agustus 29 2016
    Urip ing Amerika, dheweke tetep Rusia !! Kamulyan lan kamulyan marang Panjenengane!
  4. + 10
    Agustus 29 2016
    Kratoning swarga kanggo bek saka motherland! memori langgeng pahlawan! bela sungkawa kanggo kulawarga, kanca, lan kita kabeh. sanès-sanèsipun, tiyang-tiyang ingkang, senajan tilar donya, nindakaké pangibadah ing jeneng tanah air.
  5. + 14
    Agustus 29 2016
    Kenangan langgeng! Piye wae, kapitunane mundhak siji-sijine, bubar kacarita ing Israel, wong sing slamet pungkasan, bek Brest Brest, Boris Faershtein, seda. Dina iki padha nglaporake tiwase Pahlawan Uni Soviet Stepan Borozenets. Ayo bumi ayem tentrem lan sujud kanggo mbela tanah kita saka Nazi.
  6. +3
    Agustus 29 2016
    Ing kene aku nemokake:
    "Ora ana kabar babagan Shabs Mashkautsan, sing ing USSR diusir saka negara kasebut ing taun 1989, nyuda kewarganegaraan dheweke. Saka Connecticut, pati Mashkautsan ora dilaporake, mula Stepan Borozenets bisa uga ora dadi pahlawan pungkasan. USSR ing Amerika Serikat."
    https://repple.ru/novosti-v-mire/stepan-borozenec-mir-poteryal-poslednego-geroy
    a-sssr-umershego-v-amerike/
    1. +2
      Agustus 29 2016
      SRC P-15
      "Ing kene aku nemokake:
      "Ora ana kabar babagan Shabs Mashkautsan, sing ing USSR diusir saka negara kasebut ing taun 1989, nyuda kewarganegaraan. Saka Connecticut, pati Mashkautsan ora dilaporake, mula Stepan Borozenets bisa uga ora dadi pahlawan pungkasan USSR ing AS"....


      Pungkasan... Miturut hukum Soviet, narapidana sing diusir saka negara lan dirampas kewarganegaraan dicabut ALL gelar lan penghargaan ... Dadi Mashkautsan, saka sudut pandang hukum, dudu Pahlawan Uni Soviet, sanajan dheweke urip...
      1. +4
        Agustus 29 2016
        . Miturut hukum Soviet, narapidana sing diusir saka negara kasebut lan dirampas kewarganegaraan dicabut ALL gelar lan penghargaan ... Dadi Mashkautsan, saka sudut pandang hukum, dudu Pahlawan Uni Soviet, sanajan dheweke isih urip. ...

        Ora ketompo carane aku nggoleki, aku ora nemu apa-apa bab cathetan pidana ngendi wae. Umumé, pitakonan babagan penarikan penghargaan menarik, apa sing wis ditindakake, sampeyan ora bisa mbusak saka urip sampeyan ...
        Dheweke dadi penembak ing resimen artileri anti-tank kapisah kaping 530 saka Tentara 28 saka Front Ukrainia Pertama. Melu perang ing wilayah Taganrog, Melitopol, ing Crimea, Prusia Wétan lan Polandia.
        Dheweke dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet kanthi dekrit Presidium Soviet Tertinggi USSR tanggal 27 Juni 1945 (kanthi penghargaan Ordo Lenin lan medali Bintang Emas No. Berlin 4567 April 25. Dheweke uga dianugerahi Ordo Perang Patriotik kelas 29 lan medali.
        Sawise perang, piyambakipun demobilized, lulus saka sekolah technical ing Soroca, makarya minangka mandor senior ing Chisinau Tractor Plant. Ing wulan Juni 1989, dheweke dicabut kewarganegaraan Soviet lan pindhah menyang New Jersey, banjur Connecticut (AS).
        Miturut cara, aku njabat ing Kummersdorf-gut 1971 - 1973. Pertempuran ing kono sengit lan ana jejak ing saben giliran.
  7. +6
    Agustus 29 2016
    Peserta pungkasan ing perang ninggalake, - Memori langgeng lan Kamulyan kanggo wong-wong mau! Kanggo prestasi sing angel! prajurit
  8. + 15
    Agustus 29 2016
    Ing taun 1995, Borosenets teka ing Chicago kanggo perawatan lan tetep ing Amerika Serikat.
    ------------------------------------
    Bek pungkasan Brest Brest tilar donya ing Israel, Pahlawan pungkasan ing Amerika ...
    Eh mbak! Makatên ugi anggèning negari punika, manawi ingkang dipun pasrahakên dhatêng kula, amrih mulyanipun ing taun-taun sanès-sanèsipun, kepeksa pêjah ing nagari manca.
  9. +8
    Agustus 29 2016
    Stepan Nikolaevich Borozenets, lair ing taun 1922, dadi Pahlawan Uni Soviet nalika Perang Patriotik Agung. Perang nggawa dheweke ora mung lintang emas. Nalika pilot Borozenets ndharat montor mabur tanpa landing gear ing rel sepur, dheweke tatu serius ing utomo. Tandha kasebut lara banget. Kanggo ngrampungake karo jalaran, iku perlu kanggo mbusak sawetara cakram intervertebral.
    Operasi tartamtu iki wiwit dileksanakake mung ing taun 1995 ing Chicago - lan Stepan Nikolaevich tindak ana. Dheweke ngalami operasi, nanging dilarang mabur bali menyang Rusia: penerbangan sing dawa banget mbebayani kanggo awak. Garwane Stepan Nikolayevich lan putrane pindhah menyang Chicago - dadi cetha yen kulawarga ora bisa ketemu maneh ing Rusia: Borozents luwih saka wolung puluh, lan ora mungkin dheweke bisa pulih supaya para dokter ngidini penerbangan kasebut. Ing wektu sing padha, Stepan Borozenets tetep kewarganegaraan Rusia.
    Miturut hukum Rusia, para veteran Perang Patriotik Agung - Pahlawan Uni Soviet nduweni hak kanggo pensiun tambah, uga keuntungan sosial. Contone, kanggo lelungan ing transportasi, obat-obatan, layanan rumah tangga lan medis, layanan spa lan liya-liyane. Yen dikarepake, pahlawan perang bisa ngganti keuntungan kasebut kanthi pembayaran awis saben wulan, yaiku 36 rubel. Kanca-kanca Stepan Nikolayevich, uga para veteran perang sing manggon ing Chicago, menehi saran kanggo ngganti keuntungan kanthi dhuwit. Banjur Stepan Borozenets nyuwun marang Mahkamah Konstitusi kanggo mriksa apa norma iki tundhuk karo Konstitusi. Dadi metu, cocog.
    .- Yen pahlawan USSR ora manggon ing Rusia, banjur ora seneng keuntungan ing jenis. Mulane, ora bisa ngganti karo dhuwit.
    Pahlawan Uni Soviet Stepan Borozenets nyuwun marang koresponden Radio Liberty supaya matur nuwun marang para hakim:
    - Thanks kanggo Mahkamah Konstitusi kanggo considering pitakonan sandi. Dheweke menehi hadiah: mung tanggal 9 Juli 1944 - persis 65 taun kepungkur - aku ditembak. Aku tiba ing pesawat kobong, tatu balung mburi, nuthuk metu untu, nyuwil alis. Matur nuwun kanggo Mahkamah Konstitusi. Aku ora arep menyang ngendi wae, aku ora pengin. Kanca-kanca menehi saran supaya aku nglamar, nanging kasus kasebut ora ana apa-apa. Aku ngarepake ora ana apa-apa.
    Aku lara banget. Tulang punggung nyeri, tumor ing ginjel loro. Uripku ora suwe, aku kepengin urip tentrem. Aku ora susah - urip ing wayah srengenge ...
    1. + 11
      Agustus 29 2016
      Hm, Stik...

      Bisa "nambah" swasana ati ...
      Aku saiki isin karo hakim sing kasar iku... Mahkamah Konstitusi, ...
      Manungsa, bengkong, aja mbengkongake, tilar donya kanthi rasa nesu banget marang tanah air ...
      Bener, dheweke mbela - Motherland sing beda banget ...
      Lan iki mangsuli kanthi cara modern, liberal-fasis ...
      1. +7
        Agustus 29 2016
        Aku nyengkuyung, aku uga isin karo hakim sing kaya ngono, para veteran kudu dihormati, nanging iki ora ditampa ing negara kita. Sawise perang, ing ngendi kabeh wong cacat lunga saka Moskow? Dheweke digawa metu saka ibukutha nganti 101 km.? Kaping pirang-pirang aku isin karo sikap kaya ngono.
        1. +7
          Agustus 29 2016
          Aku nyengkuyung, aku uga isin karo hakim sing kaya ngono, para veteran kudu dihormati, nanging iki ora ditampa ing negara kita. Sawise perang, ing ngendi kabeh wong cacat lunga saka Moskow? Dheweke digawa metu saka ibukutha nganti 101 km.? Kaping pirang-pirang aku isin karo sikap kaya ngono.
          Aku ora pengin ngrembug topik iki sawise nuduhake ing TV babagan atlit Paralympic pisanan saka USSR. Banjur padha ora diijini kanggo melu ing Olimpiade ing pretext sing ora ana wong cacat ing USSR. Ora wiwit wektu iku, utawa bisa uga sadurunge, kita duwe sikap kaya ngono marang wong cacat.
          Kutipan "Chaos" <<Aku bisa nyabrang segara menyang Rusia. Aku ora pengin, mula aku bakal ngomong kanthi jujur, yen ora wiwit muter, para dokter nglarang, sampeyan ndeleng. Ninggalake negara, nyabut kabeh gelar lan penghargaan!>>
          Sampeyan jenenge liner sing mlaku saka AS menyang Eropa. Aku khusus mriksa. Ora ana wektu sing suwe. Nanging sakperangan alesan Abramovich ora ngirim yacht.
          1. 0
            27 September 2016
            Quote: Amur
            Sawise perang, ing ngendi kabeh wong cacat lunga saka Moskow? Dheweke digawa metu saka ibukutha nganti 101 km.? Kaping pirang-pirang aku isin karo sikap kaya ngono.
            Aku ora pengin ngrembug topik iki sawise nuduhake ing TV babagan atlit Paralympic pisanan saka USSR. Banjur padha ora diijini kanggo melu ing Olimpiade ing pretext sing ora ana wong cacat ing USSR.


            Ya, aku isih "liberalisme" sing padha, nanging aku seneng obyektivitas. sampeyan bisa nyedhiyani bukti sing padha ngandika iki ing USSR? Saliyane kutipan saka memoar Valery Fyoflov, aku mikir iku ora bener kanggo gumantung ing pendapat saka dissident sing mlayu saka negara, padha blabbed akèh iku ana, loro bener lan omong kosong. Sapa sing digawa metu saka ibukutha kanggo 101 km? Omong kosong babagan Valaam diseret, sanajan ora ana sing digawa kanthi paksa utawa didhelikake, malah mbantu golek lapangan kerja lan rehabilitasi. Aku bakal nglarang kiriman kasebut tanpa bukti)
      2. +3
        Agustus 29 2016
        Bener, dheweke mbela - Motherland sing beda banget ...

        Tanah kelairan mung siji lan ora dipilih ... hi
    2. +5
      Agustus 29 2016
      Aku bisa nyabrang segara menyang Rusia. Aku ora pengin, mula aku bakal ngomong kanthi jujur, yen ora wiwit muter, para dokter nglarang, sampeyan ndeleng. Ninggalake negara, nyuda kabeh gelar lan penghargaan!
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +4
        Agustus 29 2016
        Aku bisa nyabrang segara menyang Rusia. Aku ora pengin, mula aku bakal ngomong kanthi jujur, yen ora wiwit muter, para dokter nglarang, sampeyan ndeleng. Ninggalake negara, nyuda kabeh gelar lan penghargaan!

        Mungkin sampeyan ora ngerti apa-apa! Ketoke kabeh ana hubungane karo para veteran ing kana lan karo kita. Iki cetha saka baris pungkasan saka layang kang - "Aku ngarep-arep ora kelakon."
        Apa sampeyan bisa ngelingi veteran liyane sing nulis layang kanggo Obama?

        Veteran Perang Patriotik Agung nulis layang marang Barack Obama kanthi panjaluk supaya bisa nampa dheweke ing Amerika sawise panguwasa St.
        "Kaya sing dikarepake, supaya wong-wong mau nemtokake aku: Aku patriot utawa ora. Aku duwe komandan - kaping pindho Pahlawan Uni Soviet, Kolonel Jenderal Beloborodov. Ngandika: Tanah Air ora bakal lali sampeyan," Anton Karavanets, veteran. saka Perang Patriotik Agung, marang koran VZGLYAD. Dadi dheweke menehi komentar babagan skandal babagan banding marang Presiden Amerika Serikat.
        Veteran 83 taun Perang Patriotik Agung Anton Antonovich Karavanets nulis layang marang pimpinan Amerika Barack Obama kanthi panjaluk kanggo nampa dheweke ing Amerika sawise panguwasa St. Petersburg kanggo sah dibutuhake 10 taun.
        "Saiki, aku manggon ing apartemen sing disewakake, sing dibayar saka pensiun, lan aku rumangsa ora perlu kanggo negara sing aku perang," tulis veteran. Saben taun ana peserta sing luwih sithik ... seneng ngerti carane peserta ing perang manggon ing Amerika, lan apa padha duwe masalah padha? Yen bisa, ngirim informasi bab kula kanggo organisasi veteran ing negara lan media. Aku pengin banget ngerti bab nasib tawanan perang Amerika sing aku disimpen saka pati, apa padha urip, lan, yen bisa, kanggo ketemu karo wong-wong mau ... Mungkin sampeyan bakal nganggep kula edan, aku mung ngerti yen sampeyan bisa nindakake mukjijat, umur 83 taun. Aku isih kebak kekuwatan lan kepinginan kanggo urip, nanging negaraku ora butuh aku. Mungkin negaramu bakal melu nasibku?" - takon Karawan.
      3. +4
        Agustus 29 2016
        Chaos Dina iki, 13:01
        Aku bisa nyabrang segara menyang Rusia. Aku ora pengin, mula aku bakal ngomong kanthi jujur, yen ora wiwit muter, para dokter nglarang, sampeyan ndeleng. Ninggalake negara, nyuda kabeh gelar lan penghargaan!

        Wong kaya sampeyan sing nggawe pelanggaran hukum, amarga wong-wong kaya ngono dheweke tetep ana ing Amerika! Wong kaya sampeyan sing ngandhani putu sing lumpuh - para veteran Afghan - "Aku ora ngirim sampeyan menyang kana." Nganti umur 94 taun, kanthi penyakit kaya ngono, dheweke mesthi ora bakal manggon ing kene! Apa sampeyan bisa ngelingi veteran liyane sing nulis layang kanggo Obama?
        Veteran Perang Patriotik Agung nulis layang marang Barack Obama kanthi panjaluk supaya bisa nampa dheweke ing Amerika sawise panguwasa St.
        "Kaya sing dikarepake, supaya wong-wong mau nemtokake aku: Aku patriot utawa ora. Aku duwe komandan - kaping pindho Pahlawan Uni Soviet, Kolonel Jenderal Beloborodov. Ngandika: Tanah Air ora bakal lali sampeyan," Anton Karavanets, veteran. saka Perang Patriotik Agung, marang koran VZGLYAD. Dadi dheweke menehi komentar babagan skandal babagan banding marang Presiden Amerika Serikat.
        Veteran 83 taun Perang Patriotik Agung Anton Antonovich Karavanets nulis layang marang pimpinan Amerika Barack Obama kanthi panjaluk kanggo nampa dheweke ing Amerika sawise panguwasa St. Petersburg kanggo sah dibutuhake 10 taun.
        "Saiki, aku manggon ing apartemen sing disewakake, sing dibayar saka pensiun, lan aku rumangsa ora perlu kanggo negara sing aku perang," tulis veteran. Saben taun ana peserta sing luwih sithik ... seneng ngerti carane peserta ing perang manggon ing Amerika, lan apa padha duwe masalah padha? Yen bisa, ngirim informasi bab kula kanggo organisasi veteran ing negara lan media. Aku pengin banget ngerti bab nasib tawanan perang Amerika sing aku disimpen saka pati, apa padha urip, lan, yen bisa, kanggo ketemu karo wong-wong mau ... Mungkin sampeyan bakal nganggep kula edan, aku mung ngerti yen sampeyan bisa nindakake mukjijat, umur 83 taun. Aku isih kebak kekuwatan lan kepinginan kanggo urip, nanging negaraku ora butuh aku. Mungkin negaramu bakal melu nasibku?" - takon Karawan.
        1. 0
          Agustus 30 2016
          Crita saka veteran sing nulis layang kanggo Obama banget nrenyuhake. Yen sampeyan ora googling sajarah "veteran Obama" iki.

          Dadi ayo maca kepiye ...

          "1. Ing musim semi taun 1945, Anton Karavanets, 18 taun (miturut koran Fontanka) direkrut dadi tentara. Dheweke ora mlebu ing Jerman, nanging dheweke duwe kesempatan kanggo ngunjungi Jepang. Pancen, para rekrut ora dikirim maneh menyang garis ngarep, nanging mlaku-mlaku, ing sadawane dalan, kemah karo Amerika sing dicekel dibebasake.

          2. Iku banjur, ketoke, sing kaya "Apa Anthony, ayo menyang Amerika!" mbokmenawa muni saka wong. Alamiah, ora resmi (sing ing Agustus 45th bakal nggodho prajurit saka sekutu, ana isih akeh wektu sadurunge Kholodnaya), nanging elinga, dadi legenda kulawarga, lan malah, aku mikir, saka wektu kanggo wektu. ing omah muni "Oh, lan apa aku ora setuju banjur?

          3. Wektu liwati. Anton Antonovich tansaya tuwa, randha, urip piyambak ing Siberia, ing ngendi dheweke, minangka veteran, nampa apartemen telung kamar, dadi hard, lan mbah kakung, wis didol omah, pindhah menyang St. Dheweke uga ngedol omah, nglumpukake dhuwit lan tuku barang sing super-duper bergengsi miturut standar St. Petersburg kanggo jumlah total. Direkam, mesthi, ing dhewe.

          4. Putra, Oleg Antonovich (digambarke), aku kudu ngomong, wong sing angel. Pengusaha cilik (koran pariwara) kanthi buntut dawa tuduhan trik kotor, lan kanca-kancane wis ngetutake dheweke nganti pirang-pirang taun. Ing macem-macem situs web St. Petersburg, para korban (wiwit 2007) menehi saran supaya ora ngubungi perusahaan iki, amarga wong-wong pancen ora sopan.

          5. Sajrone krisis, putrane ora beruntung. Perusahaan ambruk, nanging isih kudu mbayar utang, malah nganti dodolan koor ing tengah lan pindhah menyang apartemen sing disewakake. Iki ngendi bapak veteran lawas main. Layang liwat panguwasa: menehi apartemen kanggo pahlawan sing ora duwe omah, dheweke duwe hak lan kulawarga gedhe. Aplikasi kasebut dianggep lan pancen (malah luwih saka pancen) ditolak kanthi sah.

          6. Lan iki banget "layang" katon. Ditulis kanthi cetha ora dening mbah kakung dhewe, amarga teks kasebut minangka koran liberal sing padhet kanthi owah-owahan saka leksikon para pengagum Kasparov lan Khodorkovsky. Lan materi promosi acara kasebut ditulis dening wartawan enom saka layanan pers Pak Kasparov, langsung dibuwang menyang situs web pemain catur sing kondhang, lan banjur dijupuk dening propagandist profesional saka gaya tartamtu, kayata Georgian. wartawan Kiguradze lan Sadalsky tartamtu. Kajaba iku, dibuwang lan dijupuk ora mung kaya ngono, nanging kanthi mripat - sadurunge Dina Kamenangan.

          7. Minangka dikenal, pejabat wedi menehi saran gr. Kafilah senior (minangka pangecualian) apartemen sosial lan perawatan gratis ing rumah sakit. Nanging, amarga omah sosial diwenehake kanggo urip, tanpa hak kanggo ngasingake lan ngedol, "nekat" ora gelem. Pranyata, Gr. Caravaner enom yakin yen dheweke ora bakal ngapusi nganggo kertu ijo.

          8. Kados ingkang sampun dipunmangertosi, tanggal lairipun gr. Karavantsa A.A. - 27 Desember 1927. Mangkono, dheweke ora ana ing rancangan musim semi taun 1945. Lan yen kebetulan dheweke ambruk, mula ora ana ing unit tempur.

          Iki minangka kasunyatan. "

          Kanggo kula, luwih becik nglilani dheweke menyang kabeh papat ... nanging sampeyan ora kudu ngaktifake "Perpisahan Slavyanka". Lan kanggo wong-wong sing saestu ngurmati memori, kang perang "Kanggo Motherland", ora kanggo kothak meter. Kita elinga sampeyan.
      4. +5
        Agustus 29 2016
        Chaos Dina iki, 13:01 ↑
        Aku bisa nyabrang segara menyang Rusia. Aku ora pengin, mula aku bakal ngomong kanthi jujur, yen ora wiwit muter, para dokter nglarang, sampeyan ndeleng. Ninggalake negara, nyuda kabeh gelar lan penghargaan!

        dheweke perang kanggo negara liya, lan dheweke nduweni hak kanggo nyabut penghargaan, mung negara TA. Kowe sing cilik ora ngerti...
  10. +3
    Agustus 29 2016
    Memori langgeng kanggo pahlawan. Ana sawetara lan kurang saka pahlawan iki. Matur nuwun kanggo kabeh.
  11. +3
    Agustus 29 2016
    Ngapunten sanget....
    memori langgeng lan kurang gandhewo kanggo pilot.
  12. +5
    Agustus 29 2016
    Sing terakhir lunga ... Limalas taun liyane - lan ora ana peserta ing Perang Dunia II sing bakal tetep ...
    Pilot serang ... Iki ngomong akeh ...
    Wiwit ing kono, ing AS, ana Asosiasi Veteran Perang Patriotik Agung lan Angkatan Udara negara-negara tilas USSR, muga-muga para veteran kasebut bakal dikubur kanthi penghormatan, kaya sing dikarepake ...

    Kenangan langgeng, pakurmatan lan pakurmatan saka turunane ...
  13. +3
    Agustus 29 2016
    matur nuwun. Ngaso kanthi tentrem.
  14. +4
    Agustus 29 2016
    Para pahlawan Perang Patriotik Agung lunga. Nang endi wae manggon, iki SEJARAH, sing West lan Co pengin nulis ulang banget.
    Taun, lara, tatu ...
    Gusti ngaso nyawane Pahlawan!
  15. 0
    Agustus 29 2016
    Iku apik nalika padha ora lali dhewe ing negara manca.

    Mesthi, dheweke warga AS. Nanging kaluwihane ora tau ndadekake dheweke dadi duweke.
  16. +2
    Agustus 29 2016
    Kabeh urip Stepan Nikolaevich minangka prestasi. Sawise ciloko balung mburi, ana wong sing ngladeni, nyambut gawe, ora kesel hi .
    Kenangan langgeng! kamulyan langgeng! prajurit
  17. +1
    Agustus 29 2016
    Wingi akhire aku ngunduh "Vanka-Company" aku maca ora mandheg. Sampeyan ngerti, wong lanang, aku mikir yen ora ana sing bisa nggumunake lan nggumunake aku, amarga (kaya sing dakkira-kira), aku ngerti meh kabeh babagan Perang Dunia II, sawise maca ewu buku lan memoar. Nanging bebener trench iki mung mbengkongaken kula mudhun kanggo goosebumps ing mburi sirah.
    Kepiye kabeh sing ana ing BUKU iki menehi bebener lan kepiye kabeh cocog karo kanvas urip modern.
    Lan urip ing Ibu Rusia ana, lan bakal dipandu dening siji aturan: Rewarding uninvolved lan punishing resik.
    Sawise BUKU iki, memoar Zhukov lan tulisan Simonov ilang ing mripatku.
    ... Mung film "The Fate of a Soldier", senadyan kabeh tuduhan ngapusi lan penipuan, aku ora bisa nonton, ing episode ing truk karo bocah lanang.
  18. +1
    Agustus 29 2016
    Quote: Bayonet
    Chaos Dina iki, 13:01
    Aku bisa nyabrang segara menyang Rusia. Aku ora pengin, mula aku bakal ngomong kanthi jujur, yen ora wiwit muter, para dokter nglarang, sampeyan ndeleng. Ninggalake negara, nyuda kabeh gelar lan penghargaan!

    Wong kaya sampeyan sing nggawe pelanggaran hukum, amarga wong-wong kaya ngono dheweke tetep ana ing Amerika! Wong kaya sampeyan sing ngandhani putu sing lumpuh - para veteran Afghan - "Aku ora ngirim sampeyan menyang kana." Nganti umur 94 taun, kanthi penyakit kaya ngono, dheweke mesthi ora bakal manggon ing kene! Apa sampeyan bisa ngelingi veteran liyane sing nulis layang kanggo Obama?
    Veteran Perang Patriotik Agung nulis layang marang Barack Obama kanthi panjaluk supaya bisa nampa dheweke ing Amerika sawise panguwasa St.
    "Kaya sing dikarepake, supaya wong-wong mau nemtokake aku: Aku patriot utawa ora. Aku duwe komandan - kaping pindho Pahlawan Uni Soviet, Kolonel Jenderal Beloborodov. Ngandika: Tanah Air ora bakal lali sampeyan," Anton Karavanets, veteran. saka Perang Patriotik Agung, marang koran VZGLYAD. Dadi dheweke menehi komentar babagan skandal babagan banding marang Presiden Amerika Serikat.
    Veteran 83 taun Perang Patriotik Agung Anton Antonovich Karavanets nulis layang marang pimpinan Amerika Barack Obama kanthi panjaluk kanggo nampa dheweke ing Amerika sawise panguwasa St. Petersburg kanggo sah dibutuhake 10 taun.
    "Saiki, aku manggon ing apartemen sing disewakake, sing dibayar saka pensiun, lan aku rumangsa ora perlu kanggo negara sing aku perang," tulis veteran. Saben taun ana peserta sing luwih sithik ... seneng ngerti carane peserta ing perang manggon ing Amerika, lan apa padha duwe masalah padha? Yen bisa, ngirim informasi bab kula kanggo organisasi veteran ing negara lan media. Aku pengin banget ngerti bab nasib tawanan perang Amerika sing aku disimpen saka pati, apa padha urip, lan, yen bisa, kanggo ketemu karo wong-wong mau ... Mungkin sampeyan bakal nganggep kula edan, aku mung ngerti yen sampeyan bisa nindakake mukjijat, umur 83 taun. Aku isih kebak kekuwatan lan kepinginan kanggo urip, nanging negaraku ora butuh aku. Mungkin negaramu bakal melu nasibku?" - takon Karawan.

    Mungkasi ngrengek. Dheweke ora gelut dhewekan. kabeh negara padha perang. Ora kabeh gelar kuwi ditampa mung dening kahanan, nanging padha perang ora Samsaya Awon. Paling ngerti kahanan sing kita kabeh manggon ing siji negara. Lan padha ora nulis nang endi wae sing pahlawan, menehi, menehi. Saben uwong wajib nindakake apa-apa kanggo dheweke, sampeyan ndeleng. Akèh-akèhé para veteran, pahlawan iku wong sing andhap asor, ora mubeng-mubeng ngemis apa-apa. Padha manggon, mundhakaken anak lan putu. Aja nulis layang kanggo Obamas. pahlawan diremehake. Pahlawan, supaya tetep pahlawan lan aja menyang panguwasa. Nanging pejabat sing ora perduli, iku isih titah.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"