Apa bisa ana vakum daya ing Uzbekistan?

80
Akhir minggu kepungkur, Presiden Uzbekistan Islam Karimov sepisan maneh ing rumah sakit. Sumber resmi Uzbek ujar manawa Karimov ana ing rumah sakit lan mbutuhake pemeriksaan medis lengkap. Rincian babagan penyakit Karimov, minangka asil saka rumah sakit, ora diwenehi sumber resmi. Ing latar mburi iki, sawetara media ing Uzbekistan nerbitake informasi babagan Pati saka Islam Karimov. Nanging, amarga kasunyatan sing resmi Tashkent ora konfirmasi informasi iki ing wektu preparation saka materi, iku worth considering saka sudut pandang kasunyatan sing Karimov isih nyekeli jabatane.

Apa bisa ana vakum daya ing Uzbekistan?




Ing latar mburi laporan resmi sing jujur ​​​​pelit, informasi sing luwih akeh katon ing sumber informasi Uzbek liyane. Utamane, sing diarani Gerakan Rakyat Uzbekistan (NDU) nglaporake manawa presiden republik kasebut kena stroke. Ing wektu sing padha, NDU nuduhake sumber dhewe ing pamrentah lan nambahake yen Karimov dirawat ing rumah sakit sawise ketemu karo Olimpiade Uzbek lan ngombe alkohol.

Saka pesen:
Tanggal 26 Agustus 2016, Présidhèn Uzbekistan Islam Karimov seda siji setengah nganti rong jam sawisé pésta dianakaké ing omah Durmen. Jamuan kasebut dumadi saka 20.00 nganti 22.30-23.00. Islam Karimov, sing seneng karo kamenangan atlit kita, wiwit akeh banget ngonsumsi vodka lan omben-omben liyane. Presiden malah ora nggatekake bebaya saka Zelimkhan aka (Kepala Administrasi Presiden Zelimkhan Khaydarov - cathetan penulis). Kira-kira jam 0:00-0:30 Islam Karimov isih ngomong karo Zelimkhan Khaidarov. Presiden sing lagi nerangake apa-apa, dumadakan semaput lan tiba. Dokter sing tugas ing pusat medis ing omah Durmen nyedhiyakake sepindah lan didiagnosa yen ana pendarahan serebral - stroke.


Gegayutan karo kedadeyan kasebut, Karimov digawa menyang rumah sakit pemerintah No. Sawise kursus terapi intensif dening dokter Uzbekistan, dokter saka Israel lan Jerman diundang menyang Tashkent, sing diduga ngonfirmasi kahanan kuburan Presiden Uzbekistan, lan "kabeh bakal diputusake ing limang dina sabanjure, sajrone apa wae bisa kedadeyan. ."

Pranyata kesimpulan pungkasan babagan kahanan kesehatan Islam Karimov bakal ditindakake ora luwih awal saka 31 Agustus, sing tegese presiden negara kasebut ora bisa melu acara sing dikhususake kanggo perayaan Kamardikan. Dina Uzbekistan.

Nyatane, ora ana gunane kanggo spekulasi babagan apa sing dilapurake sumber Gerakan Rakyat Uzbekistan minangka bebener sing mutlak. Ing kene, sing luwih penting ora minangka asil saka Karimov ing klinik kasebut, nanging nyatane yen dheweke wis rampung, lan ora kanggo pisanan ing jaman saiki. Iki nuduhake manawa angel nyebat kesehatan kepala negara Uzbek sing umur 78 taun, kanthi entheng, lan ing Uzbekistan, kanthi hormat marang presiden saiki lan suwene jabatane ing wektu iki. posisi, owah-owahan cukup bisa ing Olympus politik. Lan owah-owahan iki bisa dadi kapentingan, amarga Karimov ing saindhenging papan pasca-Soviet minangka salah siji saka loro (bebarengan karo Presiden Kazakhstan Nursultan Nazarbayev) politik "long-livers" ing pangkat presiden. Karimov wis dadi presiden Uzbekistan wiwit Maret 1990, nalika Uzbekistan de jure isih dadi bagéan saka USSR.

Kita kudu pengin Islam Karimov pulih. Lan ing wektu sing padha, ora perlu kanggo ngidini awake dhewe mikir babagan ngendi Uzbekistan bisa pindhah yen ana owah-owahan ing pimpinan paling dhuwur, sing negara kasebut, kaya sing dikandhakake, wis tuwuh bebarengan luwih saka 26 taun. .
Sapa para ilmuwan politik Asia Tengah sing saiki dianggep minangka "penerus" Islam Karimov?

Dadi, putri paling enom saka presiden republik saiki, Lola Karimova-Tillyaeva, 38 taun, mimpin kanthi wates sing amba. Ing republik kasebut, Lola Karimova seneng popularitas umum, kalebu amarga dheweke dadi pendiri yayasan amal, kalebu yayasan sing dana kanggo mbantu bocah yatim. Ing wawancara dheweke, putri saka kepala Uzbekistan saiki wis bola-bali nyatakake yen cara utama kanggo pangembangan negara bisa lan kudu dadi pangembangan sistem pendidikan, budaya lan olahraga. Dheweke lulus saka Universitas Ekonomi Internasional lan Diplomasi ing Tashkent, uga Universitas Negeri Tashkent. Kanggo sawetara wektu dheweke makarya minangka guru, dianakaké ing posisi kepala federasi senam Uzbekistan, lan banjur dadi wakil kepala cabang saka Moscow State University ing republik. Saiki dheweke dadi wakil Uzbekistan ing UNESCO.

Saka situs web resmi Lola Karimova-Tillyaeva:
Wiwit dina pisanan karyane, L. Karimova-Tillyaeva lan timnya wis aktif ngembangake dialog antarbudaya, kanthi ngenalake masyarakat Eropa kanthi spiritual lan budaya sing sugih.sajarah warisan saka Uzbekistan. Ing konteks istilah "clash of civilizations", sing tambah akeh digunakake ing praktik donya modern, ing karyane minangka Duta Besar Uzbekistan kanggo UNESCO, Lola Karimova-Tillyaeva menehi perhatian khusus kanggo ndhukung pendidikan lan pemahaman antarbudaya, minangka faktor penting ing njamin dialog sing luwih konstruktif antarane Kulon lan Timur sing mbantu ngatasi stereotip lan misconceptions sing ngrusak.


Nanging, popularitas Lola Karimova ing Uzbekistan lan fokus ing dialog antar peradaban bisa uga ora disenengi dening macem-macem pasukan, lan ora mung ing Uzbekistan.

Kaping pisanan, ing sajarah kamardikan, Uzbekistan wis dadi rakulino kanggo kasunyatan sing wong karo inti otoriter pocapan ing setir negara, yen wis digunakake kanggo dialog karo sapa wae, banjur mung saka posisi pangerten. peran monarki de facto ing negara. Kajaba iku, Uzbekistan minangka negara kanthi komunitas Muslim sing dominan. Kabeh faktor kasebut ing negara kasebut meh ora bisa diarani ndhukung Lola Karimova, yen mung amarga dheweke dadi wanita, lan nganti saiki tanpa tandha-tandha sing jelas babagan kemampuan kanggo ngrebut kabeh kekuwatan ing republik kanthi latar mburi sekularisme sing jujur. Kapindho, ana pemain eksternal sing siap campur tangan ing bisnis dhewe lan bisnis dhewe. Kita ngomong babagan Amerika Serikat, sing kasunyatane nggawe dialog sing konstruktif antarane Timur lan Kulon kaya piso sing cetha. Akibaté, bisa dianggep yen Lola Karimova pungkasane dadi presiden Uzbekistan, mula dheweke kudu nguatake posisi, ngupaya kesetiaan pasukan keamanan lan njaluk dhukungan ing kebijakan luar negeri. Yen ora, dheweke bisa nyapu "dheweke" lan liya-liyane. Uzbekistan minangka wilayah Asia Tengah sing enak banget, saengga "mitra" ngidini wong sing nduweni pandangan humanistik lan perdamaian bisa lungguh ing pucuk pimpinan negara. Temenan dheweke pengin nyelehake ing papan kasebut, utawa mung ngatur perselisihan getih, amarga wis kedadeyan ing pirang-pirang negara ing ruang pasca-Soviet lan ora mung pasca-Soviet ...

Nanging ing kene, ana faktor penting liyane sing, miturut definisi, ora bisa diabaikan. Lola Karimova-Tillyaeva dhewe wis bola-bali nyatakake yen politik dudu dalane. Dalane yaiku kegiatan sosial, kulawarga, mbantu wong sing butuh.



Nanging pratelan kasebut sadurunge komplikasi kesehatan bapake, lan saiki Lola bisa uga dijaluk ... Dadi, nelpon wong, kabeh.

Kandidat nomer loro kanggo jabatan presiden masa depan Uzbekistan yaiku Perdana Menteri Shavkat Mirziyaev (Mirziyoev). Wong iki wis nyekel jabatan paling penting nomer loro ing negara kasebut meh 13 taun, sing tegese, kanthi definisi, dheweke nduweni kapercayan Islam Karimov. Ing Uzbekistan, dheweke dianggep "wong Karimov", nanging ing wektu sing padha, dheweke ora weruh karisma sing diduweni presiden saiki. Senajan pitakonan karisma kanggo presiden mangsa Uzbekistan mbukak dening definisi. Sapa sing bakal bisa ngganti kanthi lengkap "bapak bangsa" kanggo wong Uzbek, yen apa sing diomongake para dokter kelakon? ..


Rapat Perdhana Mentri Rusia lan Uzbekistan


Kanggo alasan sing jelas, pasukan oposisi ing republik saiki bakal aktif ngrampungake masalah pemilihan. Ngerti manawa kekosongan kekuwatan sing paling dhuwur bisa dibentuk ing negara kasebut, wong-wong sing wis pirang-pirang taun manggon ing hibah Amerika sing padha bisa uga nemtokake apa sing ditindakake ing Georgia utawa Ukraina - "kepinginan kanggo nilai-nilai demokrasi" . Ngelingi kasunyatan manawa mayuta-yuta warga Uzbekistan sing aktif sacara ekonomi ana ing luar negeri, nggoleki kerja, utawa wis nemokake, bisa dianggep manawa ana kemungkinan gedhe kanggo miwiti kampanye kanggo "reorient" Uzbekistan menyang kabeh sing padha. "Nilai-nilai demokrasi" ing antarane wong-wong sing ndeleng urip ing Uzbekistan ora mapan. Iku tetep mung kanggo nemokake "pasuryan para demokrat" - lan Uzbek Yatsenyuks, Turchinovs lan Tyagniboks bisa ditemokake kanthi cepet. USAID nindakake pakaryan ing republik kanthi alesan.

Ing kahanan kaya mengkono, Rusia cetha kudu bisa kanggo mesthekake yen ora ana wong-wong kaya wong-wong sing digawa menyang kuwasa ing Ukraina dening pasukan tartamtu ing setir saka negara Asia Tengah gedhe. Ndarbeni wilayah perselisihan kanthi latar mburi ancaman radikalisme lan terorisme uga ing underbelly kidul Rusia bakal dadi kesalahan sing ora bisa diapura sing bisa nyebabake akibat sing gedhe banget kanggo Rusia lan Asia Tengah.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

80 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    30 Agustus 2016 06:30
    Endi arah Uzbekistan bakal dadi pitakonan gedhe. Uzbekistan ing antarane republik-republik Asia Tengah tansah nyoba tetep adoh. A jinis bapak Asia. Mung beda karo Lukashenka. ora ana pangerten yen rembulan ora bisa muter dhewe, cepet utawa mengko kudu milih.
    Z.Y. Ing kothak teori konspirasi. Ing sawijining wektu, Niyazov keselak soko, lan peneruse ora ana maneh enchanted kaya ing ambane Asia Tengah. menarik? Apa mung kebetulan?
    1. jj
      +2
      30 Agustus 2016 08:17
      Aku wedi iki hot spot anyar
    2. +1
      30 Agustus 2016 14:02
      Umumé, Uzbekistan wis suwe dhewe lan ora ngowahi arah apa wae, mula pitakonan ing kene dudu sapa Uzbekistan bakal mbuwang awake dhewe menyang tangan China, AS utawa Rusia, nanging apa bakal ana kudeta utawa sipil. perang ing Uzbekistan utawa kabeh bakal tetep kaya.

      Sacara historis, wong Uzbek ing Asia Tengah minangka komunitas nasional paling gedhe ing hubungane karo tanggane lan mulane nganggep awake dhewe minangka pimpinan sing ana hubungane karo dheweke. Ambruk Uni ora ngowahi pandangane marang tanggane lan tanahe. Konflik ing latar etnis durung ilang, lan pasulayan terus-terusan ing tapel wates minangka conto sing jelas.

      Kaya sing wis dingerteni, saiki ana siji "pemimpin" ing jagad iki sing nganggep awake dhewe minangka dermawan lan pamimpin demokrasi, sing ngetrapake prinsip-prinsip kasebut liwat kudeta lan ambruk negara, lan iki sing kudu diwedeni ing negara kasebut. Panggonan pisanan.
  2. +6
    30 Agustus 2016 06:46
    Wong lara mabuk ... saiki bakal nggawe monumen kanggo dheweke, kutha kasebut bakal diganti jeneng, kanthi latar mburi iki bakal ana perang sengit kanggo kekuwatan. Penulis terus-terusan ngeluh babagan kasunyatan sing, Gusti Allah, AS bakal pas ..., kebak sing, apa jenis USA? Iki minangka zona pengaruh Cina, ora ana maneh. Rusia utawa Amerika Serikat ora duwe apa-apa ing kana. Karimov ora lunga menyang parade kamenangan ing Moskow, nanging dheweke ana ing perayaan pungkasan WW2 ing Beijing, nanging carane Xing Jing Ping disambut ing Majlis Oliy
    Wakil-wakil Parlemen Uzbekistan terus-terusan nyelani Presiden Republik Rakyat China Xi Jinping, sing ngomong karo wong-wong mau kanthi tepuk tangan.

    Dadi penerus bakal lunga yasak menyang Beijing ...
    1. +1
      30 Agustus 2016 08:32
      Iku alesan kanggo sijine wong cilik ing dhampar.
      Sanajan kita butuh?
      1. +2
        30 Agustus 2016 09:06
        Iku alesan kanggo sijine wong cilik ing dhampar.
        Sanajan kita butuh?
        The Big Thing ing sisih liya planet historis ora takon pitakonan kuwi.
    2. + 11
      30 Agustus 2016 10:27
      Dadi penerus bakal lunga yasak menyang Beijing ...


      Ya yasakom? *))) Lan suwene kita, Uzbek, nelukake China, kenapa dheweke menehi upeti marang kita? *)))
    3. +4
      30 Agustus 2016 12:04
      Aku sing saiki loro "kita" lan "ora kita" bakal clash ana ing perang kanggo daya, lan ing umum kabeh ing saurutan. Yen China nemu kekacoan iki, bakal ana daging cincang kanthi mambu sing ora enak banget.
      Latihan kanggo "redistribusi" Kazakh. Nanging Uzbekistan meh kaping pindho populasi Kazakhstan, lan Lembah Ferghana minangka wilayah sing mbledhos.
    4. 0
      30 Agustus 2016 13:02
      Kutipan saka leto
      Karimov ora lunga menyang parade kamenangan ing Moskow, nanging dheweke ana ing perayaan pungkasan WW2 ing Beijing, nanging carane Xing Jing Ping disambut ing Majlis Oliy

      Kajaba iku, Angkatan Bersenjata Uzbekistan entuk peralatan militer China.
    5. +1
      30 Agustus 2016 15:03
      Kutipan saka leto
      banjur zona pengaruh Cina, luwih saka seri. Rusia utawa Amerika Serikat ora duwe apa-apa ing kana.

      Ya mesthi. Mung amarga Karimov tindak perayaan ing Beijing? Analitik sing kuat!!!!!
      Nalika sampeyan ngerteni keseimbangane urusan lan kekuwatan sing nyata, mula sampeyan bisa ngomong!
    6. 0
      30 Agustus 2016 18:16
      Mabuk lara
      Ana pesen babagan seda - http://www.fergananews.com/news/25235
  3. +2
    30 Agustus 2016 07:36
    Wong-wong saka USSR nyadari yen "Pilot Agung" ora langgeng sawise pesen: "luwih saka gula ditemokake ing cipratan Stalin." Uzbek nunggu wahyu sing padha lan owah-owahan. Amarga kanggo kabeh hypertrophy saka authoritarianism ing Uzbekistan, ing umum, goyah, nanging imbangan wis dikembangaké ing wilayah. Ngendi pendulum bakal ngayun yen ana konflik "banyu" sing ora ditemtokake karo Tajikistan lan Kyrgyzstan, malah para spesialis ora bisa prédhiksi. Senadyan kasunyatan sing hubungan karo pemain paling pengaruh ing Asia Tengah, Kazakhstan, kanggo sijine iku mildly, kelangan. Contone, kanggo aku, sing duwe sanak keluarga ing Uzbekistan, luwih angel mlebu ing kana tinimbang menyang negara liya ing planet iki. Miturut cara kasebut, "cemburu" sejarah kasebut saka rong bangsa sing raket banget. Dudu kuwi?
    1. +4
      30 Agustus 2016 08:56
      pemain paling kuat ... uga, uga
    2. +1
      30 Agustus 2016 14:44
      Nah, saiki imbangan wis rampung. Miturut definisi. Ora ana pasukan ing Uzbekistan sing bisa mulihake tatanan kanthi cara anyar. Sampeyan perlu kanggo jiwit banget sawetara (kang nyekel paws obah) lan nggawa liyane nyedhaki, mbangun maneh imbangan ...
      Kabeh iki ing negara-negara Asia ora bisa ditindakake tanpa pertumpahan getih. Lan ing entitas sing ora tau dadi negara ... Umume, sapa sing bakal taruhan yaiku pitakonan kepala negara ing mangsa ngarep. Sapa sing bakal menang Uzbekistan? Kita, wong Tionghoa utawa Amerika.
    3. +3
      30 Agustus 2016 15:19
      Kutipan saka blizart
      Senadyan kasunyatan sing karo pemain paling pengaruh ing Asia Tengah-Kazakhstan
      Ya wis.
      Kanca liyane ing ndhuwur kanthi bener nyathet babagan sing paling berpengaruh
      Kutipan saka leto
      Iki minangka zona pengaruh Cina, ora ana maneh. Ora Rusia utawa AS

      Sapa wae sing mbengkongake ing RRC minangka "paling pengaruh ing wilayah kasebut"
      Sampeyan bisa ngelingake blizart sing dihormati, amarga protes massa diwiwiti ing Aktau lan Atyrau ing musim semi iki. Lan amarga getih apa sing diwutahake ing Zhanaozen????
  4. +3
    30 Agustus 2016 08:00
    Bakal luwih apik kanggo kabeh wong yen Uzbekistan nampa transfer kekuwatan kanthi warisan, sanalika Amerika mlebu ing kana kanthi demokrasi, negara kasebut bakal perang, kabeh masalah sing ana ing negara, aku mikir kepala negara CSTO kudu mbantu njamin terus-terusan transisi kekuwatan lan ngakoni kekuwatan iki.
    Saiki panguwasa AS sibuk karo pemilihan, nanging yen menehi perhatian marang Uzbekistan, kita bakal entuk Ukraina liyane ing tapel wates.
    1. +4
      30 Agustus 2016 08:23
      bakal luwih elek tinimbang Ukraina
    2. +3
      30 Agustus 2016 15:26
      Kutipan saka APAS
      Aku mikir kepala negara CSTO kudu mbantu njamin kesinambungan transisi kekuwatan lan ngakoni kekuwatan iki.

      Ora, ora, ora, ora ... Percaya, kita duwe wong sing melek ing PNS, skenario kaya ngono wis diitung. Iki minangka masalah internal khusus negara kita lan negara kita bakal ngatasi kabeh dhewe.
    3. 0
      30 Agustus 2016 15:30
      Aku ing kene kepala negara-negara CSTO kudu mbantu njamin kesinambungan transisi kekuwatan lan ngakoni kekuwatan iki.


      Matur nuwun kanthi sanget kanggo "perawatan" sampeyan, kita bakal ngatur dhewe. Lan bakal luwih apik kanggo kepala CSTO kanggo ngatasi pembantaian nyata lan getih ing Ukraina wétan. Sampeyan ana ing kana ... atur ing kana, demi Gusti Allah, kaya sing dikarepake ...
      1. +1
        30 Agustus 2016 17:31
        Kaya sing sampeyan ngerti dhewe, wong Uzbek sing kerja ngandhani aku.
        Mulane ana rasa wedi serius sing ora bakal sampeyan mangerteni
        1. 0
          30 Agustus 2016 18:14
          ana wedi serius sing ora bakal ngerti


          Dheweke bisa ngomong akeh perkara ... *) dheweke bakal nelpon aku kaaak ing karya, kaaak dheweke bakal miwiti ngandhani, lan kabeh kupinge wis ditumbuhi mie - sampeyan tahan 3-4 jam, amarga dihukum, aja strictly nyinggung warga strictly, banjur sampeyan miwiti barking supaya padha ngomong sedhela, inti lan mung kanggo titik ... *))

          Aja ngadili negara, dudu klompok fokus utama ... *))
        2. 0
          31 Agustus 2016 20:28
          Wong Uzbek sing ngandhani apa-apa ing pakaryan yaiku wong-wong sing durung manggon ing tanah air. Ora mungkin dheweke bisa ngomong basa Rusia kanthi apik supaya sampeyan bisa ngerti apa sing dikarepake.
    4. 0
      30 Agustus 2016 18:18
      Bakal luwih apik kanggo kabeh wong yen Uzbekistan nampa transfer kekuwatan kanthi warisan
      Sayange, dheweke duwe anak wadon, lan Timur ora bakal ngidini wanita kanggo daya.
  5. 0
    30 Agustus 2016 08:10
    Amerika kanthi bungah ngusap tangane....
  6. 0
    30 Agustus 2016 08:38
    Muga-muga ora bisa kaya Ukraina lan kita wis duwe HPP
  7. +2
    30 Agustus 2016 08:54
    Siji-sijine pilihan sing bisa ditampa kanggo Rusia yaiku aneksasi Uzbekistan lan ngilangi raja feodal kabeh kaliber.
    Ora mungkin ninggalake Asia Tengah menyang Amerika utawa princeling lokal, sing ing kesempatan pisanan bakal dadi lackeys SGA utawa Daesh.
    1. +7
      30 Agustus 2016 10:29
      aneksasi Uzbekistan lan ngilangi raja feodal kabeh kaliber.


      Mulai tengen dina iki ... *) Apa sampeyan bakal "masang lan mbasmi" nalika lungguh ing kursi, utawa ing paling mlumpat ing dhingklik, karo saber plastik digambar? *))
    2. +5
      30 Agustus 2016 10:33
      Siji-sijine pilihan sing bisa ditampa kanggo Rusia yaiku aneksasi Uzbekistan lan ngilangi raja feodal kabeh kaliber.


      hmm... i.e. apa sampeyan ngusulake penaklukan negara tetangga? Apa sampeyan wedi karo akibate?
    3. +3
      30 Agustus 2016 10:33
      lan sampeyan, ketoke, presiden mangsa negara sampeyan ... lan menehi pesenan supaya gampang ... Aku wonder apa sing nggawe sampeyan mikir sing diijini kanggo pirembagan bab gabung ing kabèh negara?
      1. +7
        30 Agustus 2016 10:42
        kabeh kaya biasane ing kene - euforia saka "Krymnash" lan bisa uga vodka sing diobong ... eseman
    4. +4
      30 Agustus 2016 11:48
      Sampeyan ora bakal dipeksa dadi apik. Kenging punapa Rusia badhe kecalan citra mulya, kenging punapa kemawon kedah dipun rebut tiyang supados saged nggadhahi perapian malih wonten ing nagari. Iku luwih apik kanggo nyedhiyani support kanggo pepadhamu, lan moral, lan financial, lan daya, yen perlu, nanging bakal dibutuhake lan ora pindhah menyang fortuneteller! Kita butuh sekutu, dudu mungsuh.
    5. +1
      30 Agustus 2016 13:11
      Kutipan saka ALEA IACTA EST
      Siji-sijine pilihan sing bisa ditampa kanggo Rusia yaiku aneksasi Uzbekistan lan ngilangi raja feodal kabeh kaliber.

      Iki mung pilihan sing ora bisa ditampa. Napa kita kudu nyakup Uzbekistan? Apa ora luwih gampang kanggo nggawe dheweke dadi sekutu?
      Kutipan saka ALEA IACTA EST
      Ora mungkin ninggalake Asia Tengah menyang Amerika utawa princeling lokal, sing ing kesempatan pisanan bakal dadi lackeys SGA utawa Daesh.

      Yen ISIS katon ing Uzbekistan, sampeyan bisa nindakake kaya ing Suriah. Lan ora perlu nyekel Uzbekistan.
      1. 0
        30 Agustus 2016 13:50
        Napa kita kudu nyakup Uzbekistan?

        Amarga yen ora
        ISIS bakal katon ing Uzbekistan

        , lan kudu
        nindakake kaya ing Siria

        ilang Rusia paling apik ing perang.
        Apa ora luwih gampang kanggo nggawe dheweke dadi sekutu?

        Rusia duwe rong sekutu.
        1. +1
          30 Agustus 2016 14:54
          Kutipan saka ALEA IACTA EST
          Amarga yen ora

          Rusia saiki ora bisa nggabungake Uzbekistan amarga akeh alasan, sing paling pisanan lan paling gampang yaiku kita ora duwe wates umum, luwih-luwih, titik paling cedhak Uzbekistan dumunung ing jarak 600 km saka Federasi Rusia.
          Nanging, iki dudu pitakonan. Uzbekistan malah dudu calon kanggo gabung ing EAEU. Maksimum sing bisa ditindakake Rusia saiki yaiku mlebu Uzbekistan menyang EAEU, minimal sing dibutuhake yaiku kelanjutan kabijakan Karimov.
          Minangka kanggo ISIS, rooting ing Uzbekistan ora mungkin, luwih mbebayani yen Amerika ngatur kanggo provoke "perang klan" lan perang kanggo redistribusi lingkungan pengaruh antarane pemimpin ing Uzbekistan.
        2. +3
          30 Agustus 2016 15:14
          ALEA IACTA EST

          Rusia duwe rong sekutu.


          Rusia duwe loro sekutu, akeh kanca (kalebu Uzbekistan), nanging uga sawetara mungsuh ... *) Salah sawijining mungsuh yaiku sampeyan, wong kanthi julukan ALEA IACTA EST. Sampeyan mungsuh cilik mesthi, nanging ora nyenengake, aku njamin ... *))
          1. 0
            30 Agustus 2016 22:36
            Dijupuk langsung saka ilat! plus
        3. 0
          31 Agustus 2016 20:31
          UzBago! Sampeyan bakal ngerti kanggo wiwitan karo masalah, lan banjur bakal katon.
    6. +1
      30 Agustus 2016 22:36
      Muter-muter, Pak provokator, ing kasus apa wae Rusia kudu nggabungake Uzbekistan utawa Tajikistan, utawa negara liya, utawa malah wilayah manca sing populasi manca. Iki umume kaya pati lan mbebayani banget kanggo negara lan masarakat. We have cukup wilayah underdeveloped kita dhewe, lan apa kita kudu Uzbekistan kanggo nandur modal akèh dhuwit lan gaweyan ing kono lan banjur isih dadi invaders Rusia ?? Ora, matur nuwun Gusti ing manajemen wong luwih wicaksana tinimbang sampeyan :-)) lan sampeyan duwe nostalgia nglarani kanggo serikat pekerja, utawa mung provokasi. Dadi, wong-wong Uzbek, aja ngrungokake dheweke, ora ana sing bakal nelukake sampeyan, lan luwih-luwih, sanajan Uzbekistan dhewe dumadakan kanthi alesan njaluk dadi bagian saka Federasi Rusia, ora ana sing bakal nampa! Uzbeks duwe sirah dhewe ing pundhak, supaya wong-wong mau mutusake, nanging kita mung butuh perdagangan lan tenang sing saling migunani, sanajan hubungan ing tingkat negara.
      1. 0
        31 Agustus 2016 14:25
        Ya ... ALEA IACTA EST, sapa sing bakal ditaklukake ing kana, lara wong bodho Brad..

        Apa jenis provokasi? negatif

  8. Komentar wis dibusak.
  9. +8
    30 Agustus 2016 09:20
    80 taun iku umur nalika "Akela" ora bakal bisa nyekel wedhus ing sangisore dheweke nganti suwe, lan banjur teka ing dhampar bebas. Apa pilihan sing bisa ditindakake ing kene? Sawetara nelpon pencalonan saka putriné, nanging iki dipercaya - Timur, sawise kabeh. Ana babai keren - anggota obkom lawas, perdana menteri saiki.
    Ana sacara resmi wong nomer loro miturut, hehe, Konstitusi Uzbekistan - kepala Senat, mantan jaksa, Menteri Kehakiman anyar, sing ditunjuk anyar (ing 2015) saka khan lawas - nanging sing peduli karo Konstitusi ing Asia Tengah?
    Lan banjur ana donya Islam radikal, kang ora bakal njagong minangka relatif miskin ing sudhut ing wayahe nalika makutha mbalek ing bench. Kanthi sawetara kemungkinan, perjuangan sing kuat kanggo kekuwatan bisa ditindakake, sing (ora dikecualekake) bakal diiringi redistribusi pengaruh ing Lembah Ferghana - salah sawijining wilayah sing paling padhet ing Asia Tengah, keranjang roti utama ing kana lan pusat banyu utama wilayah arid iki - lembah, kang saiki dibagi antarane Uzbekistan, Tajikistan lan Kyrgyzstan. Aku isih ngelingi pogrom Ferghana berdarah Mei-Juni 1989, nalika detasemen gabungan saka Departemen Dalam Negeri USSR saka Novosibirsk, bebarengan karo unit bahan peledak saka wilayah liyane ing negara kasebut, dikirim kanthi cepet kanggo nglindhungi populasi sipil, utamane wong Turki Meskhetian lan Rusia saka pogromis Uzbek. Acara-acara kasebut terus terang nasionalis, wong-wong dipateni kanthi brutal kanthi basis nasional. Sajrone acara teknis, 103 wong tiwas, 1011 wong nandhang tatu lan ciloko, 137 prajurit pasukan internal lan 110 perwira polisi sing tatu, salah sijine tiwas; 757 bangunan omah, 27 fasilitas negara, 275 kendaraan dibakar lan dijarah. Ing taun 1991, kira-kira 100 wong wis dihukum dening pengadilan amarga melu kerusuhan, loro mati. Bener, sawetara wong (mantan sekretaris pisanan saka Komite Pusat Partai Komunis Uzbekistan Rafik Nishanov) banjur nyoba kanggo pass kabeh mati minangka konflik domestik - padha ngomong padha ora nuduhake piring saka strawberries ing pasar.
    Saiki Uzbekistan minangka negara paling gedhé kaloro ing papan pasca-Soviet sawisé Rusia, lan watara 1 yuta wong Rusia manggon ing kana. Dadi, masalah nglindhungi sabangsane ora dicopot saka agenda.
    1. +5
      30 Agustus 2016 09:35
      Umumé, kabeh ditulis kanthi bener, mung 1 yuta wong Rusia 15-20 taun kepungkur, saiki luwih cilik. Sanajan ora babagan angka.
      1. +3
        30 Agustus 2016 12:24
        800 ewu Rusia saiki ana. Plus sawetara Ukrainians lan Belarusians, padha bebarengan ing wilayah 100 ewu.
    2. +2
      30 Agustus 2016 15:33
      Kutipan: demotivator
      Acara-acara kasebut kanthi terang-terangan nasionalis.

      Tembung kunci "WEAR". Sajrone taun kamardikan, utawa luwih ing taun-taun pisanan ing Uzbekistan, kabeh jinis diskriminasi diendhegake ing wiwitan, kanthi alasan nasional, agama lan liyane. Aku, minangka wong Rusia, lair ing Uzbekistan, ora tau nemoni manifestasi nasionalisme ing alamatku.
  10. 0
    30 Agustus 2016 09:20
    80 taun iku umur nalika "Akela" ora bakal bisa nyekel wedhus ing sangisore dheweke nganti suwe, lan banjur teka ing dhampar bebas. Apa pilihan sing bisa ditindakake ing kene? Sawetara nelpon pencalonan saka putriné, nanging iki dipercaya - Timur, sawise kabeh. Ana babai keren - anggota obkom lawas, perdana menteri saiki.
    Ana sacara resmi wong nomer loro miturut, hehe, Konstitusi Uzbekistan - kepala Senat, mantan jaksa, Menteri Kehakiman anyar, sing ditunjuk anyar (ing 2015) saka khan lawas - nanging sing peduli karo Konstitusi ing Asia Tengah?
    Lan banjur ana donya Islam radikal, kang ora bakal njagong minangka relatif miskin ing sudhut ing wayahe nalika makutha mbalek ing bench. Kanthi sawetara kemungkinan, perjuangan sing kuat kanggo kekuwatan bisa ditindakake, sing (ora dikecualekake) bakal diiringi redistribusi pengaruh ing Lembah Ferghana - salah sawijining wilayah sing paling padhet ing Asia Tengah, keranjang roti utama ing kana lan pusat banyu utama wilayah arid iki - lembah, kang saiki dibagi antarane Uzbekistan, Tajikistan lan Kyrgyzstan. Aku isih ngelingi pogrom Ferghana berdarah Mei-Juni 1989, nalika detasemen gabungan saka Kamentrian Dalam Negeri USSR saka Novosibirsk, bebarengan karo unit bahan peledak saka wilayah liyane ing negara kasebut, dikirim kanthi cepet kanggo nglindhungi populasi sipil, utamane wong Turki Meskhetian lan Rusia saka pogromis Uzbek. Acara-acara kasebut terus terang nasionalis, wong-wong dipateni kanthi brutal kanthi basis nasional. Ing acara-acara kasebut, 103 wong tiwas, 1011 wong nandhang tatu lan ciloko, 137 prajurit pasukan internal lan 110 perwira polisi tatu, salah sijine tiwas; 757 bangunan omah, 27 fasilitas negara, 275 kendaraan dibakar lan dijarah. Ing taun 1991, kira-kira 100 wong wis dihukum dening pengadilan amarga melu kerusuhan, loro mati. Nanging, sawetara wong (mantan sekretaris pisanan saka Komite Pusat Partai Komunis Uzbekistan Rafik Nishanov) banjur nyoba kanggo pass kabeh mati minangka konflik domestik - padha ngomong padha ora nuduhake piring saka strawberries ing pasar.
    Saiki Uzbekistan minangka negara paling gedhé kaloro ing papan pasca-Soviet sawisé Rusia, lan watara 1 yuta wong Rusia manggon ing kana. Dadi, masalah nglindhungi sabangsane ora dicopot saka agenda.
  11. +2
    30 Agustus 2016 11:08
    Perang liyane dijamin, Saiki macem-macem Islamists, separatist, suku saka Afghanistan, tetanggan Tajikistan lan Kyrgyzstan, lan, mesthine, bearers saka demokrasi saka Amerika Serikat bakal ngganggu.
  12. +3
    30 Agustus 2016 11:40
    Oh ora wektu! Medan perang liyane karo Amerika Serikat wis digambar. Kita ora bisa ngidini pengaruh Yankees ing Uzbekistan. Lan dheweke bakal nyoba ngrusak ana, dheweke duwe sifat kaya ngono - padha teka, weruh lan ngrusak.
    1. +1
      30 Agustus 2016 12:23
      kabeh apik, pracaya kula.
  13. +1
    30 Agustus 2016 13:04
    Karimov duwe masalah karo kita - ora ana putra. Aliyev begja ing babagan iki.
    1. 0
      30 Agustus 2016 17:27
      Masalahmu rada beda, wis ana 3 putri, kaya Prabu Lear. Lan saben hypostasis saka wong tuwa. Lan saka mantu, Aidarchik bisa uga paling cerdas, dheweke cepet-cepet mbusak topik kasebut lan mbuwang, utawa mung bruise ora dadi kanca.

      Aliyev, sing ngerti, ora saben wong begja.
  14. +1
    30 Agustus 2016 13:04
    Masalah sing penting banget. Uzbekistan minangka republik utama ing Asia Tengah, stabilitas kabeh wilayah gumantung marang stabilitas, sing paling gedhe ing babagan populasi, kanthi populasi paling akeh agama, kanthi akeh masalah sosial, luwih-luwih, ora duwe wates umum karo China utawa Rusia, nanging padha karo Afghanistan.
    Ing kahanan kaya mengkono, iku tetep mung kanggo kesehatan apik kanggo Karimov, sanajan iku khas perestroika degenerate, isih wong saka sekolah lawas, pimpinan "post-Soviet" kang pribadine akeh rested.
    Yen, Nanging, misfortune, banjur kanggo kita (Rusia), kanggo RRC, uga kanggo wong Uzbekistan dhewe, ing mratelakake panemume, iku bakal paling apik kanggo nerusake "garis Karimov" ing anané konflik sing signifikan. ana hubungane karo redistribusi pengaruh. Saka sudut pandang iki, pencalonan Mirziyoyeva katon luwih disenengi tinimbang pencalonan putri Karimov.
    Mesthi wae, bisa ngimpi calon sing bakal njupuk kursus menyang aksesi Uzbekistan menyang EAEU, nanging nganti saiki angel ngomong apa Rusia duwe sumber daya kanggo promosi.
    Kanggo Amerika Serikat, saiki pengaruhe ing Uzbekistan ora patiya gedhe, nanging mesthi bakal bisa digunakake. Khusus, dheweke bakal nyoba ngatur "perang klan" lan nyebabake kerusuhan sosial ing ibukutha utawa ing Lembah Fergana (paling kamungkinan nggunakake wayahe pemilihan minangka pemicu).
  15. +3
    30 Agustus 2016 15:01
    Dear comrades (lan purun, ara karo sampeyan, kanggo numpuk) ... Boys lan Girls .. *)

    Lha, ing ngendi akeh sampeyan duwe tingkat gedhe hmm ... "geopolitical horseshoeing", ditambah karo ton empedu, tulung aku ngomong? Ana mung tembung Nekrasov, - "Wong lanang kaya banteng: dheweke macet ... Apa sing dikarepake ing sirah - ... Sampeyan ora bisa ngalahake dheweke metu saka kono kanthi stake: dheweke ngaso ... Saben uwong ngadeg dhewe!", - teka ing pikiran ... *) Ayo ing urutan:

    1. Ora bakal ana perang ing kene, ing skenario apa wae - Uzbekistan duwe sistem politik lan ekonomi sing stabil banget, lan urip siji wong, sanajan sing paling senior, ora ngrampungake apa-apa. Lan neraka karo wong loro menek ing "barricades". Kita ora Ukrainians, matur nuwun marang Gusti Allah, kanggo nyoba kanggo matèni wong karo utawa tanpa alesan, lan mung nggawe gangguan.

    2. Agama ing Uzbekistan ora ana peran ing politik. Ing masyarakat - ya, nanging iki amarga cara urip patriarki ing negara kita, kanthi peran gedhe saka adat lan pakurmatan, tulus lan tulus, kanggo wong tuwa. Menapa malih, kualitas iki ditanam saka umur enom, supaya bisa ngomong. Tegese, sikap rata-rata Uzbek marang agama mung prasaja upeti kanggo generasi sadurunge sing manggon ing tanah kita, ora luwih. Kita ora nandhang nihilisme sosial, kaya ing Kulon, lan sebagian ing Rusia. Kita ora ngowahi agama dadi jimat - minangka conto, sampeyan bisa njupuk Rusia, ngendi passion kanggo Ortodoks wis wewatesan karo clericalism. Kanthi kabeh iki, kita ora nuruti patuladhane wong Arab, sing Islam dipolitisasi nganti wong bisa ngadhepi paukuman pati amarga ora ngurmati agama. Mangkono uga karo kita - ya, sampeyan pracaya paling ora ing pot manure ing windowsill, sing utama ora ngganggu tanggi karo iman iki.

    3. Masyarakat multi-etnis Uzbek wis dumadi. Wong-wong sing kene nyoba babagan beda antar etnis isih urip ing taun 80-an, 90-an, wiwitan taun 2000-an. Tangi guys, hello... *)) Ing Uzbekistan kene, kanggo nyoba kanggo mbedakake ing latar nasional, sosial utawa agama, padha bakal bajingan kanggo amandel banget, supaya sampeyan ora bisa pindhah menyang ENT kanggo 20 taun .. .*)

    4. Wong sing wis akeh gaweyan kanggo nggawe Uzbekistan sing saiki lara. Lan sampeyan, sial, "analis" omah, nguwuh-uwuh ing kene ing wong akeh, malah ngadeg, malah tiba. Ya, sial, "ramalan" sampeyan bakal kelakon (data kanggo "ramalan" iki, luwih-luwih, dijupuk saka langit-langit, utawa nggambarake kabeh fobia lan kompleks sing ana ing jero sampeyan) - piye wae, kita bakal nindakake tanpa, percaya aku. .

    Aku pribadi bisa muga-muga sehat (yen ora kabeh ilang, muga-muga). Tembung liyane, bakal bisa ngomong mung yen ana informasi liyane. Nanging uga - stabilitas lan katentreman ing Uzbekistan - bakal tetep. Lan ora apik kanggo vanog kene, sepira muspra ... *)
    1. +1
      30 Agustus 2016 20:24
      Ora bakal ana perang ing kene, ing skenario apa wae - Uzbekistan nduweni sistem politik lan ekonomi sing stabil banget, lan urip siji wong, malah sing paling senior, ora ngrampungake apa-apa. Lan neraka karo wong loro menek ing "barricades".

      Ing sawijining wektu aku krungu iki saka Moldova ing Dubossary lan Chisinau, saka Armenia lan Azerbaijan, ing taun 1992 aku krungu bab sing padha saka Georgia, lan ing wektu sing padha saka kita (sawise Dudayev ngumumake kamardikan Ichkeria, aku krungu saka Ukrainia ing tengah. saka Maidan pisanan (kita kabeh weruh carane sing kapindho rampung). Apa sampeyan nganggep awake dhewe luwih wicaksana tinimbang kabeh wong ??
      1. 0
        30 Agustus 2016 21:15
        Ing sawijining wektu aku krungu iki saka Moldova ing Dubossary lan Chisinau, saka Armenia lan Azerbaijan, ing taun 1992 aku krungu bab sing padha saka Georgia.


        Ya, demi Gusti Allah - krungu lan krungu. Saliyane ngrungokake, uga kudu sinau nganalisa. Mung kanyatan, kasus kasebut bandel. saka 92 kanggo 2014, perang kesapu saka Dubossary lan Pyanj kanggo Gori lan Donetsk. Apa sampeyan tau krungu saka pojok kuping yen ana sing padha ing Uzbekistan? Ya, ana gangguan, cilik lan gedhe. Andijan taun 2005 bisa dieling-eling. Gangguan cilik 2008 uga bisa dieling-eling - sing durung sampeyan krungu. Ana terobosan saka Afghanistan, Tajikistan, Kyrgyzstan. Apa ana sing munggah ing Uzbekistan, pancen kaya ngono ... kanthi cara "dewasa"? Kabeh omong kosong lan nistha iki dicekel ing pucuk. Sajrone wektu iki, ing Uzbekistan dibentuk masyarakat sing ora peduli politik lan agama, uga aparat negara sing kuat banget, kanthi analis sing apik.

        Sampeyan ndeleng, kanca "analis" - sampeyan tetep gosip dhewe, lan nggawa kasunyatan, mangga. *** bocah-bocah, aja ngowahi log, wong, percaya ... *)
  16. +2
    30 Agustus 2016 16:09
    Apa bisa ana vakum daya ing Uzbekistan? Mbok
  17. 0
    30 Agustus 2016 17:32
    Kekuwatan ditransfer ing Azerbaijan lan uga bakal ditransfer ing Uzbekistan. Nanging iki mung nuduhake siji bab - stabilitas saka rezim autocratic, ngendi kabeh disambungake kanggo siji pimpinan, iku cilik banget. Ya, anggere pimpinan isih urip lan sehat, kabeh apik, nanging kudu diremehake ...
    Lan iki minangka salah sawijining sebab kenapa Barat mrentah planet - sisteme luwih tahan kanggo guncangan apa wae. Wiwit ana mekanisme sing nyumbang kanggo mulihake imbangan.
  18. 0
    30 Agustus 2016 19:37
    Kutipan saka: de_monSher
    Sampeyan ana ... atur ing kana, demi Gusti Allah, sawayah-wayah ...
    Aja kuwatir, kita bakal ngerti kabeh ing wektune ...
    1. 0
      30 Agustus 2016 19:52
      Aja kuwatir, kita bakal ngerti kabeh ing wektune ...


      Ya, aku ora kuwatir, aja kuwatir karo aku ... *))

      Aku ora bisa ngomong yen aku ora peduli apa sing bakal kelakon ing Ukraina, Donbass, lan malah Rusia - aku duwe akeh kanca, kenalan, sederek ing kana. Iki sing ndadekake aku beda karo sampeyan, nyatane - sampeyan, ing hakekat, ora peduli apa sing bakal kelakon ing negaraku - sampeyan mung nyoba mrene-mrene, ngandelake rasa palsu "kaunggulan kekaisaran", ora duwe apa-apa. apa karo, utawa kanggo RI utawa kanggo USSR. "Parochiality" sampeyan sing nembe tangi terus metu ... *)
      1. 0
        30 Agustus 2016 23:08
        Kabeh apik kanggo nyenengake kabeh wong, aku mikir sampeyan ngerti manawa wong beda-beda ing endi wae lan iki jelas kanggo kita. Aku ora ngerti, Aku wis tau kanggo Uzbekistan, nanging aku pengin sing ana tentrem lan katentreman lan wong mikir minangka sethitik sabisa babagan geopolitik lan bungah sabisa, manggon, mlaku, digawe :-)!
  19. +2
    30 Agustus 2016 19:45
    Quote: Rasul

    6
    Rasul Dina iki, 10:42 ↑
    kabeh kaya biasane ing kene - euforia saka "Krymnash" lan bisa uga vodka sing diobong ...

    Nah, ayo ndeleng nalika Nazarbayev sampeyan bakal ngethok jaran ... apa jenis kesenengan sing bakal diwiwiti kanggo sampeyan.
    1. +1
      30 Agustus 2016 23:10
      Apa pikirane ala? Ing sawetara pelanggaran sing ora bisa dingerteni, pengin gawe piala kanggo wong liya ... apa sing bakal nggawe sampeyan luwih apik? Iki carane kapitunan mikir, lan mung wong-wong mau. Sing kuwat tresna marang awake dhewe nanging ora pengin gawe piala kanggo wong liya. owah-owahan
  20. 0
    30 Agustus 2016 20:11
    - Pancen nggumunake carane matine wong Uzbek lawas ngganggu kabeh wong ...
    - Wong tuwa bisa kanthi aman sejajar karo Saddam lan Gaddafi ... dheweke mrentah kanthi trampil, dheweke ora katon maneh ing tanggane sing gedhe, nanging, kaya wong liya, dheweke ora langgeng! Utawa mungkin kanggo luwih apik?
  21. +1
    30 Agustus 2016 20:39
    Kutipan saka: de_monSher
    Aja kuwatir, kita bakal ngerti kabeh ing wektune ...


    Ya, aku ora kuwatir, aja kuwatir karo aku ... *))

    Aku ora bisa ngomong yen aku ora peduli apa sing bakal kelakon ing Ukraina, Donbass, lan malah Rusia - aku duwe akeh kanca, kenalan, sederek ing kana. Iki sing ndadekake aku beda karo sampeyan, nyatane - sampeyan, ing hakekat, ora peduli apa sing bakal kelakon ing negaraku - sampeyan mung nyoba mrene-mrene, ngandelake rasa palsu "kaunggulan kekaisaran", ora duwe apa-apa. apa karo, utawa kanggo RI utawa kanggo USSR. "Parochiality" sampeyan sing nembe tangi terus metu ... *)

    Aku uga ora peduli, kaya sing sampeyan ujar, apa sing bakal kelakon ing Uzbekistan, kaya sampeyan, sing duwe kanca ing antarane wong Rusia lan Ukraina, aku duwe akeh kanca lan kenalan ing antarane wong Uzbek (sing lunga saka Chukotka saka apik. urip ing Uzbekistan).
    P.C.Aku tansah nganggep lan isih nganggep USSR minangka negaraku, mula ing sawijining wektu aku melu Pridnestrovie lan Donbass.
    Lan kene kita duwe siji kursi tryndun ..... lan sampeyan.
    Aku duwe pakurmatan.
    1. 0
      30 Agustus 2016 21:39
      Lan kene kita duwe siji kursi tryndun ..... lan sampeyan.


      Nuuuu ... couch tryndun, minangka sampeyan sijine iku, - wong iki, sing, kaya asu ajag, wiwit narik munggah sak sawetara acara, kanggo nambah HR. Aku, yen sampeyan wis nggatekake, aku nyoba, ora liya mung nerangake marang wong-wong sing kaya ngono babagan hakekat tumindake.

      Babagan Panjenengan opah - iku duweke, lan mung sampeyan, apa karo apa sing dikarepake, - paling duwe, paling ora uncalan ing tong sampah, nanging nyoba, nalika ngomong bab negara liyane, utamané tanggi cedhak, mateni arrogance. Secara pribadi, aku ora nganggep Rusia kanthi sombong, yen sampeyan ngerteni ...

      Lan nalika sampeyan ana ing Dubossary, cukup adoh saka negaraku, aku macet ing Tajikistan - jejere negaraku, lan nindakake kabeh supaya apa sing kedadeyan ing Tajikistan ora nyebar menyang tanah airku.

      Sing kaya kiye...semoga sukses...
    2. 0
      30 Agustus 2016 23:13
      USSR wis suwe, wektune kanggo mbukak mata lan ngerti iki. Lan ora bakal, lan iku apik banget. Aku ora ngerti apa Rusia ora seneng ... Ora ana sing ngganggu nggawe kanca karo tanggi! Luwih becik ninggalake apartemen komunal lan menyang omah lan dolan, ta? Lan luwih menarik lan jamban ora dienggo bareng :-)
  22. mie
    0
    30 Agustus 2016 21:20
    Wong iku isih urip, nanging wis clucked kaya pitik! Kaping pisanan, sampeyan kudu pengin dheweke
    Recovery lan luwih cepet luwih apik! Kapindho, iki minangka salah sawijining republik sing paling angel, kanthi politik lan nasional, lan kita saka Moskow, mesthi, ora bisa ndeleng kabeh subtleties lan nuansa oriental! Sing ngawasi
    arah iki ing Mid, mesthi, ngerti iki lan mugi-mugi iku bakal pas ing cara imbang
    kanggo ngatasi masalah!
  23. 0
    30 Agustus 2016 22:01
    Penulis terus-terusan ngeluh babagan kasunyatan sing, Gusti Allah, AS bakal pas ..., kebak sing, apa jenis USA? Iki minangka zona pengaruh Cina, ora ana maneh. Rusia utawa Amerika Serikat ora duwe apa-apa ing kana.
    AS banget sing ngupayakake kabijakan ing CAR: Afghanistan, Pakistan, Tajikistan ... Terus? Kepiye hubungane Uzbekistan karo Tajikistan lan Kyrgyzstan? Iki minangka celah potensial kanggo perdagangan narkoba, Taliban lan ISIS. Yen kita pros..m Uzbekistan uga Ukraina, banjur jalaran saka "Uzbek Maidan" bisa uga ora urip. "Jeblugan" ing Uzbekistan bisa nggulingake kabeh sistem keamanan ing Asia Tengah kanthi CSTO, SCO, lsp.
    1. 0
      30 Agustus 2016 22:13
      kebak sing apa US? Iki minangka zona pengaruh Cina, ora ana maneh.


      Uzbekistan, iki zona pengaruh Uzbekistan, ora luwih. Ora perlu nempelake driji kanthi cara kekaisaran ing kene. Kita duwe, duwe lan bakal duwe hubungan sing anget karo sampeyan, Rusia - mung amarga kita, ora kaya sampeyan, duwe memori sejarah sing kuwat, lan kita isih nganggep Rusia minangka wong pribumi.

      Nanging ing wayahe, nyoba kanggo "nyuwak banyu" ing siji pabrik iku kesenengan, kanggo sijine iku mildly, mangu. Amerika Serikat, Rusia lan China minangka negara kapitalis "normal" kanthi ambisi lan napsu kekaisaran "normal". Dadi luwih becik ora mbangun "hubungan sing cedhak" karo sampeyan - pisanan ngganti sistem ing negara sampeyan, dadi luwih adil lan ora predatory, banjur dadi masalah liyane. Dadi, ara kanggo sampeyan, lan dudu zona pengaruh China. China duwe kapentingan dhewe karo kita, lan bakal diamati yen ora nglawan kapentingan Uzbekistan. Padha ditrapake kanggo Amerika Serikat, lan Rusia, lan Uni Eropa. Yen ana apa-apa, Turki minangka conto kanggo sampeyan kabeh - nalika taun 90-an, 2000-an, dheweke nyoba promosi garis kasebut, kanthi bentuk Pan-Turkisme, lan liya-liyane, entuk tendhangan sing apik ing bokong, lan mabur saka Uzbekistan. karo singsot.
      1. 0
        30 Agustus 2016 23:18
        Ing tembung sampeyan, ana uga akeh arrogance marang Rusia "kita duwe memori, sampeyan ora." Oh nggih. Saiki, yen sampeyan ngomong mangkono, kepiye sampeyan njaluk hubungan? Umumé, ana sing sawetara warga saka negara-negara tilas USSR kanggo sawetara alasan dumadakan wiwit nuduhake arrogance marang Rusia, kok bakal ... Lan sing paling penting, kenapa?
        1. +2
          30 Agustus 2016 23:27
          Ing tembung sampeyan, ana uga akeh arrogance marang Rusia


          Temokake ing pratelanku paling ora ana siji tembung ing ngendi aku, kanthi cara nolak lan arrogantly, ngomong babagan sawetara jinis "pertandingan klan ing Rusia", "perang kita ora ana ing Rusia", "penaklukan Rusia", lan liya-liyane. lsp.

          Dene “historical memory”, LANGSUNG kulo aturaken dhateng kontingen tiyang ingkang kula adu-adu. Aku njaluk ngapura yen bisa uga katon liya.

          Kanggo USSR, aku uga tuwuh ing kono. Bapakku minangka perwira militer, lan aku ngubengi kabeh pojok Kekaisaran lawas. Aku duwe nostalgia, aku ora bakal mbantah, nanging ing wektu sing padha ana pangerten yen USSR ora ana maneh. Ana kanca-kancaku sing apik banget ing St. Petersburg, ing Kyiv, ing Lvov, ing Murmansk, ing Vladik, lsp. lsp. Aku tansah seneng ndeleng dheweke ing panggonanku, dheweke ana ing panggonanku.

          Kurang luwih kaya iki ...
          1. 0
            31 Agustus 2016 00:10
            Yen mangkono, aku ndhukung sampeyan kanthi lengkap. Aku ora ngerti sapa sing ngomong babagan penaklukan, mesthi ana wong bodho sing cukup ... Nanging sampeyan ora kudu serius, mbok menawa. Aku mikir yen perdagangan lan kunjungan bebarengan minangka kunci kanggo kamakmuran lan paseduluran. Sayange, wong Amerika ngerti banget babagan iki, lan kita uga kudu sinau saka wong-wong mau.
            1. +1
              31 Agustus 2016 00:18
              Kita tanggi, historis. Kita mangan luwih saka siji pood uyah bebarengan, lan kita bakal mangan luwih - mesthi, karo sampeyan, lan karo Kazakhs, lan Belarusians, lan Tajiks, lan karo wong liya. Kanggo Amerika, Uzbekistan duwe hubungan sing renggang karo Amerika Serikat sajrone 20 taun. Nanging sanajan mangkono, kita ora padu karo wong-wong mau, lan uga ora padu.

              Lan kanggo statements, mung yen sampeyan ora kesed, maca. Ing kene, umpamane, wong sing menehi komentar ing ngisor iki, Lumumba, sing kanthi gampang lan jujur ​​​​nyebutake fakta, ora ana sing kudu ditambahake. "Aku teka, aku katon, aku ora seneng. Dalan-dalan meh d-e-r-s-m-o, layanan ora ana, petugas pabean boors, "peradaban" meh ora ana, kasunyatan sing ora ana, tanpa pathos ... Nanging aku ora ' Ora ngerti asale saka ngendi, mbokmenawa saka Nukus - gampang nandhang sungkowo ing panggonan-panggonan kasebut ... mula dheweke salah, amarga iki, ing pambiji "kahanan bisa gampang gonjang-ganjing" ... Lan petugas bea cukai. , dening cara, iku psikolog banget, kaya lan hucksters - padha weruh memangsan gampang, karo tutul saka "peradaban", uga, padha dipoyoki kanggo kesenengan dhewe - sawise kabeh, kita wong ... *) Lan - aku mung sengit pompositas, iku nesu aku lan iku ...
      2. 0
        30 Agustus 2016 23:47
        Aku ana ing Uzbekistan taun kepungkur. Kesan sing sedhih banget. Roh saka desolation total lan karusakan cetha ing udhara.

        Diwiwiti kanthi dicopot dadi kathok jero ing bea cukai, dipeksa mbukak kunci laptop (padha nggoleki porno), uga, kepiye carane dheweke meksa aku: wong lanang mlaku-mlaku, kanthi ora jelas ngobahake bedhil mesin. Kene sampeyan bakal banget accommodating.

        Lan pungkasane aku lunga menyang Uzbekistan: Sanalika sawise transisi, peradaban rampung. Ora ana listrik, ora ana tandha-tandha ing dalan, ora ana chipper, ora ana tandha-tandha (apa dheweke ngedol logam?). Sawise nyebrang tapel wates, sawetara cedar muddy metu saka pepeteng, padha kurban kanggo ijol-ijolan mata uang kanggo kertas sampah lokal ing tingkat predatory. Dheweke ora gelem, dhuwit sing isih ana diwenehake menyang booth kanggo asuransi mobil.

        Dheweke pengin pindhah menyang Samarkand, nanging banjur ngganti pikirane (keel lan ban serep luwih murah tinimbang roda), amarga ora ana layanan utawa stasiun bensin ing sadawane dalan 400 kilometer. Lan apa sing wis ditinggal wiwit jaman USSR, kaya monumen. Sawise warga lokal kejiret karo kuldi lan eggplants (padha ora wani pour slop iki menyang Lexus). Dalan sing apik, isih dalan Soviet, nanging mung apik amarga iklim garing, lan ora ana sing nyopir.

        Peradaban ing Uzbekistan ends mung ngluwihi wates saka sawetara kutha gedhe. Tajikistan urip kaya ora luwih apik, Aku duwe kasempatan kanggo lelungan liwat kabeh tilas republik Soviet lan mbandhingaké.

        Nggoncangake kahanan ing negara kasebut ora mung gampang, nanging gampang banget. Lan wong Uzbek bakal padha ngethok, kaya wong Tajik ing jamane.
  24. 0
    31 Agustus 2016 13:10
    Dear: Rasul, geltman, de Mon Cher, aja nggatekake sawetara ahli sofa: umur transisi (wong diwasa lan pinter mikir karo sirahe), panas lan minangka asil .....
    Ingvar, aku ngelingake sampeyan: Benazir Bhuto minangka wanita lan dadi Perdana Menteri Pakistan.
    Blizzart bener: anggere Karimov isih urip, keseimbangan tartamtu dijaga ing negara kasebut, lan sanalika dheweke mati, keseimbangane bakal kaganggu. Ing EVERY masyarakat ana wong sing pengin njupuk Piece ekstra saka pai lan pati saka pimpinan kaya Karimov mung ing tangan "pamburu" kuwi.
  25. 0
    31 Agustus 2016 16:07
    Kutipan saka leto
    Iki minangka zona pengaruh Cina, ora ana maneh. Rusia utawa Amerika Serikat ora duwe apa-apa ing kana.

    Ora ana bisnis Cina gedhe ing Uzbekistan. Ora ana elit sing fokus ing China. Ing Asia Tengah, tumindak Cina kanggo nambah pengaruh tansah dirasakake kanthi ketegangan. mangertos. yen Cina teka, wong-wong lokal bakal "bubar" lan dadi Cina biasa. Padha katon karo kapentingan ing pembangunan infrastruktur (Great Silk Road), nanging minangka cara kanggo Cut dhuwit. Ing mratelakake panemume, iki zona pengaruh Cina lan ora ana wong liya sing adoh saka bener. Asia Tengah, utamane Uzbekistan, minangka majalah bubuk gedhe amarga politik domestik Karimov. Nanging ora ana gunane kanggo para pemain donya kanggo njeblug saiki, ora kanggo kita, utawa kanggo wong Tionghoa (sing bisa dingerteni dhewe), utawa kanggo Amerika Serikat (ing mangsa ngarep), amarga ing Afghanistan saiki pasukan AS lan negara-negara. butuh pasokan sing aman lan rute mundur. Dadi saben wong kudu golek cara kanggo mutusake masalah kahanan sing wis digawe kanthi tentrem, kanthi jelas ora nglebokake gembong, nanging golek pengaruh dhewe kanggo pimpinan anyar.
  26. 0
    1 September 2016 11:10
    Wayahe iki wis liwati.
    Penangkapan perdana menteri mungkasi masalah iki. Lan yen kasunyatan iki ora dikonfirmasi sacara resmi, iki nuduhake yen kabeh wis rampung preventif lan pelamar ora duwe pitakonan.
  27. 0
    1 September 2016 23:05
    Inggih, aja ndemek Uzbekistan! Karimov minangka pribadine sing aneh ... nanging .... Aku lan Uzbek manggon ing negara sing padha luwih saka setahun ... ora sepuluh taun utawa malah satus taun ... Ngajeni wong-wong kuna iki kanthi tradhisi dhewe. . Uzbeks, aku ngormati sampeyan!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"