"Angara-A5" ing Vostochny: dhasar kanggo mangsa gedhe

"Angara-A5" ing Vostochny: dhasar kanggo mangsa gedhe

Tanggal 11 April, peluncuran pertama kendaraan peluncuran Angara-A5 ditindakake saka Vostochny Cosmodrome. Acara iki penting banget kanggo astronautika kita lan nemtokake dalan pangembangane kanggo jangka panjang....
"Yura, kita wis teka": apa Rusia butuh "Buran" anyar

"Yura, kita wis teka": apa Rusia butuh "Buran" anyar

35 taun kepungkur - tanggal 15 November 1988, Uni Soviet ngirim pesawat ruang angkasa Buran sing bisa digunakake maneh menyang orbit Bumi sing kurang. Program kasebut, unik babagan tugas sing ditanggulangi, enggal mati, nanging tetep ora ...
Evolusi satelit pengintai optik domestik

Evolusi satelit pengintai optik domestik

Wiwit awal taun suwidakan, angkatan bersenjata Soviet lan Rusia wis nggunakake satelit pengintaian optik. Sajrone pirang-pirang dekade, teknik iki terus dikembangake liwat introduksi ...
Kendaraan peluncuran sing dirancang Rusia

Kendaraan peluncuran sing dirancang Rusia

Industri roket lan ruang angkasa Rusia ngembangake sawetara kendharaan peluncuran sing janjeni. Sistem kanthi kinerja sing ditingkatake lan kemampuan dhasar anyar bakal diuji lan ...
Starfish Prime - carane Amerika nyebul papan

Starfish Prime - carane Amerika nyebul papan

Konstelasi satelit mungsuh minangka salah sawijining masalah utama kanggo operasi khusus Rusia ing Ukraina. Iku wektu kanggo ngelingi carane ing jaman kuna iku non-trivially diusulake kanggo ngatasi masalah kuwi ...
Satelit "Condor" lan prospek sing

Satelit "Condor" lan prospek sing

Rasi lintang antariksa Rusia wis diisi maneh karo satelit Kondor-FKA kanggo penginderaan jarak jauh bumi. Kanthi bantuan, struktur sipil bakal bisa nliti permukaan lan nindakake macem-macem ...
Sistem kontrol pesawat ruang angkasa "Buran"

Sistem kontrol pesawat ruang angkasa "Buran"

Pesawat ruang angkasa Buran nindakake penerbangan orbit mung ing mode otomatis. Sistem kontrol unik sing dikembangake khusus kanggo dheweke bisa ngatasi masalah iki....
Aset ruang tempur cilik ing AS lan jawabane

Aset ruang tempur cilik ing AS lan jawabane

Sanajan kabeh bebaya kasebut, negara-negara manca terus militerisasi ruang. Akibaté, ancaman anyar muncul kanggo klompok orbit militer lan sipil ...
Infrastruktur ruang kuasi-sipil, ancaman lan obat

Infrastruktur ruang kuasi-sipil, ancaman lan obat

Rusia ngelingi bebaya potensial kanggo infrastruktur ruang angkasa. Dadi, ing sawetara kahanan, satelit militer utawa dual nggunakake bisa dadi target sing sah kanggo anti-ruang ...
Apa Skif Rusia bisa saingan karo Starlink

Apa Skif Rusia bisa saingan karo Starlink

Internet satelit broadband mesthine katon ing Rusia wingi. Kaping pisanan, kanggo kepentingan Kementerian Pertahanan. Ing Ukraina, saiki masalah paling gedhe saka tentara Rusia digawe mung dening ...