Plasma ing urusan militer: kesempatan lan masalah

Plasma ing urusan militer: kesempatan lan masalah

Senjata plasma wis suwe ditemokake ing fiksi ilmiah. Ing kasunyatan, teknologi kasebut durung metu saka laboratorium, sanajan gas terionisasi ora anyar kanggo militer ....
Proyek "Alabuga" lan sensasi sing ora sehat

Proyek "Alabuga" lan sensasi sing ora sehat

Proyek senjata pulsa elektromagnetik Rusia "Alabuga" wis maneh narik perhatian pers lan blog. Nanging, wektu iki tinimbang kabar ana sensasi sing ora sehat....
Jepang wiwit nyoba railgun ing kapal ibu

Jepang wiwit nyoba railgun ing kapal ibu

Jepang wis ngembangake senjata artileri laut adhedhasar bedhil elektromagnetik. Prototipe produk kasebut wis dipasang ing kapal operator lan tes pertama wis ditindakake....
Kripik Sovereign: Rusia ing perang semikonduktor global

Kripik Sovereign: Rusia ing perang semikonduktor global

Salah sawijining tugas prioritas kanggo masa depan sing cedhak banget ing Rusia yaiku organisasi produksi microchips dhewe. Kanggo tujuan iki, investasi multimilyar dolar dibayangke, saka ngendi ...
Diagram saka hulu ledak nuklir

Diagram saka hulu ledak nuklir

Ing jaman biyen, sawetara rencana dhasar kanggo hulu ledak nuklir dikembangake lan ditindakake. Sawetara wong wis mbuktekake efektifitas lan isih digunakake nganti saiki ....
Printing XNUMXD ing militer

Printing XNUMXD ing militer

Teknologi printing XNUMXD ngembangake lan nemokake aplikasi ing macem-macem lapangan, kalebu ing lapangan militèr. Teknologi lan peralatan saka jinis iki bisa migunani ing produksi, ndandani, lan malah ...
Prancis nguji pesawat hipersonik pisanan

Prancis nguji pesawat hipersonik pisanan

Prancis wis nyoba pesawat hipersonik eksperimen kanggo pisanan. Perkembangan ing proyek VMaX ing mangsa ngarep bisa nemokake aplikasi ing pangembangan senjata canggih saka macem-macem ...
Listrik saka Laser Beam: Program Riset DARPA POWER

Listrik saka Laser Beam: Program Riset DARPA POWER

Agensi DARPA ngupayakake cara sing njanjeni kanggo nransfer energi ing jarak sing adoh. Dadi, ing kerangka program POWER, kemungkinan nyuplai energi kanthi bantuan sinar laser lagi diteliti ....
Proyek Pele: reaktor sing tansah karo sampeyan

Proyek Pele: reaktor sing tansah karo sampeyan

Teknologi nuklir ing militer ngalami renaissance sing ora dikarepke - konsumsi daya sing saya tambah mbutuhake sumber listrik sing kompak lan tahan suwe. Amerika sepisan maneh mutusake kanggo ndarbeni ...
China nyoba laser pertempuran kanggo nglawan satelit

China nyoba laser pertempuran kanggo nglawan satelit

China ngembangaken senjata canggih adhedhasar prinsip fisik anyar. Contone, miturut pers asing, kompleks laser wis dipasang lan dioperasikake ing salah sawijining situs tes kanggo nglawan ruang ...
Kita bakal nembus: superkomputer Rusia

Kita bakal nembus: superkomputer Rusia

Sanksi internasional dirancang kanggo nyuda industri teknologi dhuwur Rusia. Salah sawijining akibat saka larangan kasebut bisa uga ana keterlambatan serius ing pambangunan lan operasi ...