Review militèr
Reformatting Eling: Ing dalan menyang Reformasi Agung

Reformatting Eling: Ing dalan menyang Reformasi Agung

Вступление на престол 19 февраля 1855 года императора Александра II произошло при весьма драматичных обстоятельствах: военные поражения и всеобщее недовольстве старой властью. Но, по счастью, всякая...
Geografi epik Rusia saka siklus Kyiv

Geografi epik Rusia saka siklus Kyiv

Para juru crita ing provinsi-provinsi Rusia sisih lor ora duwe gagasan babagan pamrentahan kidul, nanging nyoba kanggo ngenali obyek geografi epik kanthi nyata ...
Carane "geni Yunani" disimpen Konstantinopel

Carane "geni Yunani" disimpen Konstantinopel

Продолжение цикла статей, посвященных осадам столицы Византии – Константинополя. О таинственном «греческом огне», который применялся византийцами на флоте и при защите Константинополя...
petualangan Siprus St Thekla

petualangan Siprus St Thekla

На Кипре монастырь святой Фёклы знает каждый киприот. 7 октября в День святой Фёклы сюда устремляются христиане со всех уголков острова. Совершают омовение в источнике. И набирают в нём целительную...
Carane Ukraina didol kanggo botol schnapps

Carane Ukraina didol kanggo botol schnapps

Отмена сухого закона и появление германских оккупационных войск в Киеве совпали, поэтому в то время появилась шутка: «Продали Украину за бутылку шнапса!» Немцы быстро поставили самостийников на место...
Dromon ing pertahanan Konstantinopel

Dromon ing pertahanan Konstantinopel

О важнейшем инструменте обороны столицы, омываемой с трех сторон водой – флоте и его кораблях...
Napa Ukraina Rusia mbalela marang demokrasi priyayi

Napa Ukraina Rusia mbalela marang demokrasi priyayi

Русская национально-освободительная война против Речи Посполитой была вызвана колониальным, паразитическим характером польской власти. Польша не смогла переварить Русскую украйну...
"Lan kanthi motto mungkin"

"Lan kanthi motto mungkin"

Новая красивая сказка, созданная буквально у нас на глазах, и реальные события, послужившие ее основой...
Kastil Bodelvidan "Ladies in Blue"

Kastil Bodelvidan "Ladies in Blue"

Kastil Bodelvidan minangka salah sawijining kastil Inggris pungkasan sing dibangun ing Abad Pertengahan, yaiku, luwih akeh, lan bisa uga ora tau lair!...
Bèntèng lan donjons

Bèntèng lan donjons

Kastil wiwit dibangun utamane ing Normandia ing abad kaping XNUMX. Alesane yaiku: sawise mati Charlemagne, kekaisaran gedhe ambruk. Putra lan putu saka Charles dadi luwih jero lan luwih jero menyang wilayah ...
Kawulo saka teori Norman

Kawulo saka teori Norman

mengeti 1160th saka negara Rusia. Taun 862 sacara tradisional dianggep minangka titik wiwitan negara nasional. Taun iki panggilan Pangeran Rurik Rusia ditindakake ...
Blokade Leningrad kudu diakoni minangka pembantaian

Blokade Leningrad kudu diakoni minangka pembantaian

Sidang babagan ngenali kejahatan perang ing wilayah Leningrad minangka pembantaian dianakake ing Pengadilan Daerah Leningrad. Kerugian USSR sajrone blokade Leningrad antara 600 ewu nganti 1,5 yuta wong ...
Perang Mesothene

Perang Mesothene

Ing sasi September 1812, pasukan Rusia ing komando Steingel lan Essen nyoba ngalahake korps Prusia ing arah Riga. Serangan gagal, pasukan kita bali menyang Riga ...
Carlisle lan Maria

Carlisle lan Maria

Mary lair ing taun 1542 lan dadi Ratu Skotlandia nalika umur nem dina. Nalika isih cilik, Skotlandia dikuwasani dening bupati ...
Carlisle Castle: A Sajarah Liwat Abad

Carlisle Castle: A Sajarah Liwat Abad

Ana kastil, sing, sanajan katon apik banget, meh ora tau melu permusuhan. Lan ana wong-wong sing "bejo" dadi ing tengah kanggo sawetara abad. Lan malah ...