"Kastil Keluarga" Eltz

"Kastil Keluarga" Eltz

Bèntèng sing unik banget, sing ing sajarahé wis pirang-pirang abad ora tau dirusak lan isih dadi kulawarga Eltz, sing leluhuré manggon ing kana wiwit abad kaping 12...
Kenapa Beria dipateni?

Kenapa Beria dipateni?

70 taun kepungkur, Lavrentiy Beria, sing nyekel posisi dhuwur ing pimpinan USSR kanggo wektu sing suwe, lan klompok kanca-kancane, sing diarani "geng", ditembak ing Moskow ...
Francis Drake - pirate admiral

Francis Drake - pirate admiral

El Drake utawa naga sing medeni yaiku sing diarani wong Spanyol Francis Drake. Sajrone urip, dheweke dadi mungsuh nomer 1. Dheweke uga misuwur amarga panemuan lan karir sing apik banget - saka wong biasa nganti ...
Serangan ing U Line (U-asema)

Serangan ing U Line (U-asema)

Ing mangsa panas 1944, komando Soviet wis ngembangake rencana kanggo sawetara operasi strategis nglawan, utamane, pasukan Jerman lan Finlandia. Nanging, kanggo ngleksanakake rencana kasebut perlu ...
Perang sengit kanggo Zhitomir lan Berdichev

Perang sengit kanggo Zhitomir lan Berdichev

80 taun kepungkur, tentara Vatutin nindakake operasi Zhitomir-Berdichev. Pasukan saka Front Ukrainia 1 rampung mbebasake wilayah Kyiv lan Zhitomir, bagean saka wilayah Vinnitsa lan Rivne ...
Perang kanggo mbebasake Bank Kanan Ukraina

Perang kanggo mbebasake Bank Kanan Ukraina

80 taun kepungkur, operasi strategis Dnieper-Carpathian saka pasukan Soviet diwiwiti kanthi tujuan mbebasake Bank Kanan Ukraina. Sawise mbukak ing ngarep udakara 1400 km, operasi kasebut minangka salah sawijining ...
Pamrentahan Elizabeth Tudor

Pamrentahan Elizabeth Tudor

Dheweke bakal miwiti jaman emas ing sejarah Inggris. Ayo ngobrol kanthi ringkes babagan pamrentahan ratu Inggris sing paling dihormati ...
"Model Castle"

"Model Castle"

Ana wektu ing sajarah nalika kastil sing dibangun sadurunge dirusak ing lemah, lan ing panggonane, paling apik, mung tumpukan watu sing isih ana, sing banjur digawa dening warga lokal ...
perang laut Abukir

perang laut Abukir

Pertempuran laut Abukir, sawise kampanye Bonaparte sing diwiwiti ing Mesir kanthi apik dadi petualangan sing ora duwe kesempatan sukses ...
Marathon: latar mburi, perang lan stereotip

Marathon: latar mburi, perang lan stereotip

Wiwit saka sekolah, kita wis biasa ndeleng perang Greco-Persia liwat mata Hellenes, sing meh ora adil lan adil; Pertempuran Marathon sing padha ditemokake dening kita liwat prisma ...
urip pribadi Elizabeth I Tudor

urip pribadi Elizabeth I Tudor

Ayo dadi pirembagan bab urip pribadi salah siji saka ratu paling padhang ing Inggris. Apa bener dheweke tetep prawan lan Ivan the Terrible dhewe nggodha dheweke ...
Kepiye Koloni Amerika Nantang Mahkota Inggris

Kepiye Koloni Amerika Nantang Mahkota Inggris

250 taun kepungkur, kolonis Amerika nganakake pogrom sing mudhun ing sejarah minangka Pesta Teh Boston. Iki minangka sinyal kanggo Perang Kamardikan ...