Alexander I: apa wayahe kamulyan teka?

Alexander I: apa wayahe kamulyan teka?

Panyebab perang ing Eropah ing awal abad kaping 19, lan carane padha mengaruhi pembangunan masyarakat feodal Rusia. Lanjutan saka seri artikel babagan tahapan pembangunan negara sing ana gandhengane karo formasi ...
Kakaisaran Ottoman ing pungkasan abad kaping 18

Kakaisaran Ottoman ing pungkasan abad kaping 18

Kakaisaran Ottoman minangka salah sawijining kekaisaran paling kuat sing tau nguwasani wilayah Balkan, Mediterania Timur, Afrika Lor, Bulan Sabit Subur lan Asia Minor....
Rusia lan abad XIX anyar

Rusia lan abad XIX anyar

Kelas feodal Rusia, para bangsawan, ditampa ing awal abad kaping 18. teknologi modern, loro ing kontrol lan ing senjata, padha bisa mbuktekaken piyambak ing paprangan. Sisih liyane koin yaiku ...
Rusia saka 18 - awal abad ka-19: apa regane kekaisaran?

Rusia saka 18 - awal abad ka-19: apa regane kekaisaran?

Apa Rusia minangka kekaisaran ing pungkasan abad kaping 18 - awal abad kaping 19? Kita bakal mangsuli pitakonan kontroversial iki ing artikel iki. Terus siklus babagan tahapan pembangunan negara sing ana gandhengane karo formasi ...
Pabrik metalurgi Makeevsky: sabotase sajrone konstruksi

Pabrik metalurgi Makeevsky: sabotase sajrone konstruksi

Makeevka Metallurgical Plant dijenengi sawise. Sadurunge perang, S. M. Kirov minangka salah sawijining pabrik metalurgi paling gedhe ing USSR. Dheweke kudu ngrampungake kabeh proyek rekonstruksi sing digambar ing taun-taun kepungkur ...
Metropolitan Alexy. Richelieu Rusia ing Dmitry Donskoy

Metropolitan Alexy. Richelieu Rusia ing Dmitry Donskoy

Metropolitan Alexy bener-bener mrentah ing Principality of Moscow wiwit taun 1360 nganti mati ing taun 1378, nanging dheweke ora kondhang ing negara kita lan tetep ana ing bayangan Dmitry Donskoy ...
Kenapa Ivan the Terrible difitnah?

Kenapa Ivan the Terrible difitnah?

440 taun kepungkur, Tsar Rusia Ivan the Terrible tilar donya. Kanggo wektu sing suwe, tembok mitos ireng muncul ing saubengé raja sing keras iki. Tsar Rusia didakwa nindakake kekejeman, despotisme lan malah kegilaan ...
Pamrentahan dawa lan pungkasan tragis Nicolae Ceausescu

Pamrentahan dawa lan pungkasan tragis Nicolae Ceausescu

Panguwasa iki cukup biasa-biasa wae, lan ing taun-taun pungkasan pamaréntahan - politisi sing ora kuwat, nanging iki ora nyegah dheweke tetep kuwasa kanggo 24 taun suwene. Sajrone wektu iki, Romania saka ...
Pulo Slaver ing Afrika

Pulo Slaver ing Afrika

Panggonan ing ngendi wong Afrika adol siji liyane minangka budak kanggo wong kulit putih ...