Ekspedisi menyang leluhur. Olahraga, game lan nari ing Mesir Kuno

Ekspedisi menyang leluhur. Olahraga, game lan nari ing Mesir Kuno

Apa jenis hiburan sing ditindakake dening wong Mesir Kuna, lan apa dheweke wis ngembangake olahraga? Saiki, wis dadi fenomena massa sing sejatine minangka kegiatan, minangka hiburan, lan minangka tontonan. Nanging babagan olahraga lan ...
Pol Pot: rezim nglawan rakyate

Pol Pot: rezim nglawan rakyate

Sawise tekan dhuwur kekuwatan lan wiwit rumangsa luwih percaya diri, Pol Pot mboko sithik pindhah ora mung saka Marxisme klasik, nanging uga saka Maoisme Cina ...
1204. Tiba Roma Anyar

1204. Tiba Roma Anyar

Terusan saka seri "Pengepungan Konstantinopel". Kepiye kanggo pisanan ing meh 900 taun, mungsuh njaba nyekel Roma Kapindho ...
Evil May Day

Evil May Day

Dina nalika rong tenaga kerja tabrakan ...
Kepiye rong divisi Rusia mandhegake tentara Napoleon

Kepiye rong divisi Rusia mandhegake tentara Napoleon

Pasukan Rusia ing Pertempuran Craon ing Maret 1814 ngrampungake salah sawijining prestasi sing paling misuwur. 16 ewu prajurit Rusia nahan pukulan pasukan mungsuh sing unggul ing pimpinan pribadi Napoleon ...
Pol Pot: Rise to Power

Pol Pot: Rise to Power

Sinau sejarah pamrentahane sing cendhak, sampeyan ora sengaja mikir yen Pol Pot minangka penjahat sastra utawa film, mula kabeh kritikus bakal ujar: "Ora ana karakter kaya ngono ...
Ngendi hadiah Nobel Dmitry Mendeleev?

Ngendi hadiah Nobel Dmitry Mendeleev?

Ing taun mengeti 190th saka ilmuwan Russian gedhe D.I. Mendeleev, iku worth maneh njawab pitakonan sajarah - carane seri acara berkembang, sawise kang penulis donya misuwur ...
Dunkirk: antarane Inggris lan Prancis

Dunkirk: antarane Inggris lan Prancis

Tanggal 17 September 1646, pasukan Prancis ing komando Louis II de Bourbon, Pangeran Condé, ngepung Dunkirk, disengiti dening Prancis lan Inggris, lan benteng kasebut diblokir saka segara dening armada Walanda ...
Perang Mawar: King Edward IV saka Inggris

Perang Mawar: King Edward IV saka Inggris

Pahlawan saka materi sabanjure bakal dadi raja Inggris, sing kalebu ing garis York Plantageneg, Edward, Earl of March, luwih dikenal minangka King Edward IV....
kamenangan Wittgenstein ing Bar-sur-Aube

kamenangan Wittgenstein ing Bar-sur-Aube

210 taun kepungkur, pasukan Rusia-Bavaria sekutu ngalahake korps Prancis Oudinot ing cedhak kutha Bar-sur-Aube. Tentara utama mandheg mundur lan nerusake serangan ...
Konstantinopel. Serangan 1203

Konstantinopel. Serangan 1203

Ing tanggal 24 Juni 1203, kabeh armada Tentara Salib ngliwati tembok kidul Konstantinopel ...
"Aja nyenengi prajurit, wong wadon isih nglairake!"

"Aja nyenengi prajurit, wong wadon isih nglairake!"

“Aja nyenengi para prajurit! Wong wadon isih nglairake!” Ekspresi iki digandhengake karo Marsekal Uni Soviet Georgy Zhukov ing taun 1990-an. Nanging Zhukov ora ngomong kaya ngono ...