Pedagang ing abad tengahan

Pedagang ing abad tengahan

Ing Abad Pertengahan, para pedagang duweni reputasi sing ala, amarga sistem feodal sing ana. Miturut feodalisme, pentinge lan status sosial sampeyan gumantung saka ...
Earl Birger Magnusson. Raja tanpa makutha

Earl Birger Magnusson. Raja tanpa makutha

Panguwasa Swedia sing paling misuwur ing negara kita yaiku Charles XII, nanging sing nomer loro yaiku Jarl Birger, sing urip maneh ing abad kaping 13 ...
Perang Enem Dina Napoleon

Perang Enem Dina Napoleon

210 taun kepungkur, Napoleon ngalahake tentara Prusia-Rusia Silesia ing Blucher ing patang perang. Pertempuran kasebut diarani Perang Enem Dina Napoleon ...
Carane Tentara Abang mbebasake Ukraina saka Petliurists

Carane Tentara Abang mbebasake Ukraina saka Petliurists

105 taun kepungkur, Tentara Abang mbebasake sebagian besar Ukraina saka Petliurists. Beda karo crita penulis Ukrainia independen, iki dudu invasi Muscovites. Sebagéan gedhé prajurit Tentara Merah iku lokal ...
Perang panas ing La Rotière

Perang panas ing La Rotière

Pertempuran paling panas dumadi ing tengah, ing lan ing sekitar desa La Rotière. Kanggo pisanan, tentara Silesia nglawan Alexander I, lan jenderal Rusia nyoba ngalahake Prancis ...
Iran: realpolitik ing tutup agama

Iran: realpolitik ing tutup agama

Ing taun 1980-an, kabijakan luar negeri Iran ditindakake kanthi slogan ngekspor gagasan-gagasan Revolusi Islam; Nanging, mung komponen agama sing ndasari kegiatan Tehran ing arena internasional ...
Pendudukan Jerman liwat mata statistik Prancis

Pendudukan Jerman liwat mata statistik Prancis

Ing pungkasan taun 1945, pamaréntah Prancis ngrilis laporan statistik umum babagan kahanan negara sawisé pendhudhukan lan pembebasan. Isine informasi menarik sing nuduhake yen ...
Rusia: 500 taun kesepian. Miwiti

Rusia: 500 taun kesepian. Miwiti

Presiden Rusia meksa akeh wong ing omah lan ing luar negeri kanggo maca buku sejarah maneh. Donya lan Rusia ...
Pangeran Oleg lan Kerajaan Ryazan

Pangeran Oleg lan Kerajaan Ryazan

Pangeran Oleg Ryazansky minangka salah sawijining tokoh paling kontroversial lan ambigu ing sejarah Rusia ...
Carane Uni Soviet dipatèni

Carane Uni Soviet dipatèni

Perang Dingin utamane perang informasi. Perang makna lan nilai. Kulon menehi kamardikan. Bagéyan saka elit Soviet, inteligensia lan wong akeh ambruk kanggo "pameran kapitalisme" ...
Sapa sing Petliurists

Sapa sing Petliurists

105 taun kepungkur, ing Februari 1919, Tentara Abang dikuwasani Kyiv. Petliurists dikalahaké déning Reds (Front Ukraina) lan Makhnovists. Sisa-sisa Petliurists mlayu menyang sisih kulon Ukraina ...
Ing salawas-lawase karo Moscow

Ing salawas-lawase karo Moscow

370 taun kepungkur, resimen kraton, kanthi panggilan Khmelnitsky, mlebu ing Kiev lan kutha-kutha liyane ing Little Russia. Tahap anyar ing perang pembebasan Rusia wis diwiwiti - perang antarane Rusia lan Polandia ...