Puncak karir militèr Adipati Marlborough

Puncak karir militèr Adipati Marlborough

Kamenangan resounding John Churchill Marlborough, aliansi lan kekancan karo Eugene saka Savoy, aib lan nasib sedih saka protagonis Perang Suksesi Spanyol ...
Évolusi layar ing kapal ing abad kaping 18

Évolusi layar ing kapal ing abad kaping 18

Sail. Iku misale jek sing bisa dadi luwih prasaja? Utawa sailing isih ora supaya prasaja, lan sajarah cukup menarik? Ayo ngomong babagan iki ...
Paus paling blasphemous

Paus paling blasphemous

Dheweke urip kaya dewa bumi. Nanging dheweke jelas ora tumindak kaya dewa karo wong-wong ing saubengé ...
Degradasi USSR ing Brezhnev

Degradasi USSR ing Brezhnev

Ing Brezhnev, impen nomenklatur Soviet pungkasanipun kawujud. Saiki dheweke bisa urip kanthi tentrem, ngrasakake kekuwatan, hak istimewa lan kamulyan ...
Sidhang babagan mayit Paus

Sidhang babagan mayit Paus

Stephen VI ndudhuk mayat Formosus leluhure lan ngukum dheweke amarga tumindak nalika umure ...
Iran: Phoenix saka Awu

Iran: Phoenix saka Awu

Sawisé nggulingaké Shah, pasukan bersenjata Iran ngalami wektu sing angel, kaya komplek industri militer lan ekonomi sacara sakabehe; kayane dheweke ora bakal nahan tekanan saka agresi lan sanksi Irak, nanging kedadeyan sebaliknya ...
Pahlawan saka yard padha: Kosiev lan Klykov

Pahlawan saka yard padha: Kosiev lan Klykov

Ing jaman biyen, urip loro pahlawan enom: siji putrane petugas keamanan, lan liyane putrane wong sing ditindhes. Dheweke sinau bareng, dadi partisan bebarengan lan dikubur ing kuburan sing padha ...
"Wiwit, Kaisar!" Kamenangan Prancis ing Brienne

"Wiwit, Kaisar!" Kamenangan Prancis ing Brienne

Perang gedhe pisanan saka Kampanye Prancis taun 1814 dumadi ing Brienne. Napoleon kasil meksa korps Rusia saka Tentara Silesia Field Marshal Blücher kanggo mundur ...
Lelungan menyang leluhur. Rusia ing Mesir

Lelungan menyang leluhur. Rusia ing Mesir

Sing pisanan saka tsars Rusia ngirim kedutaan khusus menyang Timur yaiku Tsar Ivan the Terrible. Napa dheweke butuh iki angel dingerteni. Mungkin penasaran sing prasaja, utawa mungkin sawetara ...
Rencana Andropov lan gagal

Rencana Andropov lan gagal

40 taun kepungkur, ing 9 Februari 1984, pamimpin USSR Yuri Vladimirovich Andropov seda. Iki minangka salah sawijining tokoh paling kontroversial ing sajarah USSR ...
Blitzkrieg Jepang: nyerang Port Arthur

Blitzkrieg Jepang: nyerang Port Arthur

120 taun kepungkur, tanggal 9 Februari 1904, sadurunge deklarasi perang resmi, kapal Jepang nyerang armada Rusia ing dalan Port Arthur. Iki ndadekake bisa entuk supremasi ing segara lan njamin kebangkrutan ...
Genius saka birokrasi strategis

Genius saka birokrasi strategis

Sembarang tentara uga minangka aparat birokrasi sing ageng. Lan padha duwe hukum lan pesenan dhewe. Akeh sing ora ilang ing endi wae lan terus dienggo sajrone perang. Lan pangerten ...