eksplorasi jero

eksplorasi jero

Aku wis krungu crita sing beda-beda, nanging, terus terang, aku ora tau krungu crita kaya ngono. Alexei Nikodimovich Tolstov, pramuka dheweke, marang kula bab iku. Punika kanggo sampeyan tembung kanggo tembung: Sampeyan kudu nyatet sing sipil ...
Rusia sing setya

Rusia sing setya

Kaya negara sing duwe sejarah dawa, Rusia duwe pengalaman akeh babagan aliansi militer lan diplomatik. Ing perjuangan sing abot kanggo papan ing sangisore srengenge ing peta politik jagad, negara kita ...
Saka Birmingham kanggo Pennsylvania

Saka Birmingham kanggo Pennsylvania

"... Siji ora bisa kanggo wayahe mikir sing kebangkrutan saka biplane ing pelabuhan aman lan njupuk-off saka platform gedhe lan kikuk duwe soko apa karo aviation tenan angkatan laut. Mung bisa ...
Emperor Makers

Emperor Makers

Kanggo patang taun, Roma nandhang kejenakaan liar Kaisar Caligula. Nanging kabeh duwe watesan. Lan tanggal 24 Januari 41 Masehi. e. sekelompok prajurit Pengawal Praetorian, dipimpin dening komandan pengawal kraton, nyerbu ...
Kutub ngrayakake ulang taun "Ajaib liwat Vistula"

Kutub ngrayakake ulang taun "Ajaib liwat Vistula"

Ing dina-dina Agustus iki, Presiden Polandia sing mentas digawe Bronisław Komorowski, pamrentah lan Sejm ngucapake salam marang kanca-kancane ing ulang taun kaping 90 kamenangan tentara Jozef Piłsudski cedhak Warsawa liwat ...
Babagan granat lan granat

Babagan granat lan granat

Panggunaan granat nduweni sejarah sing dawa. Leluhur pisanan granat dikenal malah sadurunge panemuan bubuk mesiu. Dheweke digawe saka kulit wit, papirus, lempung, kaca digunakake utamane ...
trik Grandmaster

trik Grandmaster

Kanggo saben perwira tentara Rusia, nampa senjata pribadi minangka ganjaran kanggo kaprigelan militèr lan wani tansah dikarepake lan dihormati. Lan sanajan ora nyedhiyakake perhiasan sing larang regane, ...
Retaliation marang Negara

Retaliation marang Negara

Dipercaya manawa nalika Perang Donya II, wilayah Amerika Serikat dhewe ora kena serangan udara Jepang. Nanging, iki ora bener! Ing Tanah Matahari Terbit, ana siji pilot sing...
Konstruktor pinunjul

Konstruktor pinunjul

Taun iki minangka ulang tahun kaping 90 lair saka desainer senjata sing luar biasa, pencipta senapan sniper SVD legendaris, Evgeny Fedorovich Dragunov. Evgeny Fedorovich Dragunov lair ...
Tank super abot "K-Wagen" ("Kolosal")

Tank super abot "K-Wagen" ("Kolosal")

Ing Mei 1918, pejabat Italia, apologist kanggo penerbangan militer, J. Due, mutusake kanggo nerbitake panemune ing wangun novel fantasi, Winged Victory. Ing buku kasebut, dheweke "nyedhiyakake" Jerman rong ewu ...
Kamikaze: pahlawan utawa bunuh diri gila?

Kamikaze: pahlawan utawa bunuh diri gila?

Apa ana budaya ing donya sing wong wis siyap mati mung kanggo njupuk bagean cilik saka tentara mungsuh? Kanthi ati kebak patriotisme, lungguh ing pucuk pesawat, ...
Dosis vivacity kanggo "prajurit universal"

Dosis vivacity kanggo "prajurit universal"

Sawisé kamenangan militèr grandiose ing perang Franco-Prusia 1870-1871. ana epidemi aneh ing Jerman: akeh prajurit lan perwira sing bali saka perang dadi lara ... karo morphinism! ...
Wektu kanggo pahlawan

Wektu kanggo pahlawan

Sawise gagal ngatur invasi Inggris, Hitler mutusake kanggo "nyoba rejeki militer" ing Timur, saéngga mutusake kanggo mbaleni kesalahan fatal Jerman nalika Perang Donya I - kanggo nglawan loro ...
Bebener liyane

Bebener liyane

"Pengadilan umum sing paling setya lan ora jelas babagan pimpinan gendarmes bakal nalika dheweke ora ana," tulis Benckendorff babagan awake dhewe. Nanging dheweke meh ora bisa mbayangake sepira suwene wektu ...
Carane "sekutu" mbantu wong putih

Carane "sekutu" mbantu wong putih

Bantuan diwenehake dening sekutu nganti: ing tangan siji, langkah-langkah sing ditindakake supaya Bolshevik ora entuk kamenangan sing nemtokake, nanging ing sisih liyane, supaya wong-wong Putih ora bisa ngalahake. "Kita Rusia ...
Kepiye "sekutu" mbantu wong kulit putih (bagean 2)

Kepiye "sekutu" mbantu wong kulit putih (bagean 2)

Sepisanan, urip dadi luwih apik kanggo tentara Putih. "Wiwit awal 1919, kita wis nampa saka Inggris 558 bedhil, 12 tank, 1 cangkang lan 685 yuta cartridges bedhil," nyerat Denikin. Masih berlayar...
Misteri urip lan pati Chapaev

Misteri urip lan pati Chapaev

Vasily Chapaev nindakake akeh banget ing telung taun pisanan Perang Sipil, sing ing rong puluhan dheweke dikanonisasi dening Stalin dhewe. Dheweke tilar donya ing taun 1919, lan ing taun 1934, miturut buku harian kanca ...
Tank Perang Donya II, Inggris

Tank Perang Donya II, Inggris

Kaya sing sampeyan ngerteni, Inggris wiwit mbangun tank nalika Perang Donya I. Ing pungkasane, dheweke duwe akeh pasukan tank sing dilembagakake - Korps Armored Kerajaan ...
Getih lan kringet Temirtau

Getih lan kringet Temirtau

40 taun kepungkur, ing wayah wengi 1-2 Agustus 1959, ing kutha Temirtau, wilayah Karaganda, kerusuhan wiwit ing antarane anggota Komsomol - tukang bangunan Karaganda Metallurgical Plant - sing misuwur ...
Rerusuh Chimkent, 1967

Rerusuh Chimkent, 1967

Ing taun-taun kasebut, Shymkent diarani "negara bagian Texas Uni Soviet" - pelanggaran hukum lan kewenangan saka panguwasa lokal lan lembaga penegak hukum. Ana adegan kejahatan sing nggegirisi ing kutha ...
Babagan perang menang, nanging ora kasil

Babagan perang menang, nanging ora kasil

Pramuka Kuban ing tentara Kaukasia ing perang Rusia-Turki taun 1877-1878 Luwih saka 130 taun kepungkur, perang perang Rusia-Turki ing taun 1877-1878 mati, sing muncul minangka akibat saka ...
Awas racun!

Awas racun!

(Babagan salah sawijining bab saka buku V. Suvorov "The Liberator") Kasunyatan yen Pak Rezun V.B., sing kerja ing bidang propaganda anti-Rusia, minangka master masak sing apik kanthi kedok riset sejarah ...
premiere Spanyol

premiere Spanyol

Ing wulan Agustus 1936, Jerman ngirim Legiun Condor, bersenjata Heinkels, kanggo mbantu Nazi ing Spanyol, ing ngendi perang sipil diwiwiti. Ing wulan November, dadi jelas manawa He-51 kabeh ...