Jerman ing Amerika Utara: Operasi Kurt

Jerman ing Amerika Utara: Operasi Kurt

Siji-sijine operasi Wehrmacht ing Amerika Utara sing digandhengake karo instalasi stasiun cuaca otomatis Jerman "Kurt" ing Kanada ...
"Wong Rusia bakal nyuwek piyambak nganggo cakar dhewe"

"Wong Rusia bakal nyuwek piyambak nganggo cakar dhewe"

Ukrainianisme digawe dening Polandia, ditampa dening para intelektual Rusia sing duwe pikiran Ukrainia sing main chimera Ukrainia, digawa menyang sikile dening Jerman lan sacara resmi diamanake dening Bolsheviks, sing nggawe SSR Ukraina ...
Carane Spanyol ilang Kuba

Carane Spanyol ilang Kuba

Saperangan perang, saingan karo Amerika Serikat lan mundhut Kuba - iki carane Spanyol gedhe banget ilang ...
Carane tentara Rusia rampung ing Prancis

Carane tentara Rusia rampung ing Prancis

210 taun kepungkur, tentara Rusia, sing dipimpin Kaisar Alexander Pavlovich, ngluncurake serangan ing lemah Prancis saka Swiss. Tentara sekutu liyane uga nyerang wilayah Prancis ...
Mikhail Skopin-Shuisky: konfrontasi karo Tushins

Mikhail Skopin-Shuisky: konfrontasi karo Tushins

Pasukan Palsu Dmitry II, sawise ngalahake sedulur Shuisky lan gubernur liyane, banjur ngepung ibukutha. Ing wulan Agustus 1608, kahanan sing dikepung wis ora tahan, ana sing kudu ditindakake kanthi cepet ....
Serangan ing jembatan Nikopol lan kekalahan Tentara 6 Jerman

Serangan ing jembatan Nikopol lan kekalahan Tentara 6 Jerman

80 taun kepungkur, pasukan saka Front Ukraina kaping 3 lan kaping 4 ing komando Malinovsky lan Tolbukhin ngalahake Tentara 6 Jerman. Tentara Merah bali menyang wilayah industri Nikopol lan Krivoy Rog menyang negara kasebut ...
Ekspedisi menyang leluhur. Hilir lan hulu

Ekspedisi menyang leluhur. Hilir lan hulu

Awal periode predynastic bertepatan karo subpluvial Neolitikum - yaiku, jaman nalika kabeh Sahara ditutupi ijo. Nanging ora suwe, iklim dadi garing, lan Mesir saka kabeh ...
Musim panas lan musim gugur 1919. Informasi saka koran "Izvestia"

Musim panas lan musim gugur 1919. Informasi saka koran "Izvestia"

Ing mangsa panas 1919, Tentara Abang mundur setaun. Wong-wong Denikin padha mlaku ing Moskow, nggawa uyah kanggo didol ing sepur lapis baja "perwira", kanthi tembung, prospek apik banget. Lan ing kene, kanggo mungkasi Tentara Abang ...
Napa AS ora mbusak Khomeini?

Napa AS ora mbusak Khomeini?

Ing taun 1991, Amerika Serikat relatif gampang lan kanthi bantuan satelit ditangani karo tentara Saddam, weakened dening perang Iran-Irak dawa, lan 22 taun mengko dijupuk lan ateges numpes negarane ...
Kepiye asale Ukraina?

Kepiye asale Ukraina?

Konsep "Ukrainianisme" nyebar ing pungkasan abad kaping 19 - wiwitan abad kaping 20 ing Galicia Austro-Hungaria, banjur ing Kakaisaran Rusia, ing antarane wong Ukrainofil dhewe lan ing antarane mungsuh - ...
Yagene Jepang nyerang Rusia

Yagene Jepang nyerang Rusia

120 taun kepungkur, ing wayah wengi tanggal 27 Januari (9 Februari), 1904, skuadron Jepang tanpa peringatan nyerang armada Rusia ing Port Arthur, sing menehi tandha wiwitan Perang Rusia-Jepang ...
Sajarah pangembangan main kertu

Sajarah pangembangan main kertu

Dek menowo 52 kertu karo ace, ratu, raja lan jacks, papat cocog ora katon langsung. Ayo ngerteni carane kertu wis owah saka wektu ...
80 taun kepungkur, pengepungan Leningrad rampung dicabut

80 taun kepungkur, pengepungan Leningrad rampung dicabut

80 taun kepungkur, pasukan saka Front Leningrad rampung mbebasake Leningrad saka blokade Jerman. Kanggo ngurmati kamenangan sing dimenangake ing Leningrad, 27 Januari salute artileri rong puluh papat diluncurake ...