Saka Sauls nganti Pauls: candhi Kristen ing jero lemah ing Damaskus

Saka Sauls nganti Pauls: candhi Kristen ing jero lemah ing Damaskus

Ing jaman biyen, ana wong sing jenenge Saulus manggon ing Yerusalem. Lan dheweke misuwur amarga dheweke sengit banget marang wong-wong Kristen sing sepisanan, sing ing taun-taun kasebut wong-wong Yahudi dianggep murtad, lan mulane disiksa kanthi kejem lan ...
Lawrence saka Manchu

Lawrence saka Manchu

Perwira Jepang Kenji Doihara sah entuk julukan "Lawrence of Manchuria." Malah Inggris, ahli perang rahasia, ngapresiasi banget peran Doihara ing perjuangan mburi layar kanggo dominasi ing Asia ...
Perang Scarlet lan Mawar Putih. Raja Henry VI

Perang Scarlet lan Mawar Putih. Raja Henry VI

Dheweke lair ing Kastil Windsor nganggo lembaran sutra, kaya sing cocog karo bocah kerajaan, lan tilar donya ing Menara, pakunjaran kraton tanpa mratobat lan, paling apik, ing lembaran sing digawe saka kanvas kasar ...
Telung lair saka Misha Cherny

Telung lair saka Misha Cherny

Januari ngrayakake ulang tahun kaping 105 saka komandan partisan lan pujangga Misha Cherny. Kaping pirang-pirang dheweke utang kawilujengan marang wanita biasa sing ndhelikake dheweke saka Nazi. Ceritane Misha...
"Izvestia" musim panas 1919

"Izvestia" musim panas 1919

Acara musim panas 1919 ing bahan koran Izvestia. Koran kasebut ukurane gedhe banget, lan isine akeh informasi....
Knight Errant Jacques de Lalen lan eksploitasi

Knight Errant Jacques de Lalen lan eksploitasi

Jacques de Lalen, sing milih dalane ksatria sing salah, digambarake ing sastra Burgundia minangka prajurit sing becik. Pahlawan saka pirang-pirang turnamen turnamen, dheweke lelungan ing Castile, Aragon, Portugal, ...
Pentagon - crita lair saka monster

Pentagon - crita lair saka monster

Bangunan iki bisa dianugerahi kanthi epithets lan bandingane pujian kanthi conto arsitektur paling apik ing abad kaping 20. Nanging Pentagon dudu babagan kaendahan lan sih-rahmat, nanging babagan militer lan upaya Amerika ...
Nyederhanakake Brezhnev USSR lan pratandha pisanan degradasi

Nyederhanakake Brezhnev USSR lan pratandha pisanan degradasi

Nomenklatura milih kanggo alon mudhun pembangunan saka USSR, kang pungkasanipun mungkasi lan mimpin kanggo "stagnasi" lan perestroika Gorbachev. Nyederhanakake masyarakat lan peradaban Soviet dadi penyebab bencana...
Edward Teach, sing dijuluki Blackbeard

Edward Teach, sing dijuluki Blackbeard

Sejarawan, panulis, seniman lan sutradara wis darmabakti akeh karya kanggo bajak laut iki, nggawe wong siji saka kapribaden paling ditepungi ing jaman. Buku lan film sing dikhususake kanggo dheweke terus diterbitake saiki ...
Kenapa Perang Dingin diwiwiti

Kenapa Perang Dingin diwiwiti

Churchill percaya yen Rusia wis dadi ancaman pati kanggo "donya bebas". Mulane, perlu nggawe ngarep anyar nglawan Rusia, kalebu sisa-sisa tentara Jerman ...