Castle of Tetep larang

Castle of Tetep larang

Dina iki kita bakal pindhah menyang Kastil Kirtling, ing ngendi Ratu Elizabeth I nginep minangka tamu ing September 1578 sajrone tur Cambridgeshire ...
Volzhskaya "Sultana"

Volzhskaya "Sultana"

Bencana Sultana nyengsemaken, nanging sawetara wong ngerti sing bilai banget padha kedaden ing Volga. Lan uga karo "kapal uap Mississippi", utawa luwih, "kapal uap jinis Mississippi", sing ...
Wayahe saka Eropah Kulon wiwit njupuk wangun

Wayahe saka Eropah Kulon wiwit njupuk wangun

Ayo dipikirake kanthi ringkes babagan perang telu sedulur, ngiyanati putra-putrane lan Perjanjian Verdun, sing menehi negara-negara Eropa kanthi bentuk biasane nganti atusan taun ...
Pengawal Rusia saka Kakaisaran Langit

Pengawal Rusia saka Kakaisaran Langit

Sajarah tawanan perang Rusia sing ngabdi marang kaisar Cina minangka salah sawijining kaca sing ora dingerteni ing jaman kepungkur ...
Kepiye keffiyeh dadi simbol perlawanan Palestina

Kepiye keffiyeh dadi simbol perlawanan Palestina

Ing taun 1980-an, pimpinan Palestina Yasser Arafat kerep tampil ing televisi, nganggo keffiyeh minangka bagéan integral saka gambar. "Arafatka" wis dadi simbol nasionalisme Palestina, kepinginan kanggo ...
Castle saka Immortal Highlanders

Castle saka Immortal Highlanders

Kastil Dunvegan dumunung ing pulo Cy ing kapuloan Hebridean lan isih kalebu klan legendaris MacLeod. MacLeods "abadi" sing padha sing diomongake ing populer ...
Carane tentara Konev mbebasake Kirovograd

Carane tentara Konev mbebasake Kirovograd

80 taun kepungkur, pasukan saka Front Ukrainia kaping 2, Marsekal Konev, nindakake operasi nyerang Kirovograd. Pasukan Soviet mbebasake Kirovograd, pusat regional lan industri ing Ukraina Tengah, ...
Permaisuri Messalina sing insidious lan tresna

Permaisuri Messalina sing insidious lan tresna

Valeria Messalina minangka garwane Kaisar Claudius lan salah sawijining wanita paling misuwur ing Donya Kuna. Cariyosipun ambigu amargi sumberipun, nanging kita tetep badhe nyinaoni gesangipun permaisuri ingkang cekak nanging warni-warni...
Perang angkatan laut Trafalgar

Perang angkatan laut Trafalgar

Perang laut Trafalgar, salah siji saka papat paling gedhe ing sajarah donya, Inggris kelangan admiral paling apik, lan Prancis kelangan armada lan pangarep-arep kanggo tetep dadi kekuwatan angkatan laut sing gedhe ...
Kepiye uji coba penyihir?

Kepiye uji coba penyihir?

Sampeyan kabeh mbokmenawa ngerti babagan mburu penyihir sing ing abad pertengahan puluhan ewu bocah-bocah wadon lan wanita sing ora lugu diobong amarga dicurigai babagan ilmu sihir. Ing artikel iki, kita bakal nliti kanthi rinci babagan crita "penyihir" Isabel ...
Menara sing ora ambruk

Menara sing ora ambruk

Bangunan-bangunan sing "ambruk" amarga kesalahane tukang bangunan dadi bahan ejekan saka tanggane, nanging sawetara sing dadi landmark lokal ...
Ferdinand Ritter von Mannlicher - wong ing tangan

Ferdinand Ritter von Mannlicher - wong ing tangan

Ferdinand Ritter von Mannlicher minangka patriot Austria sing teguh lan jenius mekanik sing sejati. Kabisan inventif dheweke dikhususake kanggo nggawe senjata militer, nggunakake ...
Jaman Brezhnev: saka pembangunan nganti stagnasi

Jaman Brezhnev: saka pembangunan nganti stagnasi

Era Stalin - energi, dinamisme, kreasi lan kreativitas mili kaya banyu mancur. Brezhnevskaya - ing Shadow saka Suslov, dullness, resmi, deadening Marxism lan rawa ...