Millstones ing gulu Rusia

215
Millstones ing gulu Rusia


Sapa sing ngalangi pangenalan Novorossiya?

Acara anyar sing ana hubungane karo kahanan ing sisih kidul-wétan Ukraina (negosiasi sing ora bisa dingerteni ing Donetsk, penarikan ijin Putin kanggo ngirim pasukan saka Dewan Federasi, ngrampungake diplomasi babagan masalah gas, mentel karo rezim Kyiv, lan liya-liyane) kanthi jelas menehi kesaksian. konfrontasi paling sengit, sing saiki ana ing elit politik.

Nyatane, kita nyekseni wiwitan fase terbuka perang antarane rong pasukan antagonis. Pasukan pisanan diwakili dening panyengkuyung pembangunan independen Rusia sing bubar teka ing eselon paling dhuwur (antarane, umpamane, penasihat presiden S. Glazyev, Menteri Kebudayaan V. Medinsky, Ketua Duma Negara S. Naryshkin, Wakil Perdana Menteri D. Rogozin), sing nomer loro - oligarki, sing negara kita minangka koloni bahan mentah ing Kulon, didunungi dening "scoops" sing mundur lan ora beradab.

Wigati dimangerteni manawa media kita sing ana ing endi-endi lan omniscient ora bisu babagan perjuangan sing ora bisa ditrapake iki: dudu tembung, ora setengah tembung. Sauntara kuwi, sabenere sing ora bisu saiki dadi alasan utama kabijakan Rusia sing ora jelas marang Novorossia. Perpecahan ing pimpinan paling dhuwur sing nyebabake kelemahane, lan banjur nyebabake indecision, inconsistency lan malah ambiguitas ing tumindak. Aku nandheske sing kekirangan iki internal, "subyektif", kang wis sethitik korélasi karo ancaman nyata external; ing tembung liyane, kabeh masalah ora ing wong (Amerika, Eropah), nanging ing kita. Yen ana persatuan ing pamaréntahan ing masalah Ukraina, ora ana sing bisa nyegah Rusia kanthi tegas nyatakake kepentingane ing Donbass. iku ketok sing dina iki West ora saged oposisi serius lan wedi partisipasi mbukak negara kita ing nasib kidul-wétan Ukraina (kang Z. Brzezinski terus terang ngakoni dina liyane). Saben uwong mangerténi (loro Amerika Serikat, lan Eropah, lan Kyiv) sing mangsa Novorossiya gumantung tanggung ing bakal politik Rusia. Pangenalan resmi entitas politik anyar iki bakal ngirim sinyal sing jelas menyang Amerika yen petualangan ing Ukraina pancen ora ana pengarep-arep (lan tanpa dhukungan Washington, rezim Kyiv mesthi bakal tiba kanthi cepet). Nanging, iki durung kedadeyan.

Adhuh, kabeh iki ateges presiden negara saiki ora bisa ngetrapake kabijakan mandiri kanthi lengkap kanggo kepentingan negara lan rakyat. Iki kanggo pitakonan "rezim otoriter" Putin, sing liberal seneng ngomong babagan. Kanggo sawetara alasan (ing kene, tekanan langsung, sabotase, blackmail saka oligarki ing tangan siji, lan kewajiban bebarengan unspoken ing sisih liyane), Putin dipeksa kanggo ngetung karo kapentingan elit oligarki. Sayange, Rusia sebagian nahan aturan oligarki. Mesthine, pangenalan kasunyatan iki ora bisa nyebabake nesu sing sah, nanging yen sampeyan nyingkirake emosi lan nguripake argumentasi akal, mula gampang disimpulake yen kahanan kaya mengkono iku khas kanggo akeh negara ing donya. kalebu sing paling beradab lan demokratis. Dadi, contone, kita bisa ngelingi yen katergantungan presiden AS marang oligarki luwih gedhe tinimbang Putin. Aku ora ngomong babagan sawetara negara tilas USSR, ing ngendi (kaya ing Ukraina sing padha) ana aturan oligarki langsung.

Ing babagan iki, perlu dicathet yen akeh wakil saka kubu patriotik, sing nuruti para liberal, uga cenderung nggedhekake kemampuan presiden kanggo nindakake tugas sing dipasrahake dening Konstitusi. Salah siji bagéan saka patriot nuduh presiden "nyerah" Novorossiya, nalika sisih liyane "mbenerake" dheweke kanthi "rencana licik". Iku teka kanggo saling tuduhan ngiyanati lan alarmism (malah terminologi khusus muncul ing blogosphere: "kabeh-senjata", "pasukan sofa", etc.). Nanging, jelas yen Putin ora ana ing papan sing ora ana udara, lan dheweke ora duwe staf demiurge (utawa paling ora staf oprichny saka "tiran" Ivan the Terrible). Mulane, ora ana "rencana licik", ora ana "meneng" sing artine (kaya, pancen, ora ana "pasrah"), nanging ana maneuver sing kenthel lan kesel antarane macem-macem kelompok sing nentang, sing panemune presiden ora bisa ditolak. Ing wektu sing padha, aku ora pengin "mbenerake" presiden lan ngeculake tanggung jawab pribadi kanggo apa sing kedadeyan ing sisih kidul-wétan Ukraina (sawise kabeh, ora ana sing narik ilat nalika dheweke ngomong kanthi kasar. istilah babagan jaminan keamanan kanggo populasi Rusia ing Ukraina). Aku mung arep ngomong sing manggon ing siji tokoh Putin interferes karo pangerten bener saka inti saka prakara.

Lan inti saka prakara dumunung ing ngarsane lobi oligarki kuat ing Kepemimpinan Rusia, kang banget, banget angel kanggo njaluk nyisihaken saka ing kahanan dominasi donya saka perusahaan transnasional (sing wis ulig ora mung sapa, nanging Amerika Serikat, lan alon-alon wiwit ngremukake China). Iku bakal aneh kanggo nyana yen elit financial donya bakal menehi munggah kuwi tidbit saka bahan baku minangka Rusia tanpa perang. Maneh, aku ngomong iki ora kanggo "mbenerake" Putin, nanging mung kanggo pangerten sing luwih jelas babagan kahanan saiki. Kabeh, kaya sing kita deleng, luwih rumit lan dramatis. Senajan ana godaan kanggo nerangake apa sing kedadeyan sajarah acara dening karsane wong siji, kang, mesthi, ora mbutuhake pikiran serius lan kawruh (nanging utamané emosi dibutuhake).

Aneksasi Crimea, ketoke, kompromi pungkasan, ngluwihi oligarki ora pengin pindhah. Kanggo nyegah intervensi Rusia sing mbukak lan nemtokake ing kahanan karo Novorossia, bantahan sing adoh lan ora bisa dipercaya wiwit nyebar liwat media babagan ora cocog intervensi kasebut (crita medeni babagan Perang Dunia Ketiga kanthi nggunakake atom atom. gaman, babagan narik Rusia menyang "jebakan" tartamtu, babagan pemutus total hubungan ekonomi karo Eropa, lsp). Kabeh mau minangka "layar kumelun" kanggo ndhelikake alasan utama: wedi oligarki marang sanksi, amarga sanksi kasebut bakal mengaruhi bisnise. Ditambahake rasa wedi iki yaiku rasa sengit marang Rusia sing kuwat lan merdika, uga Novorossiya, sing lagi lair ing ngarep kita, ing ngendi republik digawe bebas saka aturan perusahaan transnasional. Perkembangan acara kasebut, sing dadi kejutan kanggo kabeh wong, minangka paukuman pati kanggo oligarki Ukrainia lan Rusia. Elinga yen ora pasukan keamanan Ukrainia (Kamentrian Dalam Negeri lan tentara) sing paling kejem, nanging "batalyon" punitive saka Kolomoisky oligarki, sing siap kanggo Resor kanggo panganiaya kanggo bali aset ing. pusaka sing dikuwasani dening dheweke.

Nanging getih warga sipil ing Novorossiya ora mung ing tangan Kolomoisky lan panguwasa Kyiv saiki; uga ana ing tangan oligarki Rusia, sing ngalangi upaya serius dening Moskow kanggo meksa Kyiv kanggo netepake perdamaian sing nyata (lan ora khayalan, kaya sing disaranake Poroshenko), uga nyegah supaya ora ngakoni Novorossia kanthi terbuka lan ngenalake. kontingen perdamaian ing kono kanthi kabeh kekuwatane. Wong-wong iki tumindak ing konser karo wong-wong sing "assimilate" pedunung Donbass karo tanah, sing nguripake Ukraina menyang Chechnya saka 90s (ing wektu sing padha, mikir bab iku: Ukraina luwih saka 30 kaping (!) More - loro ing wilayah lan ing populasi, - saka Chechnya) lan pantes ora kurang condemnation saka aggressors kondhang saka Washington lan Kyiv.

Kahanan saiki ing pimpinan Rusia saya tambah akeh amarga konfrontasi antarane oligarki lan presiden ditindakake "ing karpet", ing kahanan sing ora ana publisitas mutlak (ing kene, kanggo informasi para penggemar. nilai-nilai demokrasi, pelanggaran utama kebebasan berbicara). Putin, mesthi, ora bisa kanthi terang-terangan ngakoni konfrontasi iki. Tansah tetep ing latar mburi, oligarki sinis nutupi kapentingan bisnis karo kapentingan negara, skillfully nggunakake panemu saka macem-macem kuoso lan dihormati kanggo iki (elinga wicara anyar Yevgeny Primakov ing privasi Rusia ing Ukraina). Posisi "konco layar" iki migunani banget lan menang-menang: sawise kabeh, yen gagal utawa gagal, "ekstrim" bakal dadi presiden, lan dudu oligarki, sing sacara resmi ora melu pengambilan keputusan politik.

Kayane Putin, sing ing taun-taun pungkasan wis mbela kepentingan nasional Rusia, saiki butuh dhukungan populer. Mbokmenawa, analis kita kudu mbayar manungsa waé khusus kanggo kompilasi saka jeneng "dhaftar isin" saka wong tumindak marang kapentingan Fatherland kita. Negara kudu ngerti ora mung pahlawan-pencipta, nanging uga pengkhianat-perusak. Ya, ana akeh dhuwit lan sumber daya media ing sisih para penghancur, nanging kaya sing ditulis Pushkin: "Ora ana kasugihan sing bisa ngalahake pengaruh pamikiran sing diterbitake." Senadyan kabeh alangan, pikiran sing adil bakal nemokake dalan menyang pikiran lan atine sing maca.

Lan pungkasan. Oligarki Rusia, sing minangka bagéan saka Euro-pondok elit pedhet emas, minangka nisan ing gulu Rusia, sing ora ngidini negara kasebut munggah lan ambegan kanthi bebas luwih saka rong puluh taun. Kahanan saiki ing Ukraina mung nambah masalah pamisah lan konfrontasi jero ing pamaréntahan Rusia. Acara kasebut mbutuhake owah-owahan personel sing cepet lan kardinal ing blok ekonomi cabang eksekutif (kaya sing ditindakake dening presiden ing lembaga penegak hukum), yen Rusia bakal kalah.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

215 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    Juli 2 2014
    kanthi jelas nuduhake konfrontasi sengit sing saiki ditindakake ing elit politik.

    Saiki, nasib menehi Rusia lan presiden kesempatan unik kanggo nyingkirake sayap liberal ing struktur kekuwatan Federasi Rusia.
  2. Vladimir Dobry
    +1
    Juli 2 2014
    Artikel sing wicaksana lan bener. Sampeyan ora bisa nonton meneng. Kita kudu njupuk posisi sing jelas kanggo ndhukung Novorossiya
  3. Shont
    0
    Juli 2 2014
    Karikatur - pass!
  4. +2
    Juli 2 2014
    Aku ngormati PDB, nanging luwih akeh pitakonan sing teka ing dheweke akhir-akhir iki. Paling ora babagan kahanan monster kaya Serdyukov lan Chubais. Sing pertama nyolong 20 milyar, nanging lolos mung dicopot saka jabatane. Lan dheweke lagi diadili. , omong kosong! Ora minangka dituduh, nanging mung saksi. Vasilyeva sundel uga rumangsa gedhe nalika ditahan, dheweke wis mlebu bohemia kreatif, nglukis gambar, nggawe video musik. Ora saben wong ing kamardikan kaya edan kaya dheweke ditahan. . Aku umume meneng babagan karakter nomer loro! ndhuwur hukum. Dheweke nyolong ing Yeltsin, dheweke uga nyolong ing Putin. Lan dheweke mesthi ana ing posisi pimpinan. Iku pancen apik tenan !!! Sampeyan kepingin weruh apa sing kedadeyan ing kerajaan kita. Lan yen malah mbah tuwa saka peternakan ngerti babagan iki, banjur dheweke uga ngerti babagan PDB. Nanging ing ngendi? Pitakonan yaiku, mbubarake penerbangan, ing ngendi? Retribusi kanggo watu-watu iki. Apa, kabeh wis diolesi karo jelaga sing padha. ?
  5. Svetlik
    +1
    Juli 2 2014
    Dear senegara, utamané ing Rusia!!!
    Akeh wong sing pengin mbantu para pembela ing sisih kidul-wétan. Iki cara sing paling gampang: kita menyang situs web Presiden V.V. Putin http://letters.kremlin.ru/send lan njaluk bantuan kanggo sedulur-sedulur ing Novorossiya kanthi cara apa wae. Saben layang dicathet lan nduweni kekuwatan tartamtu ing yurisprudensi donya. Yen sampeyan ngelingi, sawise mbebasake Crimea ing Red Square, dheweke ujar manawa dheweke butuh dhukungan kanggo nerusake pemugaran jagad Rusia! Bakal njupuk rong menit lan bakal dadi bantuan gedhe. Bebarengan kita bakal menang.
  6. 0
    Juli 2 2014
    Quote:
    Oligarki Rusia, bagéan saka elit Euro-amben saka pedhet emas, punika nisan ing gulu Rusia, kang wis ora ngidini negara kanggo munggah lan ambegan bebas kanggo luwih saka rong puluh taun.

    Iki ngendi ROOT saka ala! Kepiye cara mbantu V.V. Putin mbebasake awake dhewe saka oligarki?
  7. MartinNip
    -1
    Juli 3 2014
    Hello! Aku menehi sampeyan sumber sing apik banget sing bakal nemokake kabeh sing dibutuhake:
    http://viateck.ru/ - найти гоузоперевозки. Спасибо всем!
  8. +1
    Juli 3 2014
    Padha kudu dispossessed lan iku, lan aset sing kudu dinasionalisasi. Saben uwong bakal ngerti lan ngerti babagan orane yen nindakake apa-apa sing migunani kanggo negarane lan mbantu negara utawa mung warga Federasi Rusia, nanging duwe kabeh aset ing perusahaan lepas pantai, dheweke mbayar gaji ora resmi lan ngirit sumbangan sosial lan feed West dening tuku real estate ana lan etc mangkono ngembangaken ekonomi regional lan ora mung
  9. osing8
    +1
    Juli 3 2014
    Artikel kasebut menarik, mokal ora setuju karo akeh argumen, ndadékaké pikiran sedih babagan pendhudhukan Rusia sing terus-terusan saka njero dening pasukan anti-rakyat lan anti-negara sing kasil entuk bathi saka kacilakan lan perang ...
  10. 0
    Juli 3 2014
    Sajarah Rusia duwe conto kamenangan, amarga kabijakan sing jelas lan diverifikasi tanpa nggunakake Angkatan Bersenjata, conto sing jelas, ing abad kaping 19, Rusia bali armada menyang Segara Ireng amarga bakat Kanselir Gorchakov, ana conto paling cetha ing sajarah Rusia, awal abad kaping 20, kawilujengan saka sedulur Serbia - ambruk Rusia, pati nomer ageng wong Rusia. Kita kudu cepet-cepet alon-alon, kita kudu ngenteni wayahe lan mogok ing wektu sing tepat kanthi pukulan sing jelas lan tepat, kita ora bisa nindakake apa sing dikarepake lan dikarepake saka kita, kita kudu muter game kita, ora kedutan lan ora gupuh.
  11. +1
    Juli 3 2014
    Kutipan saka volot-voin
    Quote: Jeneng
    - iki "Chicago boy" ora, elinga carane Libya "kasil" liwati.

    Sawise Crimea, aku ora mikir. Amerika Serikat ora bakal ngapura dheweke amarga iki, lan ora gelem dheweke kudu main partai patriotik.
    Kanthi biaya Libya, Gaddafi piyambak flirted uga karo Kulon, mbiayai Sarkozy kanggo kerajaan, kang mbayar rega. Kita kasengsem ing pimpinan Rusia ing Timur Tengah, apa sing bakal tuku senjata, supaya Lukoil lan Gazprom menyang lapangan minyak. Assad, umpamane, njaga pangkalan militer Rusia, lan dheweke ora nyerah.

    Napa sampeyan butuh Lukoil lan Gazprem ing Timur Tengah? Apa padha wong, utawa padha Feed perusahaan liyane anget?
  12. 0
    Juli 6 2014
    Mayuta-yuta kanca sampeyan bakal mbayar ambisi kekaisaran Putlera paranoid kanthi skala sing luwih gedhe.


    VIVA UKRAINA

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"