Pitik Kiev. balung

188
guyon:

Kanggo nanggepi sanksi tanpa daya saka Uni Eropa, Amerika Serikat, Australia lan Jepang, Rusia uga ngetrapake sanksi marang Rusia, nanging sakperangan alesan padha kena Uni Eropa.

Preamble

Pesawat kita ndharat ing wayah wengi tanggal 8 Agustus ing bandara cedhak Moskow. Wong-wong, ing ngarep-arep rapat cedhak karo sanak-sedulure, ana ing euforia entheng. Aku isih duwe 450 km kanggo mulih. Jaran wesi sing setya ngenteni ing parkiran sing dijaga, sawetara jam maneh aku uga bakal mulih. Iku apik kanggo nyopir ing wayah wengi; sampeyan ora kudu nguripake AC, nanging mbukak jendhela, lan seger, udhara wengi adhem cepet-cepet menyang kabin supaya sampeyan siyaga lan ndadekake drive ngarep luwih penake. Ing pom bensin, kaya biasane, tangkine wis kebak, segelas kopi lan sebotol banyu mineral. Kopi ing wadhah cangkir, banyu mineral ing kompartemen sarung tangan. Musik ing volume medium, radio disetel kanggo gelombang driver truk, banter, lan - maju. Tas kasebut ngemot 2 botol cognac Crimean lan hadiah kanggo anakku.

Aku ndamel 300 km ing siji ambegan, karo kutha provinsi cilik Vyazniki ahead. Wis meh jam 9 esuk, lan pasar mesthi makarya, apamaneh dina iku wis dina Setu, lan dina Setu minangka dina pasar sing paling rame. Aku mateni dalan gedhe menyang kutha, nyopir ing dalan gedhe menyang alun-alun pasar lan parkir ing pasar. Rasane kutha iki beku ing pertengahan taun XNUMX-an, kaya nalika isih cilik. Langsung menyang pendopo daging, ing rak-rak ana sing dakkarepake lan telat tekan omah. Daging seger sing apik banget ditata dening petani sing peduli lan pamilik pribadi, dipotong, ditutupi gauze saka lalat lan bledug. Daging sapi lan daging babi sing seger - iki minangka tujuanku menyang pasar, nalika isih cilik aku teka ing kene karo wong tuwa, uga ngliwati, lan aku kelingan yen bapakku ujar manawa luwih becik njupuk daging saka pemilik pribadi.

Sawise mlaku ing antarane loro lorong, aku nemokake apa sing dakgoleki: daging sapi tenderloin, tenderloin, iga, gulu daging babi, loin lan shanks. Aku entuk 12 kilogram, aku wedi yen ora ana dhuwit sing cukup, nanging nalika wiwit ngetung, aku ngerti yen ana dhuwit sing isih ana. Dibandhingake karo kutha ing ngendi aku manggon, biaya daging ing pasar ing kutha Vyazniki beda-beda kanthi rata-rata 100-120 rubel. saben kilogram, lan freshness lan kualitas daging iku beda banget saka kang didol ing pasar kutha-kutha gedhe. Nom-noman sing adol daging aku kandha, ”Wong, jupuken daging babi, iki gawean krasan, roti lan gandum sing dilemu.” Sarehne aku isih duwe dhuwit, aku menyang pasar sayur-sayuran lan uga kaget, meh ora ana sing adol, ana sing duwe pribadi lan petani sing adol produke. Sak jam mengko aku ing ngarep lan Cut menyang bêsik nggantheng meat tuku ing outback Russian saka petani Russian.

Ing wayah sore, lungguh ing meja karo sadulurku lan mangan steak tenderloin daging sapi lan ngombe cognac Crimean, kanthi cara, tuku ing toko perusahaan pabrik mung 300 rubel (iku cognac paling larang), nggoleki liwat warta ing TV sing Eropa mangan apel dhewe, lan pasar woh lan sayuran Uni Eropa bisa dadi oversaturated amarga kasunyatan sing bakal nampa ing rega nyang-nyangan apa saiki ora bisa diimpor menyang Rusia, aku mangertos saka conto pribadi carane sanksi. marang kita karya. Aku seneng sanksi iki.

Ambulu

Ing artikel sadurunge kanthi irah-irahan "Menu Hit: cutlet Kiev, resep asli," salah sawijining pembaca kanthi jeneng samaran "Jam Weker" nyatakake kepinginan kanggo mlaku ing kolom kaping lima. Aku kudu nguciwani, kanggo aku, kolom kaping lima lan titik kaping lima kabeh padha, aku ora weruh titik kanggo menehi perhatian, amarga Kurang perhatian sing diwenehake marang wong-wong mau, luwih sithik lan ora pati penting upaya pathetic kanggo mbuwang demokrasi utawa demagogue sing sithik.

Aku uga pengin langsung mréntahaké kanggo strategi kursi armchairs lan tombol coders kabeh loreng, rangking, agama lan seksual kapercayan, yen sampeyan ora seneng carane Rusia ndhukung LPR lan DPR, njupuk kertu kredit, menyang toko, tuku dhewe a bongkahan, unloading, tungkak boots - lan go ahead! Senjata Padha bakal menehi mesin ana, mulang sampeyan carane mbongkar lan ngumpul bedhil mesin, lan carane njupuk uga. Lan nulis kiriman sing bakal kita lakoni lan ngalahake kabeh wong sing duwe getih sithik yaiku akeh wong sing edan.

Kowe arep menang karo getihe sapa? Sapa sing kudu ngetokake getih miturut pendapat sampeyan? Apa sampeyan lali carane rong atus gerbong dimuat? Kok mung ana 10 pejuang ing DPR lan LPR? Iki kanthi populasi 000 yuta. Mungkin amarga mayoritas ngarepake manawa Rusia bakal teka lan nindakake kabeh kanggo dheweke, utawa Obama bakal teka lan menehi cookie kanggo kabeh wong, nanging dheweke dhewe wedi nyuwek bokonge saka sofa lan mutusake kanthi mandiri nasibe, nasib anak-anake. . Ing wulan Mei, présidhèn ngucapake tembung sing apik sing nerangake kenapa kabeh bisa ditindakake kanthi apik karo Crimea, nanging kabeh ora jelas karo LPR lan DPR: "Kita yakin manawa ing Crimea prajurit kita ora bakal ditembak ing mburi. ” Sing utama! Ana kapercayan. Ing kene LPR lan DPR ora ana kapercayan kaya ngono. Kanggo sawetara alasan, akeh sing yakin yen Rusia ora nulungi Novorossiya.

Sepisanan, kita mung ngerti apa kita ngerti.

Kaping kalih, Rusia nampa pengungsi Ukrainia, mbantu wong-wong mau nyebar menyang kutha-kutha ing saindhenging negara, entuk ijin panggonan utawa status pengungsi, lan golek lapangan kerja.

Pracayaa, kabeh iki mbutuhake dhuwit, lan akeh. Pengungsi minangka tenaga kerja sing bisa dadi alternatif nyata kanggo para tamu tamu saka negara-negara Asia, amarga kasunyatane, ora kaya para imigran saka Uzbekistan, Tajikistan lan republik liyane, padha ngomong lan mikir kanthi lancar ing basa Rusia, padha duwe mentalitas lan budaya -religius sing padha. nilai, kaya kita. Pendhidhikane luwih dhuwur lan dheweke cedhak karo kita kanthi semangat, dheweke ora bakal metu saka masyarakat kita lan bakal gampang nggabungake.

Senajan, adhedhasar acara paling anyar sing saiki kedadeyan ing donya lan saka cara kepala departemen diplomatik kita tumindak, aku bisa nganggep yen koridor kamanungsan kanggo Novorossiya bakal dibukak ing mangsa ngarep. Ayo coba ngerteni saka endi sikil kasebut lan kenapa ana prasyarat kanggo mbukak koridor iki.

Ayo padha bali menyang wedhus kita, i.e. sanksi. Elingi kahanan karo Dobrolet, nalika Aeroflot nolak penerbangan menyang Crimea. Dobrolet tuku 2 pesawat ing sewa lan sijine ing rute Moscow-Simferopol. Nyatane, Aeroflot tuku pesawat kasebut lan bisa gampang dilebokake ing rute liyane lan ngirim, contone, Tu-154 menyang Crimea. Kita mung sijine keju ing mousetrap lan West mangan iku. Kanggo apa keju? Iki mung sanksi nyata marang Rusia, utawa luwih, marang entitas legal Aeroflot. We needed alesan lan kita kasebut kanthi teliti, di-push, lan West langsung gobbled munggah umpan lan entuk. Lan ing wangun perverted dheweke nampa boomerang nggantheng ing wangun tali-on.

Panen wis mateng ing sawah ing Eropa lan wis disiapake kanggo diproses, dibungkus lan didol menyang Rusia. Banjur, ing telung dina, kewan lor putih, sing duwe wulu lair. Pasar panganan intra-Eropa wis suwe dipérang lan jenuh karo produk, utamane woh-wohan, sayuran, produk susu fermentasi, daging sapi lan unggas. Rusia nglarang ngimpor produk kasebut sajrone setaun, yaiku. potong iki, sing silihan dijupuk metu, kudu didol nang endi wae. Ayo kula ngelingake sampeyan yen pasar ing Eropah wis kebak, i.e. Penting banget kanggo golek pasar anyar utawa mbucal ing pasar domestik. Bakal bisa mbucal, nanging ora ing volume kasebut, amarga ... Ora ana sing bakal ngidini pasare dhewe ambruk, tegese kudu nggoleki pembeli anyar, mlebu pasar anyar, lan barang-barang kasebut isih kudu dikirim menyang dheweke. Ayo langsung ngerti siji perkara: kabeh sing dituku Rusia lan sing disiapake ing Eropa ora bisa didol - dudu karung kentang.

Iku uga ora apik kanggo njupuk produk iki menyang Asia, padha ora bakal tuku woh-wohan lan sayuran waxy ana, utamané amarga padha tuwuh apik ing kono, lan kualitas lan jumlahe ora iso dibandhingke karo Eropah. Afrika Lor nyedhiyakake dhewe, Mongolia ora bakal bisa ngonsumsi akeh, China diwenehake dening Asia Tengah, ora duwe bathi kanggo ngeterake ing ngendi wae, lan kabeh iki duwe umur simpan sing winates. Kabeh sing isih ana yaiku nanggung kerugian lan njaluk Komisi Eropa menehi ganti rugi. Antarane liyane, kaya sing dakcritakake ing ndhuwur, utangan dijupuk kanggo panen kanggo ngumpulake, ngolah lan ngreksa. Padha kudu diwenehi, nanging saka ngendi dhuwit bakal teka? Iku hak kanggo njupuk metu silihan anyar, amarga Komisi Eropah bisa sebagian menehi ganti rugi kanggo losses, nanging ora bakal mbayar maneh silihan. Aja lali yen ana uga buruh sing gegandhengan, karyawan perusahaan pangolahan, perusahaan transportasi ... iki wis kena pengaruh akeh lan bakal luwih akeh.

Lan nalika iku Rusia kanthi tegas nyatakake yen negara-negara Uni Eropa, AS, Kanada, Australia lan Jepang bisa nutup wilayah udara Rusia kanggo lalu lintas penumpang lan kargo transit. Apa sampeyan wis nyoba mabur ngubengi Rusia? Penerbangan Helsinki - Tokyo liwat Washington ... Ing gelombang iki, maskapai penerbangan Asia Timur, sing ora ana sing nutup ruang Rusia, mundhak. Aku pengin nyathet yen nutup wilayah udara Rusia dudu langkah sing paling ala; ana uga Rute Laut Lor lan liwat komunikasi sepur. Meksa Eropa kanggo perdagangan karo Asia Wetan liwat Afrika tegese narik lemah saka ngisor sikile; biaya transportasi bakal gedhe banget. Padha ngerti banget iki.

Banjur pahlawan Maidan Yatsenyuk teka ing panggung lan nyatakake yen bakal ngilangi pasokan gas menyang Eropa. Iki dudu guyon maneh babagan carane aku bakal frostbite kuping kanggo ibuku, nanging saka kategori - Aku bakal frostbite kuping dhewe, ibu, bapak, lan ora mung kuping. Ing kene sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas manawa badut iki ora ngerti apa jenis kinerja sing bakal ditindakake. Sewulan kepungkur, wis ana pesen ing kabar yen ora ana gas ing fasilitas panyimpenan gas lemah ing Ukraina. Ayo goleki menyang ngendi dheweke lunga. Cukup, dheweke didol. Padha didol menyang Eropah kanggo plug bolongan ing budget, kanggo nindakake operasi punitive, padha didol amarga ora ana dhuwit. Sayange, aku kudu ngakoni kasunyatan manawa kabeh Ukraina ana ing ambang ambruk kamanungsan gedhe sing bakal teka karo cuaca dingin pisanan. Ora ana gunane yen Yatsenyuk ujar manawa iki minangka pamrentah bunuh diri - kaya ngono. Lan supaya bisa urip, dheweke butuh nggetak. Kajaba iku, ide ngilangi gas menyang Eropa dudu idee, nanging kemungkinan Washington. Ora ana bathi kanggo Ukraina kanggo nutup pipa kanggo mangsa, bisa uga nyolong, nanging Washington ngrasa yen fermentasi ing Eropa wis nglawan gandum lan kudu tumindak kanthi cepet, amarga Sanksi sing dileksanakake dening Rusia nyebabake AS kurang saka EU, lan mulane dampak negatif ing EU bakal luwih gedhe lan dudu kasunyatan manawa, kanggo nyenengake sekutu sing wis suwe, EU bakal netepi garis sing dipilih dening Washington. .

Kajaba iku, warga Eropa biasa lan pengusaha non-biasa ora ngerti sebabe, kanggo nyenengake ambisi kekaisaran Amerika Serikat, dheweke kudu ngalami kerugian lan nandhang sangsara amarga Ukraina, sing sejatine ora dibutuhake.

Lan nglawan latar mburi perselisihan awal, Lavrov, kanthi trampil manipulasi antarane pitfalls, bakal bisa nggawa kabeh menyang kesimpulan yen koridor kamanungsan dibutuhake ing Novorossiya, lan umume wektu kanggo mungkasi perang. Mung kanthi toleransi, tikel kanthi sabar, kabeh bisa bali menyang arah sing dibutuhake kanggo Rusia. Eropa dhewe wis kesel karo posisi iki sing ditemokake, Amerika Serikat nggunakake kaya sing dikarepake, lan pisanan lobbies kapentingan dhewe, lan ora EU. Ora suwe kabeh bakal tiba lan bencana karo Boeing Malaysia bakal musna, amarga ... Iku ora bisa kanggo pin ing Rusia. Nanging kasunyatan banget yen maskapai donya ora gelem mabur ing transit liwat wilayah udara Ukrainia, nuduhake manawa kabeh jagad ngerti sapa sing kudu disalahake kanggo tragedi iki lan nggawe kesimpulan sing cocog, mindhah koridor menyang wilayah Kazakhstan, Belarus lan Rusia.

Nalika artikel iki wiwit ditulis, durung dingerteni babagan konvoi kamanungsan menyang Novorossiya lan babagan pernyataan Parlemen Eropa babagan negara-negara BRICS, sing pengin ngganti pemasok panganan Eropa menyang Rusia. Nanging saka warta esuk dadi cetha yen EU ora ngerti apa sing kudu dilakoni karo panen lan sapa sing kudu disalahake kanggo kerugian sing wis wiwit katon. Kita weruh yen EU wiwit nglirwakake aturan pasar donya lan njupuk langkah tanpa kompromi - njaluk negara BRICS supaya ora manggoni ceruk ing perdagangan karo Rusia. Iki mung bisa ateges siji - sanksi Rusia efektif banget lan tepat ing ngendi sing direncanakake - dompet EU. Dhuwit minangka perkara utama kanggo wong-wong mau, sing tegese saiki Parlemen Eropa, sing wiwit ditekan dening para pengusaha Eropa, bakal cepet-cepet ing antarane rong kobongan, lan ing mangsa ngarep dheweke kudu nggawe keputusan apa dheweke bakal nglobi. kepentingan Amerika Serikat kanggo kepentingan Ukraina utawa bakal ndhukung kapentingan warga lan industrialis.

Ing salêbêtipun lêbêtipun ekonomi, Jêpan tumindakipun rada lirih, ingkang katingalipun sampun nyengkuyung sanksi-sanksi wau, ananging sampun têmên-têmên, lajêng anggadhahi panggalih, kados pundi anggènipun botên rêmên. Sacara sah, prajanjen perdamaian durung ditandatangani antarane penerus hukum USSR, Rusia lan Jepang, tegese kita isih ana ing perang (iki kasunyatan sing ora kudu dikurangi), mula sanksi kita marang Jepang bisa dadi ranyono sing ora pas menyang framework saka aspèk moral, kanggo titik sing pengawal tapel wates bisa njupuk kapal Jepang lumebu ing banyu saka zona industri ekonomi ing Rusia kang fishing digawa metu. Wetan iku prakara kang ruwet, lan wong Jêpan ora kesusu nggagas dudutan sing cetha lan ngencengi murka, jalaran bisa ngencengi baut lan nyuwil benang.

Ing wayahe, kabeh wis rampung supaya Eropah bakal nandhang sangsara pisanan saka sanksi, supaya politisi lokal, pejabat lan pemimpin ngerti cara hard tembung Putin kang cara sanksi counterproductive. Iku luwih murah lan luwih aman kanggo mutusake masalah disagreements liwat rembugan, liwat barbecue lan cognac. Wigati dimangerteni manawa ora ana sanksi serius sing ditindakake marang Eropa, lan bakal ana cukup njerit lan panik kanggo telung Ukraina. Ing saluran warta lokal Eropa, dheweke terus-terusan ujar manawa sanksi Rusia ora bakal kena ing EU, manawa kabeh apik lan stabil, nanging ing gelombang iki ana pitakonan, kenapa sampeyan ngyakinake warga sampeyan? Yen sanksi Rusia ora kena ing EU, mula kenapa ngomong babagan saben 30 menit? Lan saiki elit politik EU kudu mutusake sapa sing bakal dadi. Salah siji iku doormat kanggo Amerika Serikat, utawa iku full-powered, parlemen EU sawijining sing tumindak ing kapentingan warga, lan ora kanggo please ambisi kekaisaran Washington.
Aku miwiti nulis artikel iki ing esuk 11 Agustus, nalika durung dikenal babagan konvoi kamanungsan, babagan daya tarik Uni Eropa menyang negara-negara Amerika Selatan. Siji-sijine perkara sing ora jelas yaiku kenapa, sawise nampa embargo barang, Uni Eropa njaluk negara liya supaya ora manggoni ceruk ing Rusia, kanthi basis apa produser saka negara liya sing ora kena sanksi Rusia nolak kesempatan kasebut. kanggo nggawe bathi lan nambah pasar dodolan. Produsen Eropa, miturut petungan dhewe, bakal ilang udakara 12 milyar euro ($ 16 milyar 60 yuta ing kurs Eropa) mung sajrone sanksi setahun, lan ganti rugi saka EU ora bakal ngluwihi 400 yuta euro, yaiku. padha menehi ganti rugi mung 3,3 (3)% saka kerugian prodhusèn EU kena pengaruh sanksi. Iku ora malah tepak ing ember. Umumé, industri panganan saiki nggarap udakara 30-35 ewu wong. PHK massive bakal teka, lan iku cetha sing bakal dadi alam longsor. Lan iki yen kita ngomong babagan produksi. Kajaba iku, operator, 80% saka bisnis sing disambungake khusus karo Federasi Rusia (miturut Vesti Rossii), padha diserang.

Cukup, bumerang bali. Yen negara-negara ing Amerika Kidul ing setahun manggoni ceruk sing dikuwasani dening produser Eropa, mula bakal angel dipindhah, dheweke kudu mbuwang lan nggawe konsesi sing serius. Dina iki dikenal manawa sawise introduksi sanksi dening Rusia, rega tuku tomat ing Spanyol saka produser mudhun 50%, lan iki mung wiwitan. Banjir produk sing gampang rusak bakal mlebu ing pasar EU sing wis oversaturated. Ing Prancis, dheweke wis nyatakake yen Putin entuk apa sing dikarepake, dheweke nandhang lara banget lan nalika ora ana sing bisa dibalekake utawa ditindakake. Iki babagan kasunyatan manawa kabeh duwe wektu. Lan sanksi uga kudu ditepangake kanthi trampil lan pas wektune.

Sawise kedadeyan saiki ing Eropa, Kyiv dumadakan sarujuk kanggo mbukak koridor kamanungsan kanggo Rusia, lan konvoi bantuan menyang Lugansk. Pungkasan wengi, situs web perusahaan televisi Jerman DW ngirim kabar yen Merkel lan Poroshenko duwe obrolan telpon. Apa sing diomongake ing kana ora dingerteni, nanging kasunyatan manawa Kyiv setuju karo koridor menyang Lugansk dadi warta. Nanging kasunyatan manawa konvoi kamanungsan wis diklumpukake ing wektu kasebut, nuduhake yen Rusia ngerti babagan mbukak koridor kanggo kita, amarga butuh wektu sing cukup kanggo ngumpulake konvoi kasebut kanthi kargo kamanungsan. Kesimpulan kasebut nuduhake yen Frau Merkel ngadhepi Poroshenko kanthi kasunyatan anane konvoi kasebut lan meksa dheweke koordinasi lan njamin keamanan. Iki tegese mung siji: tekanan uga ditrapake ing Merkel lan dudu Amerika Serikat.

Ana conto urip kanggo kabeh EU adhedhasar Prancis, nalika Iran dileksanakake embargo marang, banjur raksasa kayata Total, Renault lan Peugeot-Citroen padha dipeksa ninggalake negara. Yen Rusia wiwit ngenalake paket sanksi kanthi nomer 2, 3, lan liya-liyane, mula kerugian produser bakal diitung ing nilai liyane. Hukum pasar yaiku yen sampeyan ninggalake ceruk, pesaing mesthi bakal ngisi. Aja lali yen Jerman duwe aset paling akeh ing Rusia ing antarane negara-negara Uni Eropa. Iki tegese padha duwe soko kanggo ilang. Kajaba iku, kepresidenan Uni Eropa saiki wis liwati menyang Italia, sing paling setia marang Rusia, ora ndhukung rezim sanksi lan ora peduli banget marang Ukraina minangka anggota EU sing bakal teka.

Kesimpulan lan asumsi

Aku percaya lan percaya yen ing mangsa ngarep, bisa uga sadurunge mangsa, kita kudu nyana acara sing bisa ditindakake:

1. EU bisa menehi tekanan banget marang Ukraina sing bakal meksa Kyiv njagong ing meja negosiasi ora mung karo Rusia, nanging uga karo wakil Novorossiya.

2. Weakening utawa ngangkat saka sanksi EU marang Rusia, ing ijol-ijolan kanggo weakening / pembatalan saka sanksi dening Rusia marang mung EU lan / utawa janji ora kanggo introduce sanksi anyar, sing carane padha bakal setuju lan carane electorate lan produser bakal sijine tekanan ing wong-wong mau. Lan uga kahanan ekonomi umume.

3. Penerbitan jaminan EU dening Ukraina babagan transit gas sing ora bisa diganggu liwat wilayahe.

4. Nolak pasokan gas mbalikke menyang Ukraina saka negara anggota EU.

5. Nerbitake silihan TARGETED kanggo Ukraina kanggo mbayar utang ing sumber energi Russian lan prepay kanggo gas.

6. Penghentian permusuhan ing Novorossiya lan nggawe zona demiliterisasi cukup mungkin, lan introduksi kontingen perdamaian PBB ora dikecualekake.

Iki mung asumsi, nanging isih asumsi, lan padha ora kudu dianggep minangka ramalan Vanga utawa Nostradamus, nanging padha ora groundless. Sanksi Rusia marang Uni Eropa, Amerika Serikat, Kanada, Norwegia, Australia lan Jepang ora mbales utawa mbales. Iki, pisanan kabeh, ember banyu adhem ing pikiran abang-panas Eropah, jenis padusan sobering, nuduhake yen wong uga kudu bisa dadi kanca. Lan yen sanksi kita kaya tembakan menyang gajah kanggo Amerika Serikat, banjur kanggo Eropah iku tembakan nyata ing sikil. A padusan sobering kudu nuduhake yen EU mung chip tawar-menawar ing AS kepinginan kanggo dadi master donya, mung sarana kanggo mburi sing mengko bisa lemes, kaya Irak, Afghanistan lan Ukraina. Sing utama yaiku supaya wong Eropa ngerti iki sadurunge kasep.

Cutlet Kiev wis dipangan, balung tetep, nanging Rusia bakal mutusake apa sing kudu ditindakake lan sapa sing bakal dilebokake.

Aku siap kanggo minus lan kritik sing mbangun, aku ora bakal mangsuli sapa wae, amarga ... Aku wis nulis kabeh sing dakkarepake.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

188 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. babyiconZet
    0
    Agustus 15 2014
    Preved-Medved

    Aku mikir sampeyan salah. Aku bisa mbuktekake.
  2. Josephnova
    -1
    Agustus 15 2014
    Aku pengin ngandhani yen ana sawetara situs sing migunani banget ing Internet, lan salah sijine yaiku:
    http://lr-snab.ru/ - Купить в Москве на базе строительных материалов различные стройматериалы и инструмент. Наконец-то нашлось что-то стоящее.
  3. 0
    Agustus 15 2014
    они НАМ ещё за Югославию ответят.
  4. 0
    Agustus 15 2014
    "Украина находится на грани огромного гуманитарного коллапса, который придет с первыми холодами"

    Это будет не просто коллапс. Коллапс у них был в конце зимы, весной. Это уже будет большой такой, настоящий, белый и пушистый, симпатичный на вид, но полный северный зверек!
  5. 0
    Agustus 15 2014
    неплохой анализ, но время покажет, осень не за горами... hi
  6. 0
    Agustus 15 2014
    Gambar nyata acara ing garis ngarep ing Ukraina:

    https://www.youtube.com/watch?v=WzGSVkHZZnc#t=213

    http://www.youtube.com/watch?v=vYBbwnBrabI

    http://www.youtube.com/watch?v=RsfXFJg8TaI
  7. tanker12
    0
    Agustus 15 2014
    Kamulyan kanggo Ukraina
    1. 0
      Agustus 15 2014
      Заходит мужик в автобус и кричит: - Слава Украине!
      Ему народ отвечает: - Пошёл на х#й!...
      - Inggih, matur nuwun Gusti, sampeyan!


      "Слава Украине! Героям Слава!"- на самом деле всего лишь убого замаскированный печально известный "Хайль Гитлер - Зиг Хайль!"
      http://zugunder.com/index.php?topic=54478.30
  8. +1
    Agustus 15 2014
    Урааа! Заработало! Уже второй день в Финляндии в "Присме" продается сыр "Олтерманни" с русскими этикетками по цене процентов на 40 ниже прежней. Правда я думаю это не надолго т к в Валио говорили, что остановят завод на Россию. Но склады то не очищаются за день - сыр зреет месяц примерно. Зодолбали они тут уже повышать для своих цену на продукты. Причем сыр с Финскими этикетками лежит не рядом, а на приличном отдалении. Стыдно видимо.
    Вопрос к Светлейшему: А нельзя было санкции ввести хотя бы в апреле. Мы бы хоть сэкономили пару сотен на продуктах?
    Только вот Нинисте сегодня поехал просить Путина о смягчении, глядишь и выпросит. И опять настанет жестокая реальность сыра "Олтерманни" по 7 Евро...
  9. 0
    Agustus 15 2014
    Хорошая статья!! Хочется добавить что "западу" все равно не понять Российский уклад . Как у нас в народе говорят "Нас е......т а Мы крепчаем" или " Не было бы счастья да несчастье помогло " У них мозги закипят но этих высказываний не поймут!!!
  10. 0
    Agustus 15 2014
    "политический бомонд ЕС ... он коврик для ног США"
    ==================================================
    Очень мягко сказано. Можно и покруче. Например, - не "коврик", а "туалетная бумага". И что интересно - ЕС с этим согласен (судя по его действиям)! Поэтому и вывод: либо у руля этих государств сидят недоумки, либо там очень сильна группа внедрённых американских "советников", либо это вынужденное поведение связанное с большими компроматами.
    Одно жаль в этом вскрывшемся "карбонкуле": часто такие политические "коллизии" разрешаются крупными войнами. "Умный Пу" это учёл???
  11. 0
    Agustus 15 2014
    Заходит мужик в автобус и кричит: - Слава Украине!
    Ему народ отвечает: - Пошёл на х#й!...
    - Inggih, matur nuwun Gusti, sampeyan!


    "Слава Украине! Героям Слава!"- на самом деле всего лишь убого замаскированный печально известный "Хайль Гитлер - Зиг Хайль!"
    http://zugunder.com/index.php?topic=54478.30

    Kutipan: tanker12
    Kamulyan kanggo Ukraina
  12. 0
    Agustus 15 2014
    Статья конкретная, а с выводами или предположениями:
    по 1. ЕС здесь не при делах, а Обама и Израиль.

    по 2. Фины уже приехали к Путину во главе с президентом.
    по 3. 49% трубы уже отдали инвесторам ЕС.

    по 4. Словаки уже отказались от реверса.

    по 5. Вряд ли , ЕС даст денег только на транзит.

    по 6. Меркель позвонила Потрошенко по безопасности коридора для гумконвоя РФ - это первый шаг.

    Итоги правильные и уже сбываются.
  13. Elizaveta Cede
    0
    Agustus 16 2014
    Если кто нуждается в дельном совете о сахарном диабете, обращайтесь. Всегда рада оказать помощь совершенно бесплатно!
  14. 0
    Agustus 17 2014
    Западным политикам нужно порекомендовать курс Русского фольклора - это кладезь мудрости. Вот к примеру "Не плюй в колодец, вылетит не поймаешь!!!" :-)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"