Kudeta militèr nyoba ing Turki

364
Militer ing Turki nyoba kudeta. Acara berkembang kanthi cepet, peralatan militer ana ing lurung-lurung ibukutha Turki, tembakan dirungokake, laporan Warta RIA.

Kudeta militèr nyoba ing Turki
wong ing saubengé tank Tentara Turki cedhak bandara Ataturk ing Istanbul. 16 Juli 2016. Gambar berkas
© REUTERS / ALDEMIR


Jam revolusi

Laporan pisanan babagan njupuk ing ibukutha Turki muncul watara 23.00 wektu Moskow, jet tempur lan helikopter militer ditemokake ing langit liwat Ankara. Lalu lintas ngliwati Bosphorus saka Asia menyang bagean Eropa Istanbul diblokir, peralatan militer katon ing loro jembatan kasebut. Ing wektu sing padha, Facebook lan Twitter diblokir ing Ankara.

Media nglaporake manawa helikopter militer mbukak geni ing cedhak bangunan Layanan Intelijen Nasional Turki ing Ankara.


© AFP 2016/ Yasin Akgul


Ing jam 23, Perdana Menteri Turki Binali Yildirim ngumumake nyoba kudeta militer ing negara kasebut. TV negara Turki mandheg siaran. Tank ditransfer menyang wilayah Bandara Internasional Ataturk ing Istanbul.

Staf Umum Turki ngumumake transfer kekuwatan ing negara kasebut menyang tangane lan ngilangi kepemimpinan Turki. Anadolu Agency nglaporake manawa Kepala Staf Turki Hulusi Akara wis disandera dening sekelompok prajurit militer. Militer Turki ujar manawa kabeh hubungan internasional sing ana sawise kudeta bakal diterusake, laporan Reuters.

Kira-kira tengah wengi, perdana menteri Turki ujar manawa pamrentah terus kerja. Saluran televisi Turki CNN Turk nglaporake manawa Presiden Tayyip Erdogan aman.

Tentara Yunani wis siyaga amarga ana kabar babagan kudeta ing Turki.

Sawise tengah wengi

Omah Presiden Erdogan ing Istanbul wis dijaga kanthi ketat, laporan DHA. Dalan sing manggon ing omah diblokir ing loro arah, cordon wis dipasang ing cedhak omah.



A curfew wis diumumake ing saindenging negara. Bandara Turki wis ditutup. TV negara Turki nggawe statement babagan kahanan ing negara kasebut miturut dikte militer. State TV nglapurake yen konstitusi anyar Turki bakal disusun kanthi cepet. Staf Umum ujar manawa pimpinan Turki ora bisa nindakake tugas maneh.

Militer sing ngrebut kekuwatan ujar manawa dheweke njupuk kekuwatan kanggo mulihake tatanan konstitusional, kabebasan lan ngurmati hak asasi manungsa, lan panguwasa kanthi sistematis nglanggar hukum lan melu korupsi.


© REUTERS/ Stringer
Kahanan ing jembatan nyebrang Bosphorus ing Istanbul. 16 Juli 2016


Komentar Erdogan

Presiden Turki ngajak wong-wong ing negara kasebut supaya metu ing dalan amarga ana upaya kudeta. Dheweke nyebut acara ing Turki minangka upaya kraman dening sekelompok cilik prajurit militer.

"Aku ngajak kabeh pedunung negara kasebut menyang alun-alun lan mbantu nyegah pelanggaran hukum," ujare ing pidato televisi.

Presiden janji bakal ngukum para penyelenggara kudeta. "Pamrentah duwe akeh mungsuh. Saben uwong sing nindakake iki bakal getun banget," ujare.

Kepala Kementerian Pertahanan Turki nyebutake pernyataan militer babagan perebutan kekuwatan ing negara kasebut "bajak laut".

Ing bidang konstitusional

Acara ing Turki kejiret Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Lavrov sajrone rembugan ing Moskow karo Menteri Luar Negeri AS John Kerry.

"Kita nampa informasi babagan acara ing Turki ing wektu nyata ... Mesthine, kita nerusake saka kasunyatan manawa bentrokan getih kudu dihindari lan kabeh masalah sing muncul ing negara apa wae kudu dirampungake sacara eksklusif ing bidang konstitusional," ujare Lavrov.

"Minangka Turki: wiwit kita (Lavrov lan aku) wis diskusi intensif sedina muput, Sergey lan aku mung sinau ing menit pungkasan babagan apa sing kedadeyan utawa ora kedadeyan ing kana. Dadi aku ora duwe apa-apa, kajaba aku krungu pesen sing padha. kaya liyane. Aku ora duwe rincian ing wayahe, "ujare Kerry.

Pejuang F-16 ditembak mudhun helikopter militer ing langit liwat Ankara, ana korban

Jet tempur F-16 nembak helikopter militer ing langit ing Ankara, nyebabake wong mati amarga kedadeyan kasebut. Iki dilaporake dening saluran NTV.

Militer ing Turki ngumumake kudeta ing negara kasebut. Televisi negara nyatakake yen Turki saiki ana ing kontrol "Dewan Perdamaian". Presiden Recep Tayyip Erdogan nyalahake panyengkuyung saka preacher oposisi Gülen kanggo upaya kudeta lan ngajak wong-wong Turki menyang dalan.

Kira-kira 30 peserta ing kudeta nyerah gaman ing Taksim Square ing Istanbul

Kira-kira 30 prajurit Turki sing melu nyoba kudeta militer nyerahake senjata marang polisi ing Taksim Square ing Istanbul, Reuters kacarita, nyebutake saksi.



Miturut agensi kasebut, militer wiwit nyerahake senjata sawise dikepung polisi bersenjata ing alun-alun ing tengah Istanbul. Polisi njupuk wong-wong mau menyang ditahan.

Sadurungé kacarita ana pesawat militèr ngluncuraké sawetara serangan udara ing Taksim Square ing tengah Istanbul.

Media: bledosan guncang bangunan parlemen Turki ing Ankara

Sadurunge, rong bom dicemplungake ing gedung parlemen Turki ing Ankara nalika nyoba kudeta militer. Iki dilaporake dening Anadolu Ajansı. Miturut agensi kasebut, bom pisanan tiba ing cedhak lawang mlebu bangunan kasebut. Gedhonge ketutupan kumelun lan cendhela-cendhelane pecah. Paling ora ana 12 wong sing tatu lan kritis.

Serangkaian bledosan anyar kedadeyan ing cedhak gedung parlemen ing Ankara

Serangkaian bledosan anyar dirungokake ing area gedung parlemen Ankara, ana tembak-menembak, laporan koresponden RIA. News saka adegan.



Pengeboman sadurunge ing misi Parlemen wis ana hubungane karo serangan udara sing ditindakake dening pesawat pendukung kudeta. Paling ora 15 wong sing tatu, ora ana informasi babagan wong sing tiwas.

Upaya kudeta Turki mateni 60 wong

Paling ora 60 wong tiwas ing bentrokan ing Turki sing disebabake dening upaya kudeta. Iki dilaporake dening kantor jaksa ing distrik Gelbashy ing Ankara.

Luwih saka 120 wong ditahan amarga nyoba kudeta ing Turki

Perdana Menteri Turki Binali Yildirim ujar manawa luwih saka 120 wong wis dicekel amarga nyoba kudeta ing negara kasebut, lapor Agence France-Presse.
Sadurunge, Presiden Turki Tayyip Edogan ujar manawa dheweke bakal ngresiki tentara saka pengkhianat. Dheweke janji luwih akeh penahanan ing angkatan bersenjata, nganti posisi paling dhuwur.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    364 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. 0
      Juli 16 2016
      Как бы то ни было, а Эрдоган показал себя мужиком, полетел в Стамбул, взял ситуацию под личный контроль. При всей моей нелюбви к Эрдогану, в личном мужестве ему не откажешь.
      Это нам не Янукович, который первым делом натянул себе юбку на голову (что там у него вместо мозгов?), и в Ростов. А мог бы запросто мятеж майдаунутых подавить, причём без проблем. ВСУ в начале и в Донбассе воевать не хотели. А с полудурками из майдаунутых, при наличии политической воли, можно было бы силами Беркута разобраться. НЕ БЫЛО ПОЛИТИЧЕСКОЙ ВОЛИ. А У ЭРДОГАНА - ОНА ЕСТЬ. К сожалению.
    2. -3
      Juli 16 2016
      На РБК написали, что в перевороте участвовал летчик, сбивший наш СУ-24. Я еще тогда полагал, что атака на наш самолет была подставкой военными Эрдогана.
    3. +1
      Juli 16 2016
      Ну что за остолопы?! С самолетами,вертолетами,танками!!! И не смогли устроить переворот. Одним словом турки
    4. +2
      Juli 16 2016
      Это постановка,перевороты так быстро не заканчиваются. Выигрывает от этого Эрдоган для обновления террористического имиджа и его полосатые партнеры.
      1. +1
        Juli 16 2016
        Да не сказать , чтоб прям он выиграл , посмотрим , как ЕС будет реагировать на репрессии ,которые 100 % будут. У турков с ЕС сейчас напряжные отношения , не думаю , что вот так можно упрочить свое положение. Слишком пока мало информации для однозначных выводов. Послушаем что скажут западные и восточные СМИ и сделаем свой вывод.
    5. +3
      Juli 16 2016
      Как простой обыватель,я не верю в то ,что произошёл переворот.Скорей всего произошёл КРОВАВЫЙ СПЕКТАКЛЬ,срежисированный кем,не буду судить.Моё мнение,что эта режиссура связана с Эрдоганом и с его подачи,что бы окончательно развязать себе руки. Вспомните 11 сентября в США,и пробирку в ООН,после которых произошли многие КРОВАВЫЕ СОБЫТИЯ.
    6. 0
      Juli 16 2016
      Во всю полыхает Четвёртая Мировая Война. Наша задача - выйти из этой войны Победителем. Раз и Навсегда. Только тогда у Человечества появится шанс жить.
    7. +1
      Juli 16 2016
      Никогда не понимал тех, кто летал на отдых в Турцию. Водилы засыпали за рулем и опрокидывали автобусы с российскими туристами, а то травили русских суррогатным виски. Дети таинственно тонули в бассейне. Но туристы жарились на солнце и новостей не читали.
      Эрдоган пообещал продолжить аресты в армии на всех уровнях. Тем самым он усугубляет вероятность путча-2.
      Конечно, на уровне полковников хорошо подготовить переворот - проблематично. Но с учетом уровня, путч был достаточно широким и продуманным. Вот только доступ к телу Эрдогана полковникам не удался. Сбивать самолет президента надо было с земли перед посадкой в Стамбуле, но понадеялись, что он уже под обломками отеля в Мармарисе. Да и сил не хватило.
      Но еще не вечер. Турция сегодня уже не та, какой была 14 июля. Может статься, что и вызволенный заложник - нач.Генштаба - уже не тот, что двое суток назад.
      Короче, песенка Эрдогана уже спета.
    8. +1
      Juli 16 2016
      Ещё непонятно, чем всё закончится. По последним данным мятежники захватили фрегат с главнокомандующим ВМС Турции. Если победят мятежники, то у Януковича появится брат по несчастью.
    9. 0
      Juli 16 2016
      Пытаюсь сопоставить и проанализировать доступную информацию , одни эмоции , толковой информации - НОЛЬ . Цели , задачи , дальнейшие действия - Просветите кто знает .
    10. 0
      Juli 16 2016
      Султанчик доигрался. Не зависимо от того постановка это и правда.
    11. +1
      Juli 16 2016
      Эрдоган ВСЕМ осточертел. Европе - своим шантажем и поддержкой экстримистов, России - поддержкой бармалеев и затягиванием войны в Сирии, США - своим спесивым характером, независимой политикой, войной с курдами. Тот факт, что Германия отказала в посадке его борту уже о многом говорит. Никто в мире уже не видит его президентом Турции. Этот переворот не удачен, будут искать другие способы сковырнуть его с трона.
    12. +1
      Juli 16 2016
      Сейчас пумы московские, да и не только, которые отдыхали в Турции (не смотря на все рекомендации) заорут, "спасите наши души", и как всегда, за народные деньги будем доставать наших соотечественников, а там большинство, считающих нашу страну "рашкой", иногда думаю, а надо ли???
    13. 0
      Juli 16 2016
      Интересно что же сегодня в 23 часа произойдёт - в это время: Среда - на Москву обрушился мощный грозовой фронт, Четверг - теракт в Ницце, Пятница - попытка переворота в Турции.
    14. +1
      Juli 16 2016
      Kutipan saka APAS
      Kutipan: Vladimirets
      Dadi apa? Dheweke ora ngerti arep menyang ngendi? Sawise mateni pilot kita, wong-wong sing menyang Turki ora dadi warga negara kanggo aku.

      Aku weruh sampeyan kritis banget, apa sampeyan tau nggawe kesalahan dhewe?


      Я думаю это не ошибка, стиль жизни, много всего и желательно на халяву. Так, что я согласен с "Владимировцем".
    15. 0
      Juli 17 2016
      Прикрытие для "теракта" в Ницце, что-то у цеха не сложилось в лягушатнии)

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"